bebeğini bırakıp çalışan anneler neler yaşadık paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bırakıp işe başladığımda 2,5 aylıktı şimdi nerdeyse 2 yaşında çalışan anne olmak çok zor
ama olsun sağlıklı olsunlardaa

bırakıp işe başladığımda 2,5 aylıktı şimdi nerdeyse 2 yaşında çalışan anne olmak çok zor
ama olsun sağlıklı olsunlardaa

evet canım bende 2.5 aylıktı kızım işe başladımda şimdi 7 aylık zor çok zor mesela 2 gün keyfi yoktu yanında değilimya içim hep huzursuzdu :gitme:ALLAH yavrularımızı korusun:Saruboceq:

Çalışan anne olmak mı ? Allahım tüm çocukları annelerine babalarına bağışlasın mevlamıza şükürler olsun sağlıkları yerinde...

İnsan çalışırken ne tam anne,ne tam bi ev kadını ne tam bi eş nede tam bi iş kadını olabiliyor.Şuda var ki en çok iş kadını oluyo saatlere bakınca.Patronlar,müdürler neyse işte ıonlarr ne isterse alıyorlar sizden..O çocuğunuzun olan en değerli zamanları bile:(

Ben çok mutsuzum.

Kızım 4,5 aylıkken işe başladım.Şaun 9.ayına girdi.Sabahları babaanneye bırakıyorum.Bende anneanneye..Anneanne uzakta biraz oraya bıraktığım zamanlar bazen eşimde eve geliyoruz.Üst baş değiştirmeye..Kızım annemde kaılıyo.Öylede olmuyo.
Çocuğumun düzeni oturmadı gibi.Birde yemek sorunu var ki.Zorla yemek yiyen bir bebek :(((((

Babaannemiz ilk zamanlar cuma-c.tesi ben gelirim bebek evden çıkmaz diyordu ama nerde:44: İnanın artık çocuğumamı üzüleyim kendimemi bilmiyorum.Günlerim ıo kadar yoğun geçiyor ki.Sabah 6 da uyanıyoruz.Üstünü başını değiştirmek,mamasını yedirmek birazda evi toplayım desem saat 7,30 ları geçiyo.Bi koşuşturma ile evden çıkıyoruz atlıyoruz taksiye babaanneye,babaannede 5.katlarda....Bazen o kadar çok bunalıyorum ki size anlatamam...Erken mi bilmiyorum ama bunaldım.İşten eve dönmem 8 yemek yiyip kalkmamız 9,9,30---Nasıl anne olucam ben...Kızıma bunu neden yapıyorum...Keşke krediler vs...ler olmasaydı.Bazen bu durumda olduğumuz için eşime çok kızıyorum :((((((((

Bilmiyorum yaa işyerimde anlayışlı değil kızım 1 yaşına kadar yardımcı olun.ctesileri gelmiyim dedim.Adamlar 2 ay anca idare ettiler,oda 2 ayın 2 haftasını gelmişimdir.Süt izni falan dedim direk bizde o prosedürler geçmez dediler.9,5 senedirde aynı şirketteyim..Yoruldum arkadaşlarr nolur biriniz akıl verin....

Kızım orda bensiz

Babaannesi 67-68 yaşında yemiyo diyor ,yediremiyomu artık bilmiyorum..

Eşimde işten 8, de çıkıp 8,30 da eve gelen biri....

Eeee kızımla bizde babaaneden EVE gelmemiz 8 gibi.Bazen babasıyla alıyoruz.

C.teside dahil olmaz üzere hep işteyiz..C.tesi 3 gibi kızımın yanındayım..

Ev işleri deseniz evi pislik götürüyo.

Kendime bakın deseniz ondan çokdan vazgeçtim.

