- 12 Mart 2011
- 2.837
- 1.182
- 373
yaaa nedir bu bebekle aynı odada uyuma sevdası.... arkadaşlar durumunuz varsa yani bir başka odanız varsa alın bebeğinizi o odaya bebek odasında yatsın uyusun.. Napacaksınız yanınızda bir yasına kadar.... Kendi odasını, yatagını biilsin..Inanin daha rahat edeceksiniz.. ben 54 gunlukken bebeğimi kendi odasında uyumayı ogrettim su an kendi basına uyuyor krallar gibi... Bende oyle... Unutmayın ki anne olmadan once hepimiz birer kadındık.. Lutfen kadınlıgınızı annelik guduleriniz bastırmasın..
eşinizle yakınlaşacağınız zaman, bebeğinizi başka bir odaya yatırın...
sonra tekrar yerine alırsınız.. en mantıklısı bu..
çok teprikler bunu nasıl başardınız ya.ben bırak başka odada uyumayı uyumayı bile öğretemiyorum.tüm yöntemleri denedim üstelik.
Canım yaa benimde 2.5 aylık bebeğim var.Bende kendi odasında uyuması taraftarıyım.Ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorum tecrübelerinizi paylaşsanıza burda.bide gündüz uyku düzenini nasıl oluşturdunuz.benimki bir uyuyo 15 20 dkka oda ayaklarımda sallarsam.Sallamıcam diyodum ama gaz sancılarını anca sallayarak unutturabildim.şimdi arada sallamadanda uyuyor tam alışmış değil yani.Ama düzene sokmak istiyorum şimdiden nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim siz neler yaptınız?
canım been hastaneden cıkar cıkmaz plan uygulamaya basladım.. Hamileliğimde ''Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Tracy Hogg'' un kitabını okumustum esime de okuttum annemleri de uyarmıstım.. Plan uygulayacağım lutfen karışmayın diye... Yani herkes ben ne dersem onu yaptı..
Neyse
gunluk i rutini anlatıyorum su an bebeğim 7 aylık
sabah 7 de uyanma
7,30 gibi mama
09 00 ya da gibi sabah uykusu (piş pişleyerek )
10.00 ya da 10.30 gibi uyanma... Eğer uyanmazsa ben uyandırıyorum bi sonra ki uykusunun saati sasmasın diye..
Kahvaltı oyun derken
12.30 gibi ogle uykusu
13.30 ya da 14.30 gibi uyanıyor.. gene oyun vs vs yemek vs
17.00 gibi ya da biraz gece son uyku o da maximum 45 dk uyuyup kalkıyor..
yukarıda yazdıklarım artı eksi yarım saat oynayabiliyor...
yemek yiyiyoruz ailecek, oyun oynuyoruz ve en gec en gec 20.30 ya da 21.00 da gece uykusu..
gece 12 de uyku uyanık arası mama yiyiyor ve aynı rutin devam ediyor... Sabah a kadar masallah uyanmıyor
işin özü şu gündüz bebek ne kadar verimli beslenirse gece de kalmayacaktır...
bir bebek 4 aylık olduktan sonra maximum 5 saat ac kalmadan gece uykusu alabilir.. sadece gündüz tam randumanlı beslenmesi gerekiyor.. Sütünüzü mutlaka sağıp bakın kac cc sütünüz var.. Bebeğiniz bir ogunde kac cc yiyiyor.. benim bebeğim beni 4,5 ay emidi emerkende mama ile beslendi hep.. o yuzden kac cc yediğini biliyordum... ve 3,5 aylıkken ufak ufak ek gıdaya bsladım..gaz konusunda bende cok muzdariptim ve bize nurse harveys denen şurup ii geldi.. her ogunden sonra 1 tatlı kaşığı vermiştim.. maximum günde 5 defa veriyordum... ve bebeğimi kundaklayarak yatırdım...
bebeğinizi pişpişleyin .. yani hep pişpişleyerek uyutursanız o da sizin hangi hareketinizden sonra ne yapacağınızı bilir.. yani uyanınca yemek sonra aktivite (alt alma oyun oynama vs vs) sonra uyku... gece uykusu haricinde gün içinde ki beslenmelerini asla uykuda vermedim.. yani uykuyla yemeği bagdastirmasın diye.. biraz karısık yazmıs olabilirim ama baska soruların olursa seve seve cvplayabilirim
ne güzel anlatmışsınız..Düzenlisiniz de belli..Ama maalesef bence çalışan anne için bu geçerli olmuyor.
Hafta için kızım çok düzenli sizin saatlere uygun diyebiliriz sadece 1 saat falan oynar..
ama hafta sonu bizimle vakit geçirecek diye bizimle daha fazla oynıcak diye sabah uykusunu 11'de yapan çocuk 13:00'de yapıyor..
O zaman tüm her şey şaşıyor.
örnek veriyorum dün akşam babası eve geç geldi gece saat 1,30'du uyandı ve babası ile kendi halinde oyun oynuyor cici yapıyor falan..akşamları işten eve gelince ben kucağımdan inmiyor bir sarılışı var valla..
o yüzden bizde hafta sonları saat kavramı diye bir şey yok maalesef
evet bizde kayınvalidem le bu aralar onun kavgasını yapıyoruz...biz 1 yasına kadar bizimle aynı odada uyumasını, ondan sonra odasını yapıcaz ve uyku düzeni ve terbiyesini almasını istiyoruz...
kv ise tutturmus 3 yasına kadar yanınızdan ayırmayın cocuk anne baba sevgisiyle büyüsün oturma odanızı bozmayın salonda oturursanız esyları eskitirsiniz diye...
Çocuğu ayrı yatırınca sevgisiz mi oluyormuş?Allahım yaa ne cahiller var ya.Eşyaları eskitme konusuna da ayrıca sinir oldum.Kusura bakma ama harbiden konuşmak için konuşuyor kvaliden.Çocuğumun gelişimi ve özgürlüğü eşyalarımdan daha önemlidir benim için.Ben 40ı çıkmadan ayırdım gayet de sağlıklı,sevgisi gözlerinden okunan bir bebek kuzum.Kendine ait bi ortamının olması bedensel ve zihinsel gelişimi için de gayet faydalı.
bende size kesinlikle katılıyorum çocugun gelişimi açısından kesinlikle kendine ait bi ortamda büyümesi gerekiyor.
eskiler çok anlamıyorlar, eskiden çocugu oturma odasında kanepede büyütürlermiş ama biz şimdi çocugun bir birey oldugunu anlamasını istiyoruz kendine ait özel bi alanının olması gerektiğine...
Kesinlikle katılıyorum size. Bizim bebeğimizinde odası var fakat 1 yaşına kadar ayrı yatırmayı düşünmüyorum bende. Şu an 2 aylık, ayrı yatırırsam aklım onda kalır zaten her an kusabilir ve bana acil ihtiyacı olabilir.Yahu 54 günlük 32 günlük çocukları yanınızdan ayırmak ne kadar mantıklı anlayamadım. Çünkü o dönemlerde kusuyolar ve boğulma riski oluyo Allah korusun. Benim kızım 2.5 aylık hala ara ara kusması oluyo geceleri. Ve görüp ters çevirmezsem nefes alamaz. İyi cesaret. Kendi odası var ama 1 yaşına kadar yatıramam gibi geliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?