• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEĞİN cinsiyetini kim belirler ?

Masum meleklerimizin cinsiyetini BABA larının belirlediğini biliyormuydunuz?
bunu bilmeyen erkeklerden dolayı bir çok kadın şiddete maruz kaldı , kız çocukları itilip kakıldı.
Zamanında bir kız çocuğu olarak ve şimdi de bir anne olarak bu olay beni çok üzdü.
Erkeklere ve kadınlara bu bilinci nasıl verebiliriz,bana fikir verirmisiniz?

Herzaman deyil canim. Bildigim kadariyla bazen kadin da belirleyebiliyor. Bazi kadinlar erkek bebek yada kiz bebege hamile kalmaya daha yatkin oluyorlar. En azindan fareler de durum boyle.
Ama mendelian geneticse gore toplumda kadin sayisi ve erkek saysisi hemen hemen esit oluyor.

Erkek belirlese ne olur kadın belirlese ne olur? Bir kız bebek dünyaya getirmek suç mu ki suçlu arayalım? Oh ne güzel suçlu değilmişiz diye rahatlayalım.Bence asıl bilinçaltınıza yerleştirdiğiniz-yada biz farketmeden yerleştirilen "erkek üstündür" algısından kurtulmak gerek.

bu durum ilkokulda veriliyor lisede pekiştiriliyor yani..şahsen ben ilkokulda anlamamıştım ama lisede öğrendim :KK53:

bunu anlamak istemeyen anlamaz zaten sen istediğin kadar bilimsel gerçeklerle konuş nato mermer nato kafa :KK67:

Back
X