Bebeğini istemeyen arkadasim

Erkekler olmasa kadinlar yasayamazmi anlamiyorum bu algiyi daha el kadar cocuk isi gucude varmis onceligi cocugu olsa daha iyi olur tabiki zamani geldiginde iyi biri ciktiginda evlenebilir ama hemen bunu dusunmesi bana enteresan geldi

Bebek daha fazla büyümeden evlatlık verin. Çocukcağızın düzgün bi hayatı olsun bari. Siz de hayatınıza bakın.

Bence arkadaşınız bir süre psikolojik drstek almayı denesin. Çocuğun aslında günahı olmadığını oda biliyor zaten..ama Türkiyede boşanmış ve çocuklu kadın olmak çok zor. Onun icin zayıf anlarında öyle düşündüğü için onu kinamiyorum.. Ama lütfen destek alsin. Çocuğuna tahammülü yoksa bu çabuk siddete de dönüşebilir. Insallah ilerde daha çok alışır yeni hayatina

' Bir arkadaşınıza' söyleyin psikolojik destek alsın, minicik bebeğin de hayatını karartmasın.

Ben de 2.sayfada yazdım çocuğu için sitem eden bir anneyi asla yargılamayacağımı.

Ama bu konu basit bir vakit darlığı, eşiyle başbaşa kalamama gibi günlük bir sitem değil. Tam aksine kendi değişen şartları yüzünden çocuğu sorumlu tutup sevgi gösterememe. Tuhaf istekler..

Ben de lohusalık sendromu yaşadım. Derecesini bilmem ama yaşadım. Bunu da yaşamayan anlamaz.
Lakin sizin bahsettiğiniz lohusalık bunalımıyla, bahsi geçen şahsın derdi çok farklı. Ki bunu da sizi alıntıladığım yorumda yazdım..

"Çocuk yüzünden istediğim nitelikte koca bulamayacağım" demek normal değil bana göre. Size göre normalse öyle olsun..

Benim açtığım konularda daha yeni evli olduğumu görebilirsiniz üstelik ben 25 yaşındayım .. tavsiyeniz size kalsın teşekkürler

Hayatım bak senin öncelikle bir kadın, bir arkadaş ve glecekte bir anne adayı olarak yapman gereken şey arkadaşına doğru şekilde destek olmak.

Henüz bebek 6 aylık sanırım. Bak benimde biri 4.5 yaşında diğeri 8 aylık iki kızım var. Bırak 8 aylık bebeği 4.5 yaşındaki kızım bile sevgisizliği kaldıramaz. Bu çocuğun çok zor dönemleri olacak yeri gelecek. Bazen sabrın sınırlarında gezecek arkadaşın ama büyük ihtimalle vermesi gereken doğal tepkileri veremeyecek. 6 aylık bebek hiçbir şeyden anlamayan masum bir varlık. İhtiyaç duyduğu tek şey sevgi, şefkat. Anne bağırsa, bir şey yapsa kendini koruyamaz.

O yüzden arkadaşına şuan hayatta kendisinden ve evladından daha değerli hiçbir şey olmadığını, kimseye ihtiyaç duymasına gerek olmadığını ve hemen hem kendisi için hem de evladının selameti için destek alması gerektiğini anlat. Bir erkeğe veya eşe ihtiyacı yok. Bebeği biraz daha büyüsün sosyal hayatına da geri döner. Öncelik bebeğinin geleceği ve kendisi.

Hepimiz yoruluyor, yeri geliyor yıpranıyoruz. Benim maalesef bebeğimin fiziksel engelinden dolayı depresyona girecek lüksüm bile olmadı. Her şey kendisi ile başlayıp, bitiyor.

Yani şu bir gerçek ki çocuksuz boşanmak evet çok daha rahat ve kolay.
Sonrası için de sıkıntılar minimum düzeyde oluyor.
Hele ülke şartlarında adamların 200 lira nafaka verip kenara çekilmesi de ayrı durum. Çocuğun bütün sorumluluğu anneye kalıyor. Adam o sevgili senin bu sevgili benim keyif içinde yüzerken,kadın korkunç bir hengamenin içinde kalıyor.
Dertlenmesi çok da abes değil. Ama sanırım yanlış yerden girmiş olaya.

Her şeyi psikolojiye bağlayan hanimlar vallahi bunu psikoloji ile lohusalik sedromu ile bagdastiramadim kadın resmen ben nasıl evlenirim yada kendime nasıl birini bulurum derdine girmiş mutsuz bir evlilikten sonra kim hemen evlenmeyi düşünür bence babası istiyorsa ona versin bari cocuk heder olmasın. Evlenmeyi düşünüyorsa psikolojisi gayet yerindedir.psikolojisi bozuk olan kişi evlenmeyi düşünmez.....

Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden

Hımm..
Açıkcası bu yorumunuz sayesinde o annenin siz olduğunu düşünmeye başladım ben..

Zira akıl veren cahil teyzeleri ve eski eşi suçlayıp olaylar örgüsünden kendini sıyıran siz de, aynı şekilde yeni hayatı yüzünden bebeğini suçlu gören o anneye! çok benzer bir ağız kullanmışsınız..

Bu aşamadan sonra direk size hitap edeceğim sevgili yeni anne;
Cahil teyzeler akıl verir ama Allah insana akıl ve mantık vermiş. Kullanabilirdiniz değil mi?
Koca kişisi önlem almıyor olabilir. Siz alabilirdiniz değil mi? Şayet bebek istemiyor idiyseniz..

