Bebeğin 1 yaşa kadar yatak odasında yatmasının önerilmesi (ya cinsel ilişki )

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
evet arkadaşlar aklıma takılıyo bu ,bende bebeğimin yanınmda yatması taraftarıyım ,şu an 20 günlük ve yatağımızın yanında beşiği var malum belli zaman sonra normal hayata dönücez ,ama bebeğim nekadar küçük olursa olsun yanında o işi yapamam gibi geliyor :26: siz bu sorunu nasıl aşıyosunuz ,
kimileri 3 4 yaşa kadar yanında yatırırmış ,çocuk herşeyin farkında bu anneyle babanın arasını soğutur mu

evet, en az 3 yaşına kadar aynı oda.... o konuya gelince, ayrı oda deniliyor.... Uzmanından tvda dinlemiştim..

eşinizle yakınlaşacağınız zaman, bebeğinizi başka bir odaya yatırın...
sonra tekrar yerine alırsınız.. en mantıklısı bu..

yaaa nedir bu bebekle aynı odada uyuma sevdası.... arkadaşlar durumunuz varsa yani bir başka odanız varsa alın bebeğinizi o odaya bebek odasında yatsın uyusun.. Napacaksınız yanınızda bir yasına kadar.... Kendi odasını, yatagını biilsin..Inanin daha rahat edeceksiniz.. ben 54 gunlukken bebeğimi kendi odasında uyumayı ogrettim su an kendi basına uyuyor krallar gibi... Bende oyle... Unutmayın ki anne olmadan once hepimiz birer kadındık.. Lutfen kadınlıgınızı annelik guduleriniz bastırmasın..

Bır yasından once başka odada yatırmak anneye ezıyet dıken ustunde uyuyacaksın..benım kızım dört aylık,8,5aylıkken ıse baslıcam o zamana kadar odamdaki besıgınde yatırıcam,kadınlıkla ılgısı yok bence,arkadssta soylemıs başka odaya al,sonra yerıne yatırırsın

evet, en az 3 yaşına kadar aynı oda.... o konuya gelince, ayrı oda deniliyor.... Uzmanından tvda dinlemiştim..

işte 3 yaş çok değil mi ya !

eşinizle yakınlaşacağınız zaman, bebeğinizi başka bir odaya yatırın...
sonra tekrar yerine alırsınız.. en mantıklısı bu..

evet canım zaten öyle olurda ama işte belli bi zaman sonra sıkmazmı sürekli çocuk taşı odadan odaya bu arayı soğutmazmı

canım bunun bi ortasının olması lazım 50 günlük bebekte çok küçük canım ya, her açıdan zor gece 3 kere kalkıyo bebeğim bide sürekli memede durmak istiyo ,bide psikolojik olarak yanında yatması daha faydalı deniyo tabi karşıt fikirlerde var ama ,

bende 5 6 ay sonra odasına alma taraftarıydım ama uzun süre anne babayla yatan çocukarın özüvenleri daha kuvvetli olurmuş nekadar doğru bilmiyorum, ilişki konusundaysa mecbur öyle olucak galiba

canım benim bebeğim maşallah diyyeyim 2,5 aylik olugundan beri geceleri kalkmiyor.. Yani sabah 7 de gunu basliyor benim içinde odasinda yatmasi cok daha mantikli..

Bu konuda herkesin farklı bir fikri olacaktır. Hepsi de kendine göre doğrudur. Yani çocuk işinde şu doğrudur kimse diyemez. Sana aynı odada uyumak iyi geliyorsa sorun yok demektir. Sevişeceğiniz zaman başka odaya alabilirsiniz çocuğu.
Ben şahsen hazır değilim bebeğimi ayrı odada yatırmaya. Onu dışlamışız hissi uyanıyor bende. Ayrıca sabahları onu yatağımıza alıp kokusunu çeke çeke keyif yapmak gibisi yok bence. Onun bana ihtiyacı var benimde ona. Yanımdan hiç ayırmak istemiyorum.
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Bunun belli bir kuralı yok,olamaz da.

Uyurken yapacaksınız. :) Ya da yatak odası yerine başka bir yer (banyo, oturma odası.. gibi) kullanacaksınız.

Ayakta alkışlıyorum sizi.Bebekler uyurken bile etrafını dinliyor ve bilinçaltına atıyor.Erken yaşta cinselliği öğrenip çocukluğunu yaşamamasını istemiyorum.Ne dinim bunu hoş görür ne mantığım.Cinsellik şahidi çocukların bakışlarını gördüğümde tiksiniyorum o aileden ve çocuktan.Yatır başka odaya ne halt edersen et arkadaş.Kilitle kapını açmasın sıpa (büyüdükten sonra tabi)
Hem başka odada yatması anneye neden eziyet olsunki?Zaten ağladığında uyanmıyormusun?Ayağa kalkmıyormusun?Ha aynı odada ha başka.
Bebeğimi tek başına çaresiz bırakmış olma hissi zaman zaman bende de oluyor.Hele de yatağından masum masum ardımdan bakarken çok zor oluyor.Ama buna mecburum.Hem onun için hem kendim için.
Sabahları yatağımıza alıp koklaşıp oynaşmayı bizde yapıyoruz.Bunun için aynı odada uyumak gereksiz.Haftada 1 kereyi geçmemek şartıyla babamız gittikten sonra koca yatakta beraber uyuyoruz kuzucumla.
Ben 37 günlükken ayırdım odasını kızımın.Hep düşündüğüm şeydi bu.Bebek telsizini aldığım gün ayırdım.Her mıkırdanmasında sıçramamak,beni gördüğünde kucak istememesini sağlamak çok güzel bişey.Druna da sordum yatırabilrsin bi sorun yok dedi.
Yazdıklarıma bakıp duygusuz,soğuk anne diyebilirsiniz.Yavrum için canım feda.Ama o benim hayatıma dahil oldu,ben onunkine değil.Özelim,isteklerim,kurallarım var yaşamıma dair.Onun da bunlara alışması lazım.Elbette gaddarlık yapmıyorum kuzucuğuma ama ağaç yaş iken eğilir arkadaşlar.Odasını,özelini,uykusunu bilmeli o da.Kuzumun yanında (uyurken bile)eşimle oynaşmam.Masum öpücükler,sarılmalar ok.Ama bir adım ilerisine dur derim hep eşime.O da bana riayet eder sağolsun.Herşeyi yaşında öğrenmeli benim yavrum.Anlayamayacağı şeylere şahit olmasına lüzum yok.

