Doğuma Hazırlık bebegine kayinvaldesinin yada kayinbabasinin ismini koymak zorunda kalanlar buraya!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim kayınvalidemin adı eşimin eski sevgilisinin adı :))) dolayısyla kimse ağzını açmıyo bu konuda

bende kayınbabanın adını koyuyorum ama yanında bir ismi daha olacak.onlar ne derse desin ben kendi koyduğum isimle hitap edicem :))

A.F.K:
:) Ne diyeceğimi bilemiyorum - iyi şans mı kötü şans mı!? :) En azından kayınvalide/kayınbaba ismini koyma baskısı varsa, kız çocuğu için yırttın! :)

bizimde oğliş olursa adı dedesinin adı olacak ve bu öneriyi veren kim
bilin bakalım????
kendi annem :1shok:

canim ben kizimin ismini kaynanamin adini vermek zorunda kaliyorumda ondan bahsediorrum. ilk zamanlar cok sinirlenmistim kabullenememistim. ama simdi artik alistim sanirim eskisi kadars sinirlenmiyorum.

nuama simdi artik alistim sanirim eskisi kadars sinirlenmiyorum.[/QUOTE]

kayınvalidenin ismi mi aynı zamanda
neyseki güzelmişopuyorumnanaktan

emek verdigim;9 ay karnımda taşıdıgım bebeğimin ismini koyma konusunda kimseye hak tanıyorum..eşim ve ben karar veririz bu konuda..ilk bebegimde kendi babamda kayınpederimde çok fazla konuştular ama benim gönlümde bu isim geçiyor deyip kibar bir dille;kırmadan hallettim..valla bu konuda hiç bi konuda olmadıgım kadar netim belki de..fikir almaya açığım ama direkt isim koymaya karşıyım..aileler haddini bilmeli...
Allahtan konuyu açan arkadasın koyacagı isim güzelmiş..ama belki içinde kalacak bi isim olcak..büyüklerin bunu düşünmesi gerekiyor..

merhabalar.....banada babaannemin adını vermişler annem beyendiği içinkoymuş.beyenmesem koymazdım diyor herzaman....yani isim güzel olduktan sonra neden olmasın.:lepi:

ısim güzel olabilir, bana da babaanem kendi adını koymuş ve güzel bir isim ama kimse annemin veya fikrini koymamış. 2. kardeşiminin ismini de babaannem annemin babasının ismini koydu - oda güzel bir isim ama konu ismin güzel olup olmaması değil. Fikir sunabilirsin ama bebeğin annesini ve babasını hiçe sayarak şu ismi koy diye diretmek çok yanlış. Benim annemin içinde kaldı ama asla bana şu ismi koy veya bu ismi koy diye diretmediler..
ısim güzel olur, sende istersin o zaman tamam. Hem neden sadece erkek tarafın annesinin ve babasının isimleri diretiliyor, hiç bir kayınvalidenin gelinine "kızım sende annenin veya babanın ismini koy" dediğini duymadım!

abimin ismi dedemin ismi, benimkide babaannemin maalesef. aslında başka isim koyacakmıştı babam ama babaannem kavga çıkartır diye koymuşlar. ne ben nede annem bundan hiç memnun değiliz. ismim çok güzel ama işte. bence evladının ismini koyma hakkı anne ve babadadır. abimde babamın ismini koydu ama babam herşeyi yapıyor onlara. benim eşimde birkaç defa dedi bebeğimiz olrsa bizde koyarız abin nasıl koymuş diye bende asla dedim. çünkü yapmadıkalrı eziyet kalmadı bana neden isimleirni koyacakmışım.

seLam kizLarrr ...

Bende ikiz bebek bekliyorum ... bir kizim bir ogLum olacak ve isimlerini ben secdim..
9 ay canimla kanimla ben bezliyip büyütüp doguracagim ve isimlerini koymak benim hakkim diye düsünüyorum..
simdi bir oglum bi kizim oluo diye gidippp kayinvalidemle kayinpederimin ismini koyamam vallaha...
zaten cok eski püskü isimler..
ben cocuklarim ilerleyen senelerde isimlerini begenmiyorlar diye laf isitemem valla onlardan..
kizimin adini cok sevdigim arkadasimin ismini koyuorum..Oglumun isminide ben secdim .. ama esim bir türlü Deniz isminden vazgecemedigi icin CIFT isim koyacagiz... yani ikimizinde begendigi isimleri cocuklarimiza koyacagiz.,.. en mantikLisida bu zaten..
Ben kaynana kayin baba icin cocuk dogurmuyorum...
o yüzdende onlara yalakalik yapmak icinde isimlerini koymam !!!

