Bebeğimin İsmi

kader geçmez ama ölen bir yakının ismini koymak hem etrafa acı verir hem de bizde öyle ölen birinin adını yeni doğana koymazlar.
Kardeşini kaybetmiş biriyim, yıllar sonra evlenip bir kızım olacağını öğrenince eşim kardeşime olan hasretimi de bildiğinden, hem hasretimi hafifletir hem tesellim olur diye düşünüp istersen ismini koyalım dedi, reddettim çünkü biliyorum onun ismiyle seslenmek bana acı verecek, benden de önemlisi annem mahvolurdu, herkesin görüşü farklıdır ama ben sağ veya vefat etmiş kimsenin adını koymam, sağ olanın yanında evladına kızsan ayıp kaçacak, ölenin adıyla seslenmek acı verecek, her çocuk kendine ait bir isimle anılmalı.

Son düzenleme:
Kardeşime ölen amcasının (10 yaşında) ismi verilmişti. Annemin en büyük travması mezar ziyaretinde oğlunun isim- soyadını taşıyan mezarını görmesidir. Aynı isim soyad ve çocuk mezarı... çok acı.
Ben koymazdım.

İsimden kader geçermi bilemem. Ama bana acı verirdi daha çok surekli ismiyle seslenmek. Ben bu sebeple kizimin adini sulalede olmayan bir isim olarak verdim

Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?
Merhaba. Öncelikle abinizin mekanı cennet olsun. Bebeğiniz de ömürlü olsun.
8 aylık oğlum var. İsmi rahmetli ağabeyimib adı, ikinci ismi de var.
Ben hiç sizin gibi düşünmedim. Ağabeyim rahmeti bol olsun; tüm ömrü boyunca hastalıkla uğraştı ve genç yaşta öldü. Üstelik sadece erkek çocukların yakalandığı bir kalıtsal hastalığı vardı.
Ben hiç kardeşinizin dediklerine katılmıyorum.
Oğlum doğumuyla olduğu kadar ismiyle de tüm ailemizin mutluluk kaynağı oldu

Kendinize ailenize eziyet olmaz mı bu? Allah rahmet eylesin abinize ama ben aileden daha önce ölen birilerinin ismini koymaya çok sıcak bakmıyorum

Çok uygun değil sanki insan üzülür her defasında gelmese aklına elbet gelecek zaten zor bir durum daha da zor olmasına gerek var mı? Allah bağlasın bebeğinizi

Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?
Ben oldum olası karşıyım bi işlere. Olsun ya da yaşasın ailede olan birinin ismi verilmesin çocuklara. Bırakın kendi isimleri, kendi kaderleri olsun. Kim ismi her söylendiğinde ölen biri anılsin ister ki.

Kader geçecek olsa eskiden ölen çocukların kimliğini yeni doğana verirler miş imkânsızlıklardan öyle olmaz ama bence koymayın her insan şahsına münhasır öyle de ismi olmalı

Ayni tıpa tip durumdaydim bende ve vazgectm kayinbiraderim koymayin kaderi benzer dedi acikcasi bende etkilendim

Back
X