• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve kayınvalidem

benim eltim kayınpederime yaranmak için kendi oğluna onun ismini verdi bende böylece bu yükten kurtulmuş oldum ama arkadaşlar bide çocuklar açısından bakmak lazım ben 2 isimliyim kardeşim 2 isimli ilk ismim babaannemin ismi erkek kardeşiminkide dedemin ve ben bu durumdan hiç memnun değilim sevmiyorum .Annemler isimlerimizi koyduklarında beğenmeyip değiştirmişler tamam 2 . isimde koyuyolar ama o konulan isimde kullanılıyor resmi yerlerde ve sinir oluyosunuz haliyle yaşayan biri olarak çocuğu düşünnerekte isim koyulması lazım diyorum

arkadasim siz istediginiz ismi takin derim bi isimden kirginlik olucaksa olsun. sizi anlamalari lazim ilk bebeginiz ve ilk heyecaniniz tabikide isim koymak isin hakkiniz ama yinede kayinvalidenin gonlunu alarak yapmaya calis derim bir isimden tatsizlik cikmasin sacma olur gibime geliyor yasakkelime

canım ben kendi başıma gelen olayı anlatıyım ssana
biz eşimle türlü türlü isim seçtik sonunda naza karar verdik hee bu arada karar veremediğimiz için kayınvalşideme kaynatama kaynıma anneme babama sorduk siz bilirsiniz dediler herşey çok gğzel biz naz dedik doğuma 1 ay var biz 3 naydır naz diye seviyoruz bebeğimizi başladılar yok olmaz ceyda olsun naz güzel değil falan baktılar ben ısrar ediyorum bu sefer uslup değişti ceyda olucak işte o kaadar demeye
neyse doğum yaptım çiçeklerim falan anz diye geliyo bütün herşeyim naz üzerine kaynanm hala ceyda o naz değil diyo tabi bende ses yok kızım problemli doğdu kalbi durdu ayağı pevli doğdu yani ters şimdi allaha şükür bişeyi kalamdı ama bu sorunlar varken ben hüngür hüngür ağlarken isim için kavga edemzdim gücüm yoktu eşimde ses etmeyince artık ceyda dedim kesin
ve ertesi sabah oldu bi baktım eşim geldi elinde nufus kağıdı ve işte nazzzzzzzzzz nazzzz yazıyo o nazda koysanız ceyda derişm diyenler de yok ses mes çünkü eşim gereken cvp vermiş
9 ay kahrını annesi çekti ve şimdi o yatakta acısıyla ve üzüntüsüyle ağlarken ben ona bunu yapamam isim koymayı kendime bile hak görmüyorum demiş mutlu son inşallah seninde böle biter dediğin olur

en iyisi,isime karar verilse bile,isim konusuna karisan kisilerle bu konuyu hic konusmamak ve konu acildigindada henuz karar vermedik hele bir saglikla dogsunda isim isi kolay demek...isimdende eminsek konuyu hic dillendirmemek,dogar dogmazda nufus kagidini babasi gider cikarir.
aksi halde insan etkileniyor,ozelliklede erkekler cok etkileniyor,acaba babamin adinimi versek falan demeye basliyorlar sonlara dogru...
tek sorunumuz isim olsun...hersey unutuluyor.sakin istemediginiz ismi koymayin.cocuk bir hayat boyu tasiyacak.kusen de kussun 2 gun sonra unutulur hersey...

İsim konusuna gelince bu bebek SENİN ve EŞİNİN yani sizinnnn..Kimse karışamaz.

canim gönlünü yap sevindir kadini göbek ismini koyabilirsin daha da sever seni gururlanir
kardesim öyle yapti iki oglu var birine kaynvaldesinin begendigi ismi koydu digerinede benim annemin begendigi ismi koydu

ben kayınpederime kendim teklif ettim ismini koymayı adı Adem.hiç böyle bişiy ypıcağım aklıma gelmezdi ama kayınpeerimi çok sevdiğim için içimden geldi.ama babam hakkatten çok karakterliymiş boşuna sevmemişim bir sülaleye bir adem yeter siz canınız ne isterse güzel bi isim seçip koyun deyip güldü.oğlumun adı efehan. herşey karakter meselesi.bizden büyükler zamanında hep baskı altında yaşadıkları için isimlerini vermekle pisikojik olarak bilinç altında yeni bi şans ve özgürlük olarak görüyolar kişilik tatmini bence ısrarlar bundan ve çocuklarını paylaşamamaktan kaynaklanıyor.

