bebeğimin isim kaosa dönüşüyor

Evet annen haklı. Çünkü benim annem de aynen ben 29 yaşındayım ama bana bir kere bile nüfusta yazan ismimle hitap etmedi. Benim durumum daha karışık ismi koyan babam ama kendisi bile o ismi kullanmiyor. Sadece resmi işlemlerde kullanmak zorundayım ve cok buyuk bir kulfet benim için. Şimdi benim doğmamış bebeğimde annesiyle aynı kaderimi paylaşacak. Kayinvalidemin vasiyet ettiği isim gerçekten güncel bir isim ama ben taktım bir kere yok istemiyorum

Mesele ezdirmek falan değil malesed. Bende esimde okumuş insanlariz lakin bazen inad cehalet eski kafalık ağır basıyor.

Kaynanam her iki tarafa hep sözünü geçirmiş kim dediginden çıktıysa yada yaomadiysa rest cekip men ettirmis yada pes ettirmis. Hep alismis sozunun anında yapilmasina. Ve aşırı kindardir intikamıni almadan kimseye rahat vermez.
Kocama da hep baski yafa tehtit ile sözünü dinlettirmis. Hala der bunu su yapmazsan evime gelme. Falanca ile konusursan seni men ederim diye ki yapiyorda. Kocam da öyle alışmış şimdide zor bela siyirmaya çalışıyor. 30 sene o hakimiyette kalan birinin 1 sene de bana alismasini yada bir birey olduğu hatirlamasini hemen bekleyemem.

Cocugunuzun ismini esinle siz karar verip koymalisiniz.
Aileleri hic karistirmayin.
Esiniz bir isim begendiyse, bir isimde siz begenin cift isimli olsun.
Ama bunuda kabul etmiyorsa nasil hallolacak bu is!

Kendi yasadiginizi yasatmayin cocugunuza. Hem akil var mantik var isimden vasiyet mi olurmus? Olmus gitmis o ismi koysaniz da koymasaniz da haberi bile olmayacak. Hatta bu konu yuzunden siz uzuntuye kapildikca kemikleri bile sizliyordur. Isim vasiyeti diye birsey yok bi taraflarindan uydurmasinlar. Kendi kizi koysun istedigi ismi madem cok merakli.

Madem kayınvaliden resti çekiyor sende resti çek o zaman.Bu kadar sessiz kalmanın anlamı ne? O kadın inatla ısrarla dediğini yaptıracak diye sen neden üzülesin? Sende geçeceksin ortaya,kimsenin ismini koymuyorum kardeşim,bu çocuk benim,doğuran,karnında taşıyan benim,canım ne isterse onu koyacağım bunu kafanıza yazın diyeceksin.Eşinede dönüp,sen de beni zorlamaya kalkarsan kapı orda,bir daha eve gelme bitti bu iş diyeceksin.Bakalım resti çekmek nasıl oluyor.Kayınvaliden bunu yapıyorda senin elin armut mu topluyor?Ha yapamam diyorsanda onların dediğini yapacaksın o zaman başka yolu yok yani bunun.Şimdi bana sen deli misin diyen olur belki ama evet ben böyle bir şey olsa ciddi ciddi kocamı kapının önüne koyarım! En nefret ettiğim şey hayatıma karışılması,zorla bir şeyler yaptırılması! Neymiş kocamın annesi inatmış,çok da duydu biyerim yani,inatsa ben daha da inadım.

Çocuğun adına bu kadar karışan aile herseyine karışır ya çok fena..
KV nin abisi bile karışmış 10 tl mı takarmismis ay ne büyük laf etmiş. Bebeği adı işlerine gelirse mi seveceklermis.
Eşiniz 2 ismi kabullense bile babasının adı ile seslenecek hepsi abinizin adı nüfus kağıdında kalacak.
Sıfır bi isim bulunacak diye ısrar edin bence.

Helal olsun kv dene. Kadin ne istedigini biliyor. Neye inaniyor sa onun üstüne gidiyor, gerekirse ogluna biricik evladina rest cekip hayatindan cikarmayi goze alacak kadar da gözü kara.
Peki sen?
Sen inandigin yada dogru olmadigini düşündüğün bir konuda ne yapiyorsun. Ben soylim. Abini hiçe saymalarina seni kaale almamalarina, doğacak cocugunun ismine didisinin didisina kadar karistirtmalarina musamma gosteriyorsun ve ustelik hala ne yapicam ben diye oturmus kara kara düşünüyorsun. Kim için senin istegine dahi saygi duymayan kocan icin.

