Bebeğimin ismine tam karar vermisken

Evet bana birşey demediler ama eşime ne dedilerse artık adamin yüzünden dusen bir parça
Sonuçta onlar eşinizin annesi ve babası, onların uyarılarını dikkate alması bundan etkilenmesinin nesi garip? Bir insana isim koymak aslına bakarsanız büyük bir yük, bu açıdan eşiniz korkmuş olamaz mı?

Sonuçta onlar eşinizin annesi ve babası, onların uyarılarını dikkate alması bundan etkilenmesinin nesi garip? Bir insana isim koymak aslına bakarsanız büyük bir yük, bu açıdan eşiniz korkmuş olamaz mı?
Kesinlikle katılıyorum.
Bir insana onun adına karar verip isim koymak..
Bazı aileler çok siyasi isimler koyuyor ki ileride çocuk da aynı şekilde düşünecek mi bakalım? Ya da bir isimden dolayı dışlanacak mı? Yabancı bir ülkeye gittiği zaman sırf ismini kullanmamak için takma bir şeyler mi kullanmak zorunda kalacak?
Dini isimler de aynı şekilde. Çocuğa dini bir isim vererek ne kadar Allah’ı sevdiğinizi göstermek tam anlamıyla yerini buluyor mu?
Ben son derece inanan bir insanım ama çocuğuma dini ve siyasi isim koymam. Onun karşılaşacağı zorluklara resmen çanak oluyorsunuz.

Kesinlikle katılıyorum.
Bazı aileler çok siyasi isimler koyuyor ki ileride çocuk da aynı şekilde düşünecek mi bakalım? Ya da bir isimden dolayı dışlanacak mı? Yabancı bir ülkeye gittiği zaman sırf ismini kullanmamak için takma bir şeyler mi kullanmak zorunda kalacak?
Dini isimler de aynı şekilde. Çocuğa dini bir isim vererek ne kadar Allah’ı sevdiğinizi göstermek tam anlamıyla yerini buluyor mu?
Ben son derece inanan bir insanım ama çocuğuma dini ve siyasi isim koymam. Onun karşılaşacağı zorluklara resmen çanak oluyorsunuz.
Muhtemelen çok eleştiri alacak ama ben de kesinlikle böyle düşünüyorum. Nötr isimler koymak her duruma uyabilecek isimler koymak en iyisi bence.

Benim ailemin de isim konusunda önerileri oldu ama bu sekil üzerimde baskı olusturmadilar
Eşim biraz fazla etkilendi

Kesinlikle katılıyorum.
Peygamber Efendimiz çocuklarınıza guzrl isimler verin diyor hadisinde
Siyasi isim benim de hoşuma gitmez
Cougumunda anlamlı guzel bir isminin olmasını isterim

Tabii anne baba olarak buna tamamen siz karar vereceksiniz. Ama bir bebeğe her döneminde yakışacak bir isim koysanız daha doğru olur. Küçücük bebeğe mesela Süleyman ismi konulur mu yahu? Benim bile herkesin beğendiği bir ismim olmasına rağmen 18ime bastığım gün gidip dava açtım değiştirmek için. 18ime gelene kadar bunalımdan bunalıma girdim. Bunları dikkate alarak bebişlere isim koyun, sonradan üzülen onlar olmasın... Hele dinle siyasetle ilgili isimlere bakmayın bile. Belki ateist olacak, belki başka siyasi görüşü olacak? Bencilliğe gerek yok ki. Ben çok üzüldüm isim yüzünden, başkaları da üzülmesin. o_O

Peygamber Efendimiz çocuklarınıza guzrl isimler verin diyor hadisinde
Siyasi isim benim de hoşuma gitmez
Cougumunda anlamlı guzel bir isminin olmasını isterim

Hocalar isim verirken Kur'an-ı Kerim'de geçmesinin gerekli olmadığını söylüyorlar.
Önemli olan güzel bir anlama sahip olmasıymış.

Tabii anne baba olarak buna tamamen siz karar vereceksiniz. Ama bir bebeğe her döneminde yakışacak bir isim koysanız daha doğru olur. Küçücük bebeğe mesela Süleyman ismi konulur mu yahu? Benim bile herkesin beğendiği bir ismim olmasına rağmen 18ime bastığım gün gidip dava açtım değiştirmek için. 18ime gelene kadar bunalımdan bunalıma girdim. Bunları dikkate alarak bebişlere isim koyun, sonradan üzülen onlar olmasın... Hele dinle siyasetle ilgili isimlere bakmayın bile. Belki ateist olacak, belki başka siyasi görüşü olacak? Bencilliğe gerek yok ki. Ben çok üzüldüm isim yüzünden, başkaları da üzülmesin. o_O

Değiştirdiğiniz ismi çok merak ettim, özel değilse söyler misiniz?

Neden ateis olsun ?.
allah korusun yavrumu oyle sacmaliklardan

Musluman anne baba nin evladı olarak
Bir musluman
Anne baba olarak evladimiza islami egitimi vermek birinci gorevimiz
Allahin izniyle uzerimize dusen hetseyi yapicaz..
Yavrum Rabbini tanıyarak büyüsün inşallah

Neden ateis olsun ?.
allah korusun yavrumu oyle sacmaliklardan

Musluman anne baba nin evladı olarak
Bir musluman
Anne baba olarak evladimiza islami egitimi vermek birinci gorevimiz
Allahin izniyle uzerimize dusen hetseyi yapicaz..
Yavrum Rabbini tanıyarak büyüsün inşallah
Konu sahıbı arkadasım sen bakma buradaki yorumlara anne babalar cocuklarına ismini anlamlı koymak zorundalar çünkü cocuk hak talep edecek ahırette ısmı üzerinden elhamdullah müslümanız öyleyse guzel anlamlı ıslama yakışır ısımler koymanı önerırım ılla peygember ismi koymak ıstıyorsan koyadabılırsın anlamı olan ısımler benım oğlumun adı ömerasaf sahabe ismi bır oğlum daha var onunda adı kerem berat rabbım o günde ınsallah ısmlerınden sual sormaz unutmakı herseyınden sorumluyuz evlatlarımızın

Benim ismim de dini bi isim gercekten zaman zaman kaldirmasi cok zor. Dikkatli olmakta faida var.

Back
X