Merhaba benimde 2 aylık bebeğimde neu 1040 2 haftadır takipteyiz çıkmıyor düşüyor eğer bu haftada aynı olursa hemotolojiye yönlendirilicez bende internetten baktım ağlamaktan duramıyorum sonucunuz ne oldu lütfen bilgi verirmisiniz
Merhaba,
Biz o dönem hematolojiye gittik 6 hafta takibe aldılar ve + tahliller yaptılar değerlerimiz çok düştü nötropeni teşhisi koydular.
Takip sonunda ilikten sıvı alabileceklerini söylemişlerdi. Ben tahlillerimizin hepsini bir Doktora yolladım.
O, bunu asla önermedi. Zamanla düzeleceğini Çocuğun genel durumunun önemli olduğunu söyledi.
Sonra biz iyi bir çocuk Doktoru ile devam ettik o da her hastalandığında tahlillerini yaptı. Bu değerler aldığı bir antibiyotik veya viral enfeksiyon sonucu da düşebildiğini söylemişti.
Daha sonra çok hastalandığı bir dönem değerleri 7000 lere yükselmişti doktorumuz da bunun iyi bir şey olduğunu iliğin beyaz kanı ürettiğini söylemişti. Daha sonra referans değerlere yakın olmuştu ondan sonra bir daha tahlil yaptırmadım.
Sizi çok iyi anlıyorum bende çok yıprandım. Beslenmesine çok dikkat etmeliyiz. Her gün kırmızı et, kıyma olsun yemeklerinde.. B12 ve kırmızı kanı hep iyi türün bir de her gün Dvit 3 mutlaka kullanın bize bunları Doktorumuz söyledi. Tabi siz yeme içmeyi ek gıdaya başladığı vakit daha iyi düzenlersiniz.
Şimdi emiyorsa kendi beslenmenizi çeşitlendirin bebeğiniz iyi vitamin alsın. Uykusu çok önemli iyi dinlenmeli. Enfeksiyona dikkat edin özellikle kimse öpmesin, kalabalık ortamlara çok sokmayın.
Şimdi benim oğlum 4.5 yaşında çok şükür daha iyi bu sene anasınıfına da başladı. Ara ara hastalandı ama toparlıyoruz.
Sizin doğduğu vakit alınan ilk kan değerleri nasıl orda da düşük mü?