Bebeğini kayınvalidesinden kıskananlar..

benimkide bebişten önce çooooook anlayışlıydı,bebiş oldu büyü bozulu

ben boşu boşuna kayınvaldielerden kıskanıldığını düşünmüyorum.
oğluşunun yavrusu diye bakıyor. Sen onu taşıyan rahimden ibaretmişsin gibi.
bebeği sen hariç yedi sülalesine benzetiyor anasına benzetemiyor.
Sen yeni doğum yapan annesin tabi ki kan bağın olmayan birinin elinde görünce kısakanacaksın.
lohusalık döneminde gelini kıskananlarda asıl problem
onlar pişman olsun

sende benim gibi geçmişi fazla kurcalıyorsun sanırım
Aman boşver gelmiş geçmiş bitmiş
Hiç kafanı böyle sorularla meşgul etme

Kıskanmadım, çünkü kendi annemdende kıskanmamıştım. Ben kendi anneme yapmadığım şeyleri kayınvalideme de yapmadım. İkisini cidden ayırmadım birbirinden.
Çünkü şunu aklımın bir köşesine hep yazdım, bir gün bende kayınvalide olucam o zaman gelinimin bana yapmasını istemediğim şeyleri bende ne anneme nede kayınvalideme yapmadım.

keşke kayınvalideler bir zamanlar bende gençtim gençleri anlamak lazım dese
demek ki sizinki insanlıklıymış.
benimkisi bundan nasibini almamış

doğruusn.kendi annen olsa asla kıskanmazdın.ama el işte o kadın..

keşke kayınvalideler bir zamanlar bende gençtim gençleri anlamak lazım dese
demek ki sizinki insanlıklıymış.
benimkisi bundan nasibini almamış

Valla güzelim bizimde çok problemlerimiz oldu, ama ben asla karşılık vermedim. Hep sustum. 20 yıllık evliyim. Evliliğimin bu kadar sürmesinin sebebi, aileme yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi eşimin ailesine yapmadım. Eşimle annemin sorunu olsa eşimin anneme tavır almasını istemediğimden bende almadım. Bir şey kaybetmedim. Şimdi kazançlıyım. Herşey çok güzel. Sabır ve saygıyla yaklaşırsanız ulaşamayacağınız şey yok.
En önemliside anne olduktan sonra annelere olan saygım bin kat daha arttı.
Benim hayat görüşüm bu. Kimine doğru gelir, kimine gelmez. Ama yılların tecrübesi ile konuşuyorum. Tecrübelerimin meyvelerini paylaşmak istiyorum burada. Kimse bugünki gibi kalmayacak bu yüzden ilerisini düşünmek lazım. Ne ailenize nede kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi yapmayın. Ve benim hayat felsefem ne kadar sizi zorlarsa zorlasınlar özellikle büyüklere saygıyı eksik etmeyin.

evet kendi şartlarınızla başkalarının şartları aynı değil bence..
insan karşısına çıkardıkları kişiler kadar tecrübelidir.
Aldatılmadıysanız benim bu konudaki tecrübelerime dayanarak diye başlayan cümle kuramazsınız.
bende az yıllık evli değilim hemen bebek sahibi olmadım çok ama çok zaman sonra çocuğumuz oldu.
ve haketmediğim şeyler oldu...bakınız konularım

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...gini-yasayamamis-anneden-size-tavsiyeler.html

sırf kayınvalide olcam diye yaşadıklarımı sineye çekemem..

hatta bu gün boşanma kararı aldık..

bu yuva sırf bu yüzden dağılıyor..

ben yapacağımı yaptım olmadı..
üzerime geldiler..

hayat tecrübesi

k.validenlere yakın mı oturuyorsun canım,malesef öyle elini ver kolunu alırlar ama bebeyin varmış iyi düşün

ben kendime boşuna kızyormuşum,o bizim oğluyla mulu olmamızı kıskanıyor ben kıskanmışım çokmu, hemde benimki ufak onun oğlu gelmiş 30 na.eşime demişki sen karından korkuyorsun oy ooooooy,sırf görümcene gidelim dedi,bende bu hafta planımz var haftaya gideriz dedim neymiş karının sözü geçiyor sen karınan korkuyorsun ben neymişim be...

