Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

canım geçmiş olsun.aynı doktora gitmişiz galiba.yarın da kontrolümüz var tekrar.banyo iyi gelmiyo oğlumarutin takibi yapan dr.umuz haftada 1 kez dedi ben de öyle yapıyorum.kortizonu sürmeyince 3-4 günde çıkıyor.sonra çok ufak miktar sürüp baskılıyorum,sonra da atoderm.atoderm diğerlerine göre baya iyi geldi.bakalım yarın ne diyecek,bizde sütte kabarma olmuştu bir de kan testi istedi ama kanda birşey çıkmadı neyseki.beni asıl korkutan ilerde astım görülme riski.yarın onu sorucam.

canım merhaba geçmiş olsun.2 hafta önce yaptırdık.hacettepeden bir çocuk allerji hocası.muayenehanede yapıldı ilk test.sırtına 12 tane allerjen iğneyle verildi(minicik iğneler,oğlum hiçbirini hissetmedi bile ve ağlamadı elinde oyunceğıyla oynadı).15-20 dk beklendi.süt ve yumurta akında bir miktar kabarma oldu.kesinleştirmek için hacettepede kan verdik ama kanda birşey çıkmadı.bu da bebeğimde besin allerjisi olmadığını gösteriyo.zaten allerji çıksa bile atopik dermatit doğrudan besinle alakalı olmazmış yani o gıdayı kesince düzelmesini beklemeyin dedi dr.çoğu çocukta 1 yaşına kadar,en geç ikiye kadar kendiliğinden düzelirmiş zaten.

kızlar hacettepenin özelinemi gittiniz yoksa normal polikilınik doktorunamı bende oğlumu götürcemde bi<ze gitiğimiz dr bariederm die bir krem önermişti onu almıştım ama biodermayı çok duyuroum o dahamı iyi acaba ya sizin bebeklerinize yaradımı bide günde kaç defa nemlendiriyosunuz bebişlerin yüzünü benim oğlumun yüzünde var egzama

merhaba yüzünü her kuruduğunda, hatta kurumak değil nemi biraz azaldığında nemlendiriyorum(belki günde 10 kez).vücudunu günde 1 ya da 2 kez.banyo sonrası ıslakken nemlendirici sürüyorum.bize banyo yaramadı haftada 1-2 kez yaptırıyorum.kortizonu eğer başlangıçsa sadece kızaran bölgeye çok çok az sürüyorum,sabah-akşam 1 gün yetiyo.ama eğer çok alevlendiyse sabah-akşam 3 gün ama yine çok çok az.genelde uyurken ya da emzirirken sürüyorum,yoksa zaten aızcık sürdüğüm şey etrafa bulaşıyo.ayrıca kortizonu nemlendiriciden önce doğrudan cilde sürüyorum,kortizon emildikten sonra nemlendirici sürüyorum.geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir.

canım selam hacettepenin hocasının muayenehanesine götürdüm.aslına bakarsan polikliniktede yapılacak uygulama çok farklı değil.benim oğlumun yüzü o kadar alevlenmişti ve benim o kadar sinirim bozuldu ki ben biran önce götürmek istediğim için mayenehaneye götürdüm.zaten kanı hacettepede verdik.bioderma bizde işe yaradı.yani kortizonla baskıladıktan sonra baya iyi geliyo.vücudunda da oluşmaya başlamıştı kızarıklık ve kuruluk ona kortizon sürmeden direkt biodermayı sürdüm şu anda düzeldi.vücudunda kalmadı.ama yüzü ne yazık ki sık sık alevleniy salyadan bence ve tahrişe çok açık.kıyafetler,bizim kıyafetlerimiz,yerde oynarken,ek gıdalar vs herşey yüzüne değiyo

aynen bizimkide öyle canım ya ben koryizonu bir hafta kullandım bıraktım bize çok düşük bir krem verdi ureacort die bire krem kortizonlu bir hafta sürdüm zararı olur die bıraktım ara verdim bir hafta ama arA VERıLCEK GıBı DıL YA ÇOK KÖTÜ YÜZÜ ÜZÜLÜYORUM üç kilo daha verdim üzüntüden yvücudunu günde iki kere sabah akşam nemlendiriyorum ayak diskapağında az bi oluşmuştu hemn önlemini aldım geçti sadece yüzünde ve ense saç derisindede kızarıklı oluyo sanırım o sırtüstü yatmaktan geçiyo sonra ensesi ama sadece yanakları kötü bende ömer çaylak hocanın özel muaynahenesine götirim diyorum siz onamı gittiniz

