• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve kayınvalidem

çocuğumun ismini ancak ben koyabilirim isim konusu başkasına düşmez......
bide ısrarcı olmazlarmıı sinir olurum isim koymak isteyen doğursun bi tane daha

korkmanıza falan gerek yok.uygun bir dille annecim biz bebeğin ismini zeynep sude koyacağız.senin isminde çok güzel ama ben yeri gelecek kızacak bağıracağım kızıma.senin ismini anarak yapamam.vs... şeklinde bi açıklama yapın.
saygısızlık yapmadıktan sonra hiç önemli değil gerisi.hatta sana söylerse topu eşine at,o istemiyo de;eşinde senin üstüne atsın.böyle böyle geçiştirin.
hiç bi şey olmaz merak etmeyin...

bunlar doğru tavsiyelermi sizce?bebeğin oyuncağına adını koymak kadınla dalga geçmektir.sonrada neden kaynanamla aram bozuk diye sorara durursunuz?
eşini doldur ne demek?ya hiç düşünmüyormusunuz ki bizden aldıkları akıllarla belkide bu kadın eşiyle kötü olacak,kayınvalidesiyle kötü olacak...lütfen elimizi vicdanımıza koyarak yorum yapalım...

valla gayet net bir şekilde söliim yorumumu yaparken elim vicdanımdaydı..zaten yapılan yoruma dikkat edilirse bunu yapmak zorundasın falan yazmıyor..benm yakın arkadasım eşiyle evdeyle anlasıyor isim konusunda..ama eşi kimlik cıkarmaya gidince annesinin babasının ortak aldığı işsmi yazdırıp getiriyor..üzgünüm ama bu işler karsı tarafa biz bööle koyduk saygı duyun demekle geciştirilmiyor..keske gecistirilse..
ha buarada bnm kızımın adı cemre.fatma cemre.. fatma eşimin ananesinin adı..ben kendim isteyrek koydum bu adı..belki zorlamasalar kendilerini biraz sevdirseler kendimiz isteyerekte koyarız..üstelik anane sağ.ve ben onu coook seviyoruuumm:1hug:

bence kayınvalidene çok fazla açıklama yapmaya çalışma.mesela eşinle konuş..ileride birşey söylerlerse ben bu ismi istiyordum ve kendim koydum çocuğumun ismini desin.sana da kimse birşey söyleyemez.üstelik bu sizin en doğal hakkınız.benim kayınvalidem de sakın bizlerin isimlerini koymayın,ne babaların ne dedelerin diyor.ama baskı yapsaydı da koymazdım...

bebeğine istediğin ismi ver...
kimsenin buna karışma hakkı yok...
yasakkelime

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım sakın böle işeye izin verme kayınvaliden çok istiyosa kendi doğursun ona koysun adını...Bunu kabul etmek zorunda değilsin eşine şimdiden belirt böyle birşeyi kabul etmiyeceğini

kızımın ismini ben koynuştum oğlumunkini babası koymak istedi sonra ablasına pas attı çünkü görğmcem eşinden yeni ayrılmıştı ve sebebpte bebek istemesiydi allah karşısına hayırlı kısmetler çıkarsın ama bu saatten sonra birini tanıycak ona güvencek çocuk yapıcakk..o yüzdende eşim ablasına isim koymasını rica etti oda çok sevindi ve yiğit dedii.sonra kayınvalidem 10 tane torunum var hiç birine isim koymadım bari bunun ikinci ismini ben koyim efe olsun dedi bizde tamam dedikk vee oğlumun adıYİĞİT EFE olduu..efe ismini ayrıca çok severim ilk çocuğumuz erkek olsaydı bizim koymayı düşündüğümüz isimdi zatenn..velhasıl insanları sevindirmekte üzmekte o kadar küçük şeylerde saklıkii..tabiki kayınvalidenin adını koyma kızım olsaydı bende koymazdımm.hem benim annem vefat etti onunkinini bile koymadım çokk eski demode bi isim diyee..ama onlarda bizim eşlerimizin annesi kızlar farklı bi jenerasyonda yetiştiler bizde kaynana olucaz onları biraz anlarsak herşey daha kolaylaşirr,,Şeniz

anlamıyorum ben bu tarz insanları ya.
anne 9 ay karnında taşısın ,tüm acıları o çeksin birileri ismi konunca egosu tatmin olucak diye o kişininb işsmi konulsun.yok öyler şeyyy yaa.ben buldum kızımın ismi.eşim hemen gidip annesine biz bu ismi bulduk demiş.anneside iyi demiş.ama her gelen uzaktan akrabası kayınvalidenin neden annenizin adını koymadınız dedi.bende onun ismini beğenmiyoruz çünkü ben küçüklükten beri bu ismi severim hakkım değilmi dedim.evelediler gevelediler bişey diyemdiler.
konuyu açan arkadaşım sen kimseyi kafana takma bak bebek bekliyorsun,canından hiç önemli değil.
eşin bebk doğunca gitsin bebeğinizin ismini yazdırsın nbufüsa.sonra kim nederse desinn.agzı olan konuşuyorr yahuuuu:))bu arada benim kızıma doktorumuz zeynep adını verdi.kızımın göbek adı zeynep.güzell isim.

