• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi ve kayınvalidem

myprecious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
58
0
86
İstanbul
yaaa stres oldum bugun iyice...sizinle de paylsmak istedim..belki bi fikir veren bulunur... biz ilk sene esimle kızımız olursa zeynep sude koyarız diye dusunmustuk su an hamileyim ve 2 ay once kız oldugunu ogrenince esim annesine zeynep sude diye dusunuyoruz demiş...sonra esime her tel acısında iste teyzen aradı 'bebege senin ismini koyarlar ilk torun ' sakayla karısık 'benim ismimi de kardesin koyar biliyorum ' gibi hep alttan alttan laflar soyler.bugun de benimle konusurken yine bi tanıdıklrı ilk torununuz tabi senin ismini olacak falan demişş ondan bahsetti...bişey demedim..eşimde bende geçiştiriyoruz ama moralim bozuluyo...cunku esimde bende sessiziz ve bugune kadar hep onlar ne der korkusuyla yasadık...:sm_confused: bebegin ismi kondugunda sorun olacak diye cok korkuyorumm:bbo:

yaaa stres oldum bugun iyice...sizinle de paylsmak istedim..belki bi fikir veren bulunur... biz ilk sene esimle kızımız olursa zeynep sude koyarız diye dusunmustuk su an hamileyim ve 2 ay once kız oldugunu ogrenince esim annesine zeynep sude diye dusunuyoruz demiş...sonra esime her tel acısında iste teyzen aradı 'bebege senin ismini koyarlar ilk torun ' sakayla karısık 'benim ismimi de kardesin koyar biliyorum ' gibi hep alttan alttan laflar soyler.bugun de benimle konusurken yine bi tanıdıklrı ilk torununuz tabi senin ismini olacak falan demişş ondan bahsetti...bişey demedim..eşimde bende geçiştiriyoruz ama moralim bozuluyo...cunku esimde bende sessiziz ve bugune kadar hep onlar ne der korkusuyla yasadık...:sm_confused: bebegin ismi kondugunda sorun olacak diye cok korkuyorumm:bbo:

canım önce bebeğini analı babalı büyüt inşallah allah hayırlı sağlıklı evlat olmasını nasip etsin.
İsim konusuna gelince bu bebek SENİN ve EŞİNİN yani sizinnnn..Kimse karışamaz.
Lütfen kimseyi karıştırma eğer karıştıracak olursan daha çoooookkkkk karışırlar.
Yavrunuza istediğiniz ismi koyun tatlım.
Kim olursa olsun dinleme lütfen.Eşin ve sen karar vereceksin..
Gönlünün istediğini yap sonra pişman olma bu hayat sana ve eşine ait...
BEBEĞİNE İSTEDİĞİN İSMİ SEN VER LÜTFEENNNNN..BU SENİN HAKKINNNNNNNNNa.s.:1hug:

anlamiyorumki
hayatta olan bir insanin adini koymak niyeee
hadi olmus olsa onun anisina koyarsinda bu cok sacma bence izin verme bunaa

canım ya sıkma canını sen nasıl istersen öyle olur.her defasında vurgula istediğiniz ismi.ya işte büyükler karışmadan duramıyor.mesela biz eşimle konuşurken kızımız olursa aysun olacak diyorduk.evlendik kaynanam kızınız olursa adı melisa dedi.beğendim ama.işallah allahım nasip ederse ismi önemli değil.şu an o kadar çok özlem duyuyorumki bebeğim olmasına.bide kaynanamın kardeşi eğer oğlan olursa benim adımı koyacaklar dedi.artık bi gelseydi hayırlısıyla.canım sende stres yapma.hayırlısyla gelsin o zaman kimse karışamaz.eşinde gider kimliğini çıkartır.

Allah analı babalı büyütsün öncelikle,
Sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin,
Stress yapmayın kayınvalideniz bir daha böyle bir şey derse,
Hele bir doğsun o zaman düşünürüz,
Ama büyüklerimizin ismini koymayı düşünmüyoruz dersiniz,
Onlar ne diyecek bir şey yok, siz taşıyorsunuz,
Siz ne derseniz o olacak elbette...

herkes adıyla yaşasın ya boşver eşin de uygun bi dille anlatır ama sen karşı karşıya gelme kötü olan sen olursun ablam il çocuğunda saygı icabı sormuştu kayınvalidesine eltisi de hamileydi kayınvalidesi dedi seninki ibrahim diğerininki ismail olsun diye ablam yanına kendi istediği ismi de koydu kaynanasının dedğini de ama eltisi doğumdan sonra aramış söylemş biz bulduk isim sağol diye onlar koymadı hiç gücenme falan da olmadı tabi aradan 1 yıl falan geçti kaynanası anneme ne desin dediğimi yaptırdım benim dedğim isim kondu dedi kadın annem bi hoş oldu onların tek derdi dediklerini yaptırmak boş veeer senin evlediın hiç kimseyi karıştırma bence de biz de sorduk ailelere isim düşünün falan diye ama sonunda bizim bulduğumz konacak tabiiii

