- Konu Sahibi filizerdem
-
bızde atopık dermatıt 2.ayda basladı su 8 aylık. basta kortızonlu krem kullanınca 1*2 gunde gecıyordu ardından nemlendırıcı ıle devam edıyordur ama son ıkı aydır kortızonlu kremı bırakır bırakmaz baslıyor hergun kullanmak ıstemıyorum ama tek basına da nemlendırıcının bı faydası yok en son hacettepeden bı prof alerjı uzmanına gıttık derı testı yapıldı sırtından bısey cıkmadı o drun tavsıyelerını paylasmak ıstedım sızınle......hergun kuvet suyla doldurulup ıcınde bekletılecek bebek 4-5 dk sonra kurulamadan nemlendırıcı surulecek-bıoderma atoderm pp- kızarıklıklar gorulmeye basladıgında -bızde boyun ve dız arkasında var- hemen kortızona baslanacak -euvomate krem- ayrıca gunde 3 kez bıoderma atoderm surulecek....faydası oldu ama tam olarak gecmedı....kortızon surmeyınce hemen alevlenoyor bu da cok uzuyor benı...ama drun dedıgıne gore kullanılan kortızon cok dusuk dozluymus ve zararı yokmus...yıne de tam ıkna olmadım...Allah hepımıze kolaylık versın...bebeklerımızı daha buyuk dertlerden esırgesın
arkadaşlar ben bu işi anlamadım ben krem sürüyorum bunlar geçiyor iki gün sonra bir bakıyorum hoopp geri gelmişler ben bebeğimede alerji testi yaptırmak istiyorum yaptıran arkadaşlar varmı neler yapılıdı nasıl yapıldı anlatırmsınız.
arkadaşlar kortixzonlu krem dııçnda bebeklerinizi yüzünü günde kaçö defa nemlendiriyosunuz vucudunu günde iki kere yüzünde egzama olduğu için çok sık nemlendiriyorum gerçi bizim dr muz çok sık nemlendirmekde iyi değil dedi ama nemlendirmeyincede kuruyo yarılyo yaralar
kızlar hacettepenin özelinemi gittiniz yoksa normal polikilınik doktorunamı bende oğlumu götürcemde bi<ze gitiğimiz dr bariederm die bir krem önermişti onu almıştım ama biodermayı çok duyuroum o dahamı iyi acaba ya sizin bebeklerinize yaradımı bide günde kaç defa nemlendiriyosunuz bebişlerin yüzünü benim oğlumun yüzünde var egzama
aynen bizimkide öyle canım ya ben koryizonu bir hafta kullandım bıraktım bize çok düşük bir krem verdi ureacort die bire krem kortizonlu bir hafta sürdüm zararı olur die bıraktım ara verdim bir hafta ama arA VERİLCEK GİBİ DİL YA ÇOK KÖTÜ YÜZÜ ÜZÜLÜYORUM üç kilo daha verdim üzüntüden yvücudunu günde iki kere sabah akşam nemlendiriyorum ayak diskapağında az bi oluşmuştu hemn önlemini aldım geçti sadece yüzünde ve ense saç derisindede kızarıklı oluyo sanırım o sırtüstü yatmaktan geçiyo sonra ensesi ama sadece yanakları kötü bende ömer çaylak hocanın özel muaynahenesine götirim diyorum siz onamı gittiniz
saol canım bilgileri paylaştığın için peki dr kaç yaşına kadar geçer dedi yada böyle birşey konuştunuzmu
biz ömer kalaycıya götürdük hacettepeden.yarın kontrol var bakalım.elde değil ama canını sıkmamaya çalış,1 yaşında atlatıcaz inş.
selam canım,bizde de öksürük oluyor hatta ben astım mı başlıyor diye çok endişelenmiştim,ama hem ömer bey hem rutin takibi yapan dr.umuz öyle bir durum olmadığını söyledi.oğlumun dişleri çıkıyor ve salyası 2 aydır çok arttı,zannedersem o salya öksürük yapıyor,bu aralar salya biraz da olsa azaldı öksürük de azaldı.ayrıca burnu çok tıkanıyor.ben acaba allerjinik rinit mi diye düşünüyordum o da değilmiş neyse ki.insan herşeyi buna bağlıyor.ben artık atopik dermatiti kabulleniyorum zor da olsa yeter ki astım vs oluşmasın,tek sağlık sorunu bu olsun.drumuz aynıymıs canım...omer bey uzulmememızı soyledı...ama elde mı...benım bebegım gece uyumasa ya da ogun yemese bıraz huysuzlansa bıle ben dermatıte baglıyorum..ayrıca oksuruk de yaparmıs...bızde bazen oluyor...sız de var mı
bu hastalık en cok dr degıstırılen cocuk hastalıgıymıs cunku cozumu yok ben 3 dr gezdım bı care bulurmuyum dıye ama beklemek sabretmek gerek malesef
beyaz leblebim gelişmeleri bende atarım sana mesaj bu arada arkadaşlar lütfen şu konu hakında acil bilgiye ihtiyacım vAR eşim bu cuma günü için hacettepeden saat 13:30 a yard.doç.dr sibel ersoydan randevu almış zaten dolu randevular 15 marta kadar biz bir şekilde aldık ama diyorumki zaten ben ömer hocanın muaynesine götirim sonuçta profesör hoca nasıl bakıyo ilgilimi bide tahlil için hacettepeye yönlendirip yardımcı oluyomu bu çok önremli benim için muayne edip ilaç yazıp tahliller için yardım etrnmiyosa randevu saatime uycam sibel hanıma götürcem yoksa ömer beyin muayne şekli ile aşamalarınızı yazarsanızı ona göre karar vericem kızl<ar bugün[/QUOTE
omer bey cok ılgılı bı dr bıze muayenehanede derı testı yaptı alerjı cıkmadıgı ıcın hastaneye gıtmeye gerek kalmadı cıksaydı sanırım hacettepede kan tahlılı ıcın yardımcı olurdu...cep telını verdı...ıstedıgınız zaman arayın dedı...aradıgımızda da gayet ılgılıydı...ama cok hastası var muayene randevumuzdan 1 saat sonra gorusebıldık...ayrıca muayene ucretı 200 lıra derı test ıcın 30 lıra verdık]
derı testı bebeklerde sırttan yapılıyor bız de sut bugday fındık ve yumurta akına bakıldı toz akarına bakılmadı cunku 8 aylık oglum daha buyuklerde gorulurmus...bebegın sırtında 4 farklı noktoya kalemle ısret koydu hemsıre ardından 4 kucuk ıgne batırdı ısaretlı yerlere ...dokunmadan bekledık 15 dk...oglum cok agladı aslında acı cektıgı ıcın aglamadı uykusuzdu bıraz bır de yabancılardan hoslanmıyor ondan...senınkı aglamaz umarım ...neyse 15 dk sonra doktor gelıp sırtta kabaran yer var mı dıye baktı...yoktu yanı alerjımız yokmus...cok sevındık tabı..darısı basınızacanım der, testi nasıl yapılıyor hangi besinlere bakılyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?