• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimle ilgili görümcem ben persentil

Ben 2li testleri yaptırmadım sadece detaylı ultrason yaptırdım. Bebeğim şu an 2,5 aylık ve çok akıllı olduğunu düşünüyorum. Tabiki de ağlıyor mesela uykusu geldi mi huzursuzlanıyor yatağını istiyor, altını kirletti mi de ya da gaz sancısı zorlayıp yapamıyorsa bağırıyor bazen ağlıyor. Acıktığında zaten hiç affetmez. Bence de uslu akıllı benim oğlum maşallah. Geçen kalp doktorunda kontrolü vardı. Doktor eko çekiyor benimki ona gülüyor. Doktor da şaşırdı Allah Allah çok uzun süre olmuş gülen bebek muayene etmeyeli nasıl davranacağımı bilemedim dedi koca profesör :))
Allah o arkadaşınıza sabır versin. Benimki kendi kafasını tutabiliyor bir de çok hareketli maşallah.
İnşallah önemli hiçbir şeyi yoktur.
2,5 aylık kafasını tutabilmesi çok güzel bir durum dinç bir bebek demek ki benim kızımda çok şükür öyleydi o aylarda şuanda destek yapınca arkasına kafasını kaldırıp ayaklarıyla top gibi yapıp yuvarlanıyor :-)Rabbim hepimize yardım etsin anne olmak çok güzel ama yorucuymuş

Hamilelikte ölçümler yapıldığından beri oglumun baş çevresi hep 2-3 hafta ileride çıkardı.
Doktorumuz dalga gecerdi benimle koca kafalı olacak diye.
Genetik olarak mümkün çünkü eşinin de baş çevresi geniş derdi.
Bir ara kafaya taktım ama sonra umursamadım.
36 baş çevresi ile doğdu. Hep de arttı su an 48 mesela 90 persentil üzerinde ama gelişimi vs hep normal çok şükür.

Sakın endişelenme bir sorun olsaydı doktor/hemşire illa ki anlardı.
Bir süre sonra ayda 0.5 cm'e kadar düşecek özellikle bıngıldak kapandıktan sonra.
Benim bebeğimde 36,5 baş çevresiyle doğdu hatta bende sordum hep doktorum bazı bebeklerin kafası büyük olur bu çok bariz bir büyüklük olsa belli olur fakat sen bunu gözünle gördüğünde çok fark etmezsin çünkü bir iki cmdir he şuan ultrason da 2 cm olsa mesela farklı bulgular olurdu ve tedirgin olurduk demişti ama sorun olmadığını üstüne basa basa söyledi ve 4 boyutlu ultrason aletiyle bölgenin en iyi doktoru kendisi rahatladım şükür ya bebeğim gibi olan çok var ve 6 doktor baktı Bebeğim'e herhalde birisi birisi bir şey derdi ama bunlar şimdi geliyor aklıma:)

benim oğlumun kafasıda çok büyüktü ...tedbir amaçlı ultrason falan çekildi ultrasonu çeken uzman bana kalsa çekmezdim babanın kafada büyük demişti
ayrıca öyle az uz değil bayağı büyüktü kuzumun kafası kıyafetlerin omuz kısmını hep keser düğme dikerdim
doktor zor doğum ve genetik büyük faktör demişti
Ya yorum için teşekkür ederim biraz daha için rahatladı babamın ve benimde büyük başım şimdi şimdi aklıma geliyor tabi bı

Kafa büyüklüğü hidrosefali hastalığına işaret. Mesela ben hidrosefaliyim. Ama bunu doktorlar daha anne karnında görüyor. Kaldı ki her ay rutin kontrollerde hemen fark edilir. Biley olmadığına Emin’im ama siz doktorunuz gelince sorarsınız. Görümce abartmış
Peki sorun olmazsa sorabilir miyim sizde bir rahatsızlığa yol açıyor mu bu durum. Hamile olduğum dönemde doktorum her zaman normal olduğunu söylemişti hiç sorun yoktu şükür

