Git tabi , için rahat etsin.İnşallah canım Allah bizlerede nasip etsin ama ne olur ne olmaz ben yarın bi doktora gideyim
Ben bebegimin hareketini ilk kez 24. Haftada hissettim. 31. Haftadaym su an cok sert hissediyorum. Bence daha kilosu cok olmadıgı ıcın fazla sert tekme atamıyor. Endişe edilecek bir durum yok bana göre.Kızlar gebelik bölümüne yazdım konumu fakat bir tane bile cevap gelmedi malesef.
O yüzden bdv ye yazdım.
Derdim şu;
18 haftalık hamileyim,bebeğimin tekmelerini ilk 16.haftasında hissettim ve 3 gün önceye kadar hergün akşamları 4-5 kere sert tekmeler atıyordu(tam sert değil ama yine de baya hissettiriyordu kendisini)
Ama pazar günü eşimle tartışmamız oldu kısacası beni çok üzen bir tartışmaydı ardından dışarı çıktık eşimin yeğeniyle arabada müziği son sese verdi.
Kızlar sorum şu;pazar gününden beri bebeğimin tekmelerini 1 gün hiç hissetmedim 2 gündürde çık hafif tekmeler ve çok aşağıda tekmeler var sizce bebeğim müzüktenmi etkilendi stresli olduğum için mi yoksa çamaşır ipim çok yukarda 4 gündür çamaşır asıyorum gerile gerile ondan dolayı mı acaba?
Sakın bi yerlere yetişmeye uzanmaya çalışma çamaşır ipliğine boşver çok tehlikeli. Allah korusun bebeğin göbek bağı kopabilirmiş bu gibi durumlarda bunu da bana tecrübeli yaşlı bir ebe söyledi. Ayrıca için rahat değilse bir doktora gitmelisin.Kızlar gebelik bölümüne yazdım konumu fakat bir tane bile cevap gelmedi malesef.
O yüzden bdv ye yazdım.
Derdim şu;
18 haftalık hamileyim,bebeğimin tekmelerini ilk 16.haftasında hissettim ve 3 gün önceye kadar hergün akşamları 4-5 kere sert tekmeler atıyordu(tam sert değil ama yine de baya hissettiriyordu kendisini)
Ama pazar günü eşimle tartışmamız oldu kısacası beni çok üzen bir tartışmaydı ardından dışarı çıktık eşimin yeğeniyle arabada müziği son sese verdi.
Kızlar sorum şu;pazar gününden beri bebeğimin tekmelerini 1 gün hiç hissetmedim 2 gündürde çık hafif tekmeler ve çok aşağıda tekmeler var sizce bebeğim müzüktenmi etkilendi stresli olduğum için mi yoksa çamaşır ipim çok yukarda 4 gündür çamaşır asıyorum gerile gerile ondan dolayı mı acaba?
Offff canım offff bal gibi dondurmayı yedim 2 saattir uzanıyorum şimdi de sen dedin diye el gezdirdim okşadım ama tık yok.Yarım sağlıkocağına gidecem bakalım inşallah Rabbim bebeğimi bana bağışlarbu bebek isleri sakaya gelmez.benim arkadasim kontrol gununu bekledi.anne karninda bebek vefat edeli 2 hafta olmus haberi yok.Allahtan kendi zehirlenmemis..gerci onun az bi kanamasi da olmus dikkate almamis.seni korkutmak icin degil tedbirli olman icin soyluyorum.yine bi kontrole git.ancak daha yeni yeni hareket etmeye basliyor bu aylar iyidir insallah.elinle karnini oksa gezdir elini bakalim tepki verecekmi uyuyordur bebis annesinin karninda☺
Bosuna endişe ediyorsunOffff canım offff bal gibi dondurmayı yedim 2 saattir uzanıyorum şimdi de sen dedin diye el gezdirdim okşadım ama tık yok.Yarım sağlıkocağına gidecem bakalım inşallah Rabbim bebeğimi bana bağışlar
Ayyyy çok şükür korkuttun kızzzBenimki hareketlendi canim simdi yemek yedim sirt ustu uzandim
korkma Allahin izniyle bisey olmaz ferah tut icini tedbir amacli git.Offff canım offff bal gibi dondurmayı yedim 2 saattir uzanıyorum şimdi de sen dedin diye el gezdirdim okşadım ama tık yok.Yarım sağlıkocağına gidecem bakalım inşallah Rabbim bebeğimi bana bağışlar
Sagol kuzum panik olma sen 16. Hf hareketleri duzensiz oluyoAyyyy çok şükür korkuttun kızzz
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Gerçekten çok teşekkür ederim içime su serptiniz inşallah dediğiniz gibi olur...Bebeğiniz düzenli yada şiddetli hareket için çok küçük hatta çok erken hissetmişsiniz 24.haftaya kadar hissetmeyen anneler var,o yüzden endişelenmeyin uyuyor olabilir,içeride dönmüş sırtı karnınıza yaslanıp el ve ayaklar içeri tarafa dönmüş olabilir bu yüzden hissetmeyebilirsiniz,bebeğinizin şuan işitme duyusu tam gelişmedi bu yüzden sizin tartışmanızdan yada arabadaki yüksek sesten etkilenmez,olsa olsa kavga esnasında sizin salgıladığınız adrenlin bebeğe geçmiştir o da aşırı hareket yapar.
Biliyorum zor ama endişelenmeyin içinizin rahat etmesi için doktora gidebilirsiniz ama o da hareket takibi için erken olduğunu söyleyecektir.
İnşallahhhBen bebegimin hareketini ilk kez 24. Haftada hissettim. 31. Haftadaym su an cok sert hissediyorum. Bence daha kilosu cok olmadıgı ıcın fazla sert tekme atamıyor. Endişe edilecek bir durum yok bana göre.
Canım eşime söyledim yarın kurutmalık alacak akılsız kafam kollarımı kaldırdığımda bile ulaşamadığım yere bu hafta hiç abartısız 7 makina çamaşır astımSakın bi yerlere yetişmeye uzanmaya çalışma çamaşır ipliğine boşver çok tehlikeli. Allah korusun bebeğin göbek bağı kopabilirmiş bu gibi durumlarda bunu da bana tecrübeli yaşlı bir ebe söyledi. Ayrıca için rahat değilse bir doktora gitmelisin.
Valla canım 1 haftadır sürekli hissedince biraz panikledim
Canım çamaşır askılığı mı teli mi? Diolar ondan al allah korusun ciğerin yanmasın.Canım eşime söyledim yarın kurutmalık alacak akılsız kafam kollarımı kaldırdığımda bile ulaşamadığım yere bu hafta hiç abartısız 7 makina çamaşır astım
İnşallah öyledir canım ama ben bildiğin tekme yedim 1 haftadır dirsek atması gibi...Ama inşallah daha haftası vardır kordineli tekmeler için18.ayda hissetmeniz bile mucize iken boşa evham yapmayın 20.haftaya kadar hissedilmezmiş ilk gebelik çok zormuş.benim ilk gebeliğim ve 22.hafta içindeyim arasıra göz seyirmesi gibi pır pır eder gibi hissediyorum hiç tekme hissetmedim tekme için küçük diyip geçiştiryorum canını sıkma ilerleyen zamanda daha net hissedersin umarım
İnşallah gereksizdir Rabbim bebeklerimizi bize bağışlasınbenim 24 haftam bitti hala bile çok fazla hissetmiyorum.
bence gereksiz evham yapıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?