Kötü bir evliliğe çocuk getiren sizsiniz. En masum kişi o bebek. Ama burada zaten suçlu yok. Anne ve sadece annesinin ilgisine ihtiyacı olan bir bebek var.

Bazı insanlar yalnızlıktan korkar. Ona da tamam. Ama zaten bir bebek varken yalnız olduğunu düşünmek??

Siz böyle insanlara karşı özgüvensiz durursanız, karşıdan da o yönde davranış göreceksiniz.

Evlilikler biter ama anne ve evlat sevgisi asla bitmez..

Arkadaşınız kolay şeyler yaşamamış gibi.
İstemeyerek ayrılmış hem de hamileyken..
Ondan çok.bilincli konuşmadığını düşünüyorum.

Ben olsam benim derim kimligim belli değil adım sanım belli değil 11 yıllık kardeşim gibi sevdiğim arkadaşım herseyine şahidim .. isteyen istediğini düşünsün lütfen bu durumu bizzat yasamis kişiler yazsın

o çocuk sevgisiz bencil bir biyolojik anneyle büyümektense onu gerçekten seven bir aileyi hak ediyor.evlatlık versin sonra koşa koşa gitsin koca baksın kendine

Kesinlikle destek şart. Anneanne, teyze meyze, bakıcı ve psikolojik destek almak zorunda o kadın. Bu daha başlangıç. O yavru 6 aylık daha. Yakında her şey daha zor olacak. Diş dönemi gece uyumuyorken, ateşli ağlıyorken gecenin 3ünde uyanmışken bu psikolojideki bir annenin neler yapabileceğini düşünmek beni korkutuyor. Kadın bebeği istemiyor ve bir anlık cinnet herşeyi yaptırır. Rabbim korusun, Allaha emanet olsun o bebek.

11 yıldır tanırım merhametsiz biri asla değildir bebeğini sever gözümün önünde okşar öper oyun oynar teşekkürler tavsiyeniz için sadece duygusal boşlukla bunları düşünüyor bence de

Ben bu kadını yargılamam zaten, yargılayan ve çok kolay damga vuranlara da açıkçası şaşırıyorum, çünkü ne yaşadığını, ne hissettiğini sadece sizin yazdığınız kadarıyla biliyoruz. İnsanlar bu yüzden garip, anlayışsız ve acımasız geliyor bana.

Arkadaşınızın söyledikleri, düşünceleri, bebekle ilgili suçlamaları normal değil. Gerçekten üzüldüm. Hamileyken ayrılmış, doğurmuş. Depresyon, kaygı bozukluğu yaşıyor olabilir. Bazı insanlar bazı şeyleri diğerleri gibi kolay atlatamayabilir. Siz bir arkadaş olarak ona destek olun ve bir uzmandan destek almasını söyleyin. Gerekirse beraber gidin, umuyorum ki bunu atlatacaktır.

Katılıyorum size. Maalesef kendi hemcinsimiz ölünce ilk toprağı biz atıyoruz. Hem lohusa hem boşanma ikisi de birleşince Allah bilir kadıncağız neler yaşadı? Kolay değil ki Şu bir gerçek ki evladı olmadan boşanmak daha kolay . Ama şimdi... Tek başına küçücük yavruyu da her daim düşünecek. Kolay değil ki...
Biz tek çocukla dışarı çıkamazken bu hanım iki hayatın tüm sorumluluğunu alacak.

Yani kadınlar boşandıktan sonra neden evlenmeyi düşünmesinler. Neden?

Geçen bir konu okudum. Kadın boşanmış yalnız, evladının yanına da sığamıyor. Ama yok efendim hayatını evladına bağışlasın. Sonra kendine hayat kurşun. Yaş ilerledikten sonra istese de adapte olmak mümkün değil.

Sonra neymiş anneler oğulcu imiş. Başka dünyaları yok muymuş? Eee kendine başka dünya Hayal etmesine bile izin vermeyen kadınlar, senin görevin bitti. Kendine yeni bir hayat kur diyen yine kadınlar. İnanın erkekler bizi bu kadar yargılamıyor.

Arkadaşınız adına çok üzüldüm. Bence psikolojisi bozulmuş bu yüzden bebeğini istememesi ve suçlaması. Bir uzmandan destek almasını sağlayabilirsiniz.

Alak kelimesinin anlami ilgi alaka degil Allah bizi 1 damla sudan yarattı canım once bunu soyleyim amacim dini birsey konusmak asla degil ancak bu arkadasiniz icin söyleyeceklerim var
Psikolojisi bozulmus
Evlenmis boşanmış ve de hamileyken
Açıkçası evliligin ne oldugunu da gormus terk edilmiste
Boyle insanlarin tekrardan evlenebilirdim yaa cocuk olmasaydi diye dusunmesi bana tuhaf geliyor hemde yeni boşanmış yani
Demekki tek suclu esi değildi ..
Birde erkege cahil demissiniz geri cekme yontemiyle korunuyor diye ama arkadaşıniz beni bu saatten sonra ya yasli adam ya da cocuklu adam alir diyerek zaten cahilligin derinlikleri de boguluyor
Kendisi domestik olmasa zaten domestik birisiyle evlenmezdi
Bosanmis kotu bir evlilik yasamis gecmis olsun
Bence psikologa gitsin anne iyi olacakki bebekde iyi mutlu olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…