Bu aralar hastaneler 1 refakatci harici kimseyi kata almiyor covid dolayisi ile anadolu saglik merkezi, adatip, medical (kocaeli) bu sekilde, bunu ogrenin hazirliklari ona gore yapin bence..
-Gecelik sabahlik, corap, emzirme atleti(sutyenden daha rahat oluyor, beli tutuyor), sac tokasi(dogum oncesi de esnasi da sonra da lazim).
-crocs gibi onden kapali, banti kapatinca ayakkabi gibi de olabilen KAYMAZ terlik
-Minik el havlulari biri size biri refakatciye veya kagit havlu
-Normal dogum ise banyo havlusu gerekir ama tavsiyem cabuk kurumasi acisindan pamuklu pestemal olur, defalarca sicak suya girebiliyorsunuz, 10dk'da kuruyor. English home iyidir.
-hurma, dut vb basit, saglikli ve cantada bozulmayacak atistirmalik(hem size refakat edene, hem uzun sancilarda size, dogumun saati belli olmuyor)
-depend kilotlari, hasta bezi vs. sevmiyorum hısir hısir... dogum sonrasi gazli bez tampon koyuyorlar zaten kafam kadar :)) tampon sonrasi beli rahat camasir ve ped ikilisi yeterli gelmisti bana. Kanama cok olmadi 4-5.gun kesilmisti zaten.
-cikis icin emzirmeye uygun onden acilabilir ust ve alt esofman
Giysi takimindan icten disa yedek bir takim esinize/ refakatcinize de gerekir
Abartmamayi oneririm, hastaneye yerlesmiyoruz max 2 gun :))
Bu covid zamani ne kapi susu ne baska birsey goturmem ben hastaneye, gotursem sonra eve getirmem zaten. Misafir de kabul etmem uslu uslu gider gelirim.
Son not eger aldiysaniz dantelli lohusa seti, evde de catir catir giyin, bu zaman giymeyeceksiniz dene zamana saklayacaksiniz, "birakiniz micsınlar, birakiniz kussunlar"