Bilmiyorum yaaa offf çokk uzattım dimi :(((((((( Sizce ben napimm :18:

Allah yardımcımız olsun, kızım 5,5 aylıkken işe geri döndüm, şirketimiz çok kötü durumda maaşları veremiyordu 10 aylıkken işten ayrıldım. 6 ay evde kaldım kızımla ama bu süreçdede evde çok bunaldım, ayrıca maddi problemlerde vardı yine işe girdim.3 aydır çalışıyorum kayınvalide ve peder hafta içi bizde kalıyor kızıma bakmak için. ama kızım artık inanılmaz agresif ben işe gittiğim için. sabah uyanık olursa etinden et kopmuş gibi ağlıyor. akşamları ben geldiğimde bi sevinmesi var içim gidiyor. kedi gibi kıvrılıyor kucağımda, tuvalete bile göndermiyor beni onu bırakıp gidicem sanıp.. buna dayanamıyorum sanıırm yine işten çıkıcam bi süre daha kızımla kalıcam evimizde.

Babaanne ve dedenin sizde kalması işleri briaz kolaylaştırmış gibi görünsede sanki evinizde rahat zamanalr geçiremeyeceksiniz gibi geliyor bana..

Allah sizinde yardımcınız olsun.Keşke maddi sıkıntılar olamasada hiç bir anne çocuğunu bırakmasa..Bazı kişilere göre vede çocuk bakmak insanın hayatını bitiriyor öyle bile olsa bana kızımla geçireceğim zamanlarrrrrrdan değerli bişi yok gibi geliyor.

Ben çalışmam gerekmese kesinlikle büyükte konuşmaktan Allaha sığıınırım fakatt kızımı bırakıp gitmezdim işe..Onu öyle özlüyorum kii ben bu yaşta böyle özlem çekerken benşim minik yüreklim ne yapmasın ki.

aslında bu konuyu güncellemek ıstıyorum..çunku içimde fırtınalar kopuyor...şuan çalışıyorum 5 aylık allah izin verırse dogumdan snra calışıcam dıyorum 8+8 haftalık ızınlerım var 37.haftaıdnda izine ayrılırım dıyorum ama şuan bıle ofıste durmak ınanlmaz bırşekılde boguyor benı..çıkıp dolaşmak çımlere basmak uzanmak sureklı masa basında oturmak ıstemıyorummmmmmm...çocuk dogunda 1 hafta kendı annem kalır ablam kalır ama annem çalıştıgı için işine geri donmek zorunda kalır..kayınvaldem 73 yaşında zaten yaşlı ve huysuzun hasta zaten kımseyle anlaşamıyor kendı kızı bıle 2 gunden snra yeter annne dıyo..kı ben evlenmeden oncede asla annene aynı evde kalmam dıe eşıme soylemştım..şuan eşimın tarafnda herkeste bı ee çocuk olunca annem sizle kalır çocuga bakıcak ya işye moduna grmış vazıyettler bende sesımı çıkartmıyorum hiç hayırlısı olsun tamam gelsın 1 2 hafta kalsın ama sureklı bızde kalmasına tahamull edemem ...ayrıca 2 aylık bebeyımıde kayınvalıdeme bırakmak ıstemıyorummm ben onun kokusunu suratına doyamadan nasıl gelıcem kı işe...şimdıden içime afakanlar basıyor napıcam blmıyorum ...hayırlısıyla bı dogsun dıyorum bakım o surec nasıl ilerlicek olmadı 15 gun oncesınde işe başlamıcagımı ayrılacagımı bildidirim..tabı herkes tapkı verıcek nasıl gecınıceksınız nasıl ıdare edeceksnız gıt işine annem bakar fln fılan her kafadan bı ses ama tek soylıcegım ben çocuguma bakarımmmm olacak

Benim kızımda 2,5 aylık Haziranın 29 unda iş başı yapıcam. Bende düşünüyorum kara kara nasıl bırakıp gidicem diye. Sonra bide düşünüyorum ki annem var yanımda. Yani emin ellerde olacak kızım. Ve de ona iyi bir gelecek sunmak için çalışmak zorundayım. Herşey onlar için.. :KK200::110:

