• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

Normalde çok anlayışlı biri kırmaz ama birileri aklına giriyor diye düşünüyorum sürekli kayınvalidem kayınpederim 4 kardeşler hiç biri bizim ismimizi koymadılar diye ortaya laf atıyolardı hamile kalmadan önce eşimde üzlürler ben koymsk istiyorum ölümlü dünya kırmamak lazım diyor sonra ben kesin karşı çıkınca tartışma başlıyor
Tam diyecektim kayinvaldenle konus o ikna etsin diye ama bu msji gorene kadar.ismi ne merak etim.benimki daha hamileyken sakin bizim isimlerimizi falan koymayin demisti.

Sen eşine rest ceksende anlattığın kadarıyla eşinin umrunda olmayacak.
En azından iki isim olmasını teklif et
Ay benim arkadasin ismi hilal herkes oyle biliyor ayni is yerinde calisiyoruz ama kimlikte cok baskaymis babasi tutturmus anamin ismi diye.ama bBasi haricinde kimse soylemiyor.patron dahil bilmedigi icin resmi islerde hep aliskanlikla soyledgimiz ismi soyluyorduk unutuyorduk hep bi karismaca

Normalde çok anlayışlı biri kırmaz ama birileri aklına giriyor diye düşünüyorum sürekli kayınvalidem kayınpederim 4 kardeşler hiç biri bizim ismimizi koymadılar diye ortaya laf atıyolardı hamile kalmadan önce eşimde üzlürler ben koymsk istiyorum ölümlü dünya kırmamak lazım diyor sonra ben kesin karşı çıkınca tartışma başlıyor
Ölümlü dünya kırmamak lazım deyip seni kırması...
Eşine akıl, sana sabır diliyorum...

Böyle bir adamla evlenmiş olduğunuza göre verilen tavsiyeleri uygulamayacağınızı düşünüyorum.
Sanki bu mevzu ortaya çıkana kadar çok beyefendi bir adammış gibi neden şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Kendiniz söylemişsiniz eşim sert, sinirli biri diye. Madem böyle bir adamdı neden evlendiniz? Hadi evlendiniz neden çocuk yaptınız? Hadi onu da yaptınız şu an neden inatlaşıyorsunuz eşinizle?

Yapabilecekseniz restinizi çekin. Benim istediğim isim olmayacaksa doğumu göremezsin, boşanırım deyin. İnatlaşırsa gerçekten de doğumu gidin ailenizin yanında yapın. Ya da burada önerildiği gibi doğum belgenizi alın ve kendiniz istediğiniz ismi verip eşinizin olay çıkarma ve boşanma ihtimalini göze alın.
Hiçbirini yapamayacaksanız da söylediği ismi kabul edin boşuna huzurunuzu bozmayın.

Ama ben olsam boşanmaya kadar götürürdüm işi. Olay isim de değil aslında. Şu dünyada en çok emek verdiğim konuda; sağlığımdan, bedenimden, güzelliğimden, zamanımdan, enerjimden en büyük fedakarlığı yaptığım konuda beni saymayan adam hiçbir konuda saymıyordur zaten. Bu da boşanmak için en geçerli sebeplerden biri bana göre.

Böyle bir adamla evlenmiş olduğunuza göre verilen tavsiyeleri uygulamayacağınızı düşünüyorum.
Sanki bu mevzu ortaya çıkana kadar çok beyefendi bir adammış gibi neden şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Kendiniz söylemişsiniz eşim sert, sinirli biri diye. Madem böyle bir adamdı neden evlendiniz? Hadi evlendiniz neden çocuk yaptınız? Hadi onu da yaptınız şu an neden inatlaşıyorsunuz eşinizle?

Yapabilecekseniz restinizi çekin. Benim istediğim isim olmayacaksa doğumu göremezsin, boşanırım deyin. İnatlaşırsa gerçekten de doğumu gidin ailenizin yanında yapın. Ya da burada önerildiği gibi doğum belgenizi alın ve kendiniz istediğiniz ismi verip eşinizin olay çıkarma ve boşanma ihtimalini göze alın.
Hiçbirini yapamayacaksanız da söylediği ismi kabul edin boşuna huzurunuzu bozmayın.

