bebeğini yalnız büyüten anneler

omrum

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2007
1.050
221
648
ailemden uzakta yaşıyorum ve yardımcı olacak birileri yok bazen bunun eksikliğini çok yaşıyorum annem yanımda olsa en azından işlerimi yaparken baksa ne iyi olurdu,tamamiyle sorumluluk bende ve eşimde,gurbetlik çok zor siz neler yapıyorsunuz?doğru düzgün ev işi yapamıyorum ama oğlum herşeyden kıymetli tabikiii.

bende yalnız büyütüyorum canım ve cok zorlanıyorum oglumda cok hareketli hep kucak istiyo inan bakkala gitmek bile lüks oldu benim için

gamyoncuiremsuBende yalnız büyütüyorum oğlumu.Şimdi 2 yaşında.Gerçekten çok zor ama alıştım bu duruma.Bi işe konsantre olamıyosun.Hem işini yap hem çocuğa bak.Ev merdivenli düşermi vs.. bikeresinde odaya kilitledi beni amerikan kapı dıştan düğmeliydi...eşim kaptan seyirde idi.Allahtan makas vardı odada araya sokup açtım. Tabi bunu akıl edene kadar salonda müzik seti son ses açıldı, çekmeceler boşaltıldı .Alllaaaah.

bende yanlizim..henüz lohusalik bile cikmadi,fizyolojik ve psikolojik olarak baya zorlandim zorlaniyorum..üstelik yabanci bir memleketteyim,tek türk yok cevremde tanidik,memleketime aileme gitmeyi 4 gözle bekliyorum..kizimda yanlizliga alissin istemiyorum..

canim seni cok iyi anliyorum.bende almanyada yasiyorum tum ailem turkiyede iki hafta sonra oglum dortdune kiztimda bes aylik olucak iki gun sonra yani cok zor okadarki kimsem yok..esimde hic yardim etmez cocuk bakimi ev olsun sadece calisir okadar yani oyuzden oglumu dogurdugumda dogumdan sonra oluyodum iki hafta hastanede yattim bakimsizliktan..esimin ailesiyde orali deyilllerdi ilgilenmezler hic..kizimdada sezeryanla dogum yaptim iki cocuga bakmak okadar zorduki dikislerim kanama yapti ..yanicok zor gurbetlik yanlizlik

Bende yalniz buyutuyorum kizimi hepinizi cok iyi anliyorum gunduz hic uyumuyor bu satedede hicbir sey yapamiyorum yemek temizlik iki arada bir derede yapmaya calisiyorum hep kucak istiyor Allah yardimcimiz olsun.Hakikaten zor

Bende yurtdisinda yasiyorum etrafimdaki tek turk esim hamileligimdede dogumumda da tek basinaydim simdi kizim 2,5 aylik zorlaniyormuyum evet bazen ama zor olani seviyorum esim teklif etti hamileyken anneni yada annemi getirelim diye kesinlikle istemedim cunku herseye karisacaklarini kizimi istedigim gibi yetistiremiyecegimi biliyordum kaldiki telefonda msn de bile karisiyorlar burda dr bebegi anneanne babaanne yetistirmesine kesinlikle karsi cocuk yetistiren kisinin baskin huylarini aliyor kendinden yas farki cok olan kisiyi model kabul ediyormus diyeceksiniz ki bebege karismazlar kesinlikle buyuklerimiz bu konuda biraz anlayissiz ilk bir ay gaz sorunu oldu uyku sorunu oldu bogazina sut kacti hepsini kendim astim bir kez atesi cikmadi usutmedi isimide yaptim onada yetistim esimlede ilgilendim simdimi oooo gece uyuyan gazsiz civil civil bir bebege sahibim yorgunlugum yok stresim yok vermem gereken kilo var o kadar ama geceleri esimle dvd izliyoruz haftasonlari ucumuzun egleniyoruz birdaha dogursam yine tek olucam kararliyim kizimla mutluyuz ailemi tabiki gurbette olduklari icin ozluyorum 1ay sonra tatile gidicez.Ama benim asil hosuma giden tek basima herseyin ustesinden geldim kendime guvenim artti cocuk sagligi konusunda doktora yaptim belki size sacma gelebilir ama ben bu tek kisilik deneyimden memnunum

