- 21 Nisan 2014
- 1.669
- 1.957
- 333
- Konu Sahibi huzurunmeraklisi
-
Madem kayınvaliden resti çekiyor sende resti çek o zaman.Bu kadar sessiz kalmanın anlamı ne? O kadın inatla ısrarla dediğini yaptıracak diye sen neden üzülesin? Sende geçeceksin ortaya,kimsenin ismini koymuyorum kardeşim,bu çocuk benim,doğuran,karnında taşıyan benim,canım ne isterse onu koyacağım bunu kafanıza yazın diyeceksin.Eşinede dönüp,sen de beni zorlamaya kalkarsan kapı orda,bir daha eve gelme bitti bu iş diyeceksin.Bakalım resti çekmek nasıl oluyor.Kayınvaliden bunu yapıyorda senin elin armut mu topluyor?Ha yapamam diyorsanda onların dediğini yapacaksın o zaman başka yolu yok yani bunun.Şimdi bana sen deli misin diyen olur belki ama evet ben böyle bir şey olsa ciddi ciddi kocamı kapının önüne koyarım! En nefret ettiğim şey hayatıma karışılması,zorla bir şeyler yaptırılması! Neymiş kocamın annesi inatmış,çok da duydu biyerim yani,inatsa ben daha da inadım.
110 tl ne ya gram altın parasimi . Hamile insanı strese sokuyolar sinir oluyorum .bizded eşimin ailesi isim onerileri yaptı bana 2 tanesi çok saçma ve itici gelmişti. Çünkü kendi çocuklarına koymamislardi sonra kayinpederim bi isim söyledi. Bi anda ısındık isme karsr kıldık tabi biraz moderne yakın yeni isimlerden olunca bide manasıda güzeldi arapça kabul ettik çokta sevdik paşamiza Hayır getirsin inşallah. Yani dünyanın en cirkin ismide olsa onda en güzeli olacak kendini üzmeden cevrendekilerinde bebegininde kullanacağı o ismi sollayacak bi isim bul ki ben olsam ne yapardım. Kabul etmezdim 1. Ismi hadi ettin diyelim oda benim babam gibi diyip 2. Ismi abiminkini koyardim.bende ikisi de olmasın bize özel olsun eğer babanın adı olacaksa bende yanına ek ağbimin ismi olsun istiyorum böylelikle her iki tarafa da jest olur dedim ama kabul edilmiyor. ikinci bi ismi sen koyabilirsin buna hakkın var ama abinin adı olmayacak diyor.
kaynanamın abisi de diyor eğer bizim istediğiiz isim olmazsa görmeye gelmeyiz gelirsek laf olsun diye 110 tl takarız ama bizim istediğimizi takarsan altın takarım diyor, sanki onun çeyreğine kalmışız gibi
Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorum
Bırakın da kadın rahat rahat gebeliğini yaşasın... Yazık ya. Cahil desem yaşı var KV nin. Eşinden gurur yapmış belli. Şart koş ne bileyim 50 gr lık falan altın bilezik iste yoksa çoook çenemi çekersiniz de.KV deyede söyle. Birazda onlar uğraşsın üzülsünler.
Mesele ezdirmek falan değil malesed. Bende esimde okumuş insanlariz lakin bazen inad cehalet eski kafalık ağır basıyor.
Kaynanam her iki tarafa hep sözünü geçirmiş kim dediginden çıktıysa yada yaomadiysa rest cekip men ettirmis yada pes ettirmis. Hep alismis sozunun anında yapilmasina. Ve aşırı kindardir intikamıni almadan kimseye rahat vermez.
Kocama da hep baski yafa tehtit ile sözünü dinlettirmis. Hala der bunu su yapmazsan evime gelme. Falanca ile konusursan seni men ederim diye ki yapiyorda. Kocam da öyle alışmış şimdide zor bela siyirmaya çalışıyor. 30 sene o hakimiyette kalan birinin 1 sene de bana alismasini yada bir birey olduğu hatirlamasini hemen bekleyemem.