o bebek sizin ve eşinizin hee istersiniz ki kayınvalidenizin ismi verilsin çocuğunuza o ayrı ama madem zeynep sudeye karar vermiştiniz dönmeyin kararınızdan o teyzeler komşular tanıdıkların da doğru olup olmadığı ne malum belkide ağzınızı arıyordur kayınvalideniz
bi bebeğinizin olması dünyanın en güzel şeyi tatlı ekmeğinizi acı yedirtmesinler ya böyle

lütfen üzülme ve senin kanından canından olan bebeğine eşinle istediğin ismi koooyy.
kim ne der diye düşünme, kayınvaliden bile olsa..
bebeğine istediğin ismi koymaaaaak sizin hakkınız, alışırlar..

artık alışcaklar sanırım...sorduklaarı bile yok... doguma gelecekler...ozaman gorecegiz...isim olarak şimdi de sevval su diyoruz..insallah son kararımız olur :)

yaaa stres oldum bugun iyice...sizinle de paylsmak istedim..belki bi fikir veren bulunur... biz ilk sene esimle kızımız olursa zeynep sude koyarız diye dusunmustuk su an hamileyim ve 2 ay once kız oldugunu ogrenince esim annesine zeynep sude diye dusunuyoruz demiş...sonra esime her tel acısında iste teyzen aradı 'bebege senin ismini koyarlar ilk torun ' sakayla karısık 'benim ismimi de kardesin koyar biliyorum ' gibi hep alttan alttan laflar soyler.bugun de benimle konusurken yine bi tanıdıklrı ilk torununuz tabi senin ismini olacak falan demişş ondan bahsetti...bişey demedim..eşimde bende geçiştiriyoruz ama moralim bozuluyo...cunku esimde bende sessiziz ve bugune kadar hep onlar ne der korkusuyla yasadık...:sm_confused: bebegin ismi kondugunda sorun olacak diye cok korkuyorumm:bbo:

Canım illa koyun demiyor sadece söleniyor benim ismimolsa keşke diye anladığım kadarıyla, buda çok tehlikeli bir durum değil. Bebeginiz hayırlısıyla dogduktan sonra istediğiniz ismi koyarsınız kayınvaliden biraz solenır felan gecer. eşinle sende duymazsın sölediklerini olur biter.

canım boş ver takma kafana
sen istediği ismi koy nasıl olsa alışacaklar
bebek senin bebeğin kararı senden başka kimse veremez sıkma canını
buarada allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah

bence böyle şeyler sorun olmamalı isteyen koyar istemeyen koymaz... dert edip can sıkmaya değmez.

Son düzenleme:
eski bi konu ama ben kesinlikle kayınvalidemin ismini koymam da koydurtmamda...

valla 2008 in konusuymuş ama madem güncel cevap geldi ben de yazayım :)... benim kızımın 3 ismi varzemuszemus rüyamda gördüm ve göbek adı olarak saime koyduk , eşimin rahmetli anasının adını koymayı herkes istiyordu erkek tarafında ben de tamam dedim nazmiye de 2. ismi oldu, son olarakta türkçe yeni bir isim olsun diye kullandığımız 3. ismi ilay oldu. nüfusa nazmiye ilay yazıldı. kulağına üçüde okundu. görmemişin kızı olmuş zemuszemus kaydirigubbakcemile3

bizde de aynı şeyler olmuşdu salla gitsin boşuna da kalp kırmayın sakın eşinle hee diyin geçiştirin nasıl olsa nufüs kağıdını çıkaran sizsinizz çok da alınganlık yaparlarsa göbek adı koyun gitsin ben öyle yapmışdım kızımın adı nufüs da asya ama kulağına asya rabia okundu hamileyken insan çok sorun yapıyo biliyorum ama boş stres tek yapman eşininde seninle aynı fikirde olmasını sağlamak.

valla degıl 2.isim olarak koymayı 5. isim olarak bıle kayınvalıdemın yada kayınbabamın ısmını koymam.2 ismi olursa benim koydugum ismi kullanmazlar sadece kendi isimlerını kullanırlar bebişime.kimse kusura bakmasın o benımmmm yavrusumm:olmaz:

Back
X