bebeğini bırakıp çalışan anneler neler yaşadık paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kSo

Ziyaretçi
benim bugün doğum iznim bitiyor yarın çalışmaya başlıyorum kızım daha 77 günlük kızıma annem bakacak ama çooookk üzülüyorum anlatamam yarın kesin işyerinde ağlarım çalışmaya başlamış anneler neler yaşadınız başlayacak anneler ne durumdasınız hisleriniz nedir gelin dertleşelim istedim

zor bi durum bende nasıl çalışıcam diye düşünüp duruyorum.dün şirketten aradılar işe başlayabilirsin diye birden içim kötü oldu kime bırakırım nasıl ayrı kalırım diye.şimdilik çalışmayı düşünmüyorum en az iki yaşına gelmesini beklicem.

zor bi durum bende nasıl çalışıcam diye düşünüp duruyorum.dün şirketten aradılar işe başlayabilirsin diye birden içim kötü oldu kime bırakırım nasıl ayrı kalırım diye.şimdilik çalışmayı düşünmüyorum en az iki yaşına gelmesini beklicem.

evet canım çok canı sıkılıyor insanın birşey soracagım sen 6 ay ücretsiz izinmi kullandın bende düşündüm ama şefim alma iş çok dedi ben paradan geçtim ssk primime 3 yıl kaldı bu işyerinde doldurmak istiyorum primimi

doğum iznimi kullandım çıktım işten çalışmayı bir müddet düşünmüyorum ama çalıştığım yer tekrar çağırıyo 6 sene çalıştım iyi bir yere geldikten sonra çıktım tecrübem var bi yerde ondan geri çağırıyolar ama ben pek istemiyorum canım.

canım 6 ay ücretsiz izin kullanabilirsin bu kanunlarda da var bildiğim kadarıyla

canım bu duyguyu yaklaşık 15 gün sonra bende tatacam
15 gün sonra işe başlamak zorundayımm
bu zamanda geçinmek zor malumm
bakalımm 15 gün sonra nasıl olcam

ben de yakın bir zamanda çalışmaya başlayacağım, henüz bebeğim 3 aylık ve sadece anne sütü ile devam etmek istiyorum, çalışırken zor olacak :((
başma neler gelecek çok endişeliyim, "izinler çok kısa değil mi" konulu foruma da yazmıştım ama kimse cevap yazmadı :(

neden iş yerlerinde kreş yok, bebeğimizi de götürür, sık sık da kontrol eder, beslerdik...

iş yerlerinde kreş olması zorunlu olacağına, bu zorunluluğu da kaldırdılar
!!!!!!

nasıl çocuk büyüteceğiz, herkesin annesi kaynanası yakınında bucağında mı bakalım???
veya hayatta mı??

minicik bebekcik kreşe mi verilir???

otur evinde bebeğini büyüt diyorlarsa da, geçinemiyorsak ne yapacağız??
evde oturunca gökten para yağmıyor, yoksa bebeğim 2 yaşına gelene kadar evden burnumu bile çıkarmak istemezdim...
senağlama

fezacım çok haklısın ama türkiye şartları işte ama ben parayıda geçtim ssk primime çok az kaldı o dolsa

bende yavrusunu bırakıp ıse gelenlerdenım
evet ılk baslarda cok zor oldu sureklı agladım
evım ısım ve annemın evı arasında gıdıp geldım sureklı
ılk zamanlar gunde 1-2 saatlıgıne geldım ıse
sonra yarım gun
sımdı tam gun olarak calısıyorum zor oluyor ama gunde ıkı kez cocugu emzırmeye gıdıyorum
benım ıcın ve cocuk ıcın zorladı en baslarda
alısmaya calıstım ve bır nebze de basardım ama oglum zorlanıyor sanırım
gunduz gıttıgımde cok huysuzlanmıyor ama aksam eve dondugumde cok nazlanıyor
hep kucagımda ve ya gogsumde olmak ıstıyor
dedıgı olmazsa cok aglıyor
sabah en mutlu ve guleryuzlu halınde bırakıp gelıyorum gun ıcınde sersem gıbı oluyoruz ıkımızde aksamları huysuz oluyor
dogru durust oyun bıle oynayamıyorum cocugumla

ama bılıyorum kı bunların hepsını cocugum ıcın yapıyorum sonucta ve anneannesıne emanet edıyor cıkıyorum

bu konuda bende ağustos annelerinde konu açmıştım burayı görünce çok sevindim ben 1 şubatta işe başladım kızım 5,5 aylık gün içinde eve gitmem mümkün değil akşam 7,30 da evde oluyorum ve kızım 9 da uyuyor sadece 1,5 saat görebiliyorum hep içimde bir sızı var gün içinde sütümü sağarak anne sütüne devam ediyoruz ek besinleride tattırıyoruz ama onu okadar çok özlüyorumki resmine bile bakarken kötü oluyorum bazen bakıcısını daha çok severmi acaba diye düşünüyorum bakıcısıda çok güvendiğim bi akrabamız kızımıda çok seviyor ama ben boğazımda düğümle geziyorum

Bende 8. ayında akrabamız olan bakıcımıza kızımı bırakıp işe başladım tam alışmıştık yarı yıl tatili başladı bir haftadan beri aynı sıkıntıyı yaşıyorum okulda aklım hep evde kalıyor
Ama onunla birlikteyken kaliteli zaman geçirmeye özen göstererek sorunu halledebiliriz diya düşünüyorum....

