Bebeğin ismine karışan kv

bu konular beni fıtık ediyor. İçimden sayıp sövüyorum o kv lere.
Elimde değil çünkü benimde kanayan yaram. Annem ne benim ne de kardeşimin isni koymamış istediği gibi. Buse koymak istemiş bana, kvsi ben buse diyemem isa derim diye koydurmamış. B.k gibi isimlerle dolanıyoruz.
Bir ara kırdım kafayı değiştirecektim. Sırf diploma şu bu değiştirmeye üşendiğim için değiştirmedim.
Kardeşime de Nehir koymak istemiş annem. Onu da beğenmemiş hanımefendi.
Babama anneme de kızıyorum. Niye izin veriyorsunuz yahu.
Şimdi de babaannem bana takmış kafayı. Vasiyetiymiş necmettin koyacakmışım oğlum olursa
Vasiyetini seve seve güle oynaya yerde bırakacağım ve asla koymayacağjm dedim.
Tek bana yapmıyor tüm kuzenlerime vasiyet etti, hani ölürse müdahale edemez diye.

Ya ufacık bebeğe de koyulmaz ama dalga geçmek değil fakat yaşıtlarının adları modern iken onun isminin feride olması onu rencide edebilir ileride.Benim ismim mesela zor anlaşılan bir isim arapça bir isim sırf adımdan dolayı kendimi geri çektiğim toplum içine girmediğim zamanlar oldu çocuğum da aynısını yaşasın istemiyorum.

konuda basli basina haklisiniz lakin Feride ismini demode bulup modern isim değil cocugum eziklik hissetmesin görüşünüz bir hayli komik geldi.
Zeynep ismi 1400 yil öncesine dayanir mesela ama 20 yıl sonra dahi konulabilinir.
Keza Feride keza Zehra..
isimlerin manalari güzel bir kere..
Bakin anne baba olarak sizin çocuk uzerindeki ilk hakkınız ona gerçek manada guzel hayırlı bir isim koymaktir.
Atiyorum, Modern diye bi çocuğa Lila ismini vermek esas o çocuğun hakkina girmektir.
Modern isim anlayisiniz nedir bilmiyorum lakin değişik olsun elit olsun dediginiz ismi cocugunuz kaldirabilecek mi bunuda düşünün.

bu konular beni fıtık ediyor. İçimden sayıp sövüyorum o kv lere.
Elimde değil çünkü benimde kanayan yaram. Annem ne benim ne de kardeşimin isni koymamış istediği gibi. Buse koymak istemiş bana, kvsi ben buse diyemem isa derim diye koydurmamış. B.k gibi isimlerle dolanıyoruz.
Bir ara kırdım kafayı değiştirecektim. Sırf diploma şu bu değiştirmeye üşendiğim için değiştirmedim.
Kardeşime de Nehir koymak istemiş annem. Onu da beğenmemiş hanımefendi.
Babama anneme de kızıyorum. Niye izin veriyorsunuz yahu.
Şimdi de babaannem bana takmış kafayı. Vasiyetiymiş necmettin koyacakmışım oğlum olursa
Vasiyetini seve seve güle oynaya yerde bırakacağım ve asla koymayacağjm dedim.
Tek bana yapmıyor tüm kuzenlerime vasiyet etti, hani ölürse müdahale edemez diye.

Kadina bak olur gidersen torunlari cocuklari olmadan diye vasiyet ediyor vay canina. Oldu olucak. Torununun torununada isimler vasiyet etsin. Terbiyesizlik baska bisi degil

Kadina bak olur gidersen torunlari cocuklari olmadan diye vasiyet ediyor vay canina. Oldu olucak. Torununun torununada isimler vasiyet etsin. Terbiyesizlik baska bisi degil

Gerçekten öyle. Benim ismimi amcam koymuş, halam da sonuna eklemeler yapmış. E tabi kendi çocukları koydu ya ses çıkarmamış. Ama anneme izin vermemiş.

konuda basli basina haklisiniz lakin Feride ismini demode bulup modern isim değil cocugum eziklik hissetmesin görüşünüz bir hayli komik geldi.
Zeynep ismi 1400 yil öncesine dayanir mesela ama 20 yıl sonra dahi konulabilinir.
Keza Feride keza Zehra..
isimlerin manalari güzel bir kere..
Bakin anne baba olarak sizin çocuk uzerindeki ilk hakkınız ona gerçek manada guzel hayırlı bir isim koymaktir.
Atiyorum, Modern diye bi çocuğa Lila ismini vermek esas o çocuğun hakkina girmektir.
Modern isim anlayisiniz nedir bilmiyorum lakin değişik olsun elit olsun dediginiz ismi cocugunuz kaldirabilecek mi bunuda düşünün.
Kendim o eziklik hissini yaşadığım için öyle hissediyorum belki de küçükken ebru ezgi ya da ne bileyim seda tarzı ismi olan arkadaşlarıma imrendirdim hep.İstediğimiz isim de çok modern kültür ismi değil Fatih Sultan Mehmet in annesinin ismi.İsmin modernliğinden ziyade her yaşta kullanılabilecek olması önemli zeynep zehra mesela her türlü oluru olam bir isim ama Ferit feride Halim halime fehim fehime yani kısacası yanına -e eki getirilip kadın ismine dönüşen isimleri sevmiyorum