Ama ben olsam boşanmaya kadar götürürdüm işi. Olay isim de değil aslında. Şu dünyada en çok emek verdiğim konuda; sağlığımdan, bedenimden, güzelliğimden, zamanımdan, enerjimden en büyük fedakarlığı yaptığım konuda beni saymayan adam hiçbir konuda saymıyordur zaten. Bu da boşanmak için en geçerli sebeplerden biri bana göre.
Yani ben de anlamıyorum....bu konulari açan kadınların çoğu aman ağzımın tadı bozulmasın,kocam kizmasin,ay yok öyle dersem k.v. küser..k.p üzülür..aman ben kötü olmayayım derdindeler.Konularin sonu da "ay kızlar...... ben kazandım kayinpederin adını koyduk sonuna da Efe ekledik yuppiii " ile geliyor.Madem kimse ile kötü olmaya gönlün,cesaretin,imkanın yok en başından denileni yap da bari bebek stresle buyumesin karninda

Merhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Ona hakkını helal etmeyeceğini, bunun senin hakkın olduğunu ve iznin olmadan isim koyarsa mahkemeye başvuracağını söyle. Anne izni olmadan isim koymaya ceza bile var hukuk sisteminde.

Seni cook iyi anliyorum burda herkes koydurma sakın demiş ama demesi kolay işte adamla papaz olup sonu boşanmaya mı gitsin kafaya koyduysa vazgeçmiyolar kendi eşimden biliyorum...size tavsiyem güxelce ikna etmeye calişın yanina ikinci isim koyun..

Benim esimde daha evlenir evlenmez tutturdu babamin ismini koyucam diye bende asssslaaaa koymam dedim daha olmadan kavga ediyoduk vazgeçsin diye ortada cocuk yok ama biz babasinin ismi yüzünden birbirimixi yiyoduk isim kötu degil sırf babasi diye koymak istemiyordum..eski sevgilimin adı babanin adıyla ayni bile dedim düşün.. sonra zaman gecti ..zaman gecti ..zaman gecti...cocugumuz olmadi 6 kere tüp bebek yaptik olmadı sorun eşimdeydi doktor bırakin tedaviyi artik kabullenin dedi eşim o kadar üzüldüki ona allah büyuk bizim cocugumuz olucak ve söz veriyorum sana babanin adini koyucaz dedim ikimizde agladik ...ve mucize oldu dogal yoldan hamile kaldim 9 sene bekledik bu bebegi tabi daha cinsiyetini bile bilmeden eşim adini koydu :))) diyodum belki kız olur koymam ama allah esimin gönlune gore verdi iste ...
Ayyyy cok uzattim kusura bakma kısacası isim bu kadar önemli.degil yani absürt bi isimleri yoksa koyabilirsin tadini cikarmaya bak isim yüzünden hamileliginin kötü gecmesine izin verme saglikla kucagina al insalahhhhhh
Benim dokuz ay karnimda taşıdığım bebeğe, yavruma benim rızam olmadan benim istemedigim bir ismi koyacak adam zaten bana dötundeki kıl kadar değer vermiyordur. Böyle bir durum olsun boşanmazsam namerdim. Koca demek herşey demek değil. Siz kadın olarak kendi değerinizi bilmezseniz elin adamı da sizin değerinizi bilmez. ömür boyu öz çocuğunuzun isminden nefret edersiniz.

Seni cook iyi anliyorum burda herkes koydurma sakın demiş ama demesi kolay işte adamla papaz olup sonu boşanmaya mı gitsin kafaya koyduysa vazgeçmiyolar kendi eşimden biliyorum...size tavsiyem güxelce ikna etmeye calişın yanina ikinci isim koyun..

