bebeğimin isim kaosa dönüşüyor

Eşimin annesi vefat etmiş,senelerce annesine eşim bakmış ne yazıkki annesi senelerce yatalak kalmış her işini eşim görmüş yardım eden hiçkimse olmamış. Şimdilerde kızımız olacağını öğrenen akrabaları mızırdanmaya başladılar annenin ismini koyarsın diye. Eşim tek bir kişiye annem hayatta yataktayken kimse kapısını açmadı kendisi dururken şimdi ismi mi kıymetli oldu,annemin adını koymam bebeğimin ismini koymak annesinin hakkıdır merve ne isterse o olacak dedi ve konuşmalar bıçak gibi kesildi.
Ne yazıkki bu işin çözümü eşinde yatıyor senin arkanda durmalı ortak kararınıza sahip çıkmalı kv.nin ağzının payını ancak o verir eşinizi ikna etmeye çalışın. Ortak bir isim seçmeye çalışın kolaylıklar diliyorum

Al benden de o kadar. Yok arkadaşım sana bana denk gelmez böyle hadsizler.
Ağzını açmaya hakları yok ama gerektiğinden fazla değer görüyorlar.

110 tl ne ya gram altın parasimi . Hamile insanı strese sokuyolar sinir oluyorum .bizded eşimin ailesi isim onerileri yaptı bana 2 tanesi çok saçma ve itici gelmişti. Çünkü kendi çocuklarına koymamislardi sonra kayinpederim bi isim söyledi. Bi anda ısındık isme karsr kıldık tabi biraz moderne yakın yeni isimlerden olunca bide manasıda güzeldi arapça kabul ettik çokta sevdik paşamiza Hayır getirsin inşallah. Yani dünyanın en cirkin ismide olsa onda en güzeli olacak kendini üzmeden cevrendekilerinde bebegininde kullanacağı o ismi sollayacak bi isim bul ki ben olsam ne yapardım. Kabul etmezdim 1. Ismi hadi ettin diyelim oda benim babam gibi diyip 2. Ismi abiminkini koyardim.

iyi de kp ölmüş gitmiş yani.
o hayatını yaşamış, şimdi sıra sizde, kayınpederinizin yapamadıklarını mı yapacaksınız hep, onun hayatını mı yaşayacaksınız.

ha ha bence de bedelini ödesinler.
ama bu konuda 50 gr az geldi bana, daha caydırıcı olmalı, 100 gr ye tamamlayalım.

o zaman çocuğunuzu bir birey olarak nasıl yetiştirmeyi düşünüyorsunuz, daha kaç yaşında adamın birey olamadığını söylüyorsunuz.
eşiniz bugüne kadar ne idiyse ne, önemli değil, artık bir baba olacak, onunla ilgili kararları eşi ile ortak almaya alışmalı, kimseyi karıştırmamaya alışmalı, isim konusu burada bu yönüyle de çok önemli, çünkü en azından doğmadan karar verilecek. çocuk doğduktan sonra yaşanacak problemlerde ne tavır alacağını buradan kestirmelisiniz bence.
hamilelik zor bir süreçtir evet ama emin olun lohusalık daha zordur, eşinizi şimdiden alıştırmalısınız buna, ve siz de...

benim eşimin ailesinde de çocuğa dede ismi koymak gelenekmiş, ailedeki erkeklerin isimleri x,y,x,y olarak ilerliyor . kayınpederimin ismi x , eşimin ismi y, biz de oğlumuza babasının ismini verdik geleneği değiştirdik y,y,y,y olarak ilerleyeceğiz
olay eşte bitiyor, kayınvalideniz rest çekiyorsa eşiniz de ona rest çeksin. baba olacak adam hala annesinin sözünden nasıl çıkmaz, annesi intikam alıp ne yapabilir yani evladı sonuçta. siz güzellikle eşinize annesinin kararlarından kopması gerektiğini hissettirin.
bebek doğmadan taviz verirseniz, bebek büyürken yaşanacaklara hazırlıklı olun.

muhtemelen kayınvaliden eşini doldurdu duygu sömürüsü yaptı, kesin ağlamıştır da ölmüş eşim vs diye. yazık yani sizin hakkınızı nasıl ödeyecekler. eşler malesef karılarının düşüncelerine saygı duyduklarını zannediyorlar ama aslında yapmıyorlar, arada kalmamak için hep annelerini seçiyorlar niye çünkü o yaşlı, o onu büyütmüş. sen nasılsa kocanın kaprisini çekersin dimi.

Kaynnanan bırak küs kalsin sende diret madem oyle senindr abinin ismi olsun.. benciller ya

Canım anne-babanın çocuk üzerinde 3 hakkı vardır. Biride isim vermektir.

