inş allah kalbimize göre verir ve sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.... ben geçtiğimiz cumartesi ileri ultrasona girdim.. bebeğimin başının bir tarafında 12mm diğer tarafında 5,4mm lik kistler tesbit edildi.. doktorun zaten ölçümünü yapar ama tam olarak öğrenmeni öneririm.. çünkü 3 hafta sonra tekrar kendi doktoruma gidecem kontrol edecek.. dediğine göre küçük olan kaybolurmuş.. büyük olan kist ise küçülürmüş.. daha sonra bir 3 hafta sonra da ileri ultrasona tekrar gireceğim.. doktorumla öyle konuştuk.. benim de 2li ve 3lü testlerim iyi çıkmıştı.. umarım bu kistler de bir an önce geçer bebeklerimizde..
kontrollerimizden birbirimizi haberdar edelim lütfen.. çok geçmiş olsun...
Aminn..inşallah haftaya yazarım sonucunu buraya..ölcüm olarak 7 mm ve 8 mm di birde hangi doktora gidiyorsun?
ankara dayım ben.. yenimahallede özel bir kadın doğum kliniğinde kadın-doğum doktorum..
sen neredesin, yani hangi doktora gidiyorsun?
bende ankarada k.örendeyim sen linadan bahsediyosun sanırım eger öyleyse bende orda ögrendim
evet, doğru tahmin ettiniz. dünya küçük valla.. doktorum sema hanım ben iki senedir, yani hamileliğim öncesinde de rutin kontrollerime linaya gidiyordum..
merhaba geçmiş olsun..
bebeğinizin durumunu merak ettim.. doktorunuz ne dedi.. daha ayrıntılı bahsedermisiniz acaba..
ben de hamileyim ve 22 haftadayım.. 2 eylül de bebeğimin doğum günü olarak gözüküyor.. çok yakınız:)
malesef benim bebeğimde de koroid pleksus çıktı.. doktorum önemsemedi.. ama ben çok üzülüyorum..
sizinle iletişim halinde olursak sanırım birbirimizi daha rahatlatabiliriz diye düşünüyorum..
cevap verirseniz çok sevinirim.. tekrar geçmiş olsun...
canım benim de bebeğimin doğum tarihi 1-2 eylul ve benim bebeğimde de koroid plek. kisti cıktı.istanbulda yeditepe üniv. hastanesi dr oluş api var.perinatoloji uzmanı ve alanında cok iyi bi doktor.çok ilgili, anlayışlı ve net konuşan bi doktor.ya da bildiğin baska iyi bir perinatoloji uzmanı varsa ona da görünebilirsin.doktorun bana dediği k.pleksus kistiyle beraber baska bir anomali görmezsem amniyosentezi önermem.çünkü amnyosentez de cok masum bi işlem değil %200 düşük riski var(yaptırdığın doktora göre değişmekle beraber ort. sonucu bu).detaylı ultrasona, 2li ve 4lü test sonuçlarına falan da bakıyor ona göre yaptırın veya yaptırmayın diye tavsiyede bulunuyo.
palmiyea biz eylül anneleri çok üzüldük bu koroid kistlerine.. inş hepimizin bebekleri sağlıklı bir şekilde doğarlar, ve hep sağlıklı olurlar...
seninle de aynı haftadayız.. sen kaçıncı haftada öğrendin.. kistlerin boyutları nedir.. doktor ne zamana geçer dedi sana.. benim beynin bir tarafındaki 12mm olduğu için çok üzülüyorum.. benim doktorum da geçer dedi ama geçtiğini duyana kadar nasıl rahatlayacam bilemiyorum ki.. doktorum da kesinlikle amniyosentez önermedi.. bende düşünmüyorum... sana koroid teşhisi konulduktan sonra tekrar muayene oldunmu? olduysan küçüldüler mi?
bebeğimi çok seviyorum ve bazen geçeceğini düşünüyorum ama bazen aklıma kötü şeyler geliyor ve çok kötü hissediyorum.. sizinle de bilgi alışverişinde bulunmaya devam edersek gerçekten çok mutlu olacağım..
kendine ve bebeğine çok iyi bak...