Battaniye kılıflı kullanmaya başladım,yorganı zaten öyleydi. Onları hergün silkeliyorum havalandırıyorum. Yatağını haftada bir havalandırıyorum. Çarşaflarını silkeliyorum arada. Evde toz tutan herşeyi kaldırdım. Yapay çiçek, peluş oyuncak v.s hapşırması biraz azaldı gibi ama oluyor yine. Ensesinde çıkan kızarıklıkları çok kaşıyor. Tırnağı da yok ama Kafasında tırnak izleri oldu. Üzrini değiştirirken ya da altını açarken hemen göğsüne ve bacaklarına saldırıyor kaşımaya çalışıyor.Gerçekten çok üzülüyorum..

biz ömer kalaycıya götürdük hacettepeden.yarın kontrol var bakalım.elde değil ama canını sıkmamaya çalış,1 yaşında atlatıcaz inş.

saol canım bilgileri paylaştığın için peki dr kaç yaşına kadar geçer dedi yada böyle birşey konuştunuzmu

cogunlukla 2 yasına kadar gecıyormus ama ondan sonra gecmeyen de varmıs..hergun yıkayın dedı..zor oluyor ama ıse yararsa dıye yapmaya calısıyoruz...
sadece suyla banyo sampuan sabun vs yok onlar kurutuyor cıldı

biz ömer kalaycıya götürdük hacettepeden.yarın kontrol var bakalım.elde değil ama canını sıkmamaya çalış,1 yaşında atlatıcaz inş.

drumuz aynıymıs canım...omer bey uzulmememızı soyledı...ama elde mı...benım bebegım gece uyumasa ya da ogun yemese bıraz huysuzlansa bıle ben dermatıte baglıyorum..ayrıca oksuruk de yaparmıs...bızde bazen oluyor...sız de var mı

bu hastalık en cok dr degıstırılen cocuk hastalıgıymıs cunku cozumu yok ben 3 dr gezdım bı care bulurmuyum dıye ama beklemek sabretmek gerek malesef

bu arada banyo yaramadı dıyen arkadaslara bı tavsıyem var...aslında bıze de basta yaramadı...hatta kızarıklıkları artırdı...ama sonradan drun dedıklerını tam uygulamadıgımı farkettım...dr ılık demıstı ben derceyle olcuyorum suyu 36-38 arası yıkıyorum...usumesın dıye tabı....ama sıcak su ıyı gelmıyor...bı keresınde esım hazırlamıstı banyosunu dereceyı bulamamıs ve olcmemıs su bana benım yıkadıgımdan cok daha ılık geldı o gun artmadı kızarıklık...ama bu seferde usur hastalanır dıye korktugum ıcın endıselenıyorum...sız de bı deneyın bakalım ıse yarayacak mı..asagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık
ayrıca terletmeyın demıstı dr ama ona da herzaman engel olamıyorum...gece kısa kollu atlet ve ınce uzun kollu tulum gıydırıyorum..cok ınce penye battanıye ıle yarıya kadar ortuyorum...emzırmek ıcın uyandıgında bı bakıyorum terlemıs...bence kalın degıl bu gıydırdıklerım ama yıne de terlıyor..gece cocugu uynadırıp ustunu degıstırecek degılım ya zaten cıt desen uyanan cocuk..yapısı boyle herhalde cabuk terlıyor..evde cok sıcak sayılma 24 derece falan

