ben kayınvalidemden kıskanmazdım heralde henüz çocuğum yok ama olsada kıskanmazdım gibi geliyor çünkü kayınvalidecim çok anlayışlı saygılı bir kadın çokta görüşemiyoruz zaten uzakta ama etliye sütlüye karışan biri olmadımağı için seviyorum ama cadı bişey olsaydı aynı şeyi söylermiydim bilmiyorum
yok canım sıkıntı yapmıyorum benim gibi kimsenin yanlışa düşüpte kendisini üzmesini istemem o yüzden böyle bir konu açtım,he bazı kayınvalideler var torunlarını kendi çocukları gibi sahipleniyolar,anneye üvey anne muamelesi yapıyolar onlar hariç tabi...
Kıskanmadım, çünkü kendi annemdende kıskanmamıştım. Ben kendi anneme yapmadığım şeyleri kayınvalideme de yapmadım. İkisini cidden ayırmadım birbirinden.
Çünkü şunu aklımın bir köşesine hep yazdım, bir gün bende kayınvalide olucam o zaman gelinimin bana yapmasını istemediğim şeyleri bende ne anneme nede kayınvalideme yapmadım.
inceden inceye diil deli gibi kıskandım,tabiki tek sebebi bebişimin ona atılması diil,mesela kızım daha yeni yeni konuşuyor anne dedi yarım ağızla,sanamı dedi,bana mı dedi diyor deli oluyordum.ilk defa kanguruya otutturup dışarıya çıkıcam,ilk bebişim hevsliyim yani geldi ben takıcam ik önce diyordu deliriyordum...ama benim annem dese kıskanmazdım sanırım,bende bir sorun mu var?
benim bebişlerinde doğmasına az bir zaman kaldı......yoksa bendemi kıskanıcam....
keşke kayınvalideler bir zamanlar bende gençtim gençleri anlamak lazım dese
demek ki sizinki insanlıklıymış.
benimkisi bundan nasibini almamış
Valla güzelim bizimde çok problemlerimiz oldu, ama ben asla karşılık vermedim. Hep sustum. 20 yıllık evliyim. Evliliğimin bu kadar sürmesinin sebebi, aileme yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi eşimin ailesine yapmadım. Eşimle annemin sorunu olsa eşimin anneme tavır almasını istemediğimden bende almadım. Bir şey kaybetmedim. Şimdi kazançlıyım. Herşey çok güzel. Sabır ve saygıyla yaklaşırsanız ulaşamayacağınız şey yok.
En önemliside anne olduktan sonra annelere olan saygım bin kat daha arttı.
Benim hayat görüşüm bu. Kimine doğru gelir, kimine gelmez. Ama yılların tecrübesi ile konuşuyorum. Tecrübelerimin meyvelerini paylaşmak istiyorum burada. Kimse bugünki gibi kalmayacak bu yüzden ilerisini düşünmek lazım. Ne ailenize nede kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi yapmayın. Ve benim hayat felsefem ne kadar sizi zorlarsa zorlasınlar özellikle büyüklere saygıyı eksik etmeyin.
evet kendi şartlarınızla başkalarının şartları aynı değil bence..
insan karşısına çıkardıkları kişiler kadar tecrübelidir.
Aldatılmadıysanız benim bu konudaki tecrübelerime dayanarak diye başlayan cümle kuramazsınız.
bende az yıllık evli değilim hemen bebek sahibi olmadım çok ama çok zaman sonra çocuğumuz oldu.
ve haketmediğim şeyler oldu...bakınız konularım
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...gini-yasayamamis-anneden-size-tavsiyeler.html
sırf kayınvalide olcam diye yaşadıklarımı sineye çekemem..
hatta bu gün boşanma kararı aldık..
bu yuva sırf bu yüzden dağılıyor..
ben yapacağımı yaptım olmadı..
üzerime geldiler..
hayat tecrübesi
bnm de çocuğum yok ama kayınvalidem eltimin oğluna "oğlum,annem" falan diye hitap ediyo,aynısını bnmkine yapsa özellikle annem diye hitap etmesi bni ayar eder ama bişey diyemem tabiki.birde görümcemin 1 oğlu var 8 aylık adı egemen,eltiminki 5 yaşında adı alperen.mesela alperen ilk torun olduğu için egemen doğunca çok kıskandı,egemeni severken alperen kıskandığını belli ediyo babannesine dedesine falan onlarda hemen biz egemeni hiç sevmiyoruz,alpereni seviyrz,hem egemen konuşamıyo ki,yürüyemiyo,dişleri de yok falan diyolar o huylarına da gıcık oluyrm aynısını bnm çocuğuma yapsalar çok gıcık olurum,ama bişey denmez ki
her ne kadar sevmesemde kendisini bilmiyorum kıskanmazdım sanırım.. ama söyle bişey olabilirdi daha bebegım olmadan bana ögütler verıyor yani ben suna kızıyorum.. hata yapmalıyım yanı illaki dörtsörtluk olamam yaa hangi anne 4*4luk olmus.. mesela dıyorkı bebek uyurken asla ayagında patık corap olmamalıee anne üşür ozaman diyorum ozelıkle kış aylarında hadi yazı gectım..diyor sen bılmezsin.. bebek ayagında patik yada corapla yatarsa havale gecırırmıs hasta olsa bebek neyse hak verırım ama sureklı ayakları çıplak üşürrr yani.. uzun lafın kısası daha ortada bebek yok ama sımdıden ustunlugunu sozunu gecırtmeye calısıyor bana..
ben boşu boşuna kayınvaldielerden kıskanıldığını düşünmüyorum.
oğluşunun yavrusu diye bakıyor. Sen onu taşıyan rahimden ibaretmişsin gibi.
bebeği sen hariç yedi sülalesine benzetiyor anasına benzetemiyor.
Sen yeni doğum yapan annesin tabi ki kan bağın olmayan birinin elinde görünce kısakanacaksın.
lohusalık döneminde gelini kıskananlarda asıl problem
onlar pişman olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?