Bebeğin ismine karışan kv

Benimki o kadar çok uğraştı ki hatta komik bi örnek vereyim. İlk kızıma hamileyim tabi çok heyecanlıyım. İsim bakıyorum. Kayınvalıdeme dedim ki anne zeynep nasıll Zeynep koycam heralde dedim safça ve bana cevabı ne oldu biliyormusun. Sen Dur bakalım ben daha degısık bi isim istiyorum kimsede olmamalı. Bunu bana dedi inanabiliyormusun bana bana çocuğun annesine :)) o kadar sinirlendim ki o lafı beni kendime getirdi. Asla asla sormadım danısmadım ondan sonra. Kızımın adını da Zeynep koydum. İkinci kızıma da karışmaya calıstı ona da direk engel oldum ona da karışamadı. En Büyük KK

Bebeğimizin ismi bekarlıktan beri hayalimizdeolan isim olacak inşallah doğuma 2 ay var.Bebeğimizin adının ne olacağını herkes biliyor hatta bebek diye değil ismi ile bahseder yakınlarımız buna eşimin ailesi de dahil.Dün akşam otururken eşime bir mesaj geldi annesinden "oğlum bişey dicem ben feride ismini çok seviyom" diye.Eşim bana gösterdi ne diyim diye ne diyeceksin ismi hazır onun anne diyeceksin tabii dedim acaba feride ismini eklesek mi yanına dedi asla dedim.Sonra baktım eşim bizim istediğimizi isimden bahsederek " X ismi de güzel anne" yazmış kv görüldü atmış.Anlamıyorum herkes zamanında çocuk doğurmuş koyacağını koymuş gençlere ne karışırlar.Kv daha önce bana da markası feride olan bebek pudrası gösterip ayy feride ismini de çok severim baksana demişti oralı olmamıştım
Aman boşver kız .Senin dediğin olucak

Kayınvalideler özellikle bu zamanlarda gerçek yüzlerini ortaya çıkarıp ikili oynuyorlar.Hiç takılı kalma.
Bizimki de ismi bilip hastanede netleştirdiğimiz halde eve geldiğimizde kendi kendine siz böyle dediniz ama bakalım dedesi ne diyecek diyerek sinirlerimi zıplatmıştı.
Doğuma kadar kayınvalidem dünyanın en iyi kaynanası derdim.Ama şimdi çok değişti düşüncelerim.Benim sessiz kayınvalidem böyleyse diğerleri nasıldır.
Sen eşinle konuş öyle yoluna bak.Sonunda bizim istediğimiz oluyor.Onlar konuştuklarıyla kalıyor.
Ay sorma benimki de çok sessiz kimseye karışmaz ilk isim muhabbeti oldu herkes kendisi koyar dedi sonra erkek bebek diyince gelmiş bana ben isterim oglum bebege babasının adını koysun öyle seslensin falan diyor neymiş babam diye sevecekmiş eşim bebegi ne geregi var dedim senin kocan hayatta yaşıyor buna ragmen ben niye bebege onun adını koyayım ki. Ki ilk hamile olunca isimden konuşuldu kendisi oglunun birine isim istemiş ama onu koymamışlar kayınpederinin adını koymuş eşi babasının adı olsun istemiş içimde kaldı hep istedigim isimler dedi ama sonra dönüp kendisi aynı şeyi benden istiyor koymayacagım kimsenin istedigi ismi valla ben ve kocam ne istiyorsa o kendi isim isteyen gitsin dogursun istedigini koysun

Ben çevremle paylaştığımda 5 aylıktı karnımda kapı süsü bile hazırdı herkesin öğrendiklerinde kimse yorum yapamadı doğal olarak. Ne kadar geç paylaşım o kadar kafa rahat.

Valla flört ettiğim adamın ailesi gayet modern, kendisi muhafakar(dı)

Oğlunun adını babasının adı koy akmış, nedir dedim Orhan dedi. Kötü isim değil tabi ama bilemedim çok eski moda sankim😶 3 yaşındaki bebeye Orhan diye seslenmek istemiyorum koca adam ismi

Soğuyup kaçsam mı ne dersiniz🤐
İsimden değil de bu zihniyette bir adamdan kaçmak gerek. Kabul edecekseniz de kendi babanizin adını öne ekleyerek kabul edin bakalım o koca adayı gerçek yüzünü nasıl ortaya koyacak

