Bece kafa büyüklüğü olayını sen pazartesi sağlık ocağına gidip tekrar olctur ve persetil değerini sor. Yani kafa boy kilo senin bebeğin kaç persentil de seyrediyor. Sonra da eğer %97 deyse başka bir doktora bu konu ile ilgili gidersin
Ya bir sürü hareketi yaşıtlarından geride yapıyordu. Mesela 6 aylık oldu hala nesnelere uzanmiyordu. Çok bariz bir eksiklik değil mi? Ben bunu 6. Ay randevusunda dile getirdim doktor olabilir geç gelebilir her çocuk farklı klişesini söyledi. 7. Ayında uzanmaya başladı. Ben de endişelerimi rafa kaldırdım. Sonra
9. Ay kontrolün de hala bağımsız oturmuyordu. Bizim doktor bağımsız oturuyor aslında diyordu. Sonra ben bu konuyu arastirdim. Ben
www.pathways.org sitesinde bebek gelişim kilometre taşlarını inceledim. Ve o zaman 9. Ayda hala bu bağımsız oturamama hadisesinin cok net bir sekilde gelişim geriliği olduğunu öğrendim. Sonra devlet hastanesine gittim. Oradaki doktora söyledim hala oturmuyor diye. Beni çocuk gelişim uzmanına gönderDi. O bana 1 ay sonraya randevu verdi. 10. Ayda denver testi yaptılar ve böylece teşhis alınmış oldu.