Bebeğinde Koroid Pleksus Kisti Olan Var mı ?

tamam canım muhakkak haber veririm.ben de sizin iyi haberlerinizi bekliyorum.sen de iyi bak bebişimle kendine

kızlar daha önce de belirttiğim gibi bugün doktora gittim...
bebeğimin başındaki kistlerden küçük olanı 5mm idi, kaybolmuş.. çok şükür diyorum..
ama malesef büyük olanı hala duruyor.. ancak onda da küçülme var.. 12mm den 7mm ye küçülmüş.. doktorum 4 hafta sonrasına ileri ultrasona girmemi önerdi.. aslında gerek yokmuş ama ben çok üzüldüğüm için öneriyor..
7mm ye kadar küçülen kist de en geç doğuma kadar geçermiş.. ama ben ne yalan söyleyeyim tam olarak geçmeden rahat nefes alamam.. benim de yapım böyle malesef.. hem kendimi hemde bebğimi üzüyorum farkındayım ama inş tamamen yok olur kistler.. ve hepimiz sağlıklı bebeklerimizi alırız kucağımıza...
ileri ultrasona haziranın sonunda gireceğim.. ben size haber vereceğim yine.. sizden de iyi haberler bekliyorum inş..
görüşürüz...

canım bence oda gidecek hiç merak etme ve korkma diğeri gecmiş ya doguma kadarda değil 1 aya geceicek bence doktor gibi olduk ya herseyde bi bilgimiz var yani:)

dün bende hastanedeydim seker yüklemesi için gittim kan verip glikoz falan içtim yani birde doktora hatırlattım kistleri bi radyoloji uzmanına ulturoson ypıldı(devlet hastanesindeydim)baktı bebeğimin beynine hiç bişey göremiyorum dedi yok gecmiş demekki dedi mutlu oldum ama ayrıntılı ultusona özelde gidemedim senin dediğin yerden randevu alayım dedim 10 gün önceydi o zaman tam ayrıntılı ultason zamanıydı simdi gecti tabi 1 hazirandan sonra var o zamana kadar dolu dedi bende almadım npacam bilmiyorum o değik benim bide tsh hormon sorunum var dün onada kan vermiştim yine düşük yine düşük suan moralim bozuk sinir oldum ya neyse arkadasım
kandilin mübarek olsun dualarında beni arada anarsan cok mutlu olurum .
hoscakal...

bana da dün şeker yüklemesi yapıldı.. berbat bi tadı var gerçekten:)
valla dediğin gibi doktor gibi olduk.. inş önümüzdeki aya kadar geçer.. ama daha önce de dediğim gibi 12 mm büyüktü baya.. çok şükür küçülmüş en azından..
devlet hastanesi diye çok güvenemiyorsun anlıyorum ama bence senin bebeğinin ki geçmiştir.. çok büyük değildi çünkü.. inş da geçmiştir.. dua ediyorum hepimize ben.. sizden de aynı duaları bekliyorum.. çok teşekkür ederim.. ayrıntılı ultrason 32. haftaya kadar çekiliyor.. neden zamanı geçti dediğini anlayamadım.. bence sen bulduğun ilk tarihe almaya çalış, için çok rahatlayacak.. ali bey gerçekten de iyi bir doktordur.. bende 4 hafta sonrasına alıcam.. inş o zamana geçmiş olur.. bana doktorum öyle dedi.. 23-26 haziran arasında bir tarihe al mutlaka dedi.. şimdiden al ki dolu olur dedi.. şimdi senden de bunu duyunca hemen alıcam randevuyu..
bende mübarek kandilini tebrik ediyorum.. tsh sorunu olan ve yaklaşık bizimle aynı dönemde hamile olan iş yerinden bir arkadaşıma doktoru tsh ın çok düşük, nerdeyse buharlaşmış demiş.. bizim arkadaş da paniklemiş çok.. doktoru korkma demiş, bebeğin troid bezleri çoktan oluşmuşmuştur, bebeğe sorun yaratmaz demiş.. o yüzden sende endişelenme bence.. ama bu durum onda acayip bir ödem yaptı. çok şiş duruyor.. bu da hayatı zorlaştırıyor ama bence önemli olan bebeğin ve senin sağlığın.. sağlık açısından sorun oluşturmasında inş..
bende de alerjik rinit oluştu bu seferde, habire hapşırıp, gözüm sulanıyor, burnum akıyor.. başıma gelmeyen kalmadı anlayacan.. ama allah başka dert vermesim hiçbirimize..
görüşmek üzere...