saçma da ne demek canım bence eniyisini yapmışsın canım.cocugunu kendi istedigin gibi ögretebilirsin egitebilirsin.gamyoncuiremsubende memlekette dogum yapıcam sonra tekrar gelicem ankaraya.ve burda cocugumu yanlız büyütücem nasip olursa.bende senin gibi düşünüyorum.çünkü annanesi babannesi benm istedigim gibi bakamazlar cocugaa hakkımızda herseyin hayırlısı olsun inşallaha.s

bende yanlız kendim büyütenlerdenim çok zorr bakmak bakmakla kalmıyor evin sorumluluğu yemek falan ALLAHTAN uyuttuktan sonra yapabiliyorum yemeğimi işimi gücümü.eşlerinde yardımı dokunmasa halimiz ne olurdu

bende yanlız büyütenlerdenim.tabiki yanlız mücadele çok zor.ama bende kimsenin yardımını istemedim. kimi zamanlar çok bunalıyorum.çou işlere yetişemiyorum ama allahtan eşimin yardımı çok dokunuyor.ve ben kızımla yanlzılığı çok seviyorum.

bende yanliz buyutuyorum...cok zor gercekten...........bazen cocugunu annesine birakipda bi isini yapan yada bi yere gideni gorunce o kadar ozeniyorum ki...hele ikinciden sonra hepten kafayi yedim nerdeyse yeni yeni toplaniyorum .................cocugum buyudukce o kadar mutlu oluyorum ki cunku muzur bi cocuk,,,,,,,,,,,,buyudukce azalir diye dusunuyorum...............bide benimki ucuncu diye tutturuyo ,,,benimde hep istedigim 3 cocuktu zaten ama bunlari dusundukce korkuyorum ......ne yapcam bilmem.....

ben de yalnız büyütenlerdenim.tek zorluğu dışarda bi işin varsa onu da sürüklemek.bazen komşu teyzeye bırakıyorum.eylülde çalışmaya başlıcam ozaman da bakıcı sorunu olacak.annem burda olsa yine aynı olurdu çünkü o da çalışan bi bayan.

bebegime yetiyorum hamdolsun ama saglik sorunlarim oldu bakim gereken zamanlarim oldu,bebegimi emzirmek icin kucagimda tutamadim o agladi ben agladim..esimi kac kere isten cagirdim,insan ozaman hemde lohusaysa kötüoluyor..

Bende tak başına büyütenlerdenim.Gurbetlik çok zor gerçekten.Annane babaannenin büyütmesine bende karşıyım ama hani bazen kafa dinlemek,yanlız kalmak ister insan binde bir;işte o anlarda annemi çok aradım.Derdim ah olsa birkaç saatliğine baksa rahat rahat alışveriş yapsam ama neyse.:çok üzgünüm: O yüzden hemen 2. çocuk istemedik.Ben birde eşime işinde yardımcı oluyorum çünkü. Kızım dünyaya gelince oğlum sıkıldı evde durmuyor,onunla ilgilenemiyorum ,biraz oyalansın diye bu yaz onu yaz okuluna verdik.ama şimdi orasıda akşama kadar olunca onu sıktı. neyse 2 haftası var sonra anneme gidecem.iyi bir tatile ihtiyacım var gerçekten. Dönüşte okullar açılacak,birde kızım var bu sene depolanmış enerjiye ihtiyacım var gerçekten.:sm_cool:

bu arada bebeğini yanlız büyütenlere Rabbim kolaylık versin.

