Sizi sürekli beni aramıyorsun diye darlayan kayınvalidenize nasıl davranırdınız , önerileriniz var mı ?

Merhaba, kadının halinden kadın anlar deyip sizden bir konuda öneri almak istedim. Çoğu kadının olduğu gibi benimde sorunum kayınvalidemle... Bu arada 4 yıllık evliyim 2.5 yaşında kızım var , kayınvalidem ise iki sokak ötemde oturduğu halde hergün arayıp sormamı istiyor... Ben ise gerektiği zamanda arayanlardanım, telefonda uzun uzun konuştuğum insanlar var mı evet var. Ama kayınvalidem ile telefonda uzun uzun konuşacak konum yok... Genel olarak saygı konusunda eksikliğim olduğunu düşünmüyorum hatta fırsat oldukça çaya kahveye yemeğe davet eden birisiyim bunu onun yorgun olduğu hasta olduğu yada işi olduğu dönemde sık sık yaparım, normalin de bu olduğunu düşünüyorum... Ama son 2 aydır kayınvalidem sürekli beni aramıyon beni aramıyon diye konulup duruyor, hatta ileri gidip üstüne olmayan şeyleri ekleyip akrabalarına bile anlatmış, işte gelmiyor aramıyor sormuyor o böyle yaptıkça da ben ısrarla uzaklaşıyorum... Benimde kırıldığım üzüldüğüm yerler var ama karşımdaki insan bunu anlayacak yapıda değil maalesef oturup konuşulmuyor, öncelikleri farklı, kızı ve torunu gibi... Zaten benim kayınvalidem ile iyi olmam kızını çok rahatszı ediyor her defasında tartışma çıkartıyor kısaca özet bu siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Bu şekilde devam ederdim. Sorunlu kişiler için en güzel yöntem mesafedir.

Anlamadığım konu ne biliyor musunuz arasam ne olacak aramasam görende sesimi duymadan yaşamıyor zannedecek
Aynı fikirdeyim. Benim kv de bana çok yakın. Hiç ama hiç aramam. Bana da bir kere demez ki niye aramadın ? Çünkü evine hep gideriz geliriz. Sohbetimiz iyi aramız iyi. Yani böyle iken arasan ne aramasan ne. Zaten görüşülüyor arayınca ne oluyor ? Sizinkisi bir de kızı varmış arada problem çıkaran...Uzak durmak iyidir. Başını ağrıtırlar.

Aynı fikirdeyim. Benim kv de bana çok yakın. Hiç ama hiç aramam. Bana da bir kere demez ki niye aramadın ? Çünkü evine hep gideriz geliriz. Sohbetimiz iyi aramız iyi. Yani böyle iken arasan ne aramasan ne. Zaten görüşülüyor arayınca ne oluyor ? Sizinkisi bir de kızı varmış arada problem çıkaran...Uzak durmak iyidir. Başını ağrıtırlar.

Ay benimkiler de öyleydi 🫠
Ben telefonla konuşmaktan nefret ederim kendi ailemi bile aramam onlar beni arar. Telefonum çalınca tedirgin oluyorum resmen. Laf arasında sürekli telefonla konuşmaktan hoşlanmadığımı, yalnızlığın beni rahatsız etmediğini aksine böyle daha mutlu olduğumu güzellikle söyledim sanırım kabullendiler arada hala laf söylüyorlar ama takılmıyorum.
Ayrıca dikkat ettim de bu saçma istek hep eş ailelerinden geliyor bizim annelerimizin hiç böyle istekleri yok 😑

Köyde oturdukları için bazen telefon çekmiyor bende aradım kapalıydı diyip geçiyorum 🤣 ilk zamanlar darlıyordu bende daha da azalttım aramayı. Bazen eşimle selam yolluyorum konuşurlarken. Haftada 1 falan konuşuruz 2 dk uzakta olmalarına rağmen. O kadar yakın otursalar telefonla hiç aramam. Çocuk durmuyor de geç.

Merhaba, kadının halinden kadın anlar deyip sizden bir konuda öneri almak istedim. Çoğu kadının olduğu gibi benimde sorunum kayınvalidemle... Bu arada 4 yıllık evliyim 2.5 yaşında kızım var , kayınvalidem ise iki sokak ötemde oturduğu halde hergün arayıp sormamı istiyor... Ben ise gerektiği zamanda arayanlardanım, telefonda uzun uzun konuştuğum insanlar var mı evet var. Ama kayınvalidem ile telefonda uzun uzun konuşacak konum yok... Genel olarak saygı konusunda eksikliğim olduğunu düşünmüyorum hatta fırsat oldukça çaya kahveye yemeğe davet eden birisiyim bunu onun yorgun olduğu hasta olduğu yada işi olduğu dönemde sık sık yaparım, normalin de bu olduğunu düşünüyorum... Ama son 2 aydır kayınvalidem sürekli beni aramıyon beni aramıyon diye konulup duruyor, hatta ileri gidip üstüne olmayan şeyleri ekleyip akrabalarına bile anlatmış, işte gelmiyor aramıyor sormuyor o böyle yaptıkça da ben ısrarla uzaklaşıyorum... Benimde kırıldığım üzüldüğüm yerler var ama karşımdaki insan bunu anlayacak yapıda değil maalesef oturup konuşulmuyor, öncelikleri farklı, kızı ve torunu gibi... Zaten benim kayınvalidem ile iyi olmam kızını çok rahatszı ediyor her defasında tartışma çıkartıyor kısaca özet bu siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Benim ex kayınvalide de takılırdı, hatta oğluna şikayet ederdi aramıyo diye. Bıktırma taktiğini uyguladım. Ya Allah dedim, aradım, havadan sudan, gerekli gereksiz ne varsa dırdırdırdır anlattım, 1.5 saat konuştum.
Sonraki gün bi daha. Ertesi gün bi dahaaa.
4. Gün açmadı. Bi daha da aramıyo diye şikayet etmedi oğluna :)) deneyin, eğlenceli de oluyo.

Ben böyle diyeni hiç aramıyorum. Aradığınız halde aramıyorsun diyorsa o zaman gerçekten aramayın

Ayy bı kaç dışında telefonla konuşmaktan nefreto yani.keske telefonla konuşmayı kökten kaldirsalar sadece mesajlassak yada en güzeli sesli mesaj atsak.benim kv sürekli söylüyor ama ben tamam ararim diyip geçiyorum ve önemli bişey yoksa aramıyorum.eskiden hep arardım baktimki o beni hiç aramıyor bende aramiyorum

Back
X