5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
eşim aile ve benim aramda su an isim konusu kaosa dönüştü resmenhamile olduğumu duyduğumuzda beri erkek ya da kız hangisi olursa olsun bağımsız farklı bi isim verme kararı aldık ama gel gör ki bu karar kısa sürdü. kayınvalidem sürekli vefat etmiş kayın babamın adını öne sürüyor, o ismi seviyorum ama eşimin tarafında 3 kişi (amcasının cocukları) benim tarafımda 4 kişi (dedem ve kuzenlerim) kullanıyor. bu yüzden değişiklik olsun istedim ama malesef çok karışıyor, kabul ettim ama ikinci isim olarak ağbimin adnı koymak istiyorum dedim kabul edilmedi ailem biri olduğu için halbuki ağbimin nasıl değerli olduğunu biliyorlar. babam yanımızda olmadığı için abim bize baktı okuttu, ceyizimi herseyımı yaptı ve halada yapar.
malesef eşimde artık babamın adını koyacağız ve abının de adı olmayacak istemiyorum diye diretiyor artık, bende onların diretmesini kabul etmiyorum. kaynanam bu sebebten küs bizimle napsam bilemedim
Canım anne-babanın çocuk üzerinde 3 hakkı vardır. Biride isim vermektir.Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorum
Ne abının ne kp ısmı olsun farklı bı isim koy.. Aynı durum arkadasım yasadı oda ruyamda gordum bu olcak bıttı dedı.. Bır ıkı kustuler sonra herkes alıştı:)5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
eşim aile ve benim aramda su an isim konusu kaosa dönüştü resmenhamile olduğumu duyduğumuzda beri erkek ya da kız hangisi olursa olsun bağımsız farklı bi isim verme kararı aldık ama gel gör ki bu karar kısa sürdü. kayınvalidem sürekli vefat etmiş kayın babamın adını öne sürüyor, o ismi seviyorum ama eşimin tarafında 3 kişi (amcasının cocukları) benim tarafımda 4 kişi (dedem ve kuzenlerim) kullanıyor. bu yüzden değişiklik olsun istedim ama malesef çok karışıyor, kabul ettim ama ikinci isim olarak ağbimin adnı koymak istiyorum dedim kabul edilmedi ailem biri olduğu için halbuki ağbimin nasıl değerli olduğunu biliyorlar. babam yanımızda olmadığı için abim bize baktı okuttu, ceyizimi herseyımı yaptı ve halada yapar.
malesef eşimde artık babamın adını koyacağız ve abının de adı olmayacak istemiyorum diye diretiyor artık, bende onların diretmesini kabul etmiyorum. kaynanam bu sebebten küs bizimle napsam bilemedim
Allah akıl fikir versin ya şu zihniyette olan annelere .. Oğlunu evlendiriyosun otur dua et mutlu olsun karısıyla, torunun olucak otur dua et sağlıklı olsun diye .. Cahil insanlardan nefret ediyorum !5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
Canım anne-babanın çocuk üzerinde 3 hakkı vardır. Biride isim vermektir.
Eşime bunu söylemiştim ilk tartistigimizda düşün o zaman daha bebegimin cinsiyeti bile belli değildi. Esim diyor ki annem benim cocugumu goremeyecek bile birak istedigi olsun. Ben neyim dedim 3 aydir bulantidan basimi yataktan kaldiramiyorum ve kim var yanimda kimse. Ilk bebegim benim ve belki baska cocugum olmayacak. Benim en onemli hakkimi elimden aliyorsun. Kayınvalidem ölmeden önce bir komşu çocuğunu çok seviyormus ve çocuğun ismi XYZ mis. Ölmeden bir hafta falan önce de görümceme söylemiş kimin ilk oğlu olursa bu ismi koysun. Ailede herkesin kizi var. Piyango bize patladı yani.
Eşime bunu söylemiştim ilk tartistigimizda düşün o zaman daha bebegimin cinsiyeti bile belli değildi. Esim diyor ki annem benim cocugumu goremeyecek bile birak istedigi olsun. Ben neyim dedim 3 aydir bulantidan basimi yataktan kaldiramiyorum ve kim var yanimda kimse. Ilk bebegim benim ve belki baska cocugum olmayacak. Benim en onemli hakkimi elimden aliyorsun. Kayınvalidem ölmeden önce bir komşu çocuğunu çok seviyormus ve çocuğun ismi XYZ mis. Ölmeden bir hafta falan önce de görümceme söylemiş kimin ilk oğlu olursa bu ismi koysun. Ailede herkesin kizi var. Piyango bize patladı yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?