Bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir

Ben 21 haftadayım. Henüz hissetmedim ben bi ara üç kere pıt pıt etti gibi hissettim daha da bir şey yok

O zaman daha hissetmem için 2/3 hafta var ya son kontrolle yeni kontrolüm arasında 1 ay var son 1 hafta kaldı gitmeme ister istemez stres oluyorum acaba bir sorun var mı yok mu iyimi gebelik belirtilerinin hiçbiride yok bende ondan hareketlerini hissetsem sanki daha rahat edicem gibi

19+1de net hissettim elimi koymuştum karnıma içerden bir fiske yedim :) ama içerde dönüşlerini çok daha önceden hissediyordum ilk gebeliğim bu arada. Dinlendiğiniz bir zamanda özellikle yemekten hemen sonra uzanın ve elinizi karnınıza koyun çok net olmasa da hissetmeye başlayabilirsiniz.

Ay denicem bunu acıkmaya başladım zaten yemek yedikten sonra denicem biride yüz üstü yatınca hissetmiş denedim ama çok ağrı yaptı bir şey hissetmedim

17+2de hissettim ama yüzüstü yatarken yani rahme baskı oluyordu o esnada. O yüzden muhtemelen hareketi hissetmem kolaylaştı o an. Ufak böyle içten seğirme gibi tık tık hissettim. Bu haftalarda zaten uzanırken, otururken bariz hissetmeyi çok beklemeyin. Arada akşam yüzüstü yatın bi 10 dakikalığına belki kasık çizginiz hizasında siz de hissedersiniz.

Ya sanırım sizin yazınızdı okudum yüzüstü yattım ama çok ağrı oldu karnımda bir kaç dakika durup kalktım

Evet genel olarak rahatsız bir pozisyon olabilir ben yüzüstü yatmayı çok sevdiğim için yatıyordum az da olsa yatabiliyorken :)
Ben normalde de çok yüzüstü yatamadığım için rahatsız etti ama inat ettim bir daha denicem ya çok büyük bir hareket tepki vs beklemiyorum ufakta olsa bir şey hissedebilmek istiyorum sadece hiç kilo almadım -1 kilo ile devam ediyorum o da strese sokuyor ondan bir şey hissetsem azcık içim rahatlıcak gibi

Ben 19'da hissetmeye başladım. Dün farklı bir konu için acile gitmiştim. Bebeğimi hissettiğimi söyledim. Oradaki ebe 19'da hissedemezsin çok erken ilk gebelik için dedi. Bugün detaylı ultrasona gittim perinatolog hissedebilirsin tabi ki zayifsin, plasenta arka tarafta hissetmemen için bir sebep yok dedi. Tıp dünyası bile bu konuda birbiriyle çok anlaşamıyor. Anneden anneye değişiyor kesinlikle. Ama genel kanı ilk gebelikte 24. haftaya kadar hissedilmesi gerektiği yönünde.

14 ile 23 hafta arası her an hissedebilirsin. Kimisi erken hissediyor kimisi geç. Buda kadının iç karnı zayıflığı ve ya bebeğe bağlı. Mesela ben ilk gebeligimde 17+2 de ilk defa hissettim. İkinciyi ve üçüncüyü 15 ile 16 hafta arası. Yarin 19 haftalik olucam içerde neler neler yapıyor bir bilsen yani bende erken hissedenlerden oldum. Benim çoğu arkadaşım 21 22 haftada hissetti yani her iki durumda normal. Eğer düzenli kontrole gidiyorsan korkma.

Bende zayıfım boyum 1.70 kilom 49 bebeğin kilosu gayet iyi hatta son kontrolüme göre 6 gün önden gidiyor inşallah hissederim en kısa sürede ya

Ay Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin sizede hepimizede inşallah bir de bende sizin gibi 17. Hafta içinde hissedersem vallahi süper olcak bugün 17+2 haftalığım. Kontrollere düzenli gidiyorum 4 haftadır kan ilacı ve 2 farklı vitamin kullanıyorum şükür son kontrolde de doktorum çocuğun gayet sağlıklı ve her şeyin normal olduğunu söyledi şimdi son kontrole 1 hafta kaldı

Bende zayıfım boyum 1.70 kilom 49 bebeğin kilosu gayet iyi hatta son kontrolüme göre 6 gün önden gidiyor inşallah hissederim en kısa sürede ya
Merak etmeyin hissetmenize az kalmış. Bebeğinizde her şey yolunda denmiş korkmanıza hiç gerek yok. Önemli olan bebeğin sağlıklı olması. Herkesin hissetme zamanı farklı farklı anneden anneye değişiyor 24. haftaya kadar zamanı var

ilk gebelikte 24.haftaya kadar hissedilmesi beklenir. ben 18.haftada net olarak hissettim ama sürekli değildi. bazı günler hiç hissetmiyordum. 24ten sonra sürekli hissetmeye başladım.

doktorum da zaten 22.haftadan sonra “hissediyorsun değil mi?” diye sormaya basladı.

İkinci bebişim 20.haftada net hissettim, öncesinde segirmeler olurdu ama gaz mi bebek mi bilmem, net bebiş hareketi 20deydi bikac kere hissettim iki hafta falan toplasan beş on ancadir, sonrasında yavaştan artmaya düzene girmeye basladi
Rabbim sağlıcakla kavuştursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…