merhaba premack ve palmiye bugün devlet hast.sine gittim ayrıntılı ulturason icin cuma gününe randevu verdiler inşallah gecmistir(kücülmüstür bile demek istemiyorum)mutlu bir sekilde sizlere cevap verecegim insallah..Allah gönlünüze göre versin kızlar..
merhaba arkadaslarım söylediğim gibi bugün ayrıntılı ulturasona girdim ve kistin sağ tarafta ve 5 mm oldugunu(küçüldüğünü)
diğerinin kayboldugunu ve yakın bir zamanda onunda yokolabilecegini söylediler ohhh diyorunmm içim az rahatladı ama bu
devlet hastanelerinin ayrıntılı ulturasonlarından memnun kalmadım iç organlarına baktıklarını hiç düşünmüyorum o yüzden özel biyere
ayrıntılı için tekrar gidebilirim ayrıyeten doktor diğerinede 2-3 hafta sonra gel tekrar bakarız kiste gitmişmi diye dedi.
havadisler benden bu kadar sizin güzel haberlerinizi bekliycem ve mutlu olacazgız inşallah iyi akşamlar...
merhaba arkadaslarım söylediğim gibi bugün ayrıntılı ulturasona girdim ve kistin sağ tarafta ve 5 mm oldugunu(küçüldüğünü)
diğerinin kayboldugunu ve yakın bir zamanda onunda yokolabilecegini söylediler ohhh diyorunmm içim az rahatladı ama bu
devlet hastanelerinin ayrıntılı ulturasonlarından memnun kalmadım iç organlarına baktıklarını hiç düşünmüyorum o yüzden özel biyere
ayrıntılı için tekrar gidebilirim ayrıyeten doktor diğerinede 2-3 hafta sonra gel tekrar bakarız kiste gitmişmi diye dedi.
havadisler benden bu kadar sizin güzel haberlerinizi bekliycem ve mutlu olacazgız inşallah iyi akşamlar...
merhaba arkadaşlar..
ben çok kötü grip oldum malesef.. boğazım acıyor, halsizlik, burun tıkanıklığı.. o yüzden dün doktora gidemedim...
önümüzdeki çarşamba gidecem.. haber vereyim dedim.. maysın ortasında grip olmayı başardım yani
palmiye iyi haberini okudum çok mutlu oldum, inş gideceğin diğer doktor da kalbi için iyi haberler verir..
darısı da benim bebeğimin başına olur inş..
bende size çarşamba günü iyi haber verebilirim inş..
palmiye cim senin bebeğinindeki koroid kistlerinin büyüklüğü ne kadardı canım... ilk teşhisi kaçıncı haftada koydular.. bilgi verirsen sevinirim..
çünkü benim bebeğimdeki bir tarafındakii kist 12mm idi, ona üzülüyom çok.. biraz büyükçe çünkü...
arkadaşlar daha iyi haberlerinizi bekliyorum inş.. görüşürüz...
merhaba arkadaşlar..
ben çok kötü grip oldum malesef.. boğazım acıyor, halsizlik, burun tıkanıklığı.. o yüzden dün doktora gidemedim...
önümüzdeki çarşamba gidecem.. haber vereyim dedim.. maysın ortasında grip olmayı başardım yani
palmiye iyi haberini okudum çok mutlu oldum, inş gideceğin diğer doktor da kalbi için iyi haberler verir..
darısı da benim bebeğimin başına olur inş..
bende size çarşamba günü iyi haber verebilirim inş..
palmiye cim senin bebeğinindeki koroid kistlerinin büyüklüğü ne kadardı canım... ilk teşhisi kaçıncı haftada koydular.. bilgi verirsen sevinirim..
çünkü benim bebeğimdeki bir tarafındakii kist 12mm idi, ona üzülüyom çok.. biraz büyükçe çünkü...
arkadaşlar daha iyi haberlerinizi bekliyorum inş.. görüşürüz...
mrb kızlar.ist.daki doktora gidemedim burda kendi doktoruma göründüm kistler hemen hemen kaybolmuş dedi.bi iki hafta içinde de diğer doktora görünecem kist geçti ama kalbini tekrar izlemek istiyorum dedi çünkü.haber veriyim dedim size de.siz de bi gelişme var mı? inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?