yemişim onların bozulmasını..otursunlar oturdukları yerde..bence direk eşin söölesin hiç onlara fırsat vermeden..bizim aklımızda isimler zeynep sude geciyor die..olmadı bebeğe oyuncak alırsınız sonra onun adını koyarsınız:roflol: ama tatlım sakın sessz kalmayın..ama nisanında dediği gibi sen karsı karsıya gelme..eşini dürtükle..onu doldur..benmkide beklio ön adı olur die ama yemez onu bana söölemek..:oklava:

ya şu kendi ismini koydurma çabası nıye vardır buyuklerde anlamam..
ne oluyor yani kayınpeder yada kayınvalidenin ismini koyunca.. çok mu hayırlı evlat oluyor..
yada huyu çok mu guzel oluyor... ne oluyor yani.. siz koymusunuz ıstedıgınız gıbı bırakın karısmayın su genclere ya.. çok sınır oluyorum onun bunun ısmını koyma mevzusuna.. ona koymuslar bıtmıs daha baska bırıne koyunca ne bır fazla olacak ne bır eksık..

hiç kimse darılmasın gücenmesin inankii bebek bizim bebeğimizse isim koyma hakkıda bize aittir kimse karışamaz Allah nasip kısmet ederse benimde bi kızım olacak bizde eşimle isim düşündük hatta onu koyacağız.Kayınvalidemlerede annemlerede söyledim güzel dediler ee onların isminimi koyacam ilk bebeğime daha nelerr yaşayan birinin ismi konulduğunuda şimdi duyuyom,onlar sanıyolarki her istediğimizi yaptırırız yok öylee bizde bi aile olduysak herkesin aklıyla yol alacak değiliz ..büyüktürler saygımız sonsuz ama ben karışılmasını asla istemem ve karıştırmamda.yasakkelime:1closedeyes:

yaaa hepiniz saolun cevaplarınız ve yorumlarınız icin...ne kadar esim yanımda olsa da bu aksam beni teselli etse de biliyorum ilerde sorun mutlaka olacak...insallah cok buyuk olmaz...
dediğniz gibi ben demiycem su isim diye esim soylesin halletsin ama kıyamam onu da uzerler..:teselli:
neyse cok saolun arkadaslarrr opuorummm:1hug:

cnm o olay benim başımdan geçti ben oğluma hamileyken hep sorun yaşadım onun için umutcan koyalım dedik doğasıya kadar hep umutcan diyorduk hasteneden geldik kayınpeder diyoki umutcan kominist adıymış olmaz ben onu istiyorum bi tartışma oğlum daha ya2 ya3 günlük sorun olmasın diye gece eşimi uyandırdım hadi kalk isim düşünelim diye isim gelmiyor aklımıza sonra kardeşlerim geldi efe can olsun dediler efecan koyduk bu arada kyınvalidede kocasının adnı koydurmak istiyor neymiş ismail olacakmış kimliğini çıkarmaya giderken bile oğluna ismail yazdır diyor ya ooffff aklıma geldikçe sinir oluyorum
kusura bakmayın biraz uzun oldu sen istediğin ismi koy ben gibi pişman olma sonradan şimdiki aklım olsa hayatta vazgeçmezdim umutcandan....

korkmanıza falan gerek yok.uygun bir dille annecim biz bebeğin ismini zeynep sude koyacağız.senin isminde çok güzel ama ben yeri gelecek kızacak bağıracağım kızıma.senin ismini anarak yapamam.vs... şeklinde bi açıklama yapın.
saygısızlık yapmadıktan sonra hiç önemli değil gerisi.hatta sana söylerse topu eşine at,o istemiyo de;eşinde senin üstüne atsın.böyle böyle geçiştirin.
hiç bi şey olmaz merak etmeyin...

yemişim onların bozulmasını..otursunlar oturdukları yerde..bence direk eşin söölesin hiç onlara fırsat vermeden..bizim aklımızda isimler zeynep sude geciyor die..olmadı bebeğe oyuncak alırsınız sonra onun adını koyarsınız:roflol: ama tatlım sakın sessz kalmayın..ama nisanında dediği gibi sen karsı karsıya gelme..eşini dürtükle..onu doldur..benmkide beklio ön adı olur die ama yemez onu bana söölemek..:oklava:

bunlar doğru tavsiyelermi sizce?bebeğin oyuncağına adını koymak kadınla dalga geçmektir.sonrada neden kaynanamla aram bozuk diye sorara durursunuz?
eşini doldur ne demek?ya hiç düşünmüyormusunuz ki bizden aldıkları akıllarla belkide bu kadın eşiyle kötü olacak,kayınvalidesiyle kötü olacak...lütfen elimizi vicdanımıza koyarak yorum yapalım...

