bebeğimin isim kaosa dönüşüyor

tamam de istediğinin olduğunu öte taraftan göreceğini bana ispatla koyucam istediği ismi de..
töbe töbe..
çıldırtıyorlar insanı resmen..
KV çoktan vefat etmiş 5 yıl önce. Bize tanışmak nasip olmadı bile. Yani biz eşimle tanismadan önce rahmetli olmuş. İsim vasiyeti daha ben ortada yokken söylenmiş dediğim gibi piyango bana patladı. Benden başka da erkek çocuğu olan olmadığı için. Ben de çocukluğumdan beri bi erkek evladım olsun isterdim. Bu kadar çok istememe rağmen önceki gün ogrendigimde içim burkulmadi değil

Ne bencil insanlar var .Ben kayınvalide olsam gelin benim adımı koysa ne koymasa ne (ki ismim çok orjinal ve güzeldir).Bende koymasını istemem annem e aşırı bağlı biriyim bazen der kızım çocuğun olursa sakın benim adımı koyma yazıktır çocuğa der.Tek yapılması gereken eşiniz ve sizin mutabık kaldığı bir isim

Al benden de o kadar. Yok arkadaşım sana bana denk gelmez böyle hadsizler.
Ağzını açmaya hakları yok ama gerektiğinden fazla değer görüyorlar.
Hep bu isim konularını okuyunca benim sinirlerim zıplıyor.Bu insanlar kendilerinde bu kadar karışma hakkını nasıl görüyorlar anlamıyorum.Aile olarak fikrini söylersin,çekilirsin kenara.Anne ve baba kafalarına uyarsa o isim koyarlar,uymazsa koymazlar.Yok çocuğu görmeye gelmeyiz,yok altın takmayız aman gelmeyin çok lazımdınız sanki.İstedikleri isim konulmuyor diye torununu görmeye gelmeyecek bir insanı,normal zamanda da evime sokmam ben.Konu sahibinde de hata var kusura bakmasın.Kimse benim çocuğum hakkında söz sahibi olamaz.Onları bu kadar konuşturması bile hata.Yok efendim kayınvalide resti çekermiş,bir daha yüzlerine bakmazmış,bakmazsa bakmasın yani banane,kendi oğlu düşünsün.Ciddi söylüyorum böyle bir durum da gerekirse ben eşimi de silerim.Hiç gelemem böyle emirvakilere.Masaya yumruğunu vurup,herkes haddini bilsin diyemiyorsa ne yapayım ben öyle kocayı.Hamile halimle üzecekler beni bir de yok öyle yağma.Ne ayıp şey ya,böyle yapıyorlar ondan sonra gelinler neden kayınvalideye gitmek istemiyor,neden evine istemiyor,ee istemez tabi kardeşim niye istesin.Sen kadını bu kadar üz,hamile haliyle strese sok,ondan sonra kalk saygı bekle.Bir de en çok aklımın almadığı nokta bu insanlar da zamanında genç olmuş,anne olmuş,evlat sahibi hepsi nasıl böyle davranabiliyorlar hayret bir şey.Herhalde bunlarda zamanında kendi kayınvalidelerinden çekmişler,şimdi de gelinlerinden çıkartıyorlar acısını.Ama buna dur demek gelinin elinde bence.Sessiz kaldığı için tepesine çıkmış herkes.Benim kayınvalidem böyle yapacak ha,hadi yapsında göreyim bakalım neler oluyor sonra.Hem istediği ismi kabul edeceğim ama benim abimin de adı olsun diyeceğim,hem de bunu kabul etmeme rağmen yok senin abinin ismi olmayacak diyecek bana.Şuraya yazıyorum herkes şahit olsun en adi şerefsizim çocuğun yüzünü gösterirsem bir daha.Bize böyleleri denk gelmez demişsin ya neden denk gelmez,çünkü okuyup,elimize mesleğimizi alıp,vakti geldiğinde evlendiğimiz için denk gelmez.Denk gelse bile boşanıp,kendi ayaklarımızın üzerinde durma gücümüz olduğu için bizi etkilemez bu durum.(Konu sahibi sen üzerine alınma bu sözlerim sana değil,genel konuşuyorum) Şimdi ki gençler peşinden atlı kovalıyor gibi okulunu bitirmeden,eline mesleğini almadan,aile rızası olmadan,koştur koştur evlendiği için insanlar da üzerlerinde söz sahibi oluyor,her dediklerini yaptırmaya,ezmeye çalışıyor.O yüzden hep gençlere diyorum,okuyun,okulu yarım bırakıp koşa koşa evlenmeyin,bak bdv böyle örneklerle dolu,ne kadar acı.Ha elinde mesleği olan,boşansa bile kendi geçimini sağlayacak durumda olup da yine de boşanmayanlarda var,onlarında kendi kişisel tercihleri bir şey diyemem,ama ben çekmem yani.Bir kere gelmişim şu dünyaya.Kendi hayatımı kimse için mahvedemem,kusura bakmasınlar.