Son düzenleme:
bende dün banyo yaptırdım yüzü daha bir kötü oldu kızlar bugün çocuk dr muza gittik dr oğlumu görünce açıkcası götürdüğümüz dermotoloğun yazdığı ilaçtan pek tatmin olmadı elidel krem kullanması lazım dedi hacettpe yi konuştuk hastaneye götür alerji testleri yapılsın ona göre bakarız dedi ek gıdayada başlatmadı alerji testinden sonra bakcaz

selam canım,bizde de öksürük oluyor hatta ben astım mı başlıyor diye çok endişelenmiştim,ama hem ömer bey hem rutin takibi yapan dr.umuz öyle bir durum olmadığını söyledi.oğlumun dişleri çıkıyor ve salyası 2 aydır çok arttı,zannedersem o salya öksürük yapıyor,bu aralar salya biraz da olsa azaldı öksürük de azaldı.ayrıca burnu çok tıkanıyor.ben acaba allerjinik rinit mi diye düşünüyordum o da değilmiş neyse ki.insan herşeyi buna bağlıyor.ben artık atopik dermatiti kabulleniyorum zor da olsa yeter ki astım vs oluşmasın,tek sağlık sorunu bu olsun.

Canım sana özelden mesaj yazdım ama gönderemedim,yeni üye olduğum için mesaj sayım da 50'nin altında olduğundan gönderemiyormuşum.ziyaretçi mesajı da atamadım.sen bana gelişmeleri bildirirsen sevinirim.ben de en kısa zamanda sana ulaşıcam umarım

beyaz leblebim gelişmeleri bende atarım sana mesaj bu arada arkadaşlar lütfen şu konu hakında acil bilgiye ihtiyacım vAR eşim bu cuma günü için hacettepeden saat 13:30 a yard.doç.dr sibel ersoydan randevu almış zaten dolu randevular 15 marta kadar biz bir şekilde aldık ama diyorumki zaten ben ömer hocanın muaynesine götirim sonuçta profesör hoca nasıl bakıyo ilgilimi bide tahlil için hacettepeye yönlendirip yardımcı oluyomu bu çok önremli benim için muayne edip ilaç yazıp tahliller için yardım etrnmiyosa randevu saatime uycam sibel hanıma götürcem yoksa ömer beyin muayne şekli ile aşamalarınızı yazarsanızı ona göre karar vericem kızl<ar bugün

ayrıca benım rutın kontrole goturdugum dr bunu ankara havasının kuru olmasından da olabılecegını denız kenraında bı yerde yasasaydık olmayacagını soylemıstı...ban ılk basta mantıksız geldı.. oglum 6 aylıkken ıstanbula gıtmıstık gercektende orda yok oldu kızarıklıklar...ben herhalde tesaduf dıye dusundum cunku sadece 2 gun kalmıstık...ama sımdı bu topıktekı arkadasların yasadıgı yere baktım ve hemen hepsının denızden uzak havası kuru yerler oldugunu farkettım...yazın tatıle gıtmeyı dusunuyoruz...bakalım orda yıne ıyılesecek mı...aranızda buna benzer bısey yasayan var mı.....

canım der, testi nasıl yapılıyor hangi besinlere bakılyo
derı testı bebeklerde sırttan yapılıyor bız de sut bugday fındık ve yumurta akına bakıldı toz akarına bakılmadı cunku 8 aylık oglum daha buyuklerde gorulurmus...bebegın sırtında 4 farklı noktoya kalemle ısret koydu hemsıre ardından 4 kucuk ıgne batırdı ısaretlı yerlere ...dokunmadan bekledık 15 dk...oglum cok agladı aslında acı cektıgı ıcın aglamadı uykusuzdu bıraz bır de yabancılardan hoslanmıyor ondan...senınkı aglamaz umarım ...neyse 15 dk sonra doktor gelıp sırtta kabaran yer var mı dıye baktı...yoktu yanı alerjımız yokmus...cok sevındık tabı..darısı basınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…