doordun muu :1shok: ne çabuk :asigim:
bi hbr verseydin ya:dilcikar:
Allah analı babalı büyütsün :asigim:
kız mı oldu oğlan mı adı nedirfisfisfis
Allah yardımcın olsun minnarcık bebeği bırakıp çalışmak ana yüreği dayanır mı hiç :çok üzgünüm:

doordun muu :1shok: ne çabuk :asigim:
bi hbr verseydin ya:dilcikar:
Allah analı babalı büyütsün :asigim:
kız mı oldu oğlan mı adı nedirfisfisfis
Allah yardımcın olsun minnarcık bebeği bırakıp çalışmak ana yüreği dayanır mı hiç :çok üzgünüm:

evet canım doğurdum kızım oldu aynı babası kopya adı:serra haber verecektim ama eve pc yeni aldım sorma onu bırakıp işe gitmek çok zordu evden çıktıktan sonra derlerya burnumun diregi sızladı :(((senağlama

iş yaşamımın en zor günleri kızımı bırakıp işe gitmek

ahh zerencim ahh okudukça kötü oldum ..biliyorsun aynı gün doğum yaptık 14 şubatta iş başı yapmam gerekiyordu. 12 şubatta gittim 6 ay ücretsiz izin dilekçemi verdim ..değerlendirip ararız dedi şefim..ama ben içten içe dua ediyordum lütfen izin vermesinler Allahım diye :Saruboceq: verirlerse yavrum daha 8 aylık olacaktı gene bırakamayacaktım çok minik ve muhtaç..ve sonunda beklediğim tl geldi gel başla işler yoğun yoksa çıkış yapmak zorundayız dediler bende güle oynaya yapın çıkışımı yapın dedim:lepi:..şimdi tazminat ve yasal haklarım konusunda problemler yaşıyorum :kızgın:hakkım neyse Allahın izniyle alacağım :jeyyar:

zerencim bu konuda çok sıkıntılı olduğunu görüyorum 3 yıl kaldı primime diyorsun neden dışardan ssk primini ödemeyi düşünmüyorsun..ha birde bak doğum sonrası çalışmayan kadınlar için devlet 2 yıl ssk saydırıyor tıpkı askerlik gibi 2 yıl bitince kalan 1 yılı dışardan yatırırsın..hem yavrunda ayrı kalmazsın hem ssk yatar..tabii karar senin kararın cnm etkilemek istemem yazdıklarım nacizane görüş ve yardımlarımdır sana:1hug:

bende haftaya pazartesi başlıyorum işe ve benim emekli olmama daha 25 yıl var, ücretsiz izin almayada şartlarım müsait değil, ayrıca işim ve evim şehrin iki ucunda aralardada gelme şansım yok yani, o yüzden işe başlayınca nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum,

nurgülcüm dediğin herşey doğru ve mantıklı ama kıza annem bakıyor ve annem gençken çalış diyor ben buralara zor geldim birazda o var yani kızımın bakımını düşünmüyorumannem sağolsun iyi bakıyor tek sorun hasreti birde kızım daha küçük aklı başına gelince bana daha çok ihtiyaç duyar diye düşünüyorum o nedenle birkaç yıl birikim yapmak istiyorum hayırlısı

Çalışmaya başladım...
Anne sütü ile devam etmeye çalışıyorum ve mamaya başlamak istemiyorum..
ama süt sağmak problem oluyor, gündüz anca kızıma yetebiliyorum, gece 3-4 saat uyuduğu zamanlarda süt biriktirebiliyorum..
biberonla süt almamaya da başladı, beni bekledi aç olarak :((
en son da annem kaşık ile (biraz da ağzına dökmek oluyor esasında) verebildim dedi...
aklım hep kızımda, nasıl ne yapıyor acaba diye..
gündüz annem uyutuyor bol bol, akşam da bana uyumak bilmeyen bir bebiş kalıyor :))
yemek yapmak falan problem oluyor, odada bırakırsam hemen arkamdan bağırıyor...

tatil günlerinde normal rutinimize dönüyoruz..
ama bebekler annenin olmadığını anlıyor eminim...

aynı dert bendede var. benimde 4 gün oldu başlayalı . sabah emziriyorum sonrada sağıyorum. saat 10 gibi veriyo annem sütü. öğlen emziriyorum tekrar sağıyorum. çok zor oluyo. zira süt gelmediği dönemlerde oluyo ama sağlıklı beslenip süt artırıcı şeyler yiyince pek de sorun olmuyo. ha biberon ha anne memesi değişen bişey yok. sonuçta anne sütü emiyor. sorun sadece ondan ayrılmak gözümde tütüyo. pcnin ekranına resmini koydum öyle bakıyorum ona.ANNELİK İŞTE... HERŞEY ONLAR İÇİN..:emir_bebek::ecrin_bebek:

ağlıcam şimdi 15 gün oldu doğum yapalı 15 nisan iş başı kızım 2 aylık olucak minicikken bırakmak zorunda kalacağım ne ücretsiz izin alabilirim nede işten çıkabilirim nasıl olucak hiç bilmiyorum allah yardımıcımız olsun

Back
X