Kızlar gebelik bölümüne yazdım konumu fakat bir tane bile cevap gelmedi malesef.
O yüzden bdv ye yazdım.
Derdim şu;
18 haftalık hamileyim,bebeğimin tekmelerini ilk 16.haftasında hissettim ve 3 gün önceye kadar hergün akşamları 4-5 kere sert tekmeler atıyordu(tam sert değil ama yine de baya hissettiriyordu kendisini)
Ama pazar günü eşimle tartışmamız oldu kısacası beni çok üzen bir tartışmaydı ardından dışarı çıktık eşimin yeğeniyle arabada müziği son sese verdi.
Kızlar sorum şu;pazar gününden beri bebeğimin tekmelerini 1 gün hiç hissetmedim 2 gündürde çık hafif tekmeler ve çok aşağıda tekmeler var sizce bebeğim müzüktenmi etkilendi stresli olduğum için mi yoksa çamaşır ipim çok yukarda 4 gündür çamaşır asıyorum gerile gerile ondan dolayı mı acaba?
Kızlar gebelik bölümüne yazdım konumu fakat bir tane bile cevap gelmedi malesef.
O yüzden bdv ye yazdım.
Derdim şu;
18 haftalık hamileyim,bebeğimin tekmelerini ilk 16.haftasında hissettim ve 3 gün önceye kadar hergün akşamları 4-5 kere sert tekmeler atıyordu(tam sert değil ama yine de baya hissettiriyordu kendisini)
Ama pazar günü eşimle tartışmamız oldu kısacası beni çok üzen bir tartışmaydı ardından dışarı çıktık eşimin yeğeniyle arabada müziği son sese verdi.
Kızlar sorum şu;pazar gününden beri bebeğimin tekmelerini 1 gün hiç hissetmedim 2 gündürde çık hafif tekmeler ve çok aşağıda tekmeler var sizce bebeğim müzüktenmi etkilendi stresli olduğum için mi yoksa çamaşır ipim çok yukarda 4 gündür çamaşır asıyorum gerile gerile ondan dolayı mı acaba?
Teşekkür ederim canım beni asıl korkutan göbeğimin altında tekme hissetmem eskiden göbek hizasında hissediyorum ama pazar gününden sonra bütün düzenimiz değiştiBir şeyler yedikten sonra ve bir şeyler içtikten sonra yeterli gıda ve sıvı alımından sonra dinlenir pozisyonda sessiz ve sakin bir ortama geçip bebeğin hareketlerini takip etmek ve hissetmek çok daha kolay olacaktır.
Bebekler özellikle akşam saatlerinde daha hareketli olabilirler. Akşam 21;00 ve gece 01;00 arası en çok hareket ettikleri saat aralıklarıdır. Bu saatler arasında annelere günlük bebek hareket takibini önerilmektedir. Gerekli unsurları yerine getirdikten sonra akşam yemeğini yedikten sonra belirtmiş olduğumuz saat dilimleri arasında anneler takiplerini sürdürebilir.
Ayrıca alacağınız pozisyonda çok önemlidir. Bir önceki satırda belirtmiş olduğumuz saatler arasında akşam yemeği yedikten sonra sol yanınıza yatarak 2 saat boyunca gerekli takibi yapabilir bebeğinizin hareket edip etmediğini anlayabilirsiniz.
Bebeğin hareket etmesini Sağlamak
Bebeğin Hareket Etmesini Sağlamak
Tatlı bir şeyler yemek kan şekerini çabuk bir şekilde yükseltebileceği için yine bebeğin hareketlenmesindeyardımcı olabilir. Ama yine de son 3 ay içerisinde bebeğin anne karnında uyku ve uyanıklık dönemi vardır bu nedenle bebeğin hareketsizliği buna da bağlı olabilir.
Ayrıca anne adaylarının uzun süre aç ve susuz kalması karnındaki bebeğin hareketsizleşmesine yol açabilir buna da dikkat edilmesi gerekmektedir.