Ne abının ne kp ısmı olsun farklı bı isim koy.. Aynı durum arkadasım yasadı oda ruyamda gordum bu olcak bıttı dedı.. Bır ıkı kustuler sonra herkes alıştı:)

Allah akıl fikir versin ya şu zihniyette olan annelere .. Oğlunu evlendiriyosun otur dua et mutlu olsun karısıyla, torunun olucak otur dua et sağlıklı olsun diye .. Cahil insanlardan nefret ediyorum !
Bebeğin sağlığını sormayıp cinsiyet belli mi erkek mi oo iyi iyi .. Kız mı, olsun sağlık olsun !?
Sanane sizede cinsiyetten .. Biz çekelim o bulantıları o sorunları ağrıyı sızıyı sonra gelsin konuşsunlar benim karnımdaki yavrumun isim patentini :))
Sadece gülerim böyle yani kusura bakmasınlar, he çok istiyosa tüp bebek için para verelim yapsınlar bi tane daha koysunlar koymak istedikleri isimleri :)))

Sende resti çek senin çocuğun o .. Ya abimin isminide koyucam yada ikiside olmicak başka olucak de taviz verme bence ..

İsme bu kadar karışan aile nelere karışmaz burdan görebiliyorum olacakları, kolay gelsin sana Allah yardımcın olsun dua et de.

kusura bakmayın ama iş eşinizde bitiyor. Yahu ne var şu isim konusuna büyükleri karıştırmasalar ki öyle de olması gerekiyor. Bakın ben 4 aylık hamileyim ve kızımızda olsa oğlumuzda olsa isimleri ben koyacağım ve eşim ne kendisi, ne annesini nede babasını karıştırmıyor bu konuya. Söylediğim isimleri eşimde beğendi tamamen bana bıraktı. Bunu böyle yapmak çok zor değil ki, küçücük bir konu ne kadar çok büyümüş, burda en büyük kabahat sana abinin ismini koymayacaksın diyen kocanda.

Eşime bunu söylemiştim ilk tartistigimizda düşün o zaman daha bebegimin cinsiyeti bile belli değildi. Esim diyor ki annem benim cocugumu goremeyecek bile birak istedigi olsun. Ben neyim dedim 3 aydir bulantidan basimi yataktan kaldiramiyorum ve kim var yanimda kimse. Ilk bebegim benim ve belki baska cocugum olmayacak. Benim en onemli hakkimi elimden aliyorsun. Kayınvalidem ölmeden önce bir komşu çocuğunu çok seviyormus ve çocuğun ismi XYZ mis. Ölmeden bir hafta falan önce de görümceme söylemiş kimin ilk oğlu olursa bu ismi koysun. Ailede herkesin kizi var. Piyango bize patladı yani.
Canım anne-babanın çocuk üzerinde 3 hakkı vardır. Biride isim vermektir.

Canım isim koymak anne ve babanın ortak kararı olmalıdır.Lakin bu dengeyi sağlayacak olan eşiniz.
Benim kv nin adı hem elti kızımda hemde görümce kızında mevcut.Eltim başka bir isim istediği halde o olmamış ilk çocuğunun isim heyecanını yaşayamamış.Halada içimde var diyor.
Hamile olduğumu öğrendiğimde (tedavi ile) eşim kız olursa sen erkek olursa ben isim vereyim olur mu dedi?
Kabul ettim.Kızımız olacağını öğrendiğimde ise içim burkuldu dedimki bir daha belki çocuğumuz olur yada olmaz en iyisi babası olarak sen bir isim ben bir isim koyalım.Kabul etti çok mutlu da oldu.
Lakin bula bula benim anamın adını buldu eşim.Neymiş çok seviyormuş Zeynep ismini.İyi dedim yanlış anlaşılmasında senin ailen tarafından bence sorun yok.
Şimdi kızımızın ismi Zeynep Mina.

sizinki tam piyango olmuş hakkikaten, koymasanız içinize sinmezdi belki kadının vasiyetı olmuş artık, siz bulantıdayken yardım elını uzatmamıs ama o da demek iyi durumda degılmıs, allah rahmet eylesın artık. belki çocugunuzun kısmetı o isimdi böylesi hayırlı oldu muhtemelen öyle diyelim o da ismiyle yaşasın inşallah..

Konu sahibi ablanın durumu fena ama çok karışıyorlar, bızım aılede de böyle hep karışılırdı bir ömür de her şeyımıze karıştılar okulumuzdan tut yaşantımıza evimize vs.. ..bıtmez..

tamam de istediğinin olduğunu öte taraftan göreceğini bana ispatla koyucam istediği ismi de..
töbe töbe..
çıldırtıyorlar insanı resmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…