Bebeğimin ismi

cimcime1242

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
191
19
118
İstanbul
Merhaba benim skntım aslında sıkıntıda denemez ama şöyle; benim bi kızım olacak Allah nasip ederse kızıma 3 yıl önce kaybettiğim kardeşimin adını vermek istiyorum kendimide buna alıştırdım gel görki babam geçen gün bana kızım beni seviyorsan kızına kardeşinin adını verme dedi bende şimdi iki arada bi derede kaldım başka isim düşünemem gönlüm kardeşimin adından yana ama ne yapsam bilemedim

babanız istemiyorsa vermeyin bence
neden istemediğini yazmamışsınız ama ben şöyle tahmin ediyorum:
ya kızınızı gördükçe ismini duydukça kardeşinizi hatırlayacak ve acısı tazelenecek
ya da bizim toplumumuzda bi düşünce vardır: ismi verilene kaderi de benzer diye

Cok üzüldüm babanıza, kıyamam, ismi zikrettikce ici acıyacak demek ki?

İkinci isim olarak koyun ama hitap etmeyin, üzmeyin babanızı.

Babanızı dınleyın ve o ısmı vermeyın ...

Eger o ısmı verırsenız ;

Hem babanız, hemde sız uzulursunuz ...

Herkeste bır merak ''kım koydu ısmını'' dendıgınde ,

''Kardesımın ısmıydı'' demek sızı de uzer ...

babamıda anlıyorum oda haklı ona hitap ettikçe içi acıcak biliyorum ikinci bir isim daha koydum ama olmaz diyo ne yapacağımı bilemedim çok kararsızım

bence koymayın kardeşinizin adını..senin çocuğun ölene dek o ismi taşıyacak gerek yok..o isimle beraber sürekli üzüntü gelicek aklınıza..başka isim mi yok arkadaşım hem üzme babanı..kendinde üzülürsün ilerde..aklına gelir sürekli..bence araştır güzel bi isim koy..

Burada yazılanlara katılıyorum.Babanın içi cız eder,kaderi kızına geçer diye düşünebilir,ayrıca sen de sürekli açıklayıp sebebini anlatırken üzülürsün.
Fakat en önemlisi eşin ne diyor ? Belki seni kıramıyordur ama istemiyordur.

Düşündüm de...Eşim kalkıp vefat eden kardeşinin adını vermek istese,hiç hoşuma gitmezdi.
Açıkçası çocuk matemle doğacak veya ismi uğursuzluk getirecek gibi hissederdim.

Allah bagislasin hayirli bi evlat olur insallah :) konuya gelince bende arkadaslara katiliyorum kardesinin adini koymamalisin bence... Baban da acik acik dile getirmis istemedigini .uzuntuden baska bisey vermez hem sana hem annene hem babana...

Ben onuda anlıyorum eşim de istiyo ismini ama ben istiyorum diye istiyo olabilir ama o kadar alıştım ki o isme başka isim hiç düşünmedim ama bence artık düşünmeliyim bebeğimin sevinciyle ailemin acı çektiğini aynı anda görmek istemem

Babanız istemiyorsa bence kardeşinizin ismini koymayın.

Kızınıza her seslendiğinde kendi kaybettiği kızı aklına gelecek, demekki bunu kadaracak gücü bulamıyor kendisinde ve koymanızı istemiyor.

Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu, uzun bir ömrü olsun inş.

sonunda baba sevgim ağır bastı inadımdan canım benim kıyamam ona; onu üzmek hiç istemem eşimle konuştuk oda dedi sen istiyosun diye ses etmedim ama baban haklı her seslendiğinde içi acıcak belki seslenemicek bile bide düşünsene dedi kızımız yürücek koşucak inşallah kardeşin bunları yapamamıştı onlar gördükçe içlenicekler dedi bende o an anladım ki bende kaldıramazmışım kardeşimin adını kızıma koymayı o benim için özel kalsın ve herkes için.Kızım inşallah teyzesi kadar güzel olsun,kaderi benzemesin çok sağlıklı ve uzun ömürlü olsun inşallah.Kızımızın adı ECRİN olucak inşallah :)

çocuguna kardeşnn adını verince kardeşin geri gelmeyeck daha çok sizi üzecek hem ben akraba ismi koymaya karşıyım babanı üzme yazık adama başka güzel isim düşünnnn

amiinn inşallah canm öyle olur. ve cok gzl isim bulmuşsunuz bizde bir avazda cıkar inş. derler

Cok iyi yapmissiniz. Ecrin cok güzel bir isim. Allahim hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin

İçi acıyor demek ki adamcağızın ya kıyamam :)
Ricasını kırmazdım ben de olsam

baban öyle dediyse öyledir...onun içi yanıyordur şimdi..sakın verme canım kardeşinin ismini...biz belki anlayamayız babanı ama o ismi verirsen belki acı çeker koyma dediğine göre...

kardeşiniz için Allah rahmet eylesin diyeyim ve Allah nurlar içinde yatsın..sizin içinde hayırlı bi doğum hayırlı bi bebek dilerim sizi anliyorum kardeşinize o kadar bağlı ve o kadar seviyorsunuzki onun ismini yaşatmak istiyorsunuz ama ismini koydukça kızınıza her hitap edişinizde sizinde içiniz burkulmıycak mı?bana kalırsa babanınızı dinleyin üzmeyi kendinizide üzmeyin ve koymayın adını..kardeşinizi başka şekilde yaşatın kızınız olduğunda teyzesini anlatarak sizinleymiş hissi verin dualar okuyun..bende kısa süre önce canım babamı kaybettim çok düşkündüm babama çok zor benim için..şu an bekarım evlendiğimde allah erkek çocuk verirse kesin babamın adınıkoyarım diyodum hatta adı ve soyadıyla birlikte..bilmiyorum iyi bi fikir mi ama benimde sürekli babamın ismini çağırmam içimi burkar hüzünlenirim heralde ...zaten yeni diye her an aklımda ve gözümde yaş hazır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…