Saglik portali sitesinden aldim. Isine yarar umarım.
Evet canım bunu duymuştum.Acaba bide sesli müzükten mi korktu bebeğimBi.tatlı ye çikolata falan bir de stres yapıyorsun ondan.senin üzüldüğünü anlıyor.Tatlı bebek için enerji oluyor.
Kesinlikle korktu bebeğimesine soyle tartismayin yuksek sesle konusmayin korkmustur belki.kendimden biliyorum.
Canım bebek orda sabit durmuyor surekli hareket halinde.muhtemeln pozisyon değiştirmiştir.a arkadaşların dediği gibi tatlı biseyler yyip bir sure sabit kal.ama öyle on dakka yatip hareket yok diye kalkma epey yat.eger azda olsa hissediyorsan oda yeterli ben bazı günler hiç hissetmiyordum meselaEvet canım bunu duymuştum.Acaba bide sesli müzükten mi korktu bebeğim((
Teşekkür ederim canım beni asıl korkutan göbeğimin altında tekme hissetmem eskiden göbek hizasında hissediyorum ama pazar gününden sonra bütün düzenimiz değişti
ben hamileyken esimle iki kez cok ciddi kavga ettik sesler yukseldi korkmustum.. simdi bir yasinda kiz evladim var ne zaman bir zil calsa biri yuksek sesle konussa cok urkek hemen bacagima yapisiyor kucagima atliyor..ben hamileykenki duygularin anneden bebege gectigine cok inaniyorum.ne hakkimiz var onlari uzmeye..Kesinlikle korktu bebeğiminan çok üzülüyorummm
Sağol canım aslında çok mantıklı niye hiç aklıma gelmedi bu çok sağol canım:))Şiddeti konusunda birşey diyemeyeceğim ama bebiş zaten aşagıdadır tam yukarı çıkmamıştır bide yukarda hissettiğin Zaman tekmelerini bebiş baş aşagı dönmüş olduğundan yukarda hissetmiş olabilirsin sonra bebiş dönmüştür sende baş yukarıda olunca tekmeyi aşagıda hissetmiş olabilirsin bunlar geldi aklımaAllah sağlıkla kucağına Almanı nasip etsin
Kanama yok çok şükür..Canim buyumustur, boyu uzamistir :)))
Hareket varsa ve kanama falan yoksa sorun oldugunu sanmıyorum.
Panik yapma.
Böyle bir zamanda ne olursa olsun sakin kalmaya calis. Senden ve bebeginden önemlisi yok malum. Hepsini sakla, bebek dogunca toplu halledersin ,)
Amin canım cümlemizinkini bağışlasın inşallah.Birşey yoktur büyük ihtimal. Gece daha çok hareket edermiş, öyle duymuştum.
Ama şunu da söyleyeyim, hep derler yukarı uzanma diye. İstersen buna biraz dikkat et cnm, çamaşır ipini aşağı al biraz ve sepeti sakın kaldırma. Allah korusun bebişlerimizi...
Valla canım 1 haftadır sürekli hissedince biraz panikledimHareket takibi için çok erken, sizin haftanızda hiç hissetmeyen çok.
Düzenli hareket beklemeyin daha birsüre.
Hareketini hiç hissetmeseniz bile normal ki hissediyormuşsunuz, sadece azalmış.
Seker sorunun yoksa sekerli bir sey ye ve bebegin hareketini hissettiğin tarafa yat bir sure. Buyuk ihtimal hareket artar. Bana doktor bunu yapmadan bana gelme derdi. Cok giderdimde ben :)) 2 bardak meyve suyu icer ve hissederdim.
katılıyorum tatlı bişiler yersen hareketlendıgını hıssedeceksın hamilelegımın bı donemınde banada olmustu hatta öldu sanmıstım korkulcak bişi yoktur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?