Bebeğin kalbi durması sonrası genetik sonuç

Sernice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
153
43
28
29
İlk tüp bebek denemem tuttu ama ne yazıkki 6 haftada kalp atısı var denmişti 8 hafta gittiğim
Kontrolde kalp atışı duyulmadı ve kürtaj oldum fetüsde genetiğe gôndermiştik doktor sonuç gôstermek
İçin gitmedim ( hastane uzak kısa zamanda gidicem) sonuçdan birşey anlayan varmı

Eklentiler

• IMG_20250514_163637.webp
    IMG_20250514_163637.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 203
Canım öncelikle basın sağolsun sanırım polip varmış mutlaka git aksatma doktorlar daha iyi anlar tabi ki

İlk tüp bebek denemem tuttu ama ne yazıkki 6 haftada kalp atısı var denmişti 8 hafta gittiğim
Kontrolde kalp atışı duyulmadı ve kürtaj oldum fetüsde genetiğe gôndermiştik doktor sonuç gôstermek
İçin gitmedim ( hastane uzak kısa zamanda gidicem) sonuçdan birşey anlayan varmı
Canım ChatGPT ye sordum şöyle dedi

Bu patoloji raporuna göre özetle:

• Gebelik durumu: Son adete göre 8 hafta 5 günlük gebelik olduğu belirtilmiş.
  • Makroskopik (gözle görülen) bulgular: Bütünlüğü bozulmuş, parçalar hâlinde gelen yaklaşık 3 cm³’lük doku örneği incelenmiş.
  • Tanı:
    • Endometrial polip (rahim iç zarında iyi huylu doku büyümesi),
    • Konjesyone plasental ve desidual dokular (plasenta ve gebelikle ilgili rahim dokularında kanlanma artışı),
    • İşlem: Endometrium D&C (rahim içi temizliği/boşaltılması işlemi yapılmış).

Yorum: Bu bulgular genellikle düşük sonrası yapılan kürtaj (D&C) işlemine ait örneklerde görülür. Düşüğün tamamlandığı ve gebelik materyalinin temizlendiği izlenimini verir. Aynı zamanda endometrial polip varlığı tespit edilmiş, bu da bazen gebelik şansını etkileyebilir ama iyi huyludur.

Benimde öyle oldu ilk tüp bebek martta transferim olmuştu 7. Haftada kalbi durdu kürtaj oldum patolojide pek elle tutulan sebep çıkmadı sadece MİSSED ABARTUS çıktı tanısı oda kalbi durması öyle incelmeye pek gitmedi detaylı tekrar geçmiş olsun umarım 2. De herşey güzel olur hepimiz için 🌸 temmuzun ilk haftası inşallah ikinci transferimi olurum

Gebelik Süresi ve Durumu:
  • “SAT’a göre 8W + 5 FKA - gebe” ifadesi, son adet tarihine göre 8 hafta 5 günlük bir gebelik olduğunu gösteriyor. Bu, ilk trimester (ilk 12 hafta) dönemine denk gelir.
  • Bu aşamada gebelikte düşük riski istatistiksel olarak daha yüksektir.
2. Örnek Türü ve Alım Şekli:
  • Numune, plasenta ve rahim içi dokulardan (endometrium) alınmış.
  • Ameliyat ile alınmış, bu da genellikle kürtaj (D&C) işlemini veya rahim içinden parça alınmasını gösterir.
3. Makroskopik İnceleme (Gözle Görülen):
  • “Bütünlüğü bozulmuş, parça hâlinde” doku gelmiş. Bu, gebelik ürününün tam olarak bütün olmadığı, parçalanarak atıldığı anlamına gelir. Bu durum genellikle:
    • Düşük sonrası (spontan abortus),
    • Ya da boş gebelik gibi durumlarda görülür.
4. Patolojik Tanı:

• Endometrial polip: Rahim içinde iyi huylu bir et parçası. Genellikle gebeliğe engel değildir ama bazen embriyo tutunmasını zorlaştırabilir.
  • Konjesyone plasental doku: Plasentanın kanla dolu, ama artık işlevsel olmayan parçaları.
  • Desidual dokular: Gebelikte rahim iç yüzeyinin kalınlaşmış hali. Bunların varlığı gebelik geçirdiğinizi doğrular.
  • Bu tanılar, genellikle bir gebelik kaybı sonrası uterusun temizlendiğini ve dokuların patolojiye gönderildiğini düşündürür.
Genel Yorum:

Bu rapor, büyük olasılıkla erken dönem düşük yaşandığını ve ardından yapılan kürtaj (D&C) işlemiyle rahim içinin temizlendiğini gösteriyor. Alınan dokular içinde gebelikle ilişkili parçalar (plasenta, desidual doku) bulunmuş, yani gerçekleşmiş bir gebelik söz konusu.