Kv denle senin aranda ki fark bu iste.
Sahi evlat degilmiydi kocadan dahi once gelen.
Kv den ogluna rest cekebiliyo, sen elin ogluna cekemiyosun.
( kv den biliyo ki rest cekmekle oglunu kaybetmicek, annesi cunku onun asla vazgecemez, Sende karisisin dil mi. Bebegine koyacagin isim icin senden vazgeçecekse bu koca inan ki hic olmamasi senin icin daha hayirli olur)

uff bizde de problem bu isim olayi. bence soyismini babasi verdigi icin isim koyma hakki annenindir ama esimde cok merakli isim koymaya. en kotu bir isim o bir isim ben seklinde olcak. 2 isimde hic sevmem halbuki. sizin esiniz daha da bencilmis. kavga cikarmadan bastirin biraz bence

Şu adetde tedavülden kalkamadı bir türlü.
Isim önerisinde bulunabilir yakın akrabalar yeni fikirler falan ona bişey demem.
Ama ailede olan ve ölmüş birisinin ismi büyüklerin ismi olmasın yahu...

Valla ablacim senin derdinin dermani eşin yani .
Ya ona da sağlam rest cekeceksin . Ya da kuzu kuzu kpnin adını koyacaksin .
Bekara koca bosamak kolay derler ama ben cidden bu durumda kalsam bosarim bile .
Kendi anne babam dahil kimse emrivaki yapamaz bana , istemediğim şeye diretemez . Ben bir bireyim . . .

nasıl karışabiliyorlar anlamıyorum? fikrini söylersin eyvallah ama diretmek nedir yani!

ben oğluma mustafa ismini koymak istiyordum da babam "mustafa koyma kızım, babasının ismini koydu dedirtme" dedi diye vazgeçtim. seçtiğim ismin ne eşimin nede benim tarafımda kullanılan bir isim olmamasına gayret gösterdim. bence sende özgün ve az rastlanır bir isim koyma konusunda eşini ikna et. sizin evladınız ya kim ne karışabilir?

Şaka misiniz ?
Üzgünüm ama üzüldüm sizin için .
Ikiskinin de adını kayın validenizin koyduğu 2 cocuk buyuteceksiniz.
Ama zaten bile bile lades demişsiniz

Yani şimdi burdaki kadınlar size ne.yapsın ? Ben ne.yapayim ?

Ayrıca tartismak çok. Saçma . Istemiyorum çok ama çok basit bir cümle ya . Siz istemiyorum ben dedikten sonra karşıdaki bir şeye herhangi bir şeye diretiyorsa sizin o ikili ilişkide ağırlığınız yok demektir .
Kocam uzulmesin aman eltim bukulmesin yok gorumcem laf sokmasın.
Geçiniz ...

Ben iki çocuk doğurdum kimse karışmadı bize KV de kayınpederinin ismi olsun istedi oğlumda eşim kabul etmedi ama herkesin beğendiği iki ismi var Kızımın ismini annem koydu kimse laf etmedi Allah için,ben senin yerinde olsam bu altın mevzundan sonra asla kabul etmem bunuda arar KV söylerim bu kadar net

Hamileyken insani germek nedir ya kime ne çocuğunuzun isminden.
Aynı muhabbette hep oluyor canım banada kayınpederim laf sokmuştu babanın adını koyarsin die
Aa olur mu babacım senin adının varken dicem sandı tabi ben pat die tanıdığım kimsenin adını koymycam dedim

Sen nereye düşmüşsün ya, bence isimden çok daha önemli problemleriniz var

bunu bile demesi ne kadar cahil olduğunu gösteriyor
ee haliyle bu tip insanlarla da uğraşmak laf anlatmak çok zor
bu durumda abinin de adından vazgeçip farklı bir isim üzerinde düşünün eşinle
diretin yaaa,bu sizin de çocuğunuz,analık hakkınız var!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…