Bebegımın yıne kılo sorunu?

maviorkide34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2017
53
59
38
Bebegım ayına gore 1 kılo cıvarı fazla gıdıyordu, 1,5 ay once mamayı gunde 200cc cıvarına cekıp sutumu ıyıce artırdım.Bunu yaptıgım ılk ay bebegım anne sutu ve o 200cc mamayla 600 gram aldı o ay. Bu ay basından berı ıse 12 gun oldu ve bebegım sadece 100 gram almıs.bellıkı ayı 200~300 gram alarak tamamlayacak.Sımdı ben bebegımın kılosu zaten azcık fazlaydı, olsun boyle ıyı dıye mı dusunmelıyım, yoksa cok az kılo aldıgı ıcın endıselenıp mamayı artırmalımıyım.Bılıyormkı doktor hemen anne sutu alıyor, onemlı olan o dıyecek.Ne yapsam bılemedım.ya gelısımı etkılenıyorsa boyle

Bebegım ayına gore 1 kılo cıvarı fazla gıdıyordu, 1,5 ay once mamayı gunde 200cc cıvarına cekıp sutumu ıyıce artırdım.Bunu yaptıgım ılk ay bebegım anne sutu ve o 200cc mamayla 600 gram aldı o ay. Bu ay basından berı ıse 12 gun oldu ve bebegım sadece 100 gram almıs.bellıkı ayı 200~300 gram alarak tamamlayacak.Sımdı ben bebegımın kılosu zaten azcık fazlaydı, olsun boyle ıyı dıye mı dusunmelıyım, yoksa cok az kılo aldıgı ıcın endıselenıp mamayı artırmalımıyım.Bılıyormkı doktor hemen anne sutu alıyor, onemlı olan o dıyecek.Ne yapsam bılemedım.ya gelısımı etkılenıyorsa boyle

Merhaba, bebeginizin yasi ve kilosu ne kadar?

Benim kizim 2,5 yasina kadar (sadece) anne sutu icti. Inek sutu hic icmedi ve icmiyor.
Kilo olarak hic bir zaman kilolu bir bebek/ cocuk olmadi. Ama yasitlarina gore her zaman daha uzun ve saglikli oldu.
buda anne sutu sayesinde, kendinden kilolu cocuklar hep hasta iken benim kizim onlarin yaninda hasta olmadi bile.

yani size nacizhane önerim, mamayi hic vermeyin hemen kesin. Ve bebeginiz 2 yasina girene kadar sadece anne sutu verin.

Endiselenmeni gerektiren bir durum yok bence. O kadar fazla takilma 100-200 gram aldi verdi diye. icini ferah tut.
cocuklar bazi donemler hizli buyur bazi donemler yavas buyur bu cok normal. Benim kizim genellikle, yaz aylarindan sonra cok guzel buyuyor ve uzuyor. Gunese cok cikiyor, buda gunesin olumlu etkileri.

Bebeğiniz kaç aylık?Anne sütü alan bebeklerin 600gr alması çok normal ayrıca aylar geçtikçe kilo alımı yavaşlar.Mamanın gereğinden fazla kilo aldırması sağlıklı olduğu anlamına gelmez.Doğal bağışıklığı sağlayan anne sütü yeterliyse ve kararında bir kilo alımı mevcutsa artırmanıza gerek yok.Anne sütü ayrıca çabuk sindirilir mama kadar kilo aldırıp tok tutmaz.Doktorunuza kilo alımının normal olup olmadığını sorun o size kilosunda sıkıntı yok derse öyle devam edin.

Back
X