sıkma canını yaa onlar ne derse desın bebek sızın hele anne butun acıyı anne cekıyo bosverın ısım konusu acılıncada konu degıstırın sıkmayın cannızı ya hamıleleıgın tadını cıkar bence bosverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bence de bu kadar sıkıntı yapma
hatta hıc dusunme
eger esınde senın gıbı dusunuyor ve sız ısım konusunda ortak kararınızı verdıysenız sıze ısım konusunda yapılan yorum ve dıretmelere karsı sessız kal ve
hayırlısı ıle saglıklı dogsun karar verırız dıye yuvarlak cevaplar vererek onları da kırma derım
sonrasında zaten esın gıdıp cıkaracak nufuz cuzdanını
o zaman ıstedıgınız ısmı yazdırırsınız ve herkeste sesını cıkaramadan sızın fıkrınıze saygı duymayı ogrenır

arkadaslar esim dun annesiyle gorusmus. gene annesi acmış isim konusunu...bilmem kim ilk torun senin ismin olur dedi falan demiş..esim de anne sen istiyormusun gercekten demiş...o da evet demiş..esim sok tabii kafamçokkarıştı ...ama eski isim biz dusunmuyoruz bizi de zora sokuyorsun bazen isim bir boncuk diyorsun bazen bunları soyluyorsun .....gibi seyler soylemiş...oda ii canım bildiginizi koyun falan demiş...benim ismim de kardesin koyar ona ev alırım demiş yine gulerek(hep aynı sakayı yapıo..nasıl sakaysa..).:1closedeyes:kısacası simdilik kapanmıs mesele bakalım ilerde ne olur...hepiizi opuomm:1hug:

canım karar sizin inş huyu kaderi güzel olur bebişinina.s.
Ben eşimle bebişimizin ismini bulduk bile ama kendileri gelmiyor pek bi nazlı:roflol:
valla benim çocuğuma benden ve eşimden başka kimse isim konusunda karışamaz:icecream:

arkadaslar esim dun annesiyle gorusmus. gene annesi acmış isim konusunu...bilmem kim ilk torun senin ismin olur dedi falan demiş..esim de anne sen istiyormusun gercekten demiş...o da evet demiş..esim sok tabii kafamçokkarıştı ...ama eski isim biz dusunmuyoruz bizi de zora sokuyorsun bazen isim bir boncuk diyorsun bazen bunları soyluyorsun .....gibi seyler soylemiş...oda ii canım bildiginizi koyun falan demiş...benim ismim de kardesin koyar ona ev alırım demiş yine gulerek(hep aynı sakayı yapıo..nasıl sakaysa..).:1closedeyes:kısacası simdilik kapanmıs mesele bakalım ilerde ne olur...hepiizi opuomm:1hug:

canım aynı sorunu ben de yaşıyorum.ama ortada fol da yok.7 yıllık evliyim,tüm tedavilere rağmen çocuk olmuyor bir de üstüne kaynana her seferinde bi memet doğur deyip duruyor.mehmet ismini de hiç sevmem.benim aklımda başka isimler var.kayınpederin ismi yaa.her gittiğimizde bi memet doğurmadın.bir memed doğurursam tarla yapacakmış üstüme.kız olursa diye sorduğumda ne dedi;sadece bilezik.koymazsak ne olur diyorum;elalem ne dermiş,bi evin bi oğlu bi babasının ismini koymadı,hayırsız evlat derlermiş.kimsenin,konunun komşunun yüzüne bakamazlarmış...falan,filan.benim annemle babam abim ve yengemden hiç böle bişi istemedi.çocuk sizin.isim hakkı sizin dediler.büyüklerin ismini koymak eskidenmiş dediler.bunlar bu isimde ısrar ediyor diye mi yoksa ben istemiyorum diye midir nedir;bebiş olmuyor diye düşünmeden edemiyorum.doğuracak,büyütecek olan biziz di mi ama.

ay sinir oluyorum böyle insanlara sanki kendi taşıyor 9 ay yok benim ismimi koyarsın yok onun ismini koyarsın o kendi çocuğuna kendi istediği ismi koymuş seni neden bundan mahrum ediyorki iistediğiniz ismi koyun kızlar bebişlere bu ne uyuz bir durum aynı modelden birde teyzemin başında var hayret ya

sevgiliemine hiç canın sıkma allah işallh en yakın zamanda bi evlet nasip etsin sana gerisi boş senin kayınvalidenin yaptığı de dereyi görmeden paçaları sıvamak öncelikle hayırlı ve sağlıklı evlat için dua et olmadı ikinci isim koyarsın bunlar bi de böyle bilmiş bilmiş akıl vermezler mi insanın koyacağı varsa bile koymaz yani

bizimkiler karışmazlar, fakat saygı icabı yine de soracağız.ters bir isim olmadıktan sonra neden konmasın, kendi istediğimiz ismi de ikinci isim olarak koyarız olur biter, bu yüzden tatsızlık çıkarmanın gereği yok diye düşünüyorum ben...

eşim 4 erkek kardeşler....

2.büyük eşim ve abisinin 1 erkek çocuğu var...ismini kayınpederinin ismini koymuş...çünkü eşi tek çocuk ve bu teklifi yapan kayınpederim...

bizimde bir kızımız var ve ailenin ilk kızı ve ilk kız torunu...ismini kendi istediğimiz bir ismi koyduk,kayınvalidemin ismini değil...
aileler bu konuda anlayışlı olmalı...isim çokta önemli değil...saygı sevgi ismi vermekle olmuyor...

bebeğin hayırlı olur inşallah....

Allah nasip ederse inşallah benim de bir kızım olacak 20 ekimde... ben adını nezire muazzez vereceğim.. herkes çok çirkin buluyor ama ben öyle olmasını istiyorum ve de hiç kimseyi karıştırtmıyorum olaya .. babasını bile... onun zahmetini ben çekiyorum isim hakkı bana aittir.. o kadar

Back
X