neyazıkki ben anne değilim ve kayınvalidemde vefat etmiş nur içinde yatsın ama benim bebeğim olsa bende herkesten kıskanırdım birde bebekleri öle şapur şupur öpmelerinden hoşlanmıyorum ben bebeğimi kimsenin öpmesine izin vermezdim etrafındakileri kırmıycak üzmiycek boyuttaysa eğer davranışlarını kontrol edebiliyorsan her annenin bebeğini kıskanması doğaldır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşınmıştır.
Ayrıca başlığı içeriği yansıtır şekilde yeniden düzenlenmiştir.
Lütfen konuları içeriği ile ilgili başlıklara açalım ve konu başlığını içeriği anlatır şekilde seçelim.

benim bebeğim yaza gelecek kısmetse.ama şimdiden kıskanıyorum kayınvalideden ne yalan söyliyim sevdiğim bi insan olsa asla böyle düşünmem ama kaynanamın bende bıraktığı izler çok derin hamileyken bana sokmadığı laf kalmadı bebek doğunca birden kıymetli oluyo peki karnımdayken niye bu değeri vermiyodu ben 4 ay boyunca yataktan kalkamadım kusmaktan göz damarlarımda kanama olmuştu kaynanam dalga geçiyodu hiç bi işime yardım etmedi o halimle ağır da kaldırdım iş de yaptım o zaman bebeğe bişey olur diye düşünmüyodu ama doğunca eminim annelik taslamaya kalkar çocuğuma ama ben buna asla fırsat vermicem evet kaynanamdan kıskanırım çünkü haketmiyo babanneliği

bnm de çocuğum yok ama kayınvalidem eltimin oğluna "oğlum,annem" falan diye hitap ediyo,aynısını bnmkine yapsa özellikle annem diye hitap etmesi bni ayar eder ama bişey diyemem tabiki.birde görümcemin 1 oğlu var 8 aylık adı egemen,eltiminki 5 yaşında adı alperen.mesela alperen ilk torun olduğu için egemen doğunca çok kıskandı,egemeni severken alperen kıskandığını belli ediyo babannesine dedesine falan onlarda hemen biz egemeni hiç sevmiyoruz,alpereni seviyrz,hem egemen konuşamıyo ki,yürüyemiyo,dişleri de yok falan diyolar o huylarına da gıcık oluyrm aynısını bnm çocuğuma yapsalar çok gıcık olurum,ama bişey denmez ki

her ne kadar sevmesemde kendisini bilmiyorum kıskanmazdım sanırım.. ama söyle bişey olabilirdi daha bebegım olmadan bana ögütler verıyor yani ben suna kızıyorum.. hata yapmalıyım yanı illaki dörtsörtluk olamam yaa hangi anne 4*4luk olmus.. mesela dıyorkı bebek uyurken asla ayagında patık corap olmamalı ee anne üşür ozaman diyorum ozelıkle kış aylarında hadi yazı gectım..diyor sen bılmezsin.. bebek ayagında patik yada corapla yatarsa havale gecırırmıs hasta olsa bebek neyse hak verırım ama sureklı ayakları çıplak üşürrr yani.. uzun lafın kısası daha ortada bebek yok ama sımdıden ustunlugunu sozunu gecırtmeye calısıyor bana..

ayy cocuklar arasında illaki karsılastırma yapmasalar olmaz sanki.. bende senın gibiyim daha cocugum olmadan gorumcemın kızıyla karsılastırılıyor zavallı doğmamıs bebegım.. gorumcemın kızı çok zeki ama benım cocugum nedense aptal salak oluyor

çok bilmişler valla.çocukları üstleri sürekli açık olur üşür tabiki aman boşver gece gelip teftiş yapcak hali yok ya...

Aynen katılıyorum benim kayınvalidem de Allah razı olsun kızım çok iyi bakıyorsun yavrumuza derdi.Benim çocuğum tabi bakarım dememe rağmen ısrarla tekrarlamıştır.Güya iyi birşey söylüyor.Sanki parayla dadı tutmuş ta böyle söylüyormuş gibi hissediyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…