Bebegimin hastaligi ve korkusu

Bir dönem kızım 17-18 aylıkken kullandık yanlış hatırlamıyorsam.

Başlarda çok korkuyordu ama uyurken kucağıma alıp, yapıyordum. Sonra alıştı. Tabii bizimkisi büyük. İlacı verme süresi çok uzun değil zaten 5 dakikada bitiyor neredeyse. Biraz sabredecek, dayanacaksınız maalesef sağlığı için. Küçük kızım da 7 aylıkken saç kurutma makinesinin sesinden korkuyordu, şimdi alıştı.

Birde aerochamber diye basit bir cihaz var, nebülizatör kullanamazsanız herşeye rağmen,doktorunuza danışın belki onu önerebilir. Bir araştırın isterseniz.

Makinenin sesini bastıracak seviyede eğlenceli çocuk şarkıları açın hem bebeğinizin dikkati dağılır sese odaklanmaz hem de ikiniz tedavi sırasında keyifli zaman geçirirsiniz. Benim kızım da 6 aylık oldu çocuk şarkılarına bayılıyor ağlarken susuyor birden kıkır kıkır gülmeye başlıyor. Çok geçmiş olsun kuzuya.
Sarki aciyorum bazsn ben soyluyorum ama bu sefer cok korktu onune gecemedi sarkilar. Biraz aşabilirse sonradan etkili olur diye dusunuyorum insallahoyle olur 🙏

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Oğlum için bende aldım/kullandım nebülizatör,omron kullanıyorum,sesli çalışıyor biraz evet ama başka markalara göre daha kısa süruyor nebulün bitmesi.
Önce cihazı açın, sesine alışsın biraz ondan sonra deneyin birde belki öyle daha kolay kullanırsınız. Ben kucağıma alıyordum oğlumu,oturup takiyordum maskeyi,o ara diğer elimde ilgisini çekecek ışıklı,sesli bir oyuncak tutuyordum,kısa sürdüğü için zorlanmadık.
Omron benimkide. Digerlerine gore hem daha sessiz hem daha kisa sürüyor evet. Makine acikken cok tedirgin dun biraz acik biraktim ama istemedi hic. Ara ara denicem insallah alisicak.

Bir dönem kızım 17-18 aylıkken kullandık yanlış hatırlamıyorsam.

Başlarda çok korkuyordu ama uyurken kucağıma alıp, yapıyordum. Sonra alıştı. Tabii bizimkisi büyük. İlacı verme süresi çok uzun değil zaten 5 dakikada bitiyor neredeyse. Biraz sabredecek, dayanacaksınız maalesef sağlığı için. Küçük kızım da 7 aylıkken saç kurutma makinesinin sesinden korkuyordu, şimdi alıştı.
En kisa zamanda alışır insallah

Ben bu işleri babasına yaptiriyodum çünkü ağlamasına dayanamıyordum.
Bunu bi deneyin onlar daha soğukkanlı oluyorlar.
Makinenin sesi kisilmiyo malesef. Muzik actim. Ben arki soyledim ama makina acikken cok gergin cok huzursuz. Bi yetiskine silah dogrultsaniz yuzu o ekle gelir yani cok üzüldüm. Cok masum ve cok korkuyo napicagimi bilemedim

