bebeğin cinsiyeti önceden belirlenir mi?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
derd değil ama meraktan soruyorum hanımlar. bilmiş bir arkadaş geçen gün böyle dedi. ilişkide belirli dönemlerde kız belirli dönemlerde erkek oluyormuş. yani ilişkiye girerken buna dikkat ederek istedğin cinsiyette bebek sahibi olabilirmişiz. sizce bu doğru olabilir mi_

Hamile olmasaydım inanabilirdim ama inanmıyorum...Allah ne derse o olur, önceden belirlemek mümkün değil, eğer mümkün olsa bunca bilim adamı genlerle oynayarak cinsiyeti belirlemeye çalışmazdım.

Sen o arkadaşına söyle Allah bi carpar görür cinsiyeti.

bebeğin olması benim için lütüf.. Güne falan hiç bakamazdım ben valla:1:

yok artık oldu ozaman herkes gününe göre yapsın. ozaman cocuğu olmayanlar napcak. inanmayın böyle şeylere. rabbim ne isterse o olur.

Çin takvimi diye bi nane var. Ondan bahsediyordur arkadaşın. Ben inanmıyorum tabi ama kuzenim çok uğraşıyor böyle şeylerle. İki oğlan arkadan bi kız yapıcam dedi. İki oğlan oldu kıza hamile şimdi. Bazen acaba mı diyorum ben de.

Unutmayın ki bazı yöntemleri deneyenler ve
istediği cinsiyeti elde edenler tamamen tesadüften ibarettir. Zaten kız veya
erkek toplam iki ihtimal olduğu için hangi yöntem denenirse denensin yüzde elli
ihtimalle tutma şansı vardır. Hiç tutmaması zaten imkansızdır. Bu nedenle bu tür
hikayelere itibar edilmemelidir. PGD denilen genetik yöntem dışında bebek
cinsiyetini belirleyebilecek hiçbir yöntem yoktur, hepsi zaman kaybından
ibarettir.

alıntıdır...

bu teoriyi ortaya atan bir erkek. ben bayan olarak bilmiyorum onun bunu bilmesi ya da bildiğini düşünmesi beni çok şaşırttı. kadın rahmi belli dönemler x kromozonunu belli dönemler y kromozonunu kabul edermiş. hal böyle olunca cinsiyeti bilerek hareket edermişsin.

%100 sonuç sağlamaz fakat olasılık arttırılabiliyor şöyle ki;

Y koromozomu (erkek) taşıyan sperm bazik ortamda yumurtaya daha rahat ulaşır, X(dişi) koromozomu taşıyan sperm ise asidik ortamda yumurtaya daha rahat ulaşır ve bu şekilde olasılık artar fakat dediğim gibi %100 sonuç sağlamaz.

Bu yöntem için hem anne hem babanın istenilen bebeğin cinsiyetine göre asidik veya bazik beslenmesi gerektiği gibi cinsel ilişki sırasında bu iş için özel losyonlar vs kullanılabiliyor.

Bunun dışında %100 sonuç sadece tüp bebek yönteminde alınabilir(ülkemizde cinsiyet seçimi yasak) ben sağlıklı olsunda cinsiyeti önemli değil diyenlerdenim.

Valla ismini vermeyim bir tanıdığımın kızı olmuştu, baştan beri erkek çocuk istiyordu. 2. çocuğuna hamile kalırken yumurta çatlama zamanına denk getirmeye çalışmıştı, kendisinin anlattığı bu ve korunmayı bıraktıktan 3-4 ay sonra hamile kalmıştı, reglinden sonra ki 14. günmüş yumurtasının çatlama zamanı (28 günde bir düzenli adet görenler içinmiş) bana sorarsanız deli saçması, yumurtlama çatlama olayı takibi hamile kalma yüzdesini arttırmak için takip edilir diye anlatmıştı bir jinekolog tv' de, cinsiyet belirlemek için değil.

Korkunç geliyor böyle pazarlıklar, evet resmen yaratıcıyla pazarlık gibi bişey bu, ben 14. gün çalışma yaptım, hamile kaldım bak yöntem doğru, e o zaman bizim üzerimiz de bir ilahi güç yok, biz şansa dünya' ya geliyoruz demek gibi bişey oluyor bu tövbe Yarabbim, yumurtlamadan öncesi kız, yumurtlama günü erkekmiş..

Son düzenleme:

gerçekten çok ilginç. yanlış anlamadıysam beslenmeyle alakalı bir durum mu. bazik derken ne oluyor? asidik herhalde asitli gıdalardır.

canım belli dönemler olarak denir mi bilmiyorum ama x kromozomları ve y kromozomları farklı ortamlarda farklı tepkiler gösterir. y kromozomu bazik, x kromozomu asidik ortamda gelişmekte. bununla bir ilgisi vardır dediğin şeyin. tabii zaten bu da %100 sonuç veren bir yöntem değil ama büyük oranda bebeğin cinsiyetini etkiler..

hem de ne deli saçması cnm ben face de bir topiği takip ediyorum o kadar cahil saçma sapan şeyler yazan var ki yok karnı büyüdüğünde eşiyle birlikte eline karnına koyup erkek dilemişler erkek bebeği olmuş yok onu yapmışlar kızı olmuş birde yemin billah ediyorlar en güzeli teslimiyet erkekte olsa kızda olsa senin canın kanın olacak daha bizim insanımızın beynine yerleşemedi bu düşünce

Çocuğum yok ve inanmıyorum. Allah'ın dediği olur ancak.

Zaten o takvime bakarsak önümüzde ki 6 ay içinde erkek serisi mevcut. 6 ay içinde hamile kalmayı planladığım için erkek olursa takvime bağlamam. Zira zaten ortada çocuk yokken bile erkek olarak hissediyorum.

ikiz olanların ne suçu var o takvim ikiz gebelik için bişi demiyorsa imkanı yok inanmam kolaysa onu tahmin etsinler

çin takvimi, bilmem ne takvimi eğlenme amaçlıdır AMAAAA
ilişki günleri olayında doğruluk vardır. erkek spermler hızlı fakat dayanıksızdır,yumurtlama günü veya sonrasında girilen ilişkiler erkek olma olasılığını artırır (asla kesin yöntem değildir), yumurtlama gününden önce korunmak gerekir.
kız bebek için de aynı şekilde olasılığı artırmak için regl biter bitmez ilişkiye başlamak ve yumurtlamaya 2-3 gün kala ilişkiyi bitirmek gerekir. kız spermler yavaş fakat dayanıklıdır. bu bilgiler bilimseldir. beslenme şekli ve pozisyonun da cinsiyet belirlemede rol aldığı düşünülmektedir. ama takvim falan işe yaramaz. bir de karın şekli, aşerme şekli, kıllanma bilmem ne bunlar da hep kocakarı lafları işte :)
bu arada ben kendim için herhangi bir yöntem denemedim. ilk çocuğumu olacağına bıraktım ve kızım oldu. ikincisini ne istediğime bir türlü karar veremedim. kız olursa kızıma can yoldaşı olacaktı ve kızım çok sevinecekti. erkek olursa benim için değişiklik olacaktı. ama ilk çocuğum erkek olsa kız yapma yöntemlerini denerdim :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…