1 yada 3 yaş çok bence. ben altı aylık olunca ayırmak istiyorum. zaten şuan evimiz müsait değil, yılbaşından sonra taşınıcaz, ozaman odasını hazırlarım oğluşumun...

Kızım 13 aylık..Bizim odamızda yatıyor hatta yanımızda..

Geceleri halen kalkıyor bazen1 bazen 2-3..
Kusura bakmayın ama uyku düzeni oturmadan da başka odaya alamam ben..

Diğer işe de gelince istedikten sonra yakınlaşmak istedikten sonra her yer oluyor valla :)

gece emzirmiyor musun? benimkide 2 buçuk aylık, gece ikikere kaldırıp emziriyorum...

canım bebeğimi geceleri emzirmiyorum.. gunduz tam randumanlı beslendiğinde bebek geceleri uyanmaz.. bebeklerin geceleri uyanmalarının sebebi gunduz alması gereken kaloriyi tam alamayınca gece bu kaloriyi telafi etmeye calisirlar... bu dediğim 4 aylık bebekler için gecerli.. yani bebeğiniz dort aylik olduktan sonra kesintisiz 6 saat (mnimum) uyumasi gerekir... bazi bebekler bu duruma kendileri daha cabuk gecerler.. benim bebeğim 2,5 aylik olduktan sonra otomatik geceleri kalkmamaya basladi... masallah diyim gene...
su an 6,5 aylik saat 20.30 gibi gece uykusuna yatti sabak 7 gibi uyanir... cunku gunduz ne kadar beslediğimi biliyorum.. geceleri de uyanmasini gerektirecek bi aclik yok...

bir bebeğin uyku duzenini anne oluşturur... dogum yapıp hastaneden cıkınca ona uyku duzenini biz ogretmeliyiz.. (bu benim sahsi fikrim) bebek buyuyup de cocuk olunca kemiklesmis alışkanlıklarını (sizin yanınızda uyuması gibi mesela) kırmamız daha zorlasır.. cunku alıştığı bi duzen var... bu konuda da uku duzenini ogretme konusunda Allah simdiden size kolaylık versin.. işiniz zor....

3-4 yasina kadar ayni odada yatirmak da nedir! Ben 5-6 aylikti odasina aldim. Kim onerdi 3-4 yasina kadar ayni odada yatirmayi?

ben uyku problemi çeken biriyim..Her zaman uyku ağır basmıştır ve top patlasa uyanacak bir insan değilim ben..
3 ekim 2012 de doğum ypatım hamile kaldığımda 58 kiloydum.. 1 sene oldu ama yaklaşık 3 aydır 54 kiloyum..

yemem iştahımda çok iyidir yani.. :) kilo vermememin tek nedeni uykusuzluktur.

ayrıca benim annem babam ayrı ben 9 yaşında annemler ayrılmış 9 yaşımdan 13 yaşına kadar annemle yattım.. :)
13 yaşında annem 2. evliliğini yaptı ve şimdi para verseler annemle yatamam :)

tabiki 13 yaşına kadar benle yatsın demiyorum ama eminim kendisi 1 gün diyecektir anne ben senle yatamam artık diye..
demezse zor da olsa zaten 4-5 yaşında ayırıcam..
ben çalışan bir anneyim..sabah 8 de çıkıyorum akşam 7 de geliyorum..kızımla vakit geçirdiğim saat sadece 2 saat akşamları..
bırakında uykuda kızımla olayım kızımı koklayayım..

ayrıca bir yerde okumuştum özgüvenleri daha kuvetli oluyormuş çocukların..anne baba sevgisi bununla olmaz sonuçta ama bizim onu bırakmadığımızı sanki daha iyi anlıyormuş gibi geliyor bana..

3-4 yasina kadar ayni odada yatirmak da nedir! Ben 5-6 aylikti odasina aldim. Kim onerdi 3-4 yasina kadar ayni odada yatirmayi?

yapan varsa helal olsun diyorum ben..
uykusuz bebek olunca,bende uyku problemi çok çektiğim için yanımda da yatırırım kendi odamda da..

ben yapamıyorum valla..

2 cocugum var buyugu 4.5 yasinda hala beraber yatiyoruz uyuduktan sonra odasina goturuyorum digeri 1 yasinda olucak 2 ayliktan itibaren odasinda tek yatiyor. Anne ayni ama cocuklarin yapisi farkli yapacak bir sey yok elbet buyudugu zaman yanimda yatmak istemicektir.

Canım yaa benimde 2.5 aylık bebeğim var.Bende kendi odasında uyuması taraftarıyım.Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorum tecrübelerinizi paylaşsanıza burda.bide gündüz uyku düzenini nasıl oluşturdunuz.benimki bir uyuyo 15 20 dkka oda ayaklarımda sallarsam.Sallamıcam diyodum ama gaz sancılarını anca sallayarak unutturabildim.şimdi arada sallamadanda uyuyor tam alışmış değil yani.Ama düzene sokmak istiyorum şimdiden nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim siz neler yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…