bebeğin cinsiyeti önceden belirlenir mi?

Oyyy masallah 8 teyzeee:))

Ya icten ice herkes kiz veya erkek bebek daha cok istiyor iste korkunc boyutlara ilasiyor bazen bu tabi..
Yapmamamiz gereken birsey aslinda cok dogru ama iste insan evladiyiz beser sasar gunaha girmiyoruzdur insallah Allah korusun:/

Ben daha evli degilim ama ben ikiz istiyorum biri kiz biri erkek olmak suretiyle :))) benim derdim daha buyuk ben ne yapacam genlerimizdede yok ne benim ailede ne sevgilimin valla:)))
Ama cok istiyorum Allah goruyo biliyo elhamdulillah duam kabul olur belki sevgilimde ikiz bebis istiyo hayirlisi Allahtan❤️

1 yıldır hamile kalmak için uğraşıyorum bebeğin olması bizim elimizde değilken cinsiyetinemi karar vercez Allahın işine karışılmaması gerektiğini yaşayarak öğrendim malesef Allahtan gelene razıyız yeterki hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde gelse artık

kız babasının kopyası mı? :)

ben de bununla ılgılı bırsey okumustum, tabıkı kendımde denemeyecegım, dogal akısı bozmaya gerek yok ama okudugum yerde sızın bu tarıfınıze gore babaya benzeyen kız olması gerekıyordu:)

Evet böyle birşeyi bende duydum hatta yakınlarımdan yapan tutanlar oldu. Hatta okumadım ama ibrahim hakkı hazretlerinin marifetnamesinde geçtiğini söylüyordu hocamız..

Hamileliğimde sadece göbeğim büyüdü.Ama öyle böyle değil.4 basketbol topu yutmuşum gibi.Herkes erkek karnın çok sivri dedi.Sonuç kızım oldu.Aldığım 22 kilo göbeğimdeydi

Hayır arkadaşım, anneannesinin renkli fotokopisi adeta :)
Babasına da benzer elbette, genetik bir olay sonuç itibariyle ama görünüm olarak aynı anneannesi, bizim komşu da tırt tabii, söylediği lafı nasıl da yuttu, nasıl inanıyorlar böyle şeylere aklım hayalim almıyor

Evet, biraz öyle olmuş:) konuyla ilgili yazıyı tesadufen bır yerde gorup dıkkatımı cekmıstı, orda yazılana gore yorumladım yazınızı.kime benzediğini merakımdan sordum yani :))
Teşekkürler.

biz bunu iş yerinde konuşmuştuk ve biyoloji mezunu bir arkadaş, kadının rahim yapısının bazı zamanlar bazik bazı zamanlar asidik yapıda olduğunu, bazik ortamda Y kromozomlu spermin, asidik ortamda X kromozomlu olanın yaşamayı başardığını (ya da tam tersi) söyledi. Ama başka değişkenler de olduğu için (sperm kalitesi vs) yine de kendi isteğimiz cinsiyette çocuk doğurmanın ayarlanamayacağını anlatmıştı.

Erkek ya da kız olma ihtimalini arttırmanız mümkün. erkek istiyorsanız sadece yumurtlama gününüzde ve bir gün sonrasında ilişkiye girin,yumurtlamadan önceki 2-3 gün ilişkiye girmeyin.Kız istiyorsanız da yumurtlamadan önceki birkaç gün,yumurtlama günü ve sonrası daha sık ilişki yaşayın.Bunun açıklaması şu;erkek bebek için gerekli y kromozoma sahip spermler kız için gerekli x kromozomuna sahip spermlerden daha kısa ömürlüdür ama yumurtaya ulaşmakta daha hızlıdırlar.Yumurtlama öncesi ilişkiye girerseniz yumurtlama gününe kadar kanalda daha fazla x sperm birikecektir çünkü yler ölecektir.Dolayısıyla yumurtlama gerçekleşince yumurtayı dölleyecek spermlerin çoğunluğu x yani kız bebek oluşturan spermler olacaktır.Halbuki yumurtlama gününde ilişkiye girerseniz y spermler hızlı olduğundan yumurtayı dölleme olasılıkları daha fazla olacaktır.Tabii ki gerisi Allah'ın takdiridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…