Bebek Beslenmesi bebegimin sütten kestim. canım çok yanıyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aymelos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
3
2
36
Eskişehir
iyi günler arkadaşlar. ben bu foruma yeni katıldım. takip ediyordum önceden. 1,5 yaşındaki kızımı 5 gün önce sütten kestim. şimdi çok zorlanıyorum. göğsüm şişti ve ağrı yapıyor. bu konuda bilgi ya da tecrübesi olan varsa bana yardımcı olabilir mi acaba?...

MERHABA cnm bende kızıma yakında bıraktırıcam sımdıden korkuyorum bırkacker denedım ama olmadı cunku gece gunduz emıyor yemek yemıyoor sende nasıl bıraktırdıgını deneyımlerını paylasırmısın bırde ılık dus almanın ıyı geldıgını duymustum bırde sut yapan seyler ve sıvı fazla tuketmemen ıyı olur sanırım en azından sutun azalır ALLAH yardımcın olsun zor bı donem darısı bnım basıma

Allah kolaylık versin, ben de oğluma bıraktırmaya çalışıyorum bu 3. günümüz.. (20. aya gireceğiz) ben elma sirkesine pamuğu batırıp çevresine sürüyorum her istediğinde.. (elma sirkesinden iğrenmeseydi aktardan sarı sabır taşı alacaktım ama ona gerek kalmadı, siyah göz kalemiyle boyamak bana sağlıksız geliyor,salçayı da oğlum sevdiğinden sürmedim)
yalnız oğlum biberon - emzik vs asla istemediği için süt de içiremiyorum, sadece günde 1 paket 200 ml lik alpella çikolatalı süt içiyor o kadar.. iştahı da hiç yok bütün gün aç diyebilirim.. ve gece en fazla 2 saat uyuyoruz ailece ağlamalarından..saatlerce ayaktayız.. göğüslerim acayip şiş,sert ve sinir stres olmuş durumdayım.. dün 3 kez sağdım kendimi,dayanılacak gibi değildi çünkü..
gece kalktığında normalde sadece emerdi, biberon yada kaşıkla süt içme alışkanlığı yok, süt ve türevi yoğurt,peynir de tüketmiyor,canım çok sıkkın..gece ne yapacağımı şaşırıyorum, alpella gece içmiyor, sütlü mamalardan sütle yapıyorum yemiyor, evde 6 tane farklı şekil ve markadan biberon var onlarda deniyorum emme güdüsü için belki ister diye, asla istemiyor..nesquikmiş, alpella dışında bütün markalarmış hepsini denedik,hiçbirini istemiyor,günlük ve kutu sütlerin tüm markaları da dahil.. doktorumuz da iştahı için bırakması gerektiğini ilettiğiden 3 gündür bir anda kestim ve hiç vermedim..o da çok sinirli..ne yapıcaz bilmiyorum, zor bir süreçmiş..
gece ne versem hala bulabilmiş değilim

arkadşlar.. ben annemin ve kayınvalidemin tavsiyesiyle şu yöntemi denedim: önce buharlı sıcacık bi banyo yaptım. göğsüm çok gerilmiş ve acıyordu, elimle masaj yapıp yine elimle biraz biraz sağdım( makinayla sağarsanız artacağını söylüyorlar) annem lahana yaprağını hafif ısıtıp sar dedi onu da yaptım. ama asıl sütün artmasını engelleyen şey nane oldu. kuru naneri bir peçeteye sarıp çamaşırımın içine koydum. onun kokusu sütü kesermiş. gerçekten de öyle oldu.

sevgili pintomato... ben gece de hiçbirşey vermedim. uyandıkça salladım uyudu, şimdi daha iyi. bence gece birşey vermeye alıştırma. benimki de süt içmiyordu beni emerken. ama şimdi devam sütü içitor (toz şeklinde olup hazırlananlardan değilde süt gibi pakette olanlardan) ama sadece bir markanınkini içiyor. göğsüne de naneyi bir dene bana iyi geldi.ben bıraktırıken de göğsüme bir parça tokadan bulduğum tüyü tuttum o ağzına değip pis olmuş deyince istemedi.. şimdi bir hafta oldu. arada isteyince pis olmuş deyip başka mama vereyim diyorum(çikolata felan). benimkinde etkili oldu. inşallah siz de bi an evvel kurtulursunuz...

