• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğine/çocuğuna Annesi Kayınvalidesi bakanlar bir sorum var?

aslında ben bu soruya gülümsedim. gerçekten en azından para teklif etmek hoş olmasa da, o evdeki gider için bir takım maddi destek yapılmalı gibi geliyor bana. ya da bir şekilde emeğine karşı kayıtsız kalmamak adına hediyeler ya da jestler gerekli. çünkü bazı hanımlar öyle rahat ki kayınvalide var diye çocuk yapıp işine gücüne devam ediyor. ben bunu pek hoş karşılamıyorum.

Evlerinin bir ihtiyacı varsa bence bu bebek bakılsın bakılmasın arada karşılanmalı. Ben bir anane/babanenin torununa bakmasını ona güvenip çocuk doğurmak olarak düşünmüyorum. Kariyer sahibi kadınlar çocuk da doğuracaklar işlerine güçlerine de bakacaklar. Ha babane bakar ne güzel olur, ha bakıcı bakar bir şekil hallolur.

ben maaşının yarısını annesine kayınvalidesine verenleri gördüm.
o yüzden bir sormak istedim

Cocuk bakmaktan daralmis para icin degil sadce istedigi icin calisiyorsa verdigi para zaten umrunda degildir.
Ama ailenin parali bakmasi hos degil. Istisna olabilir tabiki ihtiyac vardir yardim edilir.
Ayrica ailenin cocuga bakmak zorunda birakilmasida hic hos degil bence.

Bana bu para meselesi biraz saçma geldi. Para verirsem yedi yabancıya döner annem yada kayınvalidem. Bence severek bakarlar..

ablamla evlerimiz yakın annem bakıyor yeğenlerime hiçbir karşılık

beklemeden.zaten para teklif etseler annem valla küser. ben seve

seve bakıyorum torunlarıma diyor.zaten sevilmeyecek gibi değiller ki :16:

arada benimde baktığım olmuştur.kpss ye hazırlanmasam sürekli ben gidip bakarım

bi beklentimde olmaz

Son düzenleme:
ben maaşının yarısını annesine kayınvalidesine verenleri gördüm.
o yüzden bir sormak istedim

aksine annem habire kızıma bişeyler alıyor,babam her akşam elleri kolları dolu geliyor ,hep kızıma ,çok masraf ediyorlar,bende anneme giderken bişey lazımmı diye soruyorum ,aldıklarımın parasını vermeye çalışıyor.kavga ediyoruz almam alacaksın diye,para teklif ettiğimi düşünemiyorum ,heralde beni evden kovar.

ileride benim cocugumada kayinvalide bakicak maas verme olayi hoş gelmiyo bana ama biz su an uzak oturuyoruz bebek olunca bana yakin biryere tasinacaklar i zaman ev kiralarini verme niyetindeyim simdilik baska ihtiyaclari olursa onlarida karsilarim

şu anda yeni taşındım daha evin eksikleri bitmedi kredi borcumuzda yüklü. yani mecbur çalışıyorum. şu anda ve bir kaç ay kimseye yardım edecek durumda değilim.onlardan ev konuusnda hiç bir yardım görmedim. kızım doğduğundada pek bişey gördüğüm söylenemez. durumları iyi ama bu arada biraz sıkışıklar.ben daha da sıkışığım tabi.sizce şartları zorlayıp anneme hediye falan mı alsam. konuyu okuyunca kafam karıştı.

Babaannem bana karsiliksiz bakmis.
Bende ileride annene yada kayinvalideme baktirirsam ornegin haftada bi gun cocugumu almaya gitmeden yuklu market alisverisi yapar giderim. Ettir suttur deterjandir vs.

benim çocuğum olunca annem bakacak ama her ay belli bir maaş vermek çok saçma şu an eline arada sıkıştırırım her ay 200-300 bazen almak istmez ama kendine bişeyler al derim.. arada temizliğe gelir bana yardıma yani temizlik yaptı die para verilmesi gibi saçma bişey çocuğa baktığı için vermek. bişeylerin karşılığı olarak değil de içten gelerek arada ihtiyaçlarını alırsın die verilebilir.

Annem canım annem ellerin dert görmesin Allah seni başımdan eksik etmesin.
Allah'ım seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın işin gücün rast gitsin inşallah. 2 ay öncesine kadar kayınvalidemle ortak bakıyorlardı ama çoğunluk annemde oluyordu.
Kayınvalidemin hastane işleri v.s. çok oluyordu, ama son 2 aydır yalnızca annemde.
Sabah çıkmadan makineye çamaşır atarım eve geldiğimde çamaşırlar kurutulmuş, kaldırılmış olur.
zaman zaman evi siler süpürür, bazen yemeğimi yapar. En önemlisi yavruma misler gibi bakıyor.
Hiç gözüm arkada kalmıyor, aç mı, iyi mi diye düşünmüyorum.
Kayınvalidem de Alalh razı olsun güzel bakıyordu oda çamaşırım varsa asıp topluyordu hakkını yiyemem ama o evde pek kalamıyor.
1 yıl öncesine kadar çalışıyordu çalışmaya alışmış evde duramıyor sıkılıyor haklı bir şey diyemem.
Sanırım bundan sonra yalnızca annemin işi olduğu zamanlar gelecek, Allah razı olsun emekleri çok geçti.
Ama ben ne anneme ne de kayınvalideme asla para teklif edemem çok kırılırlar.
Dİğer arkadaşlarında dediği gibi zaman zaman ufak tefek hediyeler, varsa bir ihtiyaçları onları alıyorum.
Hem onlar seviniyor hemde ben kendimi iyi hissediyorum.
Burada kayınvalide dediğime bakmayın asla öyle hitap etmem ama şimdi yazarken karışıklık olmasın diye öyle yazmak durumda kaldım.

Yeğenime ben bakıyorum .
Abimden para almam saçmalığın daniskası .
O benim de çocuğum sayılır .

Ablam çalışmak istediği için yeğenimi kayınvalidesinin bakmasını istemişti ama kadın 400lira istedi bakmak için.. Benim fikrimi sorarsan böyle birşeyin teklif edilmesi bile yanlış o çocuk senin canın ciğerin oğlunun bir parçası yahu nasıl para istersin! Onu geçtim zaten işten kazanacağı para ne kadar insanın kayınvalideye 400 verince ne kalıcak ki geriye? ne kadar ayıp. Zaten sonuç olarak ablamda vermedi. İşe girmekten de vazgeçti.

banada yardımmm....

şu anda yeni taşındım daha evin eksikleri bitmedi kredi borcumuzda yüklü. yani mecbur çalışıyorum. şu anda ve bir kaç ay kimseye yardım edecek durumda değilim.ailemden ev konuusnda hiç bir yardım görmedim. kızım doğduğundada pek bişey gördüğüm söylenemez. durumları iyi ama bu arada biraz sıkışıklar.ben daha da sıkışığım tabi.sizce şartları zorlayıp anneme hediye falan mı alsam. konuyu okuyunca kafam karıştı. bebeğime bir aydır annem bakıyorda...

Ocak sonu yada şubat başı gibi benimde bebegim dünyaya gelecek allahın izniyle kayinvalidemle bir sokakaramiz var kkayinvalidem bakicak ben ise dönünce birkere kaynim ayda 300 tl verirsiniz anneme bakıcı tutsaniz daha fazla dedi COO bozulmustum

Back
X