- Konu Sahibi filizerdem
-
arkadaşlar benim oğlumda şuan dört buçuk aylık ve atopiik dermatit oldu.şuan sadece yanağında var ve dizinde var dizindeki geçti diyebilirim ama yüzündeki geçmiyo çünkü salyası akıyo sürekli çok titiz davranmamam rağman ister istemez hem sürtünmekten hemde salyadan yarası sürekli sulanıyo geçen hhafta dermatoloğa götürdüm kortizonlu ilaç verdi oda fayda etmedi bugün başka bir dr gitti doktorun dediği şu kesinlik kortizonlu ilaç kullanılmasını önermiyorum bebeğiniz çok küçük dedi .bol bol nemlendirin ph değeri yüksek olan nemlendiricilerle ve odasınıda mutlaka buharla nemlendirin dedi .bende zaten kortizonlu ilaç açıkcası kullanmak istemiyodum zaten geçirmedide bu geçici bir süreç bebeklerimiz büydükçre cildi dış etkenlere karşı direnç kazancak kafanıza takmayın bende çok takıyodum ama artık takmıyorum bebişimi öpemiyorum tosuncuk yanalarından ama geçecek iyileşsin yanaları da öpmemeye razıyım .yünlü şeylerr kesinlikle giydirmeyin dr nuzda söylemişltir sanırım .geçmiş oolsun arkadaşlar
kızlar Allah hepinizin yardımcısı olsun insallah kısa zamanda düzelir bebisleriniz benim oglumunda dudak cevresinde bir haftadır kücük kıırmızı noktacıklar olustu baska bi yerinde yok.o heralde ellerini cok emdigi icndir.egzama nasıl oluyo bilmedigim icin icim cokta rahat degil doktoruma telefonla sordum salyadandır dedi 5 günü gecmeyecek sekilde hipokort kullanmamı onerdi ama eczaneden alırken kortizonlu oldugu ögrenince bikere kullandım bidaha sürmedim. baska bi öneriniz varmı sizler daha ilerisiyle mücadele ettiginiz daha iyi biliyosunuzdur ..
maalesef benim bebeğim de de var arkadaşlar.daha 4.5 aylık. doktor sebamedin ürünlerini önerdi. ama gördüğüm kadarıyla bu çözüm değil. bir arkadaşımız doğduğundan beri sebamed kullanıyormuş bebeğine ama gene de olmuş. bizde kortizonlu losyon kullanıyoruz. ama geçiçci oluyor.2 gün sürmezsem hemen kızarıyor yine. kesin bir çözümü yokmu bunun yaabeyazleblebim hani lansinoh krem varya bunun içinde vazelinin de hammaddesi olan saf lanolin var.ben bu kızarıklar ilk çıkmaya başladığında sürmüştüm.iyi gelmişti.sonra devam etmedim. şimdi keşke devam etseydm de ilerlemeseydi diyorum. ama çözüm olurmuydu bilemiyorum tabi . bizimkininde ağzının suyu çok akıyor .
henüz alerji testi falan yapılmadı. ayın 16 sı 17 si gidicez bakalım. ama sanırım bişey çıkmaz.ailede varsa hassas cilt mutlaka oluyormuş. küçükken benden çok çekmiş annem bu konuda. bakalım biz napıcaz :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?