Abimin ilk cocugunun adida babamin ismi oldu..Yengem cok bozulmusdu bu duruma .. oyüzden
cocukda iki isme maruz kaldi.. MUSTAFA SEYMEN oldu..

hosuma gitmeyen seyler bunlar ya.. herkez özgür olmali isim koyma konusunda..

bende karışmalarımna sinir oluyorum zaten kaynanamında kayınpederinde adı evlere şenlik arasanız bulamazsınız kafamçokkarıştıbenim kızım olacak ismi hazır ben koydum hala kaynanatör adını ne koyacaksınız dişye soruyor erkek olsa kocasının adını diretirdi ama saolsun kocam babamın adı güzel değil ben onu çocuguma koymam dedi kapandı konu karışmasınlar yaa benim kocamın adı dedesinin adı ama kaynana hamileyken dede bu erkek olursa benim adımı vereceksiniz demiş yoksa hiç niyetleri yokmuş 3. çocuk eşim kendileri heves ettikleri isimleri koysun torun olunca dilleri çalışsın yok öyle şey

benim kayınvalidemde arada bi sölüyor şaka yollu benim adım koncak die ama birazda gerçek payı var diye düşünüyorum...sanki konmasını istiyomuş gibi...ama koymam...

benimde kayınvalidem ilk kızımda banu istedi neymiş efendim ilk kızı olmuş ölmüş onun adıymış sonra eşimi doğurmuş sonrada iki görümcemi allah allah ya kızların olmuş koysaymışın dedim kapadı çenesini eşim koydu kızımın adını simdi ikinci kızım geliyor 15 gün sonra karışmıyo karışmak istiyoda karıştırmıyorum kusura bakmasın.

gonullerı olsun dıye koyulabılır ama ılk ısım olarak bence benımde oğlumun ılk adı kayınpederımın ısmı ıkıncıyı esımle bız koyduk zaten ılk ısım neredeyse hıç kullanılmıyo ıkıncı kullanılıyo problem yok..............ama acıkcası kayınvalıdemınkını koymam sonuçta yasım ılerledı ınsan olgunlasıyo ve kımseyı karıştırmıyo ..........oda kızına kayınvalıdesının adını vernedıgıne gıore bende vermem ama yındede ıkıncı olarak verlılırse yıne ıstedığınızı ıkıncı olarak koyun..........saglıkla gelsınler..........şimdi üçüzlerıme kendımız tamamen verıcez dıyorum ya yas ılerleyınce daha kararlı oluyosunuz.........şımdıde oğlum karışıyo tabı ama o karışmak degıl ısım secmek daha cok..........ama mecbutr kalan arekadaslar takmayın kafayı evet ınsan uzulur kendı koymak ıster ama basa cıkamıyosanız uzmeyın kendınızı guzel gunlere ınş...............

kızlar bizde tam tersi ilk ismi kızın ailesi koyar ee annemlerde bana karışmayacağına göre

cok karsiyim ben kayinvalidenin kayinpederin isminin konulmasina
ilk basta benimkilerde teklif eder gibi yaptilar ama lafini bile ettirmedim hemen tavrimi ortaya koydum...
sanki kendi cocuklarina kendi kaynana kaynatalarinin ismini mi vermis ki benden böyle bisey bekliolar...
kizim olucak benim ama oglumda olsaydi adi hazirdi..ikisinide esim ve ben sectik, kimsenin karismasina izin vermedik

Biz evlendiğimizde eşimin abileri çoktan ailedeki tüm büyüklerin adlarını koydukları için ben yırttım

:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

yoksa kızımın miladdan kalma isimleri olurdu, hoş ben yine koymazdım,

Zaten eşimin tarafında herkesin adı aynı, hiç yeni bi isim yok, adetleri öyleymiş. Küçücük çocukların kocaman isimleri var, ne gerek varsa.

Kızımın adını da ben beğendim babasıda onayladı.

Ama ilerde erkek çocuğum olursa babasına demiştim erkek olursa sen koyarsın diye, kesin o da ailesinden birinin adını verir.

bende kızım olursa eşimin rahmetli annesinin ismini kısaltarak vericez.
ama bunla ilgili ilk fikir kendi anne babamdan geldi kız olursa kayınvlidenin ismini koy diye.
eşimin ailesinden bi baskı yok. benimkilerden var fisfisfis
ilginç dimi :CüvCüv:

Back
X