cok sevindim canım küçüldüğüne göre tamamen gecer merak etme.detaylı ultrasona girmende fayda var inş ordan da iyi haberler aldıktan sonra tamamen rahatlarsın.benim burdaki doktorum korkmana gerek yok nu kistlerle sık karsılasıyoruz ve geciyo demişti ama ben de senin gibi detaylıya girmeden rahat etmiyecem.yine de cok sıkma canını cünkü bişeyi yok bebeğinin onu boş yere uzme

canım bozma moralini.tsh hormonunun etkilerini bilmiyorum ama doktorun ne diyor.düzeltilecek bişey değilmiymiş ilacla falan.canım ayrıntılı ultrason zamanının gectiğni sanmıyorum.benim doktorum bi on gün önce önümüzdeki bikaç hafta içinde gelin kalbine bakıcam demişti.gecikmiş olsa gelin demezdi.bian önce randevunu al ya da baska bi doktora görün bence.üzme kendini ve bebegini

teşekkür ederim canım.. inşallah hepimizin bebekleri kurtulur bu kistlerden de rahatlarız yani..
sen de ayrıntılı ultrasona girince haber ver lütfen.. iyi haberlerini bekliyorum..

merhaba arkadaşlar ben uzun süredir foruma giremiyordum. benim bebeğimde de 3 mm kist vardı 20. haftada önceleri çok endişelendim hatta dr ile tartıştım. 26. haftada sorduğumda hala geçmemişti. doktorum ayrıntılı ultrasonda organlarına ellerinde bir problem yoksa bu kistlerin önemli olmadığını söyledi. bende birdaha doğuma kadar sormadım başka doktora da gitmedim. kendim de özel eğitim uzmanıyım, ben de araştırdım. şimdi çocuğum bir aylık ve herhangi bir problemi yok çok şükür. sizde rahat olun arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda sorun yoksa endişelenecek bir problem yoktur

bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim ephona.. bebeğinin de sağlıklı olmasına çok sevindim.. darısı bizlerin başına olur inş...

arzural, palmiyea ne zamandır yazışmıyorsunuz.. nasılsınız.. nasıl gidiyor hamilelik?
inş iyisinizdir...

arzural, palmiyea ne zamandır yazışmıyorsunuz.. nasılsınız.. nasıl gidiyor hamilelik?
inş iyisinizdir...

valla canım hiç iyi gitmiyo.2 ay kaldı nezaman gececek diye bekliyorum ama sonrası da beni korkutuyo.midem cok kötu reflü çıktı hamilelikten dolayı.gecen gece de mide ağrısından kıvranarak acile gittim sebebini tam bulamadılar.idrarda enfeksiyon cıktı.doktor ultrasonla bakarken karaciğerimde kist gördü.şimdilik bişey yapamayız ancak doğumdan sonra incelenebilir falan diyerek kafamı karıştırdı.anlayacagınız kistlerle basım belada ve her doktora gittiğimde acaba bu defa ne diyecek diye gözlerinin içine bakıyorum korkuyla.cok zormuş hamilelik ya bidaha doğurmam heralde pazartesi de bi aksilik cıkmazsa detaylı ultrasona girecem inş iyi haberlerle döneriz hepimiz

allah şifa versin.. ama bence fazla takılma derim.. çünkü hamileliğin son üç ayı binbir dertle geçer derler.. benim durumum da aynı sorunlu gidiyor... son iki aydır nisan ve mayıs aylarında grip ve alerjik rinitle uğraştım.. nefes alamadım 2 ay kabus gibi geçti.. sonra haziranın başında suyum gedi.. bebek susuz kalacak diye korkuyla doktora gittim.. suyu normalmiş ama yatak istirahati verdi.. erken doğum riskim varmış bu durumda.. test yapıldı gelen su akıntı imiş aama içim hiç rahat değil tabi.. sonra karın ağrılarım var ara ara.. normal diyolar ama canım yanıyor.. bakalım daha nelerle karşılaşacaz..
sen sorunlar üzünden bir daha doğurmam diyon, bende alıştık sorunlara ikinciye mümkün olan en kısa sürede hamile kalayım diyom:) şaka tabi..
pazartesi koroidlere bakınca doktorun, haberi paylaşırsan sevinirim.. bende haftaya cumartesi ayrıntılı ultrasona gircem.. inş bebeklerimizin kistleri tamamen yok olmuştur.. her gün dua ediyorum..
ayrıntılı ultrasona nerede gireceksin.. ben sana bahsettiğim ali bey den randevu aldım yine..
tekrar geçmiş olsun.. canını sıkmamaya çalış.. az kaldı inş hayırlı sona...

