rica ederim..
sende tarif bulupta denersen ekle olur mu ?
canım geçmiş olsun benim bebeğimdede önce kaşıntı ve kızarıklıkla başlayan gece sık uyanma sürekli kortizonlu kremler veriliyordu hafifliyor sonra yine kortizon hafifliyor sonra yine yine derken kakasından kan geldi kaka tahlili derken kakasında mikrop var dendi hemen antibiyotik başlayacağız daha 3aylık doktor doktor dolaşırken en sonunda alerjisi olduğunu bulduk süt ve ürünleri kabuklu tüm kuruyemişler şimdi özel mama kullanıyoruz sende tahin helvası ve makarna yazmışsın bunları yediğimde içlerinde süt olmamasına karşı oğlum çok fena oldu doktoru aradım o da içinde tüm katkı maddesi olan herşeyi yasaklıyorum dedi. gerçektende tahin helvasını okudum içinde bir sürü madde var şimdi evimize hiç bir katkı maddesi olan şeyi sokmuyorum oğlum bu ara çok iyi maaşallah...o yüzden yediklerindeki katkı maddelerine alerjisi olabilir.. hatta biz ne sızma ne ayçiçek ne de fındık yağı kullanamıyoruz onlarada alerjisi var...
Herkese çok geçmiş olsun.Benim kızımda da var.Keçi peynirini denedim o da yaptı.Hiçbir şşey yiyemiyorum neredeyse.Meyvelerden kivi ve incir de yaparmış.Gaz yapar diye de portakal,mandalina yiyemiyorum.Yüzümüzdeki kızarıklıklar geçmiyor.Ve çok kaşınıyor.Kaşıdığı için de kanatıyor çoğu kez.sizin çocuklarınızda da kızarıklıklar kaşıntı yapıyor mu?Yüzü için bir krem kullanıyor musunuz?Bizim doktorumuz tavsiye etmedi yüzü için.
tabii bulursam hemen paylaşırım.
Ben de biraz araştırdım makarna şehriye gibi gıdaların içinde yumurta olabilirmiş. Annem de bana eğer bi besin ögesinde içindekiler kısmı varsa kullanma dedi. çünkü hem anlaşılmıyor, hem net yazmıyorlar, hem de yazmadıkları şeyler olabiliyor. bu hafta salçaya da son vereceğim ama nasıl yapacağım bilmem. ev salçası yapan bi yer bulmalıyım :S
Bide bu kızarıklıklar nasıl şeyler? benim bebeğimin gıdısının altında bi türlü geçmeyen isilik var da içime bir kurt düştü(
ben keçi peyniri ve kuru incir veriyorum dokunmadı,bizede mandalina dokunmuştu kakada kan olmuştu..
yanaklarında egzaması var benim bebeğimin,kaşıdığını görmedim hiç..çok sertleşiyo ve sivilce gibi uç uç oluyodu..kortizonlu krem kullanıyorum ben yayılmasından iyi diye düşünüyorum ve nemlendiriyorum..
Bu alerji ne zaman sona erecek?Kızarıyor bizimkisi ve deri dökülüyor.Her şeyi kestim neredeyse ama hala geçmiyor.Yüzüüolduğu için krem vermedi.Sadece ılık suyla siliyorum.O da çok nemlendirmiyodur herhalde?
makarna şehriyede yumurta var mı üzerini okumalısın.
tahin salça alerjikmiş,netten alerjik gıdalara bakıp denemelisin bunları kesmeyi.
portakal,mandalina,avakado,dut pekmezi,keçiboynuzu pekmezi bisürü şey valla...
poğaçada şöyle,,
2 su bardağı kadar un
yarım çay bardağı sıvı yağ,bundan daha az zeytin yağı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
tuz,az şeker
su
ister tuzlu kurabiye gibi yap ister içine patates vs koy afiyet olsun:)
birşey soracağım, bu poğaçanın üzerine ne sürüyorsun?
ya benim bebegimin de inek sütüne alerjisi varmış,kakada kan gördük,arada da mukuslu kaka yapıyor.. test yaptrıdık .. şimdi diyetteyim... ne yicem ben yaaa...
süt ve süt ürünleri yasak.. sütün girdiği yer yok ben napıcammm..
ee gaz yapan şeyleri de yemiyorum,bulgurdu,mercimekti bilmem neydi...
sadece anne sütüyle besleniyor kızımm :S püffffff
Benim soruma cvp veren kimse olmicak herhalde yinede tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?