Küserse küssün bunun kararını vermek ona düşmez.Bak ne kadar kıymetliymiş abin.Eşinde kabul ediyorsa hiç düşünme.Sen annesin.

Ben de bunu anlamiyorum ya...
Bemim kv ve kp daha bizim adimizi falan koymayin eskidenmis o adetler artik yok, gonlumuz hos, istediginiz ismi koyun dediler...
Ne munasebet yani ben 9 ay tasicam karnimda ben dogurcam buyutcem, kv kp koyacak oylemi.

Benim kv kp degilde kendi annem cok karisti. Babasinin adini koyacakmis ogluma. Dayim neden ogluna babasinin adini koymamis da biz koyuyoruz ya dedim bende cikistim. Esim yine saygili da sesini cikarmadi. Ama ben olmaz dedim. Kac kez israr etti illa dedenin adini koyalim diye.
Taviz verme ne istiyorsan onu koy.

Benımde 2 kızım var isımlerı eşımle ben koydum görümcem bırkere ısım söyledı bunu koyun dıye eşımde bız karımla beraber karar vercez dedı .Birkerede kendi annem dedi bende anneme kımse darlmasn bız eşımle beraber koycaz ismı dedım herkes saygı duydu kımse diretmedi . Bence sızın çocugunuz kendı ismini kendınız koyarsınz insllah

Sizin ailenizde vefat eden bir değerli büyük yok mu? Eskilerden, hacı bir dede olabilir, veya başkası. Siz de onun vasiyeti olduğunu söyleyin.

Vasiyet dine uygunsa yapılır. Aşağıdaki yazıyı okuyun lütfen, eşinize de okutun. İnternette de araştırın beraber.

İlahiyatçılara göre İslam dininde sadece mallar vasiyet dahilinde. Bu noktada dinimizde öngörülen ve hükümleri düzenlenen vasiyet ile halk arasında kullanılan vasiyet birbirinden bazı noktalarda ayrılıyor. Kişi mal varlığının ancak 3/1'ini vasiyet edebilir. Geriye kalan 3/2'si mirasçıları arasında paylaştırılır. 3/1'inden fazlasını herhangi bir yere bağışlayamaz. Çünkü o mal, kendisi öldükten sonra mirasçılarına geçmiş kabul edilir. İlahiyatçılar, anne-babanın mirastan mahrum bırakmak gibi bir hakkının da olmadığını söylüyor. Eğer ölen kişinin son arzusu bir nasihatse, bu konuda nasihatin meşru olup olmamasına bakılır. Davranışla ilgili vasiyetlerin -ki bunlara aslında vasiyet denmiyor- yerine getirilmesi zorunlu değil. Vâris, eğer yerine getireceğine dair yemin ettiyse kefaret verip yeminini bozabilir. "Sana vasiyetimdir, şu kişiye selam dahi vermeyeceksin, vasiyetimdir kanım yerde kalmasın." gibi bir de meşru olmayan istekler var ki ilahiyatçılar bu gibi isteklerin kesinlikle dikkate alınmamasını dile getiriyor.
ALINTIDIR

Cevabıniz için gerçekten çok teşekkürler. Tam benim açıklama yapabilecegim bir dayanak olmuş. Ama eşim bu konuda inatçı olacak biliyorum. Çünkü annesi söyledi tamam bitti, bi de büyük görümce üstüne söyleyince tuz biber oldu. İsim gerçekten kötü bir isim değil ama beni anlıyorsunuz değil mi kocami seviyorum ve bizim bebeğimiz neden biz ikimizin sevdiği ortak bir isim vermeyelim. Ben kendi ismimden çok onu söyleyeceğim allah izin verirse. Bi yandan da eşimin pasifligi beni uzuyor, senin soyunu devam ettirecek, senin sevdiğin kadından bir parça neden sen ismini koymayasin.

Bu fırsatı vermeseydiniz keşke kız da olsa erkek de olsa ismini düşündük süpriz doğumu bekleyin falan deseydiniz..
Bundan sonra karıştırmayın bence eşinizle bir isim seçin koyun oldu bitti. Çocuğunuza koyacağınız isim sizi ilgilendirir başkasını değil.
Ama çok da önemli bir konu değil kendinize dert edip bebeği de üzmeyin.

Yarın sabah uyanıp rüyamda nur sakallı dede gördüm, şu ismi koy dedi bana deseniz?
Yani sizi anlıyorum, karı-koca arasında ortak bir karar olmalı bu, neşe içinde konmalı, 2 kişinin dışındaki kişilerden sadece "öneri" alınmalı, ama karar aşamasında söz sahibi ancak anne ve baba olmalı.