aslında bu konuyu güncellemek ıstıyorum..çunku içimde fırtınalar kopuyor...şuan çalışıyorum 5 aylık allah izin verırse dogumdan snra calışıcam dıyorum 8+8 haftalık ızınlerım var 37.haftaıdnda izine ayrılırım dıyorum ama şuan bıle ofıste durmak ınanlmaz bırşekılde boguyor benı..çıkıp dolaşmak çımlere basmak uzanmak sureklı masa basında oturmak ıstemıyorummmmmmm...çocuk dogunda 1 hafta kendı annem kalır ablam kalır ama annem çalıştıgı için işine geri donmek zorunda kalır..kayınvaldem 73 yaşında zaten yaşlı ve huysuzun hasta zaten kımseyle anlaşamıyor kendı kızı bıle 2 gunden snra yeter annne dıyo..kı ben evlenmeden oncede asla annene aynı evde kalmam dıe eşıme soylemştım..şuan eşimın tarafnda herkeste bı ee çocuk olunca annem sizle kalır çocuga bakıcak ya işye moduna grmış vazıyettler bende sesımı çıkartmıyorum hiç hayırlısı olsun tamam gelsın 1 2 hafta kalsın ama sureklı bızde kalmasına tahamull edemem ...ayrıca 2 aylık bebeyımıde kayınvalıdeme bırakmak ıstemıyorummm ben onun kokusunu suratına doyamadan nasıl gelıcem kı işe...şimdıden içime afakanlar basıyor napıcam blmıyorum ...hayırlısıyla bı dogsun dıyorum bakım o surec nasıl ilerlicek olmadı 15 gun oncesınde işe başlamıcagımı ayrılacagımı bildidirim..tabı herkes tapkı verıcek nasıl gecınıceksınız nasıl ıdare edeceksnız gıt işine annem bakar fln fılan her kafadan bı ses ama tek soylıcegım ben çocuguma bakarımmmm olacak
Canım öncelikle eğer işe geri dönmeyi düşünüyorsan doğumdan sonra; mutlaka 37. Haftaya kadar çalış. Ben de 32. Haftada ayrılmayı düşünüyodum iş yerinde ki müdürümüz 37 ye kadar çalış sonrasında çok işe yarayacak bebeğinle daha fazla zaman geçireceksin dedi ve iyikide öyle yapmışım. Benim işimde masa başı sıkılıyodum, dayandım kalktım yürüyüş yaptım camı açtım hava aldım. Zaman çabuk geçiyo inan. İşe başlamayı düşünmüyorsan zaten bebek konusunda sıkıntın olmaz ama eğer eşin iyi bir maaş almıyorsa geçiminiz zor olabilir ve buda evde maddi sıkıntılar olabilir Maddi sıkıntılar da ailevi problemler doğurabilir. Buda hem senin açından hem bebek açısından iyi olmaz.. Bişey almak istersin alamazsın gezmek istersin gezemezsin.. Kayınvalidenle yaşamak zor olabilir evet bende istemem şahsen ama doğumdan 2 sene sonra olmadı kreşe verirsin. Sonuçta onlar için bişeylere katlanmak zorundayız. Şimdiden kafana takıpta bebişini içerde sıkıntıya sokma, güzel şeyler düşün. Allah yardımcın olsunn ☺️☺️

Canım hem agirlasiyosun yoruluyosun hem de hormonlar coşuyo resmen hamilelikte analık duygusu baskın geliyo cok sahipleniyosun cocugunu ve bu psikolojiyle bebegini şimdiden daha kimseyle paylaşmak istemiyorsundur, her seyini kendin yapmak onunla vakit gecirmek istiyosundur cok normal ama birilerinden destek alman gerekiyo. çünkü bebek bakımı 7 gün 24 saat sürüyor yenidoğan döneminde nerdeyse. Senin de dinlenmen gerek. Eger bu destek esinden gelmeyecekse bi baskasindan almalisin. Ama sana destek olacak birileri lazim köstek değil. Kayinvalidenle yasamak istemiyosan bu durum senin huzurunu aile hayatini ciddi sekilde bozacaksa oturma onunla. Huzuru satın alamiyosun. Izinli olsan calismasan bile en azindan yenidogan donemi icin bi bakıcı ya da temizlikci tutmayi dene. gerekirse simdiden para biriktir. Dogum parani bu ise harca. ucretsiz izin al. bakicidan memnun kalirsan ise donmek istersen bakiciyla calismaya devam edersin. Ise donmek istemezsen ya da memnun kalmazsan da yasal iznini kullanirsin 6 ay daha.

Back
X