Akut bronsiolit hastasi 5 aylik bi oglum var.. Hastalik 3 aylikken başladı. Sıkışık hasta diye tabir edilen hastalardandi. 5 gun hastanede yattik tedavi gorduk. Taburcu olduk. Atlattik sandık ama 4 bucuk aylikken oksurmeye baslayinca hemen hastaneye koştuk. Erken götürdük ama yine cigere inmişti. Nebülizatör adli buhar cihaziyla evde tedavi eger cihaz yoksa hastaneye yatis dedi doktor. Bi tanidigimizdan bulup kullandik. Geçti. Tanidigimizin cocugu rahatsizlaninca cihazi geri istedi. Ve simdi 5 bucuk aylık olduk. Ufak ufak oksuruyoruz. Hastaneye gittim ve cihaz icin rapor yazdirip hemen bugun aldim.
Benim sizden destek istedigim konu su. Hastanede yattigimizda 3 aylikti ve hic isey anlamiyodu. Cihazda biraz sessiz calistigi icin hic korkmadi bebegim. 4 bucuk aylikken tanidiktan aldigimiz cihaz cok sesliydi ilk calistirdigimizda cok korktu ama bikac saniye sonra alıştı. Benim aldığım cihaz en onerilen marka ve daha az ses cikariyo ancak bebegin cevreye duyarliligi arttigi icin mi bilmem cok korktu. Resmen yalvariyo. Kullanamiyorum yani. Cihazi kapatip maskeyi kendime tutuyorum mimikler yapiyorum maskeden bile korkuyo. Uyuyamadida. Saat oldu 1 bucuk. Cok korktu yavrum. Makineyi unuttutup maskeye alistirdim biraz. Oyuncaklarla eline verdim caktirmadan. Oynadi ama eminim makina calisinca cok korkucak.
Sizce korkmasina ragmen ustune mi gitmeliyim sonucta bu tedavi onemli, yoksa korkmasına ragmen calistirmam onu cok ürkek bi cocuk yapar mi?
Nasil asarim ne yapmaliyim bilmiyorum. Resmen yalvarir gozlerle bakiyo bana makina calisinca..
Öncelikle geçmiş olsun. Bizde çok çektik bu durumdan şimdi çok şükür bu kış 1-2 defa oldu sadece. Çözümü makinanın üzerine yastık bastırarak bulduk böylece ses çıkmadı küçük bir uğultu vardı. Onuda müzik açarak bastırdık.

Benim oglumunda genetik alarjisi var. Arada atak geciriyoruz. O zaman bizde hava kullaniyoruz. Dediginiz gibi maskeyi hic sevmiyor. Bizde uc aparatiyla kullaniyoruz. Eline sevdigi oyuncak veya dikkatini cekecek cizgi film aciyorum. Normalde tv, telefon, tablet vermiyoruz ama bu durumda mecbur kaldigimiz icin bu sureci boyle atlatiyoruz.

Maskeyi çıkarıp uç kısmıyla havayı tutabilirsiniz. Daha az etkili oluyor ama hiç olmamasından iyidir. Zamanla alışıyor merak etmeyin.Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun.Biz de çektik bu hastalıktan,kızım maskeyi takmak istememişti ,maskeyi çıkarıp uç kısmıyla vermiştim havayı ama doktor, böyle yapınca hiçbir işe yaramadığını söylemişti.Mecburen ağlasada zorla vermiştim çünkü biraz bile aksatınca çok çabuk ciğerlere iniyordu

Benim oglumunda genetik alarjisi var. Arada atak geciriyoruz. O zaman bizde hava kullaniyoruz. Dediginiz gibi maskeyi hic sevmiyor. Bizde uc aparatiyla kullaniyoruz. Eline sevdigi oyuncak veya dikkatini cekecek cizgi film aciyorum. Normalde tv, telefon, tablet vermiyoruz ama bu durumda mecbur kaldigimiz icin bu sureci boyle atlatiyoruz.
Ses olmasa maskeye alisir aslinda ama ses iste

Mecburen üzerine gitmek zorundasin. Kizima mesela antibiyotik surup vermek gerektiginde mecburen agzini acip veriyordu'. Cokta karsi gelip, aglardi.

Cocuklar herseyden travma olmaz, o kadar gücsüz degiller. Bir iki defa bagirir cagirir, sonra alisir. Tedavi cok önemli, bunu yapmazsan, hastanede kalmasi cokmu iyi? Anne yüregi parcalaniyor, benimde parcalaniyor ama baska care yok. Yavrularimizin iyiligi icin yapiyoruz.

Ah o makineler. Bebeğimle ağladığımı bilirim. Ne yazık ki sağlığı için gerek görüldüyse kullanılacak. Bebeğim ilk hafta çok ağlamıştı ama alışmıştı ikinci haftaya. Bir de evde hiç televizyon açılmıyordu normalde ama el mecbur çizgi film açıyordum daha az ağlıyordu. Sabırlı olun. Bugünler de geçer. Bebeğim kendi tutmaya başlamıştı bir ara ağzına.

Back
X