canım ilk günler zordu ama çok şükür atlatıyoruz.. sütlerimi o günden sonra sağmadım sanki daha iyi gibiler,en azından yumrular azaldı,naneyi deneyeyim kuru nane değil mi? iştahında biraz artış var maşallah ama istediğim gibi değil yine de.. bazı geceler saatlerce ağlıyor bazı gecelerde de 2-3 kere uyanıyor hiçbirşey istemiyor ama bıraktığımızdan beri gece su bile istemiyor.. hala mem mem diyor meme istiyor,sirkeyi sürüyorum kokusundan midesi bulanıp eliyle itiyor.. neyse böyle böyle bitiyor işte.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

sutu kesen ılaclar var ama saglıksızmıdır kullanmak dr.sordum bı zararı yok dedı ama kararsızım

Merhaba lar benim kızım 22 aylık sütten kestim bugün ikinci gecemiz kızında meme isteği azaldı ama benim ağrılarım çok fena şişti taş gibi yatamiyirum bana yardımcı. Olurmusnuz

Yoğurt ve naneyi göğüs unuze sürüp yatarsanuz ağrı yi azalttığı duydum bide lahana ii geliyor mus ...duş alirken sayabiliriz

aymelos bu arada neden kesiyorsunuz 1,5 yaşındayken benim kızımda o kadar sütüm günlük 150 cc geçmez ama kessem mi bilemedim bende

göğsünü az az boşaltman lazım. zamanla biter.
eğer makinan varsa sağ bol bol. biberonla besle .
neden kestin ki

iki yaşını bari geçirseydiniz ya. bebiş aramıyor mu meme

Bizim bi komsumzn kizi kesmisti memeden ona gogusunun ucuna yogurt surup naneyle kapatmasini soylemislerdi nane sutu geri cekermis sisligi alirms diye duymustm bi deneyin istersenz bnde yakn zamanda birakp uygulamayi dusunuyorm

Ayrica sutunuzu cok sagmayin sağdkca meme uyarilip sut uretmeye baslar bilginize..

Bende kesmeye calistim gunduz cok.aramiyo oyalayabiliyorum ama gece 1 saat agliyo bnde vermek zorunda kaliyorum daha oncede bununla ilgili konu acmistim inanin cok yoruluyorum psikolojik olarak da yiprandim beden olarak da artik son bir haftadr gecede yapisik uyuyo ne yapcam ben yaa

Ayni dert bnde de var cok bunaldm valla gece memesiz asla uyumuyo ne yapcam bilmiyorm

Ayni dert bnde de var cok bunaldm valla gece memesiz asla uyumuyo ne yapcam bilmiyorm
Offf bu aralar sicaklardanmi nedr gece hic uykumuz yok yapisik bana gunduzde artik hic pesimi birakmiyo biraktrmaya calistiktan sonra daha cok dustu ustume zombi gibi geziyorum cildrcam

Offf bu aralar sicaklardanmi nedr gece hic uykumuz yok yapisik bana gunduzde artik hic pesimi birakmiyo biraktrmaya calistiktan sonra daha cok dustu ustume zombi gibi geziyorum cildrcam
Bizim kuzey aksam 10 gibi yatar yatmadan once ılık dus aldiriyorm her aksam yapis yapis oluyo cocuk sicaktan dus alinca rahat uyuyo pencere acik oluyo temiz havada uykuya iyi daliyo ustune ince bi battaniye ortuyorm cok serin olunca kapatyrm pencereye guzel uyuyo snde dus aldr iyi gelir belki tabi sırf meme icin yine uyaniyo bizmki yapcak bise yok gibi suan memedende kesemiyorm bi turlu bi hafta snra 21 aylik olcz hala emiyo ve bisey yemiyo cok bunaldm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…