Benim esimde daha evlenir evlenmez tutturdu babamin ismini koyucam diye bende asssslaaaa koymam dedim daha olmadan kavga ediyoduk vazgeçsin diye ortada cocuk yok ama biz babasinin ismi yüzünden birbirimixi yiyoduk isim kötu degil sırf babasi diye koymak istemiyordum..eski sevgilimin adı babanin adıyla ayni bile dedim düşün.. sonra zaman gecti ..zaman gecti ..zaman gecti...cocugumuz olmadi 6 kere tüp bebek yaptik olmadı sorun eşimdeydi doktor bırakin tedaviyi artik kabullenin dedi eşim o kadar üzüldüki ona allah büyuk bizim cocugumuz olucak ve söz veriyorum sana babanin adini koyucaz dedim ikimizde agladik ...ve mucize oldu dogal yoldan hamile kaldim 9 sene bekledik bu bebegi tabi daha cinsiyetini bile bilmeden eşim adini koydu :))) diyodum belki kız olur koymam ama allah esimin gönlune gore verdi iste ...
Ayyyy cok uzattim kusura bakma kısacası isim bu kadar önemli.degil yani absürt bi isimleri yoksa koyabilirsin tadini cikarmaya bak isim yüzünden hamileliginin kötü gecmesine izin verme saglikla kucagina al insalahhhhhh

9 sene çocugunuzun olmamasıda ona bir ders olmamış yazık ,
allah kolaylık versin diyecem ,

Bu arada hem sorun ondaydı buna, sabrınıza ve fedalarliginiza rağmen yine o adı koydu değil mi. Bravo ona...

Alsin kayinpederin son model bir araba koy bacim. Bisey olmaz takma kafani. Ya da deki esine, yapsinlar cocugun bütün eksiklerini koyalim bisey olmaz. Ben hep oyle dedim birak birsey yapmayi aramiyorlar bile.ne yapiyorsun diye beni arayip sormayanin adini koyamam diyip ciktim isin icinden ama esim hic tutturmadi Allah icin. onlarin o tarafta da adetmis butun kuzen akrbalari hep baba ismi koydular çocuklarına. Ben koymuyorum ama.

Benim dokuz ay karnimda taşıdığım bebeğe, yavruma benim rızam olmadan benim istemedigim bir ismi koyacak adam zaten bana dötundeki kıl kadar değer vermiyordur. Böyle bir durum olsun boşanmazsam namerdim. Koca demek herşey demek değil. Siz kadın olarak kendi değerinizi bilmezseniz elin adamı da sizin değerinizi bilmez. ömür boyu öz çocuğunuzun isminden nefret edersiniz.

9 sene çocugunuzun olmamasıda ona bir ders olmamış yazık ,
allah kolaylık versin diyecem ,

Bu arada hem sorun ondaydı buna, sabrınıza ve fedalarliginiza rağmen yine o adı koydu değil mi. Bravo ona...

siz beni anlamamışsınız kızlar kızmışsınız bana ama ..
dediğiniz gibi eşler birbirini seviyorsa birlikte karar verir zaten ..bende karşıyım bu durumlara sadece başımdan geçeni anlatmak istedim.. aynenn sizin gibi çok katıydım bu konuda ama öle bi duruma geldim ki yeterki evladıma kavuşayım ne cinsiyeti ne de ismi önemli değil demeye başlamıştım..çoooook sevdiğim eşimin hergün gözümün önünde kahroluşunu izlemek ne demek bilemessiniz yaşamayın da zaten...ben oğluma, eşime söz verdiğim için babasının ismini ve kendi istediğim ismi ikinci isim olarak koydum kendi ellerimle..şimdi kayınpederimin ismiyle seve seve hitap ediyorum ona.eşimde beni el üstünde tutuyor çok mutluyum... konu sahibine eşini ikna edersen ikinci isim koy onla hitap edersin dedim eğer vazgeçmiyorsa adam, kız napsın evliliğimi bitsin, hamileliği rezil mi olsun, en mutlu en özel dönemini isim yüzünden kabus gibimi yaşasın ..bence değmez demek istedim

