Bebegimin kilosu

benim çocuklar biraz toplu dogar
40 haftayi doldururlar ama
sut peynir severim çok yerim ben genelde
baska ozellikle bisey yedigimi hayirlamiyorum
içerde ne kadr kalirsa kar
açiklik ne kadar, 1 cm fln idare eder bi kaç hafta

Benim son ay canım her gece kaşar peynirli tost istiyordu ve hurma yiyordum sürekli. Bebeğimin kilosu dördü geçince dr her ne yiyorsan bırak demişti
Bir de daha 36. haftadasınız 40 hafta tamamlanana kadar bir kilodan fazla alır. Kafanıza çok takmayın.

Süte ağırlık verdim yazmışsınız hep mesajlarda , fazlası Demir eksikliği yapar ayrıca mideyi boşa şilirip asıl yemeniz gerekenleri yiyemezsiniz. 2 büyük bardak süt yeter, bol kırmızı et, bulgur, muz, yiyin. Hamileyken hiç tatlı hamurişi yemedim, ekmek bile yemedim( kahvaltıda bile bulgur pilavı yiyordum) meyve çok çok az yedim. 37. Haftada 4,5 kilo doğdu oğlum, ama sadece yediklerimden değil tabi babası 5 kilo doğmuş, iki erkek kardeşim de 4,5 kilo doğmuş genetik de önemli.

sağlıkla kucağına al

çok fazla düşünme bu konuyu

arkadaşımın ikizleri erken doğdu ve küçüklerdi ama hemen toparladılar küveze bile girmediler

süt vs değil de önemli olan protein

örneğin 4 bardak süt insanı zorlar

et peynir yoğurt süt yumurta bolca protein kombo yap

yanına da baklagil, bulgur vs vs

örneğin kahvaltı iki yumurtadan az olmasın tabii peynir olmazsa olmaz

diğer öğünlerde et aralarda da süt yoğurt

Sizin kadarlıkken ben dogum yapmıstım 3000 kg dogdu 200 gr verdı. Evet bebegın kılosu bırazcık az eger dogru olcuyorlarsa ancak belkı mınyon bır bebek olacak cokta fazla fark etmez kılosu suanda yedıklerınızle dıye dusunuyorum

2200 gram suan..boyu normal ama kilo olarak az..belki haftasını doldursa kilosunu yakalar ama suan farklı bir durum olduğu için tedirginim
canım merak etme küçük doğan bebekler daha kolay toparlıyor benim oğlum 37+2 de 2070 olarak doğdu ..ağır preklempsi vakası vardı bende canımızı zor kurtardık ..şimdi 9 yaşında gayet sağlıklı kilosu boyu yerinde ve çok zeki bir çocuk ..önemli olan sağlıklı olması merak etme büyütürüsün sen sütünle inşallah

Bol bol et ye kahvaltıda,öğlen yemeğinde,akşam yemeğinde.Bonfile biftek kavurma vs.Köfte değil bak özellikle et

Kaşar ve muz bebeğe kilo aldırır diye duymuştum ben de. Onun dışında kuru meyve ve kuru yemiş de faydalı olabilir.

Merhaba heyecanlı anne :) ben de 2 buçuk aylık anneyim . Hamileyken süt ve ceviz çok tüketmiştim. Bebegim 4.400 gram doğdu. Bir alakası varmı bilmiyorum. Önemli olan kilosu değil sağlıklı olması kiloya çok takılma. Sağlıkla gelsin dünyaya minik kus:)

Benim bildiğim kadarıyla kilodan ziyade akciğerlerin gelişmesi önemli. Erken doğum riski olduğunda anneye akciğer gelistirici iğne yapiyorlar diye duymuştum. Doktorun ile konuş istersen. Bu arada zaten çok az süre kalmış. Açılma durabilir ya da zaten yavaş seyredecek olabilir. Çok stres yapmamaya çalış. Allah sağlıkla kavuştursun yavruna

Benim kizimda 4 Kiloya yakın doğmuştu. Günde iki muz yiyordum,2 bardak süt içiyordum ve hurmayı çok tüketiyordum.
Kıloya takılma ultrasonların yanılma payı çok fazla. Sağlıklı olsunda doğunca cok hızlı kilo alıyorlar zaten.

Doktorumun önerdikleri, yumurta mutlaka bir tane, et, ceviz, süt, kaşar peyniri, badem. Makarna ve pilav sırf size kilo yapar bebeğe hiç yararı yok demişti. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Üzmeyin kendinizi.

Aa evet kadar peyniri de çok tuketmistim. Birde genetik diye duymuştum. Annenin dogum kilosu neyse bebekte ona yakın dogarmis

Bi arkadaş yazmış erken doğum riskin varsa akciğer geliştirici iğneyi mutlaka ol ihmale gelmez hele de açılma varsa.Doktorunla konuş bu konuyu,bebeğin de kilosu azsa Allah korusun küveze girebilir.

Muz, kırmızı et, kavrulmamış badem ve ceviz içi.
Aynı sorun bendede vardı sabah akşam et yiyordum aralarda da kuruyemişleri. 500 gr aldı 2800 doğdu. Bide benim sancım gelmemişti 15-20 gün açıklıkla bekledim en son 5 cm olunca Sünni sancıyla Doğum yaptım.

Allah kolaylık sağlık versin sizede inşallah

Bana da dediler dövme ye kilolu olsun çocuk. Ben yemedim kilosu iyiydi ama aklında olsun. Dövme, muz, süt bulgur gibi şeyler kilo aldırır

zaten su an cıkan kılo da dogmayacak buyuk ıhtımalaltında dogacak ama ustunde doganlar da var...
ben son ultrasona gırdıgımde 3 kg gelmıstı 37+5 te 2770 kg olarak dogdu , ama su varkı kendısı ellerı kolları yumuk yumuktu ve su an 10 aylık 9,5 kg kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…