Son düzenleme:

bebegını gule gule buyut canım allah bagıslasın canım.
ılk bebekse acemılıgın verdıgı seylerden kaynaklı zorluklar oluyor ama emın ol kendın buyutmek gıbısı yok canım.
artık o senın hayatında ve onunla yasamayı ogren.ben ıkı kızımıda tek basıma buyuttum.buyuk kızım 5yasında ufaklıgım bu ay ılk yasına gırecek.emın ol hıc zorlanmıyorum.
programını bebgıne gore ayarlayacaksın canım.o uyurken ısını yapacaksın o uyanıkken onunla ılgıleneceksın.eger uyumuyorsa ve uykusu azsa ısı bırakıp kafaya takmayacaksın.
sakın olacaksın yetıstıgı yere kadar yapacaksın.
benım kızlarımın uyku duzenı cok ıyıydı ve her ısımı yetıstırırı ıkısıyle carsı pazarr yapardım.halada oyleyız yanı
her yere 3kız seklınde gıderız.:))))))
kolay gelsın canım benım ıcın op sut kokulunu :)))))))))

hele benimki son günlerde okadar huysuzki allahtan annem şuan yanımda o bakarken ben işlerimi yapıyorum annem olmazsa ben nasıl işlerimi yapardım..eşimin görev nedeniyle bizde dışardayız.... keşke hep yanımda yakınımda yardımcım olsa büyüdükçe daha çok ihtiyacım oluyorr ... ama elden bişey gelmiyor annem uzun süre yanımda olamıyacağına göre boşver işler kalsın akşamları yaparım eşim bakar....

aynen canım ben de eylülde çalışmaya başlıcam
yalnız bakmaktan yana bir sıkıntım yok ama annem burda olsaydı çocugu ele bırakmaktansa anneme bıraksaydım

bende yanlız buyutuyorum oglum 15 gunlugunden berı hep kendım tek basıma bakıyorum ve okadarda zorlanmıyorum oglum cok uslu bende onun yanında oturmaktannnnn tembellestım bı ıs yapasım bıle gelmyıo hep oturmakl nete bakmaktan baska

ben de ailemden uzakta yaşıyorum,eşimin ailesi (aynı şehirde olmamıza ragmen)bebegimi gormeye gelmediler ki artık bu saatten sonra gelmelerinide ben istemiyorum.benim bebegim ilk 3 ay hiç uyumadı desem yalan olmaz,gece gundüz agladı yavrucum.gaz,gaz,gaz.ALLAH razı olsun ilk 2 ay annem yanımda kaldı,bi hayli yol kat etmiş oldum,annem gittikten sonra kolum kanadım kırıldı.birde tam kış ortasıydı,eşim zaten işi geregi 9 dan once gelemiyor,anlayın artık...çok şükür ALLAH a şimdi eskiye göre kızım çok daha iyi.gurbette olmanın enzor tarafı bir yere mecburi gitmen gereken durumda onuda götürmek zorunda kalıyorsun,en azından markete bile.bebekle iş yapmayı asla sorun etmiyorum,o uyurken yapmaya çalışıyorum,uyanıkken de bazen bagrış çıgrış oluyor işte.ama nefes aldırtacak kimsemiz yok burada.en önemlisi ALLAH saglık sıhat versin,gerisi kolay.annelik emek istiyor.eminim aşıcaz bu günleri.RABBİM tüm annelere,özellikle gurbettekilere kolaylık versin.saglıcakla kalın.(evlendikten sonra ÇANAKKALE ye yerleştim,ailem TEKİRDAG da)

bi ben değilmişim.12 günlükten itibaren bende tekbaşıma bakıyorum.anneannede babaannede gelmişti ama sanırsam ikisinede evde kalmak zor geldi.teker teker kavga edip tüydüler.ama iyide olmuş.zor olsada huzurluyum.beden yorgunluğu çabuk geçiyo ama kafa yorgunluğu çok daha zor olyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…