• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve kayınvalidem

Allah nasip ederse inşallah benim de bir kızım olacak 20 ekimde... ben adını nezire muazzez vereceğim.. herkes çok çirkin buluyor ama ben öyle olmasını istiyorum ve de hiç kimseyi karıştırtmıyorum olaya .. babasını bile... onun zahmetini ben çekiyorum isim hakkı bana aittir.. o kadar

nedemek çirkin buluyolar ya utanmadan söylüyolarmı ağızlarına yapıştır bi tane elim çarptı dee çok güzel canım kızının ismi Şeniz

eşler karşılıklı anlasmalı isim konusunda benim oğlusuma kayınpederim yazık ağzını açmıyo ama eşim çok istiyo yalvarıyo babasının adı olsun diye o yuzden onu kırmıycam nasip olursa koyuıcam e ismide güzel bence yanına belki bi isim daha koyazrız eşimi kırmaya üzmeye değmez diye düşünüyorum heves ediyo adamcağız napalım

yaaa stres oldum bugun iyice...sizinle de paylsmak istedim..belki bi fikir veren bulunur... biz ilk sene esimle kızımız olursa zeynep sude koyarız diye dusunmustuk su an hamileyim ve 2 ay once kız oldugunu ogrenince esim annesine zeynep sude diye dusunuyoruz demiş...sonra esime her tel acısında iste teyzen aradı 'bebege senin ismini koyarlar ilk torun ' sakayla karısık 'benim ismimi de kardesin koyar biliyorum ' gibi hep alttan alttan laflar soyler.bugun de benimle konusurken yine bi tanıdıklrı ilk torununuz tabi senin ismini olacak falan demişş ondan bahsetti...bişey demedim..eşimde bende geçiştiriyoruz ama moralim bozuluyo...cunku esimde bende sessiziz ve bugune kadar hep onlar ne der korkusuyla yasadık...:sm_confused: bebegin ismi kondugunda sorun olacak diye cok korkuyorumm:bbo:

hayırlı dogumlar canım
bende cok kızyom şu isim karışmalarına sen taışyon
sen ve eşin bilir kayın valden kaynanasının isminimi koymuşta senden istiyor hayret ya

bende dogum yaptıgımda eşim annesine sordu bende hep ezgi istemiştim nasip olmadı oglumun istedigini koyduk yoksa iki isim olcaktı ( esra gizem) kaynanamın da istegi esra dı sonrada gizem oldu adıyla yaşasın :emir_bebek:
baktık oglum aglıyor dedik kıskandı heralde babasıda abisinin dedigi olsun diyince kaynanam birşey demedi kırıldımı bilmem artık bu isim işleri cok zor kimseyide kırmak istemöiyorusundur ama sen ve eşin daha iyi bilir bu sisiz bebeginiz:emir_bebek:

eşler karşılıklı anlasmalı isim konusunda benim oğlusuma kayınpederim yazık ağzını açmıyo ama eşim çok istiyo yalvarıyo babasının adı olsun diye o yuzden onu kırmıycam nasip olursa koyuıcam e ismide güzel bence yanına belki bi isim daha koyazrız eşimi kırmaya üzmeye değmez diye düşünüyorum heves ediyo adamcağız napalım

eeeeee bide senin babamn var o da istemezmi kendi i,smi konulsun şutarafagitti:sm_confused:

ccanım hayırlı olsun hiçç kendini böyle şeyler çin üzüp bebişinide strese sokma bu bir...
gayet kararlı bir tavırla 'anneciğim biz büyüklerin adını çocuklarımıza koymayı doğru bulmuyoruz. ilerde insan sinirlenecek gün gelecek bağracak hatta belki sizin yanınızda çocuğumu azarlayacağım sanki size saygısızlık gibi olur. o yüzden düşündük taşındık bu konuda kesin kararlıyız de. hoş gerçi siz şaka yapıyorsunuz ama zeynep sude isminde kararlıyız de' :)))) hiç bişiy diyemez... hatta sen demek eşin desin tatlı bir dille. ne var bunda. çocuğu taşıyan sen büyütecek olan kocan eee isimde sizin hakkınız...

eeeeee bide senin babamn var o da istemezmi kendi i,smi konulsun şutarafagitti:sm_confused:

canım kendi babamın adını abim koydu zaten yıllar önce ondan yoksa derdim benimde babamın adı var diye ama abiciğme kısmet oldu nur içinde yatsın babacım

ccanım hayırlı olsun hiçç kendini böyle şeyler çin üzüp bebişinide strese sokma bu bir...
gayet kararlı bir tavırla 'anneciğim biz büyüklerin adını çocuklarımıza koymayı doğru bulmuyoruz. ilerde insan sinirlenecek gün gelecek bağracak hatta belki sizin yanınızda çocuğumu azarlayacağım sanki size saygısızlık gibi olur. o yüzden düşündük taşındık bu konuda kesin kararlıyız de. hoş gerçi siz şaka yapıyorsunuz ama zeynep sude isminde kararlıyız de' :)))) hiç bişiy diyemez... hatta sen demek eşin desin tatlı bir dille. ne var bunda. çocuğu taşıyan sen büyütecek olan kocan eee isimde sizin hakkınız...