dün doktorla randevum vardı.cok şükür kistler kaybolmuş içim rahatladı ama benim mr a girmem gerekiyomuş(bendeki kist için).doğum sonrasını beklemez mi dedim hayır kistin yerini ögrenmemiz gerekir böbrekten kaynaklıysa daha fazla büyüyebilir diye simdi müdehale edilmesi gerekir dedi doktor.kadın doğum doktorum mr ın zararı yok bebek için diyo ama benim içim yinede rahat değil.ya normal gebelik rahatsızlıklarına zaten alıştık da böyle seyler cıkması canımı sıkıyo ne kadar umursamamaya calışssam da.neyse tek tesellim bebeğimdeki kistin yokolmuş olması.sizden de haber bekliyorum.mutlaka haber verin

ah canımmm çok üzüldüm sendeki kist için.. doğumuna bişiy kalmadı aslında... yani tabi doktorlar daha iyi bilir ama sanki beklenebilir gibime geliyor nedense... ama mr şu anda bebeğe zarar vermez diye düşünüyorum..
ben üniversitede bitirme tezimi röntgen ışınları falan onun üzerine yapmıştım.. röntgen bebeğe ilk 3 ay çok zararlı.. organ gelişimi ve hücre bölünmesinin en fazla olduğu dönme bu oluyor ve röntgen ışınlarına maruz kalması annenin kromozom anormaliliklerine neden oluyor.. ama senin bebeğin oldukça büyüdü.. mr da nasıl ışınlar oluyor bilmiyorum ama doktorun zarar vermez diyorsa haklıdır tabi.. bir de ultrasonla karaciğer izlenemiyormuymuş.. bunu da bir araştır derim.. çok geçmiş olsun.. bu gece senin için dua edicem...
kistlerin kaybolmasına da çok sevindim.. en azından bunu atlattın.. ben cumartesi gideceğim ileri ultrasona, haber vericem tabi.. görüşürüz...

merhaba arkadasım öncelikle gecmiş olsun doktor muayenesine hiç gitmedin mi bu arada ayrıntılı ulturasonumu bekliyosun?benimde son 1 aydır sulu akıntıllarım var korktum bebegin suyundan geliyo diye turnusol kagıdı aldım denedim ondan degilmiş 3 gün üst üste cok sancılandım belim agrıdı eyvah erken dogummu olacak diye cok korktum ama kendimi ev temizliğine kaptırınca kendimi cok yordum heralde ondan dedim carsamba günüde doktor randevum vardı bebegimin iyi oldugunu ögrendim suyuda iyi umarım son 2 ayda sorunsuz gecer inşallah senin bebegininde kistleri gecmiştir saglıkla kucagına alırsın

canım kistlerin kaybolmasına cok sevindim sanada gecmiş olsun mr ses dalgasından oldugu için zarar vermez sanada bebeğinede ben öyle biliyorum doktor yaptır diyorsa
tereddüt etme bi problem cıkarmaz inşallah iyi düşün iyi olsun son aylara girdik hamile psikolojisi gercekten farklıymıs bunu anladım kötü düşüncelere dalma tamam dikkat et kendine ve bebeğine hoscakal

kızlar nerlerdesiniz cevap yazmıyorsunuz?nasıl gidiyor?

canım benim moral motivasyon sıfır.. o yüzden ancak cevap yazıyorum...
zor günler bitmek bilmiyor malesef... sende de sulu akıntı olmuş, bende korktum bebeğimin suyu mu diye ama benim ki de değilmiş çok şükür... senin de bebeğinin iyi olmasına sevindim...
ben şöyle başlayayım.. 2 gün önce cumartesi ileri ultrasona girdim.. koroid kistlerinin tamamen yok olduğunu öğrendim ve çok mutlu oldum açıkçası...
ama malesef bu seferde bebeğimin kafasında başka bir sorun teşhis edildi.. beyin boşluğu varmış. ventrikül boşluğu.. bir taraftakinde büyüklüğü sınırda olan bir genişleme varmış.. sınır 10mm imiş.. benim bebeğimin ki 10,2mm çıktı.. inşallah büyümez boşluk.. çünkü çok kötü hastalıkların habercisiymiş malesef.. 2 gündür, moralim bozuk. eşim üzülmesin diye yanında da ağlayamıyorum... takibi yapılacak işte.. allah kimseye vermesin, gerçekten çok zor.. yani koroidlere üzülürken bu çok daha kötü sonuçları olabilecek bişey.. inş bebeğim sağlıklı olur.. dua etmekten başka çarem yok malesef..
senin bebeğinin kistleri geçmişti zaten, allah başka bişiy de vermesin inş hepimize...
bende haberler böyle işte...

ah canım benim cok üzüldüm anlatamam doktorun ne diyor bu konuya bebeginin beyni olustukca kapanacak biseymis gibi geldi bana insallah hemen düzelir sende rahatlarsın,hamilelik ne kadar zor biseymis basımıza gelmeden bilemiyoruz tabi Allah tüm hamilelere kolaylık versin bebeklerimizide sag salim saglıkla kucagımıza aldırsın insallah sende üzülmemeye calıs doktorlar en kötüsünü söyleyip bizi her duruma alıstırmak istiyolar ama bi sürü sorunla karsılasıp saglıklı cocuklar getiriyor insanlar dünyaya dua et ama üzülme bebisinde etkilenmesin esinle kaygıları paylas ama yanında aglamaman iyi dualarım seninle canım haberleselim hoscakal..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…