melisscim cok saol ama sonunda efecan olmuş herhalde o da cok guzel bi isim ..
Kronikcim haklısın konusarak uygun dille soylemek en iyisi ama 2 yıldır anladımki uygun dille konusmakla bile olmuyor bazı seyler..hani karsılarına cıkıp biz bunu istiyoruz bunu yaptık diyebilmek gerek
esim zaten soylemiş 3 aylıkken falan zeynep sude dusunuyoruz diye..hala esime ve bana laflar...
esim 'sana sorarsa esim boyle dusunuyo ben bilmiyorum' de diyor ama biliyorum aglamalar işte sunlar sunlar koydu da siz koymadınızlar falan...şimdiden tatile gitmek istemiyorum...insallah korktugum gibi olmaz sorrunsuz gecer. ben kızlar abartmısım derimmm:1hug:

melisscim cok saol ama sonunda efecan olmuş herhalde o da cok guzel bi isim ..
Kronikcim haklısın konusarak uygun dille soylemek en iyisi ama 2 yıldır anladımki uygun dille konusmakla bile olmuyor bazı seyler..hani karsılarına cıkıp biz bunu istiyoruz bunu yaptık diyebilmek gerek
esim zaten soylemiş 3 aylıkken falan zeynep sude dusunuyoruz diye..hala esime ve bana laflar...
esim 'sana sorarsa esim boyle dusunuyo ben bilmiyorum' de diyor ama biliyorum aglamalar işte sunlar sunlar koydu da siz koymadınızlar falan...şimdiden tatile gitmek istemiyorum...insallah korktugum gibi olmaz sorrunsuz gecer. ben kızlar abartmısım derimmm:1hug:

canım anlıyorum seni.ne kadar anlayışsız olabileceklerini tahmin edebiliyorum.dediğim gibi kararınızı uygun bir dille söyleyin ve gerisine karışmayın.şu hayatta kimseyi tam anlamıyla memnun edemezsiniz bunu aklınızdan çıkarmayın.
siz kararınızı söyleyin ve ondan sonra ağlamaları,laf sokmaları duymayın bile...hiç üstünüze alınmayın.

bebeği taşıyan doguran anne varken kimse konuşmasın isim konusunda
hele kendi isimlerini koymak ne sacma ve ilkel hadi icinizden gelse neyse bir de zaten isimleri eski ve tuhaf isimleri eskilerin cocuk begencek mi bakalım ilerde
bir tane dogursun kayınvalidenkoysun kendi ismini
sen eşine güzel bir dille anlat canım cocuk sizin isim de sizin olsun

okurken niyeyse kalbim daha hızlı çarpmaya başladı :1shok: sen en iyi si de ki kayınvalidene ''anne , benim annemde tutturdu illa ben koyim ismini , ama ben hayır dedim dersin.Şimdi ikinizi de kırmak istemem ama en iyisi ismi ben koyim arada gücenmece olmasın'' de .Hale bak yaaaa.Yinede insan kalbi kırmaya değmez , boşver.Oda olmadı en bildiğini oku.Zamanla unuturlar nasıl olsa şakkıdı

bizimkinin daha cinsiyeti belli bile değil kaynana şimdiden benim ismimi koyacaksınız diyor bende o zaman anneminde adını koymam lazım ayrı yapamam dedim ve konu kapandı

Aynı dertten bende muzdaribim konun o yüzden çok ilgimi çekti,bende hamiş kalmadan önce eşimin ailesi bize danışmadan etmeden kendilerince erkek olursa kayınbabanın adı olur falan diye konuşurlardı hatta eşime bile tembihte bulunmuşlar mutlaka babanın adı olsun diye,kayınpederimin ismi konulacak gibi değil hem ben mecburda değilim çünkü bu bebek eşim ve benim bebeğimiz,eşime dedimki senin ismin dedenin ismimi dedim o da hayır dedi o halde annen sana istediği ismi koyduğuna göre benim çocuğumun isminede kimse karışamaz dedim eşimde haklısın dedi ve ikna oldu biz batuhan koyacağız Allah izin verirse,daha kayınvalidemlerin haberi yok duyunca şok olucaklar kesin ama dediğim gibi bu çocuk benim kimsede ismine karışamaz benden sana tavsiye sende karıştırma hiç umruna bile getirme ve bebeğine istediğin ismi koy kimse senin çocuğun üzerinde hak iddia edemez çünkü o senin bi parçan...

Ya kızlar ya ben ne yapçam eşimin babaannesi kendisini çok seviyorum baya da yaşlı bak ben ölürsem falan diyo bir isim bulmuş kendi ismi de değil ille koyun diyor kırılacak kadın değil ne eşim ne ben kıramayız eşim takma dedi ama yine tutturursa ne yapçaz kadına bişey olursa da üzülürüm yasenağlama

Back
X