bencede sen hiç karısma kötü olma oğlu konussun sen konustunmu kötü olrsun ama oğullarını kızıp kızıp affediyolar malum evlat yani:CüvCüv:

Canım öncelikle allah tamamına erdirsin, hayırlısıyla kucağına al bebişini inşallah.
Bilmiyorum söyleyeceklerim hoşuna gidecekmi ama, bence bu konu çok da önemli değil.
Eğer kayınvaliden kendi ismini istiyorsa koy gitsin.
Şimdi bebişinin adı Ayşe, Fatma, Hüsniye, Azra, melissa yada ne biliyim herhangi isim olursa, bebek dahamı değişik olacak?
Kaderi dahamı farklı olacak.
İlerde büyüyüp meslek sahibi olunca dahamı az saygı görecek?
Zeynep de eski bir isim, ayrıca kızımın sınıfında 3 tane sude var.
Bunlar senin fikrini değiştirecekmi?
Ama kayınvalidenin ismini koyduğunda o çocuk her zaman farklı olacak, sende öyle. Gönlünü yaptığın için ilişkileriniz daha farklı olacak,
İnan isim hiç de önemli birşey değil, öyle böyle bir isimle çağırılacak bu çocuk.
Bence kendinide eşinide üzme, İnan kızı olsaydı eşimin anneannesinin adını koyacaktım ama erkek olacak ve ailede kayınpederimin ismini koymuşlar, ama eşim yinede koyalım derse koyarım, neden koymayayım.
Benim canım kocacığımın dünyaya gelmesine katkısı olmuş bir insanın ismini neden koymayayım.?
Konuyu birde bu açıdan gör canım, inan sende rahatlayacaksın.
Ha bu arada benim kızımın adı da Azize Seray ve biz Azize yi kullanıyoruz, o da benim annanemin adı.
Ben istedim ve eşimde hiçbişey demedi sağolsun.
Dese çok çok üzülürdüm.
kendine iyi bak.....

genelde bütün anne adayları aynı şeyle karşılaşıyor.ben hamile kalmadan önce bunun konuşmasını yapmıştım o yüzden bişey diyemiyolar.onu dünyaya getiren ben ve eşim.onlar zamanında zaten çocuklarını istediği ismi koymuşlar.şimdi benden niye böyle bişey istesinler ki.allahın izniyle oğlum dünyaya geldiğinde bende kendi istedğim ismi koyucam.hemde bebeğim ilk torun olacak.onlara sorsam hemen bir isim söylerler ama buna asla izin vermem.o kadar çok istiyosalar birtane daha yapsınlar.belki de ilk kez yaşayacağım duyguyu onlara yaşatamam

Zaten herkes kendi instediğini koysa kimse başkasının ismini koymak zorunda kalmaz, kökene inin bakın bi kesin isiminin koyulmasını isteyen kayınvalide/kayınpeder kendi çocuğuna istediği ismi koyamamıştır bu zevki torunda tatmak istiyodur.
Gençler anlaşıyo evleniyo bi de üstüne bebek yapıyolar kolaymı bu işler rahat bırakın gençleri yahu!!!! :)))

bi de bu gelinlik giymek gibi bişey bi anne için, şahsen bi gelinliğim istediğim gibi olsun bi de bebeğimin adı istediğim olsun (babasıyla beğenerek) diye hayal kurardım hep, gelinlik oldu darısı isime...

nüfus kağıdını acilen eşin kimseye söylemeden çıkarttırıverir,çocuk doğana kadar da konuyu açtırmazsınız.tabiki sizin istediğiniz isim olacak...gayet de güzel bir isim bulmuşsunuz hayırlı olsun...

biz esimle bastan konusmustuk kizimizin ismi asya olucakti erkekse aslan kizim oldugunu ogrenince kaynanam aaa kucuk elif mi geliyor dedi (kendi ismi)bende hayir tabiki asya geliyor dedim arada hep sordu son artik onami karar verdiniz falan diye biz hep evet dedik doguma yakin ecrin ismi hosuma gitti esimde ecrini begendi simdi kizimizin adi asya ecrin ille bu kaynanalar uyuzluk cikariyor ama ben zaten koymazdim kutsal olabilir ama ben zaten elif ismini sevmiyorum o benim ve esimin parcasi sadece anne baba karar verir isme herkez buyuklerinin ismini koysa isim turemez hep ayni isimler devam eder

Ya simdi kendimden yola cikiyorum. Bende anneyim oglum 5 bucuk aylik. Ismini Batin Salih koyduk.
Salih kayinpederimin ismi. Da ben söyle söyleyim ben kirmamak icin degilde hem hos bir isim hemde ilk torunu ne bileyim. Kayinpederim cok özendi ama birsey söylemedi hic. Sagdece ben gözlerinden anladim mutlugunu ve gercekten cok sevindi. Bide ben kayinpederimi cok seviyorum ve ismide hos. Ama esim Batinida cok istedigi icin Batin Salih koyduk.