Her denilende böyle panikler misiniz siz? Ne kadar sağlıksız bir durum.
Kafası büyük göründüyse her ihtimale karşı dile getirmiş kadın. Doktoruna sorarsınız yani. Bu kadaar panikleyecek ne var anlamadım. Her lafa böyle yaparsanız çok işiniz var sizin. Biraz sakin ve serin kanlı olmayı öğrenin bence. Kendiniz için değilse çocuğunuz için gerek bu.
Aslında çok relax birisiydim ama bebeğimle bir garip oldum her şeye takılıyorum hemee her şeye ama burada beni üzen bebeğimin kafasının büyük olduğunu görüp söylemesi değil bana tümör olabiliyor diye bulgu sunması. Ve her denilene korkmamak gerektiğini akşam ağlamalarım sonucunda anladım

BabyGrowth diye bir uygulama var canım onu indir değerlerinin hepsini gir sana bir yüzde verir baya iyi bir uygulama. 3 aylıkken biz boy65cm 40,5 baş çevresi varmış. 4aylık 67cm 41.5mişiz 6aylık 68cm 42baş çevresi. Persentilde %66 yazıyor.. Bundan sonraki gelişim önemli bence can sıkacak bir durum yok genetik olabilir
Hemen bu uygulamaya bakıyorum canın sağolasın. Ve maşşallah seni de bebek benimkisi gibi uzun :-) hemen bakıyorum o uygulanaya

görümcenin endişelendirmemek için bir şey söylememiş hali bumu?siz niçin itibar ediyorsunuz kendisi uzman dr.mu önce siz sağlıklı bir psikolojiye sahip olun ki çocuğunuzu sağlıklı yetiştirin
Haklısınız. Bana bebeğim doğduğundan beri laf söyleye söyleye içimi yediler ay doymuyor ya gelişmez ay kafasını tutmuyor agulamıyor diye diye paronayak oldum hiç böyle birisi değildim hiç hemde

Bence her ay doktor kontrolüne gidiyorsanız ve normal dediyse boşuna kendinizi üzmeyin. Çünkü en ufak bir şüphede doktor söylerdi. Doktorunuz geldiğinde gidersiniz ve içiniz rahatlar. Çevrede bu tarz konuşup moral bozan çok olur Bu gibi hassas dönemlerde.
Haftaya ilk işim gitmek olacak haftaya pazartesi gelecekmiş. Bu hassas zamanlarda destekten çok köstek olunduğunu gördüm ya daha da bir şey görmem herhalde

Görümcenizin yaptığı şom ağızlılık, başka bir şey değil. Doktor muymuş, neymiş de felaket tellallığı yapıyor, yok tümor filan diye...
Tehlikeli bir durum olsa doktorunuz söylemez miydi? Her ay muayenede ölçülüyor her şeyleri. Benim kızımın da boyu persentil değerlerinin diplerindeydi. Eşim de ben de uzun sayılırız, bize göre bayağı kısa bir aralıktaydı yani. Doktor bile şüphelenip büyüme hormonuna kadar bir sürü test yaptı; sonuç her şey normaldi. Sonra bazı aylar çok uzadı, persentilde biraz yukarı çıktı. Her neyse... Doktorunuza güveniyorsanız, geri kalan insanlara kulaklarınızı tıkayın. Bizim memlekette herkes her şeyi çok bilir çünkü.
Katılıyorum tam bir şom ağızlı her şeyde hemde kafası büyük sen geç arkadaş ben tümör sayıklıyorsun. Doktorumuz çok ilgili bir adam güveniyorum ona mutlaka konuşacağım

kızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
Ben tam hatirlamiyorum ama benim kızımın da büyüktü anne karninda da büyüktü. Dr sadece takip etmemi istedi. Sürekli olcuyirdum zaten her ay kontrol vardı. Şu an 20 aylik herhangi bir problemi yok.zaten sonra normal ölçüleri yakaladi

Yaaa peki bu durumda kızınız iyi dimi. Allah'ım onları korusun. Çok ama çok kprktum mahvoldum hatta zaten kızım uyumuyor akşam gerginlikten hepten uyumadı ben ağlıyorum o bakıyor kuzum ama yorumlar şuanda çok iyi geldi teşekkür ederim. Haftaya kontrol var mutlaka bunu belirteceğim
Kızımın hiçbir sorunu yok şükür. Tüm kötü ihtimalleri elemek için tomografi bile çektirdik.