Ama eşinizde bu ışığı göremiyorum. Sizi üzen o isim bu isim değil biliyorum, eşinizin tavrı.

Zor işiniz.

Rüya olayı aynen ben de düşündüm ama şimdi değil söyle sekiz aylık felan olayım o zaman. Belki vicdan gelir. Çok teşekkür ederim tekrar

Haklisin canm bende karsi cikardim. Oyle bisey olursa hakkini helal etme sende

Rüya olayı aynen ben de düşündüm ama şimdi değil söyle sekiz aylık felan olayım o zaman. Belki vicdan gelir. Çok teşekkür ederim tekrar
8 aylık olmayı bekleme, arada bi söyle hep sürekli rüyalarıma geliyo de bu ismi koymaksak bişi olur diye korkuyorum de, hep başına kak :)

bence bu olayı rüya gördümle falan çözerseniz diğer problemlerde de hep arka kapıyı kollarsınız.
İstemiyorum demek yeterli olmalı, yeterli değilse diretmeli.
Ben bu tavsiyeyi veremiyorum o yüzden. Çocuğun ismi konusunda eşinizle şeffaf bir iletişim içinde olamayacaksanız çocuğun yetiştirilmesi konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Böyle konuları okuyunca saçlarımı yolasım geliyor yaaaaa! Eşiniz kim oluyor da size emir verebiliyor böyle?! Çocuk onun olduğu kadar da sizin! Hatta annenin üstünlüğü tartışılamaz bile. Siz doğuruyorsunuz, siz bakıp büyütüyorsunuz, o çocuğun ismine karar verecek olan en yetkili merci siz olmalısınız!

Çocuğu dokuz ay karnınızda taşıyan SİZ! Doğunca bin türlü çilesini çekecek, yüzde doksan dokuz bakımını üstlenecek olan SİZ! İlle de babamın adı olsun diye direten eşiniz en fazla iki pışpışlayacak, adını veren dedesi de iki kucağına alacak. Nasıl böyle kati suretle emir verebiliyorlar size?

Kayınpederiniz konuşmazsa konuşmasın! Daha iyi, gelip gitmez, bizim ülkedeki evlilikler zaten aileler yüzgöz olunca darbe alıyor. İsterse mezara kadar konuşmasın.

Üstelik siz tek isim diye de diretmemişsiniz. İki isim olsun demişsiniz. Ona bile razı olmuyorlarsa bu resmen sizi baskı altına almaya çalışmaktır! İpleri bir kez ellerine verirseniz, bir ömür köle olursunuz. Yapmayın bunu kendinize lütfen.

Babamın ismi olmazsa 10 tl takarım diyen kayınbiraderin küstahlığına bak! Gitsin aç karnını doyursun o parayla, nasıl terbiyesiz bir laftır bu. Ondan gelecek altına ya da paraya muhtaç değilsiniz ya çok şükür.

ya bana çok tuhaf geliyor bu konular.
o çocuğu ben doğuruyorsam benim fikrim öncelik olacak bu iş boşanmaya kadar bile gider benim açımdan.
anne olacaksam bana saygı en başta gelir.
zaten kocam bana aşıksa beni sevip sayıyorsa fikrime saygı duyar.
çatır çatır acılar içinde doğuracaksam 9 ay karnımda herşeyini yaşayacaksam dış kapının mandallarına avuclarını yalamak düşer.
az baskın olum hanımlar bu nedir ya biraz direnin

Cevabın için teşekkürler. Ama benim olayım eşimle benim aramda değil malesef tek. İkimiz arasında olmalı ama malesef değil. Ben eşimi zaten iki gündür yavaş yavaş ikna ediyorum başka isim koymaya. Zaten normalde de eşimin çok sinirli bir yapısı yoktur. Beni sinir eden büyük gorumcek. Geçen gün kahvaltıda daha cinsiyeti belli değildi bebeğimin ( daha bu salı öğrendik )" erkek olursa ismi belli xyz olacak. Annem ölmeden on gün önce öyle demişti eğer benim olmazsa ilk olan erkek toruna konulsun" dedi. Ama sağolsun şöyle de ekledi ; "başka isim yanına eklersiniz". Bu derece yani ben hiç bir şey söylemedim misafirdim evlerinde, sadece onun eşi "gencler siz ne istiyorsunuz" dedi. Ben de manidar baktım. Yani demek istediğim ben eşimle konuşarak halledebilirim ama ablası vicdan yaptırıyor eşime. Rahmetli annesi de çok düşkun olduğu icin eşime daha fazla etkileniyor eşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…