Simdi eger sen istemiyorsan tabiki olmaz yani mecbur degilsin sanirim. Yazdigina göre esinde istemiyor. Ya ikinci isim olarak bizim gibi koyarsiniz yada kirmadan gecistirirsin.

Moralinide sakin bozma olurmu ? Bak sen can tasiyorsun hep mutlu ol:)
Sen ne hissediyorsan beebisinde hissediyor hic unutma.
Basarilar.....

konuyu bastan sona okudum içim cızzzzzz etti.ben hamile kalmadan önce kaynanam derdi hep ben bizim isimlerimizi koydurmam eski diye.sonra kaynanamın akrabalarının 4 ayrı çocugu oldu ve hep kaynanalarının adlarını ve kayınpederlerini koydular kaynanamda fikir değiştirmiş erkek olursa ismaiil koydurcam diyo.(kayınpederimin adı).CADIARZU aslında bende koymak isterim yanına kendi begendigim bir ismi koyarım ama ben onlarla ayrı evdeyim ve beni bir kere aramadılar hamileliğimde nasılsın rahatsızlıgın varmı diye.bende eşime dedim beni aramazlarsa valla koymam adını falan dedim.o da koyma dedi:roflol: ya dalga gecti ya gercekten dedi.(ama şöyle bişey var eşimle isimlere bakıyoruz ve begendiklerimizi ayırıyoruz.ve o da fazla koymak istemiyor galiba.:icecream:hem onların bana yaptıkları haksızlıklar geliyo aklıma ve delleniyorumKötü Kazen)hayırlısı olsun inşallah

bence gizliden falan değil açıkça konuşun şimdiden kabullensin kayınvaliden. bizimde başımızdan benzer olay geçti 3 aylık hamileydim. bi misafirlik esnasında kayınvalidem yeğeninin oğluna koyduğu ismi beğenmedi efe ne biçim isim dedi. biraz kalabalıktık kardeşi falanda vardı. daha lafını bitirmeden annesi babası beğenmiş koymuşlar duymasın çok üzülürler dedim. ayrıca efe ismi de gayet güze. Bizim koyacağımız ismede kimse karışmasın baştan söyliyim sonra bi tatsızlık olmasın demiştim. Allahtan benim kayınvalidem anlayışlı kendi ismi koyulsun istemezdi zaten

Bu Sorun herkeste var sanırım Ama Allahtan Kayınvalıdem Kendı Ismını begenmıoda bebegımıze Bırakmak ıstemıo hatta oglu sakacıktan annemın ısmını koyarız dedıgınde Cok kızmıstı :D Torunuma guzel bı ısım bulun dıe :D:D

amaaaaaaaaaaaaaa Benım kızımın Adı Denız bennu Denız ısmını ben koydum gorumcemde bennuyu koydu Iyı hos herkes bennu dıo ben arada denız dedıgımde bu hemen Agzında gevelemeye baslıo bu ne denızdır falan fılan.. Bırı Kızımın ısmını sordugunda hemen atlıoo Ismı bennu dıe bende denız bennu dıyorum yooo Sadece Anne denız dıo V.s Konusmaya baslıo benım moralım cok bozuluo Dogacak Cocuguma henuz tam olarak ısım bulamadık arada beraber dusunuyoruz yanı ben dusunduklerımı onunla paylasıorum begendıgı ısım olsa bıle sırf ben koyacam dıe bu ne bıcım ısım dıo :D:D:D hanı ole yazıorum ama bakmayın aramız super kayınvalıdem ıle ama her nedense bu ısım konusunda hıc anlasamadık gıttı :D

Arkadaslar uzun zaman sonra gelebildim...herkes fikirlerini yazmıs saolsun....
tatilde esim tum akrabalara annemin ismini koymayacagız farklı isimler dusunuyoruz dedi..kayınvalidemin kulagına gitmiş ki sanırım hic isim konusu acılmıo artık...
ama bu sefer de biz isim bulamıyoruz zeynep sude dusunuyorduk cok sıradan dedi herkes
esim su aralar sevval e takmıs durumda....kafamız karıstı
soyle guzel ve anlamlı bi isim bulamıyorummm

Back
X