slm kızlar bugun çektirdim 2 düzey ultrasyonu böbreklerimizin dışında hepsi normal çıktı 2 düzey ultrasyonu çeken doktor baya sinir etti beni sağ 1 cm sol 8 mm olmuş dedi ilk öğrendiğimde sol 3.48 mm sağ 6,1 mm tabi ölçüleri duyunca şok oldum sonuçları verdi kendi doktorunuz baksın dedi o sizi farklı bi böyüme yönlendirir dedi sonra kendi doktoruma çıktım ve muayene oldum bebeğimin böbreklerinin ikisine 5,5 mm civarındaymış yani biri küçülmüş biri büyümüş detaylı usg dikey ölçüm yapılıyormuş ondan okadar fazla çıkmış korkulacak bişey yok dedi kafana takma dedi beni hiç bi bölüme sevk etmedi bir ay sonra gel rutin kontrolunde bakarız dedi bu olayın tüm gelişimi bebeğin kendisiyle ilğili bişey dedi küçülme olmasıda doğuma kadar mümkün dedi buna balı su kaymı oluyormuş ama benim suyum yeterliymiş bide down sendromu riskini sordum genelde down sendromu çoçuklarda göründüğü için söz konusuymuş yani böbrek büyümesi demek down sendromu demek değilmiş ama egerki annenin yaşı 35 ve üzeri bide 2li 3lü bide ense kalınlığı sorunlu çıkan anne adaylarında böbrek büyümesi down sendromu riskini arttırıyormuş ALLAHA şükürler olsun bizim 2li 3lü ense kalınlığımızda sorun yoktu yaşımda 27 amniyosentezle ilğili hiç bişey demediler ben zaten kızıma güveniyorum o benim mucizem o bize 5.yılımızın hediyesi kızlar benden bilgiler bu kadar sizde ne gibi değişimler var
kızlar bende hamileyken bunu yaşadım tam bir kabustu oğlum şuanda 18 aylık.Ben 16 haftalık hamileyken görüldü ve 5,5 ay bana hiç bitmedi.Ölçülere fazla takılmayın ama çok ileri bişey olursa zaten suyu azaltıyo sadece o zaman erken doğum v.s. olur onuda hiç duymadım.Benim oğlumda böbreklerde reflü varmış büyük olasılıkla zaten reflü oluyoır bu böbrek büyümelerinde.Biz hala kontrol altındayız.Şubat sonu tekrar kontrolümüz var bu sefer makinelere girecek ve eğer düzelme yoksa muhtemelen ameliyat olacak.Ama siz sakın korkmayın genelde düzeyleri düşük oluyor malesef benim oğlumunki yüksek o yüzden ameliyat gündemde.Şunuda söyleyim ben hamileyken de böyle bi başlık açmıştım 15 kişi filan olmuştuk.Ve o 15 kişiden sadece ben ve 1 arkadaşın oğlunda bu sorun doğum sonrası devam etti.Diğerleri doğumla beraber düzeldi.İnş.sizinkide düzelir.bişey sormak isterseniz özelden mail adreside verebilirim yardımcı olurum her türlü sorununuza çünkü sizi çok iyi anlıyorum.
canım sen heralde böbrekteki büyümenin sebebini sordun ben bizim oğlanın rahatsızlığının sandım.Benim kadın doğumcum 3 sebep söylemişti.Aslında böbrekte büyüme diyolar ama gerçeği içerde idrar birikiyor idrar tam dışarı çıkmıyor bunada böbrekte büyüme diyolar.
1.annenin hamilelik hormonlarından bazen içerde idrar birikebilir demişti buda doğumla son buluyor.
2.böbreklerde reflü yani idrar yollarında kaçak oluyor ve idrarın bi kısmı böbreğe geri kaçıyor benim oğlumda bu var.
3.idrar yollarında darlık oluyor ve idrar yine böbreğe geri kaçıyor.sebepler bunlar inş.sizinki 1.sidir ve doğumla son bulur.
cellinn
canım doktordan sonra yorumlarını bekliyorum inşallah kendi doktoreun haklı çıkar
cnm bgn girdim detaylıya senin doktorunun dediği gibi detaylıyı yapan prof.dediki böyle ölçersek yüksek çıkar uzunlamasına ölçüyo çünkü bu aletler dedi ilk 8 mm çıktı ama doğrusu başka türlü ölçüm ddi öyle ölçtü sol böbreği 5 mm ölçtü sağda bişey yok ddi.sol içinde çok büyük diil bana kalırsa düzelir normal kontrollerin devam etsin bebek doğduktan sonrada 2 3 ayda bir ultrasonla kontrol edilmesi yeterli ddi.sanmıyorum ama çokta ilerlerse çaresi olmayan bi problem diil dedi.içim çok rahatladı umarım bundan sonra büyüme olmaz.diğer bütün organları herşeyi çok iyi maşallah inşl.bu sorunuda geçer bnm bebeğiminde herkesin bebeğininde.
benim bebegiminde iki böbregınde genişleme var ikiside 5 mm civarında ...cok strese girdim hala süphedeyım ..gercekten down sendromu olmasa bile zeka da bir problem yaratıyormu arakdaslar bilen var mı ?
offff hala ne yapacağımı düşünüyorum...şimdi ben ünv. gidip bi radyoloji profuna görünecem demi??
yarın hemen randevu almam lazım..
Arkadaşlar ben daha öncede yazdım buraya okudunuzmu bilmiyorum ama benim oğlumda 16 haftalıkken görüldü çift taraflıydı.Önce 4 mm lerdeydi en son 7 lerde filandı ama bu mm lerin çok önemi yok yani hamilelikteki mm lerin.Çünkü benimkinin mm leri düşük olduğu halde rahatsızlığı nerdeyse en üst seviyede.Bende çok korktum zehir oldu hamileliğim hergün ağladım ama çok şükür oğlum şuanda 22 aylık ve çok iyi.Sorunumuz devam ediyor idrar yollarından böbreğe kaçak var hamileliktede ondan dolayı böbrekte büyüme olarak görüldü.oğlum şuan takip altında 2 yaşındaki kontrolünde düzelme olmamışsa ameliyat olacak.Ama çoğu yani hamilelikte görülen büyümenin çoğu doğunca geçiyor bizimki geçmeyenden oldu.Tek tavsiyem üzülmeyin ama mutlaka çocuk doğunca çocuk nefroloğuna götürün kontrolünü yaptırın.Oğlum gayette zeki zekasında filan hiçbişey yok çok şükür.Down sendromu içinde banada demişlerdi hemen ayrıntılıya girdim ve yanında ekbir anomali görülmediği için risk yok dediler bende çok korkmuştum.Yani dermansız bir rahatsızlık değil hamileliğinizi benim gibi zehir etmeyin kendinize.Bişey sormak isterseniz yanıtlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?