Demem o ki boşuna endişelenmeyin. Hidrosefali sadece baş çevresi büyüklüğü değildir. Buna eşlik eden onca belirti daha olması gerekir. Çocukta görülen başka bir anormallik yoksa o da bizimki gibi sadece koca kafalıdır :)

Ben sizi çok iyi anladım. Aynı endişeleri ben de yaşamıştım çünkü. İnşallah siz de kendinizi boşa üzdüğünüzü en kısa zamanda anlarsınız.. Allah hepimizin çocuklarına sağlık ve sıhhat versin.

Merhabalar bir sağlıkci olarak kesinlikle ölçüler çocuğunuzun yaşına gore normal. Ama genetik olabilir yinede doktor kontrollerinizi aksatmayın canınızı boşuna sıkmayın..

Kızımın hiçbir sorunu yok şükür. Tüm kötü ihtimalleri elemek için tomografi bile çektirdik.

Demem o ki boşuna endişelenmeyin. Hidrosefali sadece baş çevresi büyüklüğü değildir. Buna eşlik eden onca belirti daha olması gerekir. Çocukta görülen başka bir anormallik yoksa o da bizimki gibi sadece koca kafalıdır :)

Ben sizi çok iyi anladım. Aynı endişeleri ben de yaşamıştım çünkü. İnşallah siz de kendinizi boşa üzdüğünüzü en kısa zamanda anlarsınız.. Allah hepimizin çocuklarına sağlık ve sıhhat versin.
Amin inşallah yaa bir şey sorsam size bebeğim 4 aylık sanki bu durumdan dolayı daha dikkatimi çekiyor anlamadım ama böyle tutunca kafası gövdesi denge kuramıyor bazen normal mi böyle mi olur

Merhabalar bir sağlıkci olarak kesinlikle ölçüler çocuğunuzun yaşına gore normal. Ama genetik olabilir yinede doktor kontrollerinizi aksatmayın canınızı boşuna sıkmayın..
Teşekkür ederim. Çok sağolun. Bir şey daha sorsam olur mu bu durumda dikkatimi çekmeye başladı sanki 4 aylık bebeğim böyle kaldırınca arada kafası denge kuramıyor normalde dik durur aöa vücudu ben kafası arasa sallanıyor dün fark ettim bu baş büyüklüğüyle konuşuldu acabalar normal mi

Ben tam hatirlamiyorum ama benim kızımın da büyüktü anne karninda da büyüktü. Dr sadece takip etmemi istedi. Sürekli olcuyirdum zaten her ay kontrol vardı. Şu an 20 aylik herhangi bir problemi yok.zaten sonra normal ölçüleri yakaladi
Çok sevindim. Ya bir şey desem bu durumla fark ettimde arada kafasını vücudunu sallıyor denge kuramıyor gibi belki önceden sen yapıyordu ama şimdi dikkatimin çekiyor normal mi acaba

BabyGrowth diye bir uygulama var canım onu indir değerlerinin hepsini gir sana bir yüzde verir baya iyi bir uygulama. 3 aylıkken biz boy65cm 40,5 baş çevresi varmış. 4aylık 67cm 41.5mişiz 6aylık 68cm 42baş çevresi. Persentilde %66 yazıyor.. Bundan sonraki gelişim önemli bence can sıkacak bir durum yok genetik olabilir
Bir şey sorabilir miyim dün bu konuyla fark ettimde bebeğimin kafası vücudu bazen denge kuramıyor acaba 4 Aydan normal mi

benim oglumunda bası büyüktü anne karnından beri ve zaten bu genetik. baslık ta neden görümce lafı geciyor anlayamadım kızcagız uyarmıs haklı klark

Back
X