dediğiniz gibi eşler birbirini seviyorsa birlikte karar verir zaten ..bende karşıyım bu durumlara sadece başımdan geçeni anlatmak istedim.. aynenn sizin gibi çok katıydım bu konuda ama öle bi duruma geldim ki yeterki evladıma kavuşayım ne cinsiyeti ne de ismi önemli değil demeye başlamıştım..çoooook sevdiğim eşimin hergün gözümün önünde kahroluşunu izlemek ne demek bilemessiniz yaşamayın da zaten...ben oğluma, eşime söz verdiğim için babasının ismini ve kendi istediğim ismi ikinci isim olarak koydum kendi ellerimle..şimdi kayınpederimin ismiyle seve seve hitap ediyorum ona.eşimde beni el üstünde tutuyor çok mutluyum... konu sahibine eşini ikna edersen ikinci isim koy onla hitap edersin dedim eğer vazgeçmiyorsa adam, kız napsın evliliğimi bitsin, hamileliği rezil mi olsun, en mutlu en özel dönemini isim yüzünden kabus gibimi yaşasın ..bence değmez demek istedim
Allah mutluluğunuzu artırsın da sen o ismi koymasaydın eşin seni el üstünde tutacak miydi? Önemli olan o. Bir erkeğin böyle bir teklifle gelmesi bile yeterince kötü.

Yani ben de anlamıyorum....bu konulari açan kadınların çoğu aman ağzımın tadı bozulmasın,kocam kizmasin,ay yok öyle dersem k.v. küser..k.p üzülür..aman ben kötü olmayayım derdindeler.Konularin sonu da "ay kızlar...... ben kazandım kayinpederin adını koyduk sonuna da Efe ekledik yuppiii " ile geliyor.Madem kimse ile kötü olmaya gönlün,cesaretin,imkanın yok en başından denileni yap da bari bebek stresle buyumesin karninda

Eskiden çok şaşırıyordum da artık diyecek bir şey bulamıyorum. Hatta artık bazı konularda neyden şikayet ettiklerine bile anlam veremiyorum.
Bu adamların hepsi mi seri katil soğukkanlılığıyla kendini gizliyor evlenmeden önce? Sevgililik, nişanlılık dönemlerinde de aynılar zaten. Adamı tanıyorsun, şimdi nedir bu inat?
Adam hamile karısını üzmeyi de evinde huzursuzluk çıkarmayı da göze alıyor. Yeri geliyor boşanmayı da... Ama kadınlar kocayı geçtim "kayınvalidem, görümcem, kaynım, kayınpederin eski mahalleden komşusu üzülmesin, küsmesin" modunda sürekli.

Bir de önce "Eşim çok sinirli, öfke kontrolü yok, çok kıskanç...", iki olumsuz yorumdan sonra "Aslında çok iyidir beni hiç kırmaz." :olamaz:

yok canım ben sana kızmadım ,
ben eşinin bu olaydan ders çıkarmayıp halaaa babasının ismini koymasına şaşırdım ,
evet sen ona çok üzülmüşsün kabul etmişsin ama o büyük konuşmasının dersini alamamış ,

allah herkesin evine huzur versin , :KK8:

Ortak bir isim belirlemedikçe kesinlikle ve kesinlikle kendi koyacağınız bir isimle sesleneceğinizi söyleyin.Kendi akrabalarıma da ismi bu diye bildireceğim ve herkes benim seslendiğim ismiyle seslenecek...ortaya çıkacak karışıklıklarda ve olayın saçmasapan biryerlere gitmesinden sen ve senin aklına girenler sorumlu olacak KENDİNİZ bilirsiniz derdim.ve bunu kv kp yanındada söylerdim.
Taşıyıcı anne muamalesi görmek de nedir ?

Canimm sende kendi ailenin ismini öne sur ha olmadi yine yapacaksa dedigini bence inadina güzel bi isimle cocugunuza hitap edin onun ailesinin ismini anmayin ben olsam kp kafayi yerimm

Back
X