Feride modası geçmiş isim onun zamanında moda olan isim o koyamadığı için şimdi sana koydurma derdinde dur bakım daha nelere nelere karışacaklar, bizim kaynana da en son kızımın nişan tarihini değiştirme derdindeydi !!!! Ona sorun mı oldu? Hayır

İsmin ne dedi söyleyiverdim ferideee ferideğğğ ayy şaka gibi düşünsene arkadaşları asel duru mina falan benim kızım feride 🙄 Çocuğun hakkına girmek resmen
İsmi istemiyorsunuz anladık da komik olmayın bari :işsiz: Burada kendi ismi, kızının ismi, kardeşinin ismi feride olan insanlar olabilir. Bir şey yazarken süzgeçten bi geçirin ya

Çok sevdiğiniz arkadaşınızın isminin Feride olması ne alaka. Herkes çocuğuna kendi istediği ismi koyar tabiki kimseyi ilgilendirmez fakat ileriye gitmek varken geriye gitmek banada pek mantıklı gelmiyor. Yanlış anlamayın bu benim görüşüm. Değişimi reddeden, çürümeye mahkumdur. Ha eski ama modası geçmeyen çok güzel isimler yok mu var. Zeynep, Elif gibi... ama o zaman öyleymiş bu zaman böyle... Feride diye ısrar edilmesi hiç mantıklı değil.
Okuduğunuzu anlamak için bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim.
Çünkü o çok sevdiğim arkadaşımın isminin devamı da var o cümleler bir bütün.

Öz annesinin ismi Hüma ve Türk. Mara despina öz annesi degil.

Bu bilgi pek doğru değil. Fatih Sultan Mehmet'in annesine ait bir vakfiyede Hüma binti Abdullah = Abdullah kızı Hüma yazıyor. Yani kadın devşirme. Fatih Sultan Mehmet'in tipi de zaten Balkanlılara benziyor, ince uzun zarif bedeni var ve açık tenli. Fatih Sultan Mehmet de, babası da Mora'dan kadınlarla evleniyorlar ittifak sebepleriyle. Kadın Türk olsa kimlerden olduğu zaten bilinirdi. Diplomatik eşler Türk beylerinin kızları oluyor onların da adaları sanları belli oluyor, misal FSM'in nikahlı karısı Dulkadiroğullarından Sitti hatun.

Yani şu durumda kadının devşirme Rum olması çok çok büyük olasılık.

Bebeğimizin ismi bekarlıktan beri hayalimizdeolan isim olacak inşallah doğuma 2 ay var.Bebeğimizin adının ne olacağını herkes biliyor hatta bebek diye değil ismi ile bahseder yakınlarımız buna eşimin ailesi de dahil.Dün akşam otururken eşime bir mesaj geldi annesinden "oğlum bişey dicem ben feride ismini çok seviyom" diye.Eşim bana gösterdi ne diyim diye ne diyeceksin ismi hazır onun anne diyeceksin tabii dedim acaba feride ismini eklesek mi yanına dedi asla dedim.Sonra baktım eşim bizim istediğimizi isimden bahsederek " X ismi de güzel anne" yazmış kv görüldü atmış.Anlamıyorum herkes zamanında çocuk doğurmuş koyacağını koymuş gençlere ne karışırlar.Kv daha önce bana da markası feride olan bebek pudrası gösterip ayy feride ismini de çok severim baksana demişti oralı olmamıştım
Boşu boşuna kendi pskolojini yoruyorsun sonucta x koyacaksın yani bosveeeeer :D

Kayınbaba ilk oğlum doğmadan ismini beklemiş nişanlıyken şakalaşıyoduk falan ama iş ciddileşince öyle bişey demedik iki isim birisi modern biriside peygamber ismi çok güzel karar verdik 7. Ayda eşime bi telefon geliyor kv arıyo baban ismini bekliyo ona göre diye bunu saf eşim bana söylüyo vee bilindik annen ne arkmdan iş çeviriyo gelip bana söylese belki şansı vardı şimdi hayatta koymam dedim ve koymadım çok bozuldular doğumda eşimin burnundan getirmişler nehir kendi dedesinin ismini koydu diye ki sülalemdw öyle bi isim yok kendileri dedemi tanıyo öyle olmadığını bildikleri halde eşimi darladılar şimdi kızım var direk ismini bu olacak dedik nettim karışamadılar öyle kv sinsi olur dikkatli ol

Back
X