Bebegimizin gelişimi ile ilgili

cansincanimsin

♥♥♥ EYLÜL CANSIN ♥♥&
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
40
0
36
Denizli
dün randevumuz vardı,nst yapıldı herşey iyi yani kalp atışı normal.ama sonra ultrasonda bakınca bizi üzdü
bacak ölcümleri haftasına göre normal ilerliyormuş ama göbek cevresi 1,5hafta geride kalmış yani sanırsak bir gerileme var ve kan akımına baktı bendeki kan akımı kızıma tam olarark gitmiyor gibi görülüyor egerki öyle bir durum var ise erkenden almak zorunda kalabiliriz dedi doktor bizi başka bir hastaneye yönlendirdi Doppler Ultrasonografi cekilmemi istedi bakalım inşallah ciddi bir durum ile karşı karşıya degiliz cok korkuyorum bebegime birşey olursa.en fazla 3hafta tutsak bebegi yeter dedi.

nedeni nedendir ben hala anlamış degilim..... yardımınıza ihtiyac duyuyorum.

Son düzenleme:
dün randevumuz vardı,nst yapıldı herşey iyi yani kalp atışı normal.ama sonra ultrasonda bakınca bizi üzdü
bacak ölcümleri haftasına göre normal ilerliyormuş ama göbek cevresi 1,5hafta geride kalmış yani sanırsak bir gerileme var ve kan akımına baktı bendeki kan akımı kızıma tam olarark gitmiyor gibi görülüyor egerki öyle bir durum var ise erkenden almak zorunda kalabiliriz dedi doktor bizi başka bir hastaneye yönlendirdi Doppler Ultrasonografi cekilmemi istedi bakalım inşallah ciddi bir durum ile karşı karşıya degiliz cok korkuyorum bebegime birşey olursa.en fazla 3hafta tutsak bebegi yeter dedi.

nedeni nedendir ben hala anlamış degilim..... yardımınıza ihtiyac duyuyorum.

Endişelenmeyin. 38. haftasında bir bebek 2800 gr ile 4000 gr arasında doğmaktadır. ve bu normal olrak kabul edilir. Bazı çocuklar küçük, bazı çocuklar büyük doğar. Ben hastamı 10 gün sonra tekrar değerlendiriyorum.

Endişelenmeyin. 38. haftasında bir bebek 2800 gr ile 4000 gr arasında doğmaktadır. ve bu normal olrak kabul edilir. Bazı çocuklar küçük, bazı çocuklar büyük doğar. Ben hastamı 10 gün sonra tekrar değerlendiriyorum.

bizim bebek şuanda 32-33 arası olması gerkirken 30-31hafta arası gözüküyor ki bizim bebegin tah başından belli 2hafta geriden geliyordu buda gec döllenmeden dolayı diye denmişti yani herşey normal olmuş olsaydı bizim bebek şimdi 35 hafta civarında olması gerekiyordu .....
dün obstetrik renkli doppler usg yapıldı ve doktorun yazdıgı rapor şöyle.

BPD: 75mm , 30hafta ,3gün
FL: 59mm , 31hafta ,0gün,

Kalp atımı ritmik,
Plasenta sag anterior yerleşimli, Grade 3 Maturasyonlu ve kalsifiye,
Amniyon mai ileri derecede azalmış,
Baş geliş olan tekil gebelik mevcuttur.

Umblikal arter patenttir.
Umblikal arterde piksitolik akım hızı 34.5 cm/sn, enddiastolik akım hızı ise 8.6cm/sn dir.
Sistol/diostal oranı 4ölçülmüş olup normal sınırlardadır.

Orta serebral arterler patent olup, orta serebral arterde piksitolik akım hızı 38.6cm/sn,
enddiastolik akım hızı ise 5.4cm/sn dir.Rİ:0.7 olup normal sınırlardadır.

umarım yardımcı olursunuz!!!!!!! şimdiden tşkler

bizim bebek şuanda 32-33 arası olması gerkirken 30-31hafta arası gözüküyor ki bizim bebegin tah başından belli 2hafta geriden geliyordu buda gec döllenmeden dolayı diye denmişti yani herşey normal olmuş olsaydı bizim bebek şimdi 35 hafta civarında olması gerekiyordu .....
dün obstetrik renkli doppler usg yapıldı ve doktorun yazdıgı rapor şöyle.

BPD: 75mm , 30hafta ,3gün
FL: 59mm , 31hafta ,0gün,

Kalp atımı ritmik,
Plasenta sag anterior yerleşimli, Grade 3 Maturasyonlu ve kalsifiye,
Amniyon mai ileri derecede azalmış,
Baş geliş olan tekil gebelik mevcuttur.

Umblikal arter patenttir.
Umblikal arterde piksitolik akım hızı 34.5 cm/sn, enddiastolik akım hızı ise 8.6cm/sn dir.
Sistol/diostal oranı 4ölçülmüş olup normal sınırlardadır.

Orta serebral arterler patent olup, orta serebral arterde piksitolik akım hızı 38.6cm/sn,
enddiastolik akım hızı ise 5.4cm/sn dir.Rİ:0.7 olup normal sınırlardadır.

umarım yardımcı olursunuz!!!!!!! şimdiden tşkler

bURADA EN DİKKATİ ÇEKEN BULGU AMNİON MAİNİN AZALMIŞ OLMASI. DOPPLER VE NST İSE NORMAL. SIVISI AZALMIŞ OLAN HASTALARIMI HAFTADA İKİ KEZ NST VE ULTRASON İLE TAKİP EDİYORUM. GEBELİK HFATNIZ İYİ, SIVI AZLIĞI DEVAM EDER VE KİLO ALIMI DURURSA, DOPPLER VE VEYA NST BOZULDUĞU ANDA BEBEĞİ DOĞURTUYORUM. SAĞLIKLI BİR DOĞUM DİLERİM

[sup][/sup]
burada en dikkati çeken bulgu amnion mainin azalmış olması. Doppler ve nst ise normal. Sıvısı azalmış olan hastalarımı haftada iki kez nst ve ultrason ile takip ediyorum. Gebelik hfatnız iyi, sıvı azlığı devam eder ve kilo alımı durursa, doppler ve veya nst bozulduğu anda bebeği doğurtuyorum. Sağlıklı bir doğum dilerim

beni aydınlattıgınız icin cok tşk ederim:71:

Back
X