canım benim moral motivasyon sıfır.. o yüzden ancak cevap yazıyorum...
zor günler bitmek bilmiyor malesef... sende de sulu akıntı olmuş, bende korktum bebeğimin suyu mu diye ama benim ki de değilmiş çok şükür... senin de bebeğinin iyi olmasına sevindim...
ben şöyle başlayayım.. 2 gün önce cumartesi ileri ultrasona girdim.. koroid kistlerinin tamamen yok olduğunu öğrendim ve çok mutlu oldum açıkçası...
ama malesef bu seferde bebeğimin kafasında başka bir sorun teşhis edildi.. beyin boşluğu varmış. ventrikül boşluğu.. bir taraftakinde büyüklüğü sınırda olan bir genişleme varmış.. sınır 10mm imiş.. benim bebeğimin ki 10,2mm çıktı.. inşallah büyümez boşluk.. çünkü çok kötü hastalıkların habercisiymiş malesef.. 2 gündür, moralim bozuk. eşim üzülmesin diye yanında da ağlayamıyorum... takibi yapılacak işte.. allah kimseye vermesin, gerçekten çok zor.. yani koroidlere üzülürken bu çok daha kötü sonuçları olabilecek bişey.. inş bebeğim sağlıklı olur.. dua etmekten başka çarem yok malesef..
senin bebeğinin kistleri geçmişti zaten, allah başka bişiy de vermesin inş hepimize...
bende haberler böyle işte...
canım ya yeni gördüm yazdıklarınızı.cok üzüldüm ya niye bu dertlerimiz bitmiyo.off inşallah bu da koroid gibi genellikle gecen bişeydir.doktorlar en ufak bişeyde olabilecek her ihtimali saydıkları için hamileliğinde verdiği psikolojiyle kaldıramaz hale geliyoruz.lütfen üzme kendini bak kist için de çok üzüldük neler neler söyledi doktorlar cok şükür kötü bişey cıkmadı bebeklerimizde.sadece biz kendimizi üzerek boşyere onları da uzduk.inşallah su kalan süreyi de sıkıntısız atlatırız.dua edecem sana da bize de.Allah baska dert vermesin
ah canım benim cok üzüldüm anlatamam doktorun ne diyor bu konuya bebeginin beyni olustukca kapanacak biseymis gibi geldi bana insallah hemen düzelir sende rahatlarsın,hamilelik ne kadar zor biseymis basımıza gelmeden bilemiyoruz tabi Allah tüm hamilelere kolaylık versin bebeklerimizide sag salim saglıkla kucagımıza aldırsın insallah sende üzülmemeye calıs doktorlar en kötüsünü söyleyip bizi her duruma alıstırmak istiyolar ama bi sürü sorunla karsılasıp saglıklı cocuklar getiriyor insanlar dünyaya dua et ama üzülme bebisinde etkilenmesin esinle kaygıları paylas ama yanında aglamaman iyi dualarım seninle canım haberleselim hoscakal..
teşekkür ederim arkadaşım.. inş deiğin gibi olur.. ama koroid ciddi bişiy değildi gerçekten... şimdi boşuna üzülmüşüm diyorum bende.. ama bu ventrikül genişlemesi biraz sıkıntılı bişiymiş.. inş bebeklerimiz çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler.. sağlıklı uzun mutlu bir hayat sürerler.. sen nasıl oldun.. karaciğerdeki kist için ne dediler.. inş iyi şeyler söylemişlerdir..
bana dua edeceğini söylemişsin.. çok teşekkür ederim.. lütfen elinden geldiğince dua edermisin.. gerçekten ihtiyacım var..
görüşürüz..
tabiki ederim canım.inşallah bu da gecer Allah baska sıkıntı vermeden bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder inşallah.tekrar doktor kontrolüne gittiğinde haber ver iyi haberlerini bekliyorum.benim kist için doktor yerini tespit edemiyoruz karaciğer-böbrek-yumurtalık arasındamış.sezeryan esnasında gerekirse onuda alırız dedi.sezaryanın yeri asagıda bu yukarda ordan nasıl alcksnz dedm gerekirse üstten bi kesik daha acarız dedi.ama ona izin vermemeyi düşünüyorum.2 yerden ameliyat olursa doğum sonrasında ağrısını cok cekerim.sezaryn yerinden alabiliyosa alsın yoksa karısmasın diyorum.iyi haberlerini bekliyorum inşallah hiçbişeyi kalmaz bebeğinin
Selam kızlar bende 19+1 günlük gebeyim. Benimde bebeğimde iki yönlü biri 5 mm diğeri 4 mm boyutunda 2 tane kist saptandı. İnternetten birçok siteden araştırdım % 90 kendiliğinden geçiyormuş ikili ve üçlü testler normalse doktorumda aynı şeyı soyledi. ama yinede çok huzursuzum Allah hepimizin yardımcısı olsun.
telaşlanma bence fazla.. biz boşuboşuna üzmüşüz kendimizi, bunu ancak şimdi anlayabiliyorum.. o süreçte o kadar yıprattım ki kendimi kelimelerle anlatamam.. benim bebeğimin kafasındaki kistlerden biri 12mm, diğeri 5mm idi. ikisi de geçti.. büyük olanı dahi sanırım 26.haftamda tamamen yok olmuştu.. 30. haftaya kalmadılar yani kesinlikle.. bu kistler sorun değilmiş şimdi yaşadıklarımdan ancak anlayabiliyorumm.. sende rahat olmaya çalış bu sebeple.. geçmiş olsun..
Tesekkurler canım cevabın ıcın. Annelik işte telaslanıyor ınsan yınede. Ama cevabın benı rahatlattı. Nede olsa attan düşenin halinden attan düşen anlarmış.
