Bebeğimin İsmi

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?

Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?
Kesinlikle doğru, niyet ettiğinizi kişinin kaderi geçer,aynı isimlerin kaderide benzer olur...ben hep öyle gördüm.

Kader geçmesi gibi düşüncelerim yok. Fakat ben duydukça içimin sızladığı ismi çocuğuma vermekten çekinirdim açıkçası. Abinizin ismi eminim sizin için çok kıymetli, onu hiçbirinizin unutmayacağı da açık.
Şöyle düşünün çok neşeli bir aile ortamında bile isim geçtiğinde aranızdan birinin hüzünlenmesi olası.

Evvela alaksi yok abin ismini tasiyacak diye abinin yasadiginida yasayacak die bi kaide yok esinde rizasi varsa koyun bence bir soz vardir kalan ömrünü gencelere versin diye bence kotu bisi degil mantıklı gayet kader yazi çocuğun yasacagi baska abin yasadiklari başka

Babaannem 42 yaşında vefat etmiş onun ismini taşıyorum. Babamın dayısının kızının da ismi aynı. Bilmiyorum ama ben çok inanmıyorum öyle birşey olacağını. Allah bağışlasın

Tercih meselesi ama benim de bir abim var.Allahim omrunu saglikla uzatsin ama kendimi sizin yerinize koyuyorum ben asla boyle birsey yapamazdim..Ismini soyledikce aklima gelir.Simdi bile kotu oldum dusununce

Benim eşimde ilerde çocuğumuza ölen(şehit) abisinin adını vermek istiyo. Bence o düşünce yanlış inanmıyorum.

Abinize Allah tan rahmet diliyorum.Ben de uzun ve mutlu bir ömrü olmayan ...rahmetli olmuş sevdigim bir kişinin ismini koyamam.Sanki kaderi de benzeyecek diye cekinirim. Bunun batıl bir inanç olduğunu biliyorum ama yine de birşey olursa içime dert olur diye bebekken rahmetli olan ablamın ismini koymadım kizlarima😔....Tabi sizin gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapmanız en güzeli olur.

Evet üzüleceğimi de düşünüyorum bir yandan da adını koymazsam sanki abimi unutmuşum gibi suçluluk da duyacağım biliyorum. Abimle çok yakındık. Karışık duygular içindeyim.

Kaderi geçer mi geçmez mi bilmem, pek sanmam açıkcası.
Ama sizi üzer diye düşünüyorum.
Ben vefat eden abimin adını başka yerde duysam kalbim sızlardı, kaldı ki kendi oğluma koyacağım.. Koymazdım.

Allah merhameti ile muamele etsin, nurlarda yatsın.
[/QUOTE]

Amin inşallah.

Evet üzüleceğimi de düşünüyorum bir yandan da adını koymazsam sanki abimi unutmuşum gibi suçluluk da duyacağım biliyorum. Abimle çok yakındık. Karışık duygular içindeyim.

Kaderi vs benzemesi hikayesine inanmam

Ama siz üzülürsünüz

Çocuk bu sinirlenirsiniz bağırırsınız vs sonra abinize de haksızlık etmişsiniz gibi gelir

Özetle verirseniz bile kullanmayın diyeceğim de okul çağında kullanılabilir

Ben inanıyorum kader meselesine bence koymayın. Dayım 6 aylıkken vefat etmiş ardından doğan çocuğa yine aynı ismi vermişler o da yaşına girmeden vefat etmiş. Sonra torununa o ismi koydurmuş ve 16 yaşında vefat etmiş ateşli bir hastalıktan hatta oyle ki dayım o isim yüzünden çocuğunun öldüğünü düşünüp anne babasına küsmüş cenazelerine geldi sadece

Kimsenin kaderi bir başkasına geçmez, abiniz erken vefat etti diye çocuğunuz da benzer şeyi yaşar diye birşey de olmaz ama bende vefat eden abimin ismini çocuğuma koymak istemezdim.

Back
X