Ek olarak bulunan endometrial polip, bir sonraki gebelik planlarında değerlendirilmeli. Doktorun bunu alıp almadığı ya da ileride alınıp alınmayacağı izlenmeli. Çünkü bazı durumlarda tekrarlayan gebelik kayıplarına katkısı olabilir.

Gebelik Süresi ve Durumu:
  • “SAT’a göre 8W + 5 FKA - gebe” ifadesi, son adet tarihine göre 8 hafta 5 günlük bir gebelik olduğunu gösteriyor. Bu, ilk trimester (ilk 12 hafta) dönemine denk gelir.
  • Bu aşamada gebelikte düşük riski istatistiksel olarak daha yüksektir.
2. Örnek Türü ve Alım Şekli:
  • Numune, plasenta ve rahim içi dokulardan (endometrium) alınmış.
  • Ameliyat ile alınmış, bu da genellikle kürtaj (D&C) işlemini veya rahim içinden parça alınmasını gösterir.
3. Makroskopik İnceleme (Gözle Görülen):
  • “Bütünlüğü bozulmuş, parça hâlinde” doku gelmiş. Bu, gebelik ürününün tam olarak bütün olmadığı, parçalanarak atıldığı anlamına gelir. Bu durum genellikle:
    • Düşük sonrası (spontan abortus),
    • Ya da boş gebelik gibi durumlarda görülür.
4. Patolojik Tanı:

• Endometrial polip: Rahim içinde iyi huylu bir et parçası. Genellikle gebeliğe engel değildir ama bazen embriyo tutunmasını zorlaştırabilir.
  • Konjesyone plasental doku: Plasentanın kanla dolu, ama artık işlevsel olmayan parçaları.
  • Desidual dokular: Gebelikte rahim iç yüzeyinin kalınlaşmış hali. Bunların varlığı gebelik geçirdiğinizi doğrular.
  • Bu tanılar, genellikle bir gebelik kaybı sonrası uterusun temizlendiğini ve dokuların patolojiye gönderildiğini düşündürür.
Genel Yorum:

Bu rapor, büyük olasılıkla erken dönem düşük yaşandığını ve ardından yapılan kürtaj (D&C) işlemiyle rahim içinin temizlendiğini gösteriyor. Alınan dokular içinde gebelikle ilişkili parçalar (plasenta, desidual doku) bulunmuş, yani gerçekleşmiş bir gebelik söz konusu.

Ek olarak bulunan endometrial polip, bir sonraki gebelik planlarında değerlendirilmeli. Doktorun bunu alıp almadığı ya da ileride alınıp alınmayacağı izlenmeli. Çünkü bazı durumlarda tekrarlayan gebelik kayıplarına katkısı olabilir.
Bugüne kadar polip var denmemişti bilmiyordum o yüzden saşırdım bakalım artık doktorumdan haber bekliyorum

Bu genetik inceleme değil patoloji sonucu ..genetik inceleme için ekstra para ödeniyor

Genetikte kromozom analizi yapılır euploid aneuploid gibi cinsiyeti de belli olur bu patoloji sonucu ben de yollamıştım 7 haftalık kalp durması sonucu sağlıklı erkek bebekti..cinsiyetine kaşar belli olmuştu

Genetikte kromozom analizi yapılır euploid aneuploid gibi cinsiyeti de belli olur bu patoloji sonucu ben de yollamıştım 7 haftalık kalp durması sonucu sağlıklı erkek bebekti..cinsiyetine kaşar belli olmuştu
[/QUOTE
Patalojiden sonramı belli oluyor acaba

Cinsiyeti raporda belli olur mu peki

Bu genetik raporu değil ki rahim içinden alınan dokuların ne olduguyla alakalı gebelik türüne çeşidine falan bakmislar bebeğe bir işlem yapılmamış ben 8+5te kalbi durunca kaybetmiştim bizim genetik sonucumuz böyle değildi bebeğin cinsiyetini falanda öğrenmiştik biz

Back
X