Merhaba arkadaşlar 8 sayfayı da okudum özellikte şu an son haftalarında olan annelerimiz çok sıkıntı çekmişler geçmiş olsun Allah bir daha sıkıntı yaşatmasın sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah. Benimde 4 gün önce bebeğimin basında 3.8 mm kist çıktı. Burada okuduklarımdan herkesinkinib geçmiş olduğunu öğrenince rahatladım. Benim yalnız 4 lü testimde de sorun çıktı 2 yerde yaptırdım birinde 10 da 1, birinde 63 te 1 trizomi 21 riski çıktı. Ayrıca 13 artı 4 te rahim ağzı yetmezliği nedeniyle karından 4 yerden kesi atılarak serklaj dikişi yapıldı rahime... Ve bir hafta sonra suyumun azaldığını ( bir hafta sonda takıldı sondadan idrar kaçıyor sandım meğer amniyo sıvısıymış ) öğrendim 10 gün yattım hastanede. Mucize dedi dr m ve düzeldi. Ardından 4 lüde sorun çıktı ama dr m perinatolog doç. dr. Arda Lembet ben sana bu sıvı sızması nedeniyle amniyo yapmam dedi. Downlu bebeklerde bu kistler geçmezmiş sanırım. İnşallah geçer başka ultrason bulgusu yok inşallah sağlıklıdır bebeğim bana da dua eder misiniz?
canım cok gecmiş olsun tabi dua ederiz.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.iyi bi perinatologta detaylı ultrasona girdin mi hiç.amniyosentez zaten sıvı kaybına neden olduğu için doktorun haklı olarak yapmamış ama detaylı ultrason da cok önemli genellikle eger bir anormallik varsa orda cıkıyor.inşallah hiçbişeyi yoktur bebeğinin
inş bişeyi yoktur canım bebeğinin.trzomi21 cok agır bi anomali bence bişey olsa ultrasonda muhakkak görunurdu.uzme oyuzden kendini de bebegini de.Allah baska dert vermesinSağ ol canım...Canım ben hep perinatoloğa gidiyorum dikişimi de takibimi de aynı perinatolog yapıyor...12. ve 21 artı 4 te detaylım yapıldı son detaylıda çıktı kistim...Başka görünürde sorun yok 4 lüdeki riskim korkuttu beni... Beni korkutan bir şey daha var benim eşimde başka genetik sorun var bu yüzden pgt denilen genetik incelemeli tüp denedik 4 embriyom incelendi ve biri trizomi 21 di bu yüzden de biraz korktum ama tüple hamile kalmadım doğal kaldım..
inş bişeyi yoktur canım bebeğinin.trzomi21 cok agır bi anomali bence bişey olsa ultrasonda muhakkak görunurdu.uzme oyuzden kendini de bebegini de.Allah baska dert vermesin
merhaba arkadaşlar..
vallahi bu hamileliğin her dönemi ayrı sıkıntılıymış bunu anlıyorum arzural cim... palmiye sen de iyisindir inş...
ventrikül genişliğini sormuşsunuz arkadaşlar; şöyle açıklayayım 5 doktora gittim, 5i de farklı ölçüm yaptı.. 8mm ile 10,2mm arasında ölçümler oldu.. açıkçası hiçbirşey anlamadım.. doktorum dediğine göre büyüme gerçekleşmediği için sorun yaratacak bişiy değilmiş.. büyüseydi durum kötü olacaktı ama.. çok şükür diyorum.. ama bunun dışında farklı sıkıntılar da yaşadım.. 2 hafta önce kanamam oldu.. yarım çaybardağı kadar.. neyse ki bebekte sorun yokmuş... sonra ben yine alerji oldum.. heryeim nasıl kaşınıyor anlatamam, kaşımaktan yara bere oldu heryerim... işte bu sıkıntılar dışında gayet iyiyim diyebilirim:)
son haftalardayız arkadaşlar artık.. doğurduğunuzda paylaşın buradan..
inş hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.. iyi haberlerinizi bekliyorum...
mrb kızlar
gebeliğin verdiği sıkıntılar dışında iyiyim.geceleri cok kötü kasık ağrılarım oluyo sağa sola dönemeyecek kadar.kist için de simdilik yapacak bişey yok zaten.premack cok gecmiş olsun kötü bişey olmamasına cok sevindim.kanaman olduysa cok dikkat et bol bol dinlen sakın yorma kendini.umarım baska sıkıntınız olmaz
Merhaba arkadaşlar 8 sayfayı da okudum özellikte şu an son haftalarında olan annelerimiz çok sıkıntı çekmişler geçmiş olsun Allah bir daha sıkıntı yaşatmasın sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah. Benimde 4 gün önce bebeğimin basında 3.8 mm kist çıktı. Burada okuduklarımdan herkesinkinib geçmiş olduğunu öğrenince rahatladım. Benim yalnız 4 lü testimde de sorun çıktı 2 yerde yaptırdım birinde 10 da 1, birinde 63 te 1 trizomi 21 riski çıktı. Ayrıca 13 artı 4 te rahim ağzı yetmezliği nedeniyle karından 4 yerden kesi atılarak serklaj dikişi yapıldı rahime... Ve bir hafta sonra suyumun azaldığını ( bir hafta sonda takıldı sondadan idrar kaçıyor sandım meğer amniyo sıvısıymış ) öğrendim 10 gün yattım hastanede. Mucize dedi dr m ve düzeldi. Ardından 4 lüde sorun çıktı ama dr m perinatolog doç. dr. Arda Lembet ben sana bu sıvı sızması nedeniyle amniyo yapmam dedi. Downlu bebeklerde bu kistler geçmezmiş sanırım. İnşallah geçer başka ultrason bulgusu yok inşallah sağlıklıdır bebeğim bana da dua eder misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?