Bebeğin ismine karışan kv

Esiniz cevabı vermiş sizi de zorlamıyor . Gerisi boş bence . İstediğiniz ismi koyarsınız olur biter . Canınızı sıkmaya değmez . Bir çocuğa koyulacak en güzel isim anne babasının koyduğu isimdir
Adıyla yaşasın inşallah 🤲
Koyacağınız ismi de merak etmedim değil 😊🙈
İsmi Hüma olacak inşallah.Ben bulduğumuz isim on numara kusursuz demiyorum ama hatasıyla sevabıyla biz o ismi beğendik saygı duymalı 🤗

Görümceme koysaymış o zaman bir de benim yanımda isim konusu açılınca biz çocuklarımızın adını kendimiz koyduk der kimse karışmasın gibi konuşurdu.Dün akşam eşime ikili oynadı resmen gözümle gördüm
asil ikiliyi esin oynamis biz bu ismi koyacaz dememiste x isimde güzel demis.

olacak olan su, askim x feride olsa ismi yada kimligin sana sormadan x feride yazili bi sekilde cikmasi

Evet Hüma hatun,mara hatun üvey annesi diye geçiyor kaynaklarda
hüma ismi çok kötu ya, fikrimi sormadınız, evet sormadım diyeceksiniz ama hüma fazla alaturka ve anlamsız, fonetiği de güzel değil. ben bundansa feride yi tercih ederdim.

hüma ismi çok kötu ya, fikrimi sormadınız, evet sormadım diyeceksiniz ama hüma fazla alaturka ve anlamsız, fonetiği de güzel değil. ben bundansa feride yi tercih ederdim.
Dediğim gibi beğenilmeyebilir herkesin beğeneceği bir isim değil ama biz onu beğendik.kayınvalidemin de çocukların hayali geçen yıl zaten bebeklerini kaybettiler hevesleri var diyip saygı duyması idi

Ama şöyle bişey var kuzenimin oğlu oldu geçen yıl .adını TURAB koydu o ne demek la olmustu herkes.bende garipsedim ama açık açık söylemedim içimde sakladım ayıptır günahtır üzülür diye .

Çocuğunuzun ismini acaba tuhaf mi seçtiniz karışma ihtiyacı hissetti ?

Hamile kaldığımda bir rüya görmüştüm rüyamda bir erkek çocuğu vardı bileğinde künye vardı üzerinde fatih yazıyordu.Senin adın fatih mi diyerek öptüm sevdim onu kokladım erkek olsaydı fatih koyacaktım.Hüma ismi aklımda zaten olan bir isim iken rüyamda fatih ismini görmemle hüma ismine daha fazla yaklaştım Sultan mehmet in annesinin adı olduğu için.Bilmiyorum yani içimden bir his o ismi koymamı söyledi eşimle beğenince de ona karar verdik.

çok sevdiğim bir arkadaşımın adı Feride. Neden bu kadar dalga geçtiniz bu isimle anlamadım???
İlla postmodern kültüre uygun mu olmak zorunda koyulan isimler ? şaka gibisiniz yA
Sus kız kaynanan koysa görürüm seni mesele isim değil zalım kaynana😠

Ya kızlar ismin ne söyleyiverdim feride dedim vs o işin gırgırı biz feride isteyip o hüma isteseydi yine aynı tepkiyi verirdim.Biz bir şeye karar vermişiz neden akıl bulandırmaya uğraşıyorsun ki hoş değil

Bebeğimizin ismi bekarlıktan beri hayalimizdeolan isim olacak inşallah doğuma 2 ay var.Bebeğimizin adının ne olacağını herkes biliyor hatta bebek diye değil ismi ile bahseder yakınlarımız buna eşimin ailesi de dahil.Dün akşam otururken eşime bir mesaj geldi annesinden "oğlum bişey dicem ben feride ismini çok seviyom" diye.Eşim bana gösterdi ne diyim diye ne diyeceksin ismi hazır onun anne diyeceksin tabii dedim acaba feride ismini eklesek mi yanına dedi asla dedim.Sonra baktım eşim bizim istediğimizi isimden bahsederek " X ismi de güzel anne" yazmış kv görüldü atmış.Anlamıyorum herkes zamanında çocuk doğurmuş koyacağını koymuş gençlere ne karışırlar.Kv daha önce bana da markası feride olan bebek pudrası gösterip ayy feride ismini de çok severim baksana demişti oralı olmamıştım
Tuzu versene Feride abbblaaaa 🤣🤣🤣isim guzel ama cok retro sen kendi istedigin ismi kat boswer ayol cocuklarinda kullansaymis hakkini peşş😅

Zaten karar vermişsiniz eşiniz niye ortalığı karıştırıyor ki

Biz karar verdik anne yine de tişkür ederiz diyip kapatıcaktı size de söylemicekti

Bence eşiniz hatalı sankim😶

Ya ufacık bebeğe de koyulmaz ama dalga geçmek değil fakat yaşıtlarının adları modern iken onun isminin feride olması onu rencide edebilir ileride.Benim ismim mesela zor anlaşılan bir isim arapça bir isim sırf adımdan dolayı kendimi geri çektiğim toplum içine girmediğim zamanlar oldu çocuğum da aynısını yaşasın istemiyorum.
İsmi koymak istemeyeşinizi anlıyorum ona bir sözüm yok. Ama eski isim niye kızınızı rencide etsin onu anlayamadım. Ayrıca Feride çok özel bir isimdir. Birçok filmin dizinin, şarkının baş kahramanının ismi olmuştur. Ayrıca Türk edebiyat tarihinin en önemli klasiklerinden Çalıkuşu romanının baş kahramanının ismidir. Anlamı da çok güzel. Fert, birey anlamı taşır.

Ama şöyle bişey var kuzenimin oğlu oldu geçen yıl .adını TURAB koydu o ne demek la olmustu herkes.bende garipsedim ama açık açık söylemedim içimde sakladım ayıptır günahtır üzülür diye .

Çocuğunuzun ismini acaba tuhaf mi seçtiniz karışma ihtiyacı hissetti ?
Turab- toprak demek :)

Back
X