Gerçekten öyle. Benim ismimi amcam koymuş, halam da sonuna eklemeler yapmış. E tabi kendi çocukları koydu ya ses çıkarmamış. Ama anneme izin vermemiş.

arkadaşımın halası ismini Okşan koymuş

kız ne çekti o isimden

o dönem Türk filmleri de popülerdi, pavyon kadınlarının ismi de Okşan

halanın ismi görüp beğenip buna koydurduğu yer de garip

çamaşır suyu markasıymış çok beğenmiş

anası babası da koymuş

iki de büyük abisi var hani yeni evli vs de değillermiş ama koymuşlar

Ya ufacık bebeğe de koyulmaz ama dalga geçmek değil fakat yaşıtlarının adları modern iken onun isminin feride olması onu rencide edebilir ileride.Benim ismim mesela zor anlaşılan bir isim arapça bir isim sırf adımdan dolayı kendimi geri çektiğim toplum içine girmediğim zamanlar oldu çocuğum da aynısını yaşasın istemiyorum.
Ufacık bebeklere konuluyor tüm isimler, sonra onlar büyüyüp yetişkin olaylar ya hani.

İsmi sevmeyebilir, koymak istemeyebilirsiniz ama dalga geçmeniz çok anlamsız olmuş gerçekten.

Kendim o eziklik hissini yaşadığım için öyle hissediyorum belki de küçükken ebru ezgi ya da ne bileyim seda tarzı ismi olan arkadaşlarıma imrendirdim hep.İstediğimiz isim de çok modern kültür ismi değil Fatih Sultan Mehmet in annesinin ismi.İsmin modernliğinden ziyade her yaşta kullanılabilecek olması önemli zeynep zehra mesela her türlü oluru olam bir isim ama Ferit feride Halim halime fehim fehime yani kısacası yanına -e eki getirilip kadın ismine dönüşen isimleri sevmiyorum

Mara Despina mı koyacaksınız?

Bebeğimizin ismi bekarlıktan beri hayalimizdeolan isim olacak inşallah doğuma 2 ay var.Bebeğimizin adının ne olacağını herkes biliyor hatta bebek diye değil ismi ile bahseder yakınlarımız buna eşimin ailesi de dahil.Dün akşam otururken eşime bir mesaj geldi annesinden "oğlum bişey dicem ben feride ismini çok seviyom" diye.Eşim bana gösterdi ne diyim diye ne diyeceksin ismi hazır onun anne diyeceksin tabii dedim acaba feride ismini eklesek mi yanına dedi asla dedim.Sonra baktım eşim bizim istediğimizi isimden bahsederek " X ismi de güzel anne" yazmış kv görüldü atmış.Anlamıyorum herkes zamanında çocuk doğurmuş koyacağını koymuş gençlere ne karışırlar.Kv daha önce bana da markası feride olan bebek pudrası gösterip ayy feride ismini de çok severim baksana demişti oralı olmamıştım
Kayınvalidenize b.k yemek düşer. Çok istiyorsa doğursun bi tane ona koysun istediğini.

cocuklugumda bende yaşadım ayni şeyi iyi bilirim.
liseyi bitirince ilk işim mahkeme ile değiştirmek oldu ustelik formaliteden ailemi mahkemeye vererek.
sizde epey eski hatta bugünün tabiriyle modern olmayan bir isim secmissiniz ki ismiyle büyüsün inşallah.
yani sizinde cocugunuz 15-20 yil sonra arkadas cevresinden çekinebilir.
Malum uzay cağına dogacak bu minikler.

çok sevdiğim bir arkadaşımın adı Feride. Neden bu kadar dalga geçtiniz bu isimle anlamadım???
İlla postmodern kültüre uygun mu olmak zorunda koyulan isimler ? şaka gibisiniz yA
Annem de bana önermişti kabul etmedim. Güzel bulmasa önermez sonuçta... İsim güzel ama ben daha havalı gelen bir isim seçtim. Biraz da çevre meselesi açıkçası.

Esiniz cevabı vermiş sizi de zorlamıyor . Gerisi boş bence . İstediğiniz ismi koyarsınız olur biter . Canınızı sıkmaya değmez . Bir çocuğa koyulacak en güzel isim anne babasının koyduğu isimdir
Adıyla yaşasın inşallah 🤲
Koyacağınız ismi de merak etmedim değil 😊🙈

Çocuğunuzun ismine tabiiki siz karar verirsiniz. Olmaz dersiniz olur biter. Büyütmeyin bence. O da isterse Feride diye çağırsın. Hamilesiniz sanırım. Canınızı böyle şeylerle sıkmayın. Ben hamile olsam dünya yıkılsa umurumda olmazdı ve mutluluğumun tadını çıkarırdım.

Back
X