bebeğimin kalbi durdu cok üzülüyorum.

neden olmuyor?
neden kalp atışları durdu.?

Tıppen evet bazı ceveplar var ama ,niye biz bunları yaşaıyoruz bunların cevapı yok canım.
elimizde değil hayatı bu anlamna kontrol etmek üzülecek sin ağlıyacaksın ama bu yaşadıklarımızı değiştirmiyor.
ne zaman içinde gelen bir ses hadi bir defa daha diye yükselmeye başladığında ,yeniden başlayacak bebek serüvenimiz.
şimdi ayağa kalmak zor , yeniden başlamak için umut serüvenine gözünde büyüyyor şimdi. yorgunsun şimdi.

benim güzel bu yolda benimle aynı çabaları ve duyguları yaşayan arkadaşım bir gün başaracağız .
Bir gün şans bizede gülecek merak etme.
geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar ya pınar senin belirtiler neydi bende 6.haftada kalp atışları için gittim ama duyamadık sadece kese vardı çok korkuyorum doktor 2 hafta sonra gel olmazsa kürtaj dedi bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim hepinize sevgiler:a015::a015::a015:

kalp atışlar 6+2 o ddönemde başlıyor, geç döllenme gibi durumlarda adet gününe göre 6 haftayı bitirmiş olsan bile 5 hafta veya 4,5 haftalık olabiliyor 2-3 günlük geçikmede (mesele 6 hafta 0 günlüksündürde bebek geç gelmiş yada yerleşmiştir 5+5 haftalıksındır.)
bebek toparlandığı zaman 6 hafta içersin kalp atışları başlar.bunu anlamak kendiliğinden anlaybileceğin bir şey değil,hislerin kuvvetliyse sadece hissedersin.o da tam bir belirti sayılmaz.
6 .hafta sonunda ve 7 hafta ortasına kadar beklenilir ,kesenin canlı olup olmadığını anlamak için.

utrosonda kese büyüklüğü 6 haftayı geçmi mi veriyor du birde bu önemli 1 hafta beklememde yarar var
umarım herhangi akıcı kanamaların olmuyodur.
kahverengi normal lekenmeler yani

sorumu cevapladığın için çok teşekkür ederim lekelenme yok doktorum olursa haberim olsun dedi.birde benim adetler 30-35 gün arası oluyor bununda etkisi varmıdır acaba başka doktoramı gitsem çok endişeliyim inşallah dediğin gibidir bu konuda bilgili olduğun belli zaten

bende 8 haftalık hamileyim,kalp atışını duyamadık.doktor bu hafta tekrar çağırdı.yine duyamazsak kürtaj olacam.ama kendimi böyle bir sona hazırladım.çünkü tekrar bebeğimin olacağından ümitliyim.sende ümidini kaybetme,ben ilk bebeğimi yine aldırmak zorunda kalmıştım.ama iki ay sonra kızıma hamile kaldım.şu an 6 yaşında ,dilerim allah ona kardeş nasip eyler.

Merhaba arkadaşlar bende dün kürtaj oldum. 9+3 haftalıkken lekenmeyle başladı sonra kanamaya döndü. Dr gittik beben 8+1 haftalıkken kalp atışları durmuş sonlandıracaz dedi. Dünyam yıkıldı çok üzüldüm ama çare yok dün kürtaj oldum. Moralim çok bozuk yalnız kalmak ve hıçkırarak ağlamak istiyorum hep.

Son düzenleme:
canım aynı durumdayız bende beklemedeyim okadar kötü oluyorumki bilmiyorum bu duygu çok kötü hele beklemek düşük yapmaktan kürtaj olmaktan korkuyorum Allah yardımcımız olsun

canım aynı durumdayız bende beklemedeyim okadar kötü oluyorumki bilmiyorum bu duygu çok kötü hele beklemek düşük yapmaktan kürtaj olmaktan korkuyorum Allah yardımcımız olsun

Canım çok geçmiş olsun. Nasıl bekliyorsun anlamadım ben kendi düşmesini mi? Bende sordum dr kendi düşsün diye yine müdahale etmek zorunda kalabiliriz hem parça falan kalabilir enfeksiyon yapabilir ilerki gebeliklerin için sorun yaratabilir dedi. Bizde çare yok kürtaja karar verdik. Allah yardımcın olsun. Ben hiç acı falan duymadım kürtajda uyuttular zaten. 5 dakika diyor eşim. Gitmenle gelmen bir oldu diyor. Sonra da ağrım fazla olmadı. Normal adet ağrısı gibi. Ama dinlenmek gerekiyor tabi insan bitkin kalıyor hem üzüntüden hem korkudan. Çok geçmiş olsun.

Kzlar allah hepınıze sabır versın yapacak hıcbıse yok rabbıme sıgınalım dua edelımkı sızlere tekrarden saglıklı bebekler nasıp etsın

merhaba arkadaşlar, aynı üzüntüyü bende yaşadım 19 ocakta bebişimin kalbi durdu, ertesi gün kürtaj oldum, hala kabullenemiyorum. ne yapalım takdir-i ilahi diyip kendime moral veriyorum. bendeki sorun idrar yollarındaki bakteri sonucu oldugu ortaya çıktı, tedavimi tam anlamı ile bitirmeden tekrar hamile kalmak istemiyorum. çünkü aynı olayı yaşayıp yıkılmak istemiyorum. hepimize allah sabır versin.. bu bakteri (sistit) hakkında bilgisi olan yada nasıl tedavi edileceği hakkında bana bilgi verirseniz çok sevinirim.. çünkü bir türlü kurtulamıyorum.. tşk. allah hepimize sabır versin tekrardan.....

canım Allah sabır versin,herşeyde hayır vardır.En azından bebeğinin düşük sebebi belli olmuş tedavin bitince tekrar hamile kalabilirsin.hakkımızda hayırlısı olsun umarım hiçbirimiz birdaha bu acıyı yaşamayız.

bende dun gece kurtaj oldum 8+6 da bebegimin kalp atisini duyamadilar cok kotuyum
toparlanmaya calsiiyorum

bende dun gece kurtaj oldum 8+6 da bebegimin kalp atisini duyamadilar cok kotuyum
toparlanmaya calsiiyorum

Cok gecmis olsun cnm .. :teselli: Nasil bi duygu cok iyi biliyorum ...
Ben iki kez yasadim ayni durumu .... Cok zor biliyorum ama hepsi gececekk ..Bir gün meleklerimize kavusacagiz ..
Rabbim yardimcimiz olsun ... :Saruboceq:

Cok gecmis olsun cnm .. :teselli: Nasil bi duygu cok iyi biliyorum ...
Ben iki kez yasadim ayni durumu .... Cok zor biliyorum ama hepsi gececekk ..Bir gün meleklerimize kavusacagiz ..
Rabbim yardimcimiz olsun ... :Saruboceq:

iki kez ustuste bebeginin kalbi atmadi mi canim
bana doktor buyuk ihtimal tekrarlamaz dedi ama ??

iki kez ustuste bebeginin kalbi atmadi mi canim
bana doktor buyuk ihtimal tekrarlamaz dedi ama ??

Ilk hamileligimde bebegim 8-9 haftalikken kalbi durdugu icin kürtaj oldum ..
Diger hamileligim ise önce 4 ay önce düsükle sonlandi .. senağlama

Ama umudumu hic kaybetmedim .. Bigün mutlaka bebegim gelicek bana ... :asigim:

Ilk hamileligimde bebegim 8-9 haftalikken kalbi durdugu icin kürtaj oldum ..
Diger hamileligim ise önce 4 ay önce düsükle sonlandi .. senağlama

Ama umudumu hic kaybetmedim .. Bigün mutlaka bebegim gelicek bana ... :asigim:

insallah canim ya Allah tum isteyenlere hayirli evlatlar versin..
peki kurtajdan sonra sence gercektende 3 ay beklemek lazim mi?

sana üzülme diyemem ama geçicek biliyorum ...

belki sana teselli olur yaşadıklarım belkide ben teselli olmasını istiyorum 27 haftalık doğum yaptım minicik bi erkek bebek dünyaya getirdim tüp bebek yönmetemi ile tüm hayallerim,umutlarım sevinçlerim onun içindi 4,5 ay yaşadı yoğun bakımda bense camekanlar ardında izledim büyümesini 5 saniye kucağıma alabildim sadece 5 saniye 6 saniye kalsa nefessizlikten kollarımda ölecekti...ameliyatlar ,enfeksiyonlar erken doğuma bağlı bi sürü şeyler o büyüdü ben küçüldüm bittim...03.07.2008 bi kandil günü banyomu yaptım bebeğim için dua edecektim aniden çalan telefona koştum,hemen hastaneye gelin o an neler hissettim anlatamam ve film bitti hastane koridorlarında ...ertesi gün evim çok kalabalık anlayamadığım bi telaş var bense hastaneye gitmek istiyorum içimden orada sanıyorum hep 4,5 ay alışmışım artık...kollarıma aldım kefenle sarılmıştı başını tuttum ve musalla taşına yatırdım micinik bebeğimin cenaze namazında bile cemaati vardı namaz bitti ben yine aldım kucağıma kimselere vermedim mezarlığın başına geldim artık babasına vermeliydim ve verdim oda toprağa koydu sinekler uçuyordu şunları kov dedim eşime oda eliyle salladı sinekleri ve artık dönülmez yoldaydı oğlum ..bense şaşkın anlayamadığım bi ruh halindeydim...

canimmm..

yazdiklarin beni inanilmaz etkiledi ruhum sizladi..

soyleyecek kelime bulamiyorum.. Allah kimseye evlat acisi bence hayattaki en buyuk aci.

seni ne teselli etmek mumkun , uzulme demek buyuk haksizlik basimi egip acina ortak olmaktan ve dua etmekten baska bir yol bulamiyorum..

Allah buyuktur, hakkimizda en iyisini bilen O dur..

Basin sagolsun Arkadasim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…