Bebeğimin ismi ve kayınvalidem

o hanım kendi çocuklarına başkalarının istediği isimleri mi koymuş ki seninkine kendi ismini dayatıyor lmaz:
onu 9 ay karnında taşıyacak olan sensin, ne isim koyacağına da kimse karışamaz... hiç de korkma en fazla 1-2 sitem ederler zaten iş işten geçtikten sonra hiçbişi yapamazlar...

bendende istedi kayınvalidem kayınpederin adını koy die.kesinlikle koyamam dedim.ben 9 ay karnımda taşıcam zahmetini ben çekiyorum isminide ben koyarım kimsede karışamaz dedim.ilk çocuğum bu benim ne istersem o olucak dedim.ikincisine istediğini koy dedi.sanki ikincisi olacağını nerden biliyosa.öteki oğullarına söylersin onlar koysunlar ben koymuyorum dedim.ben bile nasıl dedim şaşırdım ama sabrımda taşmış heralde:)

cok istyosa kendi cocuklarina koysaymis ismini:dilcikar:

Ay canım boş ver dert etme adı neydi kayınvalidenin merak ettim kuranda geçiyorsa göbek adını koy kayınvalidenin yani hoca kulağına okusun ......zeynep sude diye okusun nüfusa sadece zeynep sudeyi koyun ....
Ben ilk bebeğimde aileler karışmıyacak erkek olursa eşim kız olursa ben koyacaktım erkek oldu eşim fatih ismini çok istiyordu ben gönülsüzdüm altından girdim üstünden çıktım bir dahaki bebeği sen koyarsın dedim hele bir gün kayınpederim ben Aytaçın ismini (eşim) fatih koymak çok istiyordum dedi bende ipler koptu ne yaptım ettim oğlumun adını yağız koydum annesi ahmet istiyordu kulağına ahmet yağız okundu ama nufusta yağız diye kayıtlı kayın validen başlarda ahmet diye çağırsada herkez yağız diyince mecbur kaldı:)

bende kendi düşündüğüm ismi koymak isterim . birde babaannem dede ismi koyunca karışıyor en iyisi her aileye yeni bir isim

offf cok ilkel bir istek ya kacinci yuz yildayiz hala yaslilarin su isim istekleri bitmedi, bitmeyecek...
sakin izin verme arkadasim. kendi bebegin adini tabii ki kendin koyacaksin.
kimsenin bunu sorun yapmaya hakki yok, sen tasiyorsun o cani aylarca

Bu saçma geleneği anlayabilmiş değilim. Ne bu ya isim kıtlığı var sanki.. Bildiğim bir köyde bütün erkeklerin isimleri Hasan ve Hüseyinden ibaret. gerçekten çok komik ya.. Böyle kaynanaları anlayamıyorum. Bebek sizin bebeğiniz canım hiç çekinmeden korkmadan istediğiniz ismi koyun tabi. Zeynep Sude de çok hoş bir isimmiş.

yaa bebe 1,5 yaşına gelmiş, konu 2008 yılının konusu. ismini koyan koymuştur şimdiye kadar.
hayır anlamam ki niye hortlatılır eski konular.
sandık karıştırmayı pek mi seviyoruz nedir..

sacma buluyorum ben bu adeti niye böyle seyler ister büyükler anlamiyorum gercekten
esinizin ve sizin karari bu sizin evladiniz siz koymalisiniz ismini
allah hayirli ugurlu büyütmek nasip eder insallah

torunlarına kendi isimlerini koydurmak isteyen zavallı kayınvalide ve kayınpederlerden nefret ediyorum... eşim böyle bişey istese ondan da nefret ederdim valla... sempatiksalakcinni
bebek benim ben taşıdım onu 9 ay karnımda şimdi de ayaklarımda sabahtan beri sallıyorum uyusun diye yavrumu
k.valide hangi hakla ister böyle bişeyi ya böyle insanları boğasım geliyor:)

O bebeği kucağına aldığın an zaten dünyanın hakimi gibi hissedeceğin ve de kendini ona adayacağın için kimsenin kırılması da üzülmesi de umrunda olmayacak. Şimdiden boş yere kafa yoruyorsun. Kayınvaliden de ne laftan anlamaz kadınış yahu. Bir değil iki değil.... Profilinde eğitimci yazıyor. Bu kadar önemli bir konuda pasif kalmanı yakıştıramadım açıkçası. Her bebeğin ilerde kendisine yakışacak, kendisini de seveceği bir ada hakkı vardır. Anne-babanın ilk görevi de bu adı bulmaktır zaten. Başkasına bırak karar vermeyi fikir vermek bile düşmez.

yaa bebe 1,5 yaşına gelmiş, konu 2008 yılının konusu. ismini koyan koymuştur şimdiye kadar.
hayır anlamam ki niye hortlatılır eski konular.
sandık karıştırmayı pek mi seviyoruz nedir..

Aman ya her seferinde sazan gibi atlıyoruz bizde. bir türlü tarihi kontrol etmeyi öğrenemedim.

ay uyuz oluyorum ben boyle seylere yaa. benım kayannamda 70 yasında gerı kafalının tekı.aklı hep ilerıye gıdecegı yerde gerıye gıder. neymiş efendım daha yenı evlıyız hamıle bıle degılım daha sımdıden kıızmınzın adını mıhrıban koyacakmışız.. dangalaga bak ben kendı aılemı bıle karıstırtmamkı boyle seylere sen kımsin kı.. bıde bana bı gun dedıkı ben ıstesem senı hamıle bıraktırıım dedı. bu ne demek yaa ŞOK OLDUM RESMEN.. lafını bılmeyıpte konusan ınsanla ugrasmak cok zor bıde aynı catı altında dahada zor ayy ayy..:2:

daha çocuk yokken kaynanam ilk çocuğunu ne istersin diye sordu bende Allah sağlıklı sıhhatli versin kız olsa iyi olur dedim şakayla karışık oda yok dedi ilki oğlan olsunda sonra kız olur dedi oldu dedim ısmarladım geliyo :) adıda ishak olcakmış onada ollduuu dedim koymam ben öle isim dedim.oda amann dedi olsunda ne koyarsanız koyun.sonra hamile kaldım daha hamile kalmadan kerem diye tutturdum ben oğlum olursa kerem koycam diye arkadaşlarımla eşim biliyodu bunu sadece hamile kalınca başladım erkek olursa kesinlikle kerem olcak diye hiç kimseye sormadım eşime bile bana sitem ediyordu benimde çocuğum diye bende ben taşıyorum onu sıkıntısını ben çekiyorum mide bulantısı iğne vurulma kan aldırma şeker yüklemesi her ay kontrol halsizlik v.s daha birçok sıkıntısı var hamileliğin o yüzden bu benim hakkım sende istiyosan fikrini söyle beğenirsem koyarım dedim :) oda bulamadı kayda değer bi isim.babası ölen amcasının adını istiyomuş sormadımda sordurtmadımda...adam bana hamileyken 1 kere bile nasılsın bi ihtiyacın varmı diye sormadı 3 senelik evliyim 1 kere bile adımla yada kızım diye hitap ettiğini bilmem tam bir odun.böyle adamamı sorcam çocuğa ne isim koyalım diye..eşim çok kıvrandı ama babama soralım diye hayır dedim sölicek bi isim ama koymucam o zaman daha çok ayıp olcak dedim.kaynanamda bi kaç yerde ben ishak koycam dedi (biraz dengesizdir de gerçi biraz bile diil tam dengesiz)bende milletin içinde öle diince hııı koyarsın sen dedim.kocama dedim kerem olcak eğer nüfus cüzdanında başka bi isim yazarsa dünyayı başına yıkarım mahkemeye veririm uğraşırsın boşu boşuna...babamda arkamdaydı sen ne istiyosan onu yazdırsın dedi yoksa külahları değişiriz ve oğlum oldu adıda kerem oldu 2.çocuğum olsun nasip olursa onun adınıda ben koycam kimse umrumda diil hayatımın fazlasıyla içindeler zaten bi şeydende geri kalsınlar...

bu bebek anne ve babaya aittir.isim koyma hakkıda size ait.sırf şu annelerin isim egosu nedir bilmem.nolucak yani senle yaşasa nolur yaşamasa nolur.kalp kırmanın ne anlamı var

"Eşini doldur, oyuncak bebek al, ona kaynananın ismini koy " türü konuşmalar hoş değil